skibi.i 08.11.04, 18:55 Czy wasze koty też są ostatnio bez przerwy głodne? Bo moje jakby co opętało.Drą się i drą, nawet jak przed momentem dostały jeść. Mam wrażenie, że niedługo oszaleję od tej kociej muzyki )) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aniabe13 Re: Jesienny głód 08.11.04, 23:21 Moja kota też! Zazwyczaj jadła rano i wieczorem, w międzyczasie parę chrupek. Teraz stanowczo domaga się obiadu, w czasie przygotowywania posiłków nie można od kota się opędzić. Je nawet to, czym wcześniej pogardzała. Tłuszcz na zimę gromadzi? Odpowiedz Link
weekenda Re: Jesienny głód 08.11.04, 23:45 Kurcze blade moje też ale kładłam to na karb tego, że jest nowy kociak w domu i tamte jakby na zapas upominają się co by to o nich nie zapomnieć. A młode jak to młode: brzuch za chwile będzie po ziemi ciągnął a on ciągle w kuchni i drze pyszczydło. Hmmm, ciekawe... a Górale i Amerykanie mówia, że zima będzie ciepła... Odpowiedz Link
wave32 Re: Jesienny głód 09.11.04, 00:09 Moje chyba też wcinają trochę wiecej niz zwykle. Ale skoro zima ma być ciepła, to co nas czeka - PODWYŻKI?! Tylko nie to! (((((((( Odpowiedz Link
lol21ndm Re: Jesienny głód 09.11.04, 08:43 Anglicy mowia, ze zima bedzie zimna. Moj kot tez. Tj. moj kot tez "mowi" jedzac niesamowicie duzo... Odpowiedz Link
macygray Re: Jesienny głód 13.11.04, 19:26 mój też...z 2kilo na ok.5.Je i śpi je i śpi.Pewnie niedługo przyślę tu zdjęcia "przed i po". Odpowiedz Link
hakdil Re: Jesienny głód 09.11.04, 19:54 A wiecie,moj tez wcina bardzo duzo ,ma niecały rok,waży prawie 4 kg,jest 2 tyg.po kastracji i jego życie kreci sie wokół spania i jedzenia. Musze mu kupic wskaznik laserowy,bo wyczytalam na naszym forum ,ze koty uwielbiaja zabawe z nim.Moze mu troche sadło spadnie. Odpowiedz Link
wave32 Re: Jesienny głód 13.11.04, 20:18 Z tym wskażnikiem laserowym daj sobie spokój. Jeśli już, to lepiej zastosuj latarkę ze zbieżnym strumieniem światła. Nie mam zamiaru Cię pouczać, chcę tylko zwrócić uwagę na fakt, że każdy pracujący laser emituje szkodliwe promieniowanie. I nie wierz w atesty bezpieczeństwa, dopuszczenia i inne duperele. A w twoim błogosławionym stanie....Daruj sobie zakup tego gadżetu. Przypadkowe trafienie wiązką laserową w oko Twojego kota, też moze wyrządzić wiele szkody. Pzdr. Odpowiedz Link
weekenda Re: Jesienny głód 13.11.04, 20:31 O ! To to ! Parę lat temu uległam i nowości i modzie i synowi i zakupiłam ten laserek-zabawkę... Kiedy dowiedziałam się, że to świństwo skutecznie uszkodziło jakiemuś dzieciakowi oko - wywaliłam na śmietnik. A na kocie odchudzanie polecam nowego, małego kota ! Tak daje "popalić" Rudiemu, że ten już stracił brzuszek ! )) Biegania, walki, harce, hulanki itd. Niech jedzą - wiosną wywiozę na działkę i tam schudną... pzdr serdecznie ! Odpowiedz Link
kocia_ciotka Re: Jesienny głód 14.11.04, 15:45 a Bipi podobnie jak moje zolwie (bo tylko na niemoge sobie pozwolic()cos ostatnio nie bardzo chce jesc. Ale ona miewa takie fazy. Odpowiedz Link
skibi.i Re: Jesienny głód 14.11.04, 17:59 Wczoraj moja 2,5-letnia panienka leżała w swoim łóżeczku zwinięta w pętko (do góry brzuszkiem).I ten jej biały brzuszek to po prostu brzuszysko!A głodna wciąż i w dodatku jak się drze to natychmiast przylatuje senior, który powinien być na diecie, bo się gruby ostatnimi laty zrobił.Zima chyba naprawdę będzie mroźna i długa.A propos, kiciula ma już zimowe futerko-zrobiła się z niej taka fajna pusia.Na seniorku to już nie ta przyjemność dotykania,bo u niego sierść na starość zrobiła się mniej jedwabista.Poza tym on mniej wychodzi na dwór (zawsze był cieplarnianą roślinką) i nie nabiera tyle futra co mała, która włóczy kijka słońce czy deszcz. Odpowiedz Link
hakdil Re: Jesienny głód 14.11.04, 21:24 Dzieki za ostrzezenie!Pomysl ze wskaznikiem laserowym znalazlam na naszym forum,ktos pisal,ze kot super bawi sie,biegając za swiatelkiem.Ale jak radzicie,ze lepiej nie,to ok. Czekam na wiosne,kiedy zaczniemy jezdzic na wies,Leoś bedzie mial mnóstwo przestrzeni do biegania,mój mały bidulek... Pozdrawiam i pa pa Odpowiedz Link