Dodaj do ulubionych

SPIS POWSZECHNY, czyli kto jest kto :)

• agataj16 Re: SPIS POWSZECHNY, czyli kto jest kto :) 25.02.06, 20:56
      dshgjfd
    • takajedna_ja Kasia- okolice Olsztyna 04.03.06, 22:46
      Mój zwierzyniec to 7-letnia kundelka ,o której mówię zazwyczaj P-Sunia oraz 5-
      letni Kocio-Mrusio- kot przybłęda ze śmietnika, kastrat. Kocio jest ogromny-
      waży około 7 kilo, jest biały z czarnymi łatkami. P-Sunia dorównuje mu wzrostem
      ale nie tuszą.
    • liselle Warszawa 05.03.06, 18:38
      Witam,
      Dziękuję za dostępsmile Nazywam się Ewa, mieszkam w Warszawie. Dzielę mieszkanko z moim Miłym i, od miesiąca, z nasza słodką 4-miesięczną rosyjską koteczką niebieską - Antenkąsmilektórą uwielbiamysmileObojesmile
    • patewcia Re: SPIS POWSZECHNY, czyli kto jest kto :) 09.03.06, 11:05
      Uklony dla wszystkich przesylam z Horacym
      - niebieskim maluchem, ktory mieszka ze mna
      [tudziez mezem i dwojka dzieci] od 2 miesiecy.
      Mieszkamy na Kabatach (Warszawa).
    • kasiaa11 Suwałki 11.03.06, 21:32
      Moja Kiki: voila.pl/zugo5/
    • narewa Re: SPIS POWSZECHNY, czyli kto jest kto :) 19.03.06, 15:44
      Witam wszystkich..Moja kotka o imieniu Jasiek urodziła się w wersalce ..Były
      trzy koty,po kilku dniach przeniesione do szuflady,aby było im wygodniej..Ona
      pierwsza zaczęła wędrówki po pokoju.Nie znając jeszcze płci,nazwaliśmy Jasiek-
      Wędrowniczek...Potem okazało się,że to dziewczyna,ale imię pozostało..Reaguje
      prawidłowo,gdy wołamy Jasiek,ale gdy coś zbroi,to wtedy jest Janina..
      Oprócz niej mam jeszcze dorosłego syna,który bardzo lubi,gdy wyjeżdzam
      gdzieś,bo wtedy Jasiek łaskawie śpi u niego...a mieszkamy w podwarszawskim
      Legionowie..
    • magdary Piaseczno 22.03.06, 10:25
      świezo przed zakoceniem.
      mój Borys własnie wyszedł z azylu do tymczasowego domku, zeby się przystosować,
      wykastrować i przytyć sad
      ma 14 miesięcy a opiekunka bierze go jedną ręką pod paszki sad
      jest buro-biały
      juz niedługo do mnie przyjedzie.
      bede sie udzielać smile
      • trawa11 Re: Piaseczno 23.03.06, 00:17
        Witam wszystkie kocie mamy bardzo serdecznie.Moj kotek ma na imie Manius.Ma ok
        4lat nie wiem dokladnie gdyz zostal wziety ze schroniska.Nikt tego biedaczka
        nie chcial .a wiecie dlaczego? Dlatego ze nie ma przedniej gornej lapki.Jednak
        pomimo swego kalectwa a mam go juz od roku bardzo dobrze sobie radzi.Jest
        najukochanszym kotem na swiecie.
    • patrysiass Jaki wstyd, jaki wstyd..... 24.03.06, 20:22
      Witam,

od razu przepraszam, że dopiero teraz się oficjalnie przedstawiam.
      Na imie mi Patrycja mieszkam i studiuję w Warszawie.
      Moja trzódka składa się z:

1.Tequila 3 letnia kicia rasowy dachowiec o umaszczeniu czrnym z białymi
      znaczeniami - krawat, skrpetki, delkatne majteczki wink)) Jest to kot dzikusek
      uratoany od śmierci (prawdopodbnie trutka - kwas), ale było minęło nie ma co
      rozpamietywać. Kicia lubi opalać się przez szybę, zielone oliwki, zabawy z psem.

2.Zuzanna 6 miesięczna kotka dachowiec ale ma coś z maine coona (pędzelki i
      duży, biały krawat). Jest koteczkiem wziętym z ogłoszenia. Lubi śpać, jeść, i
      wszelkiego rodzaju różdżki z piórkami.

3.Melania 18 miesięczna sunia west highland white terrier (no cóż może
      niektórzy powiedzą, że to snobstwo, ale było to marzenie mojej mamy). Mela lubi
      zabawki, parówki i kąpiele.

4.Do niedawna mieszkał z nami psiak Alf. Ochodząc(w lutym) miał 16 lat. Zmarł
      na niweydolność nerek sad(((( Kochał wszystkie stworzenia- koty, króliki,
      chomiki.

Tak więc to jest mój zwierzyniec. Być może powiększy się o jeszcze jakieś
      zwierzątko - pewno w kierunku pieska.

Pozdrawiam

Patrycja
      • verdana Warszawa 25.03.06, 22:46
        Obecna właścicielka (nie, nie włascicielka, współlokatorka) kota (na obrazku)
        oraz szczeniaka czegoś w rodzaju psa(tez na obrazku).
        Niestety, poprzednie dwie mopsice przeniosły sie do lepszego swiata w
        odstępieszesciu tygodni w zeszłym roku.
        Posiadam tez udziały w kocie mojego syna, która spędza u nas wakacje. Kota
        jednak nienawidzi szczeniaka, co jest pewnym logistycznym problemem.
    • masia45 Re: SPIS POWSZECHNY, czyli kto jest kto :) 30.03.06, 12:14
      WARSZAWA Jestem szczęśliwą panią Masi. Masia ma 1,5 roku jest śliczna.Kolor
      dymny cała od stóp do głów, oczy zielone, włos pół-długi, ogon długi i jak
      piuropusz. Jest b żywa i psotna. Niedługo zacznie znów wychodzić na smyczy na
      spacer do ogródka wokół bloku. Masia jest po sterylizacji.
      • tygru_mrau Re: SPIS POWSZECHNY, czyli kto jest kto :) 31.03.06, 03:25
        witajcie.
        jesteśmy obdarowani przez los i przyjaciół Frutką (biała strzała z pręgowanym
        ogonkiem), rocznik 2002, 3,5kg i Tygruniem (pręgowany po całości), rocznik
        bodaj 2000, 6,5kg.

Jeżeli ktoś z bardziej technicznie kumatych forumowiczów powie, jak mogę wkleić
        tu zdjęcia naszych słodkich bydlaków, to natychmiast to z dziką ochotą
        uczynię smile

A

-------
        miau miau
        • misia007 Re: SPIS POWSZECHNY, czyli kto jest kto :) 31.03.06, 13:08
          Witam akurat technicznie jestem z tych małokumatych a mąż, który mi wkleja
          zdjecia własnie wyszedł.Wiem tylko, ze najpierw umieszczamy je na forum
          Zwierzaki-zdjęcia i jak tam sie ukaża przenosimy je tu.Pozdrawiam z moja trójka.
          • tygru_mrau Re: SPIS POWSZECHNY, czyli kto jest kto :) 11.04.06, 21:50
            dzięki misia 007

-------
            miau miau
      • ania.bu Re: SPIS POWSZECHNY, czyli kto jest kto :) 31.07.06, 15:36
        Witam, mam na imię Ania, jestem ze Szczecina.Jestem wdzięczna za przyjęcie do
        grona tak wspaniałych ludzi.Moja trzódka to: mąż, córka, 14 letnia suczka Cola,
        6 letnia pręgowana kociczka Marcysia, 4 letnia czarna kociczka Basia i
        najmłodsza, roczna, czarno biała kociczka Tosia, która próbuje podporządkować
        sobie wszystkich. Z ludźmi już jej się to udało. Wszystkie zwierzątka
        przygarnięte z ulicy w kiepskim stanie. Teraz stanowimy wspaniałą rodzinkę, w
        której ciągle coś się dzieje i nie ma czasu na nudę.
    • nikita696 Wrocław 31.03.06, 13:52
      Witajcie!
      Jestem miłośniczka kotów a właściwie mam "świra " na ich punkcie:p
      Mam 21 lat i od małego mieszkam z kotami, czasem byl jeden a czasem kilkasmile
      Obecnie mam w domu 2 kociaki a wlaściwie dwa kocurysmile
      Moim marzeniem jest mieć rudego kota, najlepiej rasy maine coon, ale zwykły
      dachowiec także byłby traktowany jak królewiczsmile
      pozdrawiam wszystkich miłośników kotów!
    • vicca Czeladź i złośliwa Piksela 31.03.06, 14:03
      Cześć, jesteśmy ze Śląska - Piksel - czarna i złośliwa dwuletnia kocica, jej
      pani i pan.

Pozdrawiam
      Vicca
    • isztar.6 Meszna k/Bielska - Białej 06.04.06, 00:10
      Moja rodzinka to mąż, córka (obecnie 10 - letnia) i od niedawna Gaja kotka rasy
      syberyjskiej - neva masquarade
      • isztar.6 Re: Meszna k/Bielska - Białej 26.04.06, 13:31
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=631&w=40838917
    • marta406 Katowice 08.04.06, 12:43
      Stan zwierzyńca: 4 sztuki:
      Foczka- Klementynka- cała czarna, lat ok. 10, najinteligentniejsza z całej
      kociej rodziny;
      Maciek- 8 lat, biało czarny, głupiutki ale uroczy pieszczoszek (nimfomansmile;
      Lenin- 8 lat, mężczyzna idealny, przystojny, silny ale delikatny pieszczoszek
      kolory podobne do kotka z reklamy whiskasa tylko ciemniejszy;
      Pimpka- 8 lat, wygląda jak kocia miniaturka, biało czarna, niesamowicie
      energiczna, ciągle w ruchu i na dieciesmile
    • kirke18 Grudziądz-Katia 13.04.06, 10:57
      Witamy z Grudziądza-Katai jest syberyjką, niebieska, pręgowana. Urodzona 15
      listopada 2005 w Koninie. Nie ma rodowodu, ale jest wyjątkowo-wyjątkowa i
      kochana smile.Pozdrawiamy.
    • mii.krogulska Warszawa, Mii Krogulska 17.04.06, 23:03
      Witam i bardzo dziękuję, za wpuszczenie na Forum.
      Koty mam trzy (na spółkę z synem i Izą). Sa to Kacperek (czarny) oraz bliźniaki
      Lola i Filip (szaro-bure obydwa). Piszę ten post siedząc na twardym kuchennym
      stołku, bo na fotelu komputerowym zaległ Filip i śpi. To obrazuje, do czego
      doszło w naszym domu.

Pozdrawiam smile
      Mii
      • barba50 Re: Warszawa, Mii Krogulska 17.04.06, 23:20
        Witaj Miismile Koty bure? i bliźniaki? To tak jak u mnie! Nie dość tego -
        dziewczynka też jest Lolkasmile)) W jakim wieku są? Moje prawie roczniaki, jedno
        grube /Lolka/, drugie chuuude /Pepek/. Wyglądamy tak:
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=631&w=31259286&a=31259286Pozdrawiamy
        Baśka z trójką /bo jest jeszcze 3,5 letnia czarno-biała Ksika/
        • mii.krogulska Re: Warszawa, Mii Krogulska 17.04.06, 23:32
          Witam serdecznie,
          nasze są IDENTYCZNE! Bliźniaki, zabrane przez Panie z Canisa dwa lata temu ze
          śmietnika na Targowej, trafiły od razu do nas w stanie strasznym. Teraz wypasają
          się i zalegają wink Lola, zwana też Lolką, jest mniejsza. Filip trochę podrósł.
          Mamy też trzeciego kocura, Kacperka, czarnego jak smoła. Nie mam zdjęć w tym
          kompie, ale jutro coś załączę!
          Cudowny zbieg okoliczności nam się trafił smile

Pozdrawiamy smile
          Mii, Lola, Filip i Kacper
      • misia007 Re: Warszawa, Mii Krogulska 18.04.06, 11:06
        Witaj Mii, Twoj post serdecznie mnie ubawił,bo widok małej kocicy śpiącej slodko
        na fo telu komputerowym i męza odgniatającego siedzenie na stołku kuchennym , to
        u nas rutyna.Miło wiedzieć, że nie jesteśmy w tym osamotnieni.A i u nas też trójka
        oprócz Niny są jeszcze chłopaki Wacuś i Czarek.Pozdrawiamy
        • mii.krogulska Re: Warszawa, Mii Krogulska, Aktualizacja :) 14.04.08, 23:26
          Witam,
          przez dwa lata sporo się pozmieniało i ... dokociło smile Lola, Filip i Kacper
          teraz mieszkają z Izą, a u mnie są Lusia, Sparkun, Melania, Sylwester i Wiśnia smile

Pozdrawiam smile
          Mii
          • nuluska Re: Warszawa, Mii Krogulska, Aktualizacja :) 19.04.08, 18:16
            Witam się z Katowic z dwoma futrzastymi: Dexter (burasek 1,5 roku)
            i Deedee (prawie roczna pingwinka).
            Obydwa zabrane z ulicy jako maluchy.
            nuluska.fotosik.pl/albumy/210967.html
            Cieszę się że jestem z wami smile
    • kasiar74 Re: SPIS POWSZECHNY, czyli kto jest kto :) 25.04.06, 19:21
      przedstawiam Tygryska, był u mnie w mieszkaniu koło 2 miesięcy, jest wspaniałym
      kotem, spokojnym a do tego niesamowicie łownymsmile i przynosi nam swoje trofea
      podrzucając na metr w góręsmile
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=631&w=40830758
    • malgorzata_swietlik Re: SPIS POWSZECHNY, Piaseczno 25.04.06, 21:28
      Witam serdecznie, dziekuje za przyjecie na forumsmile
      Moja kocia trzodka to Wiesio,Matylda, Rozalia, Kaziutek i Klara. I owczarek
      niemiecki Iwan.
    • vauban Re: SPIS POWSZECHNY, czyli kto jest kto :) Toruń 28.04.06, 22:32
      Witam,
      miło mi włączyć się w to forum, pozdrawiam wszystkich kocich służącychwink.
      Mamy dwa kocurki - Zyzia i Lolka, obydwaj są rodowitymi toruńczykami, chociaż
      pomieszkały przez jakiś czas w Olsztynie. Klimat im niestety nie służył, na
      szczęście Olsztyn to miasto weterynarzy wink. Wróciwszy do Ojczyzny wraz z nami
      mają się dobrze, a Piękny Lolo właśnie wpycha swoje łapki w klawiaturę... Przez
      osiem lat mieszkaliśmy na Polnej w Olsztynie, teraz w Toruniu na Fałata... W
      Olsztynie w szczytowym okresie opiekowaliśmy się z żoną 11 kotami działkowymi,
      te, które wciąż tam mieszkają, poznają nas do dzisiaj. Na prośbę opiekunki
      forum, rekomenduję olsztyński gabinet weterynaryjny Betowen na ul. Polnej (ach,
      jak dobrze było mieć go o 200 metrów od mieszkania !). Fachowo, sympatycznie i
      niedrogo.
    • cerveja Re: SPIS POWSZECHNY, czyli kto jest kto :) 29.04.06, 16:58
      dziekuje za mozliwosc dolaczenia sie do Was. Forum jest super, ludzie fajni i
      mili, samo forum to kopalnia informacji dla "nowozakoconych" jak np. ja.
      Od 3 tyg mam 3-miesiecznego kota norweskiego Rudolfa, ktory zawladnal mym
      sercem calkowicie i do tego stopnia,ze chodza mi po glowie mysli o sprawieniu
      mu towarzysza zyciowego w postaci drugiego kociaka. Mieszkamy w portugalii i
      obydwoje uwielbiamy tutejsze ryby. pozdrawiamy wszystkich
    • eve_26 Re: SPIS POWSZECHNY, czyli kto jest kto :) 05.05.06, 14:13
      Cześć! Jestem Ewelina. Miło mi, że mogę do Was dołączyć. Jestem szczęśliwą
      posiadaczką dachowego rudzielca, który mieszka w domu i nie zamierzam
      wypuszczać go na dwór, bo chce, żeby jeszcze trochę ze mną pomieszkał. Kot sie
      na razie nie nazywa, każdy w domu woła na niego inaczej (najczęściej: "chodź
      tu" smile) Do tej pory miałam już kilka kotów, ale niestety każdy z nich mieszkał
      na dworze i każdy skończył tragicznie. Jeszcze raz witam Wszystkich smile
      • mia72 Re: SPIS POWSZECHNY, czyli kto jest kto :) 05.05.06, 15:40
        Witam wszystkich wraz z moją kocią stworą. Ma na imię Klara (nota bene czytając
        przed chwilą posty dowiedziałam się, że to pospolite imię dla kota - dobrze, że
        włascicielka tego imjienia o tym nie wiewink, jest prawie czarna - oprócz
        końcówek łapek i śliniaka pod szyją, rasa europejska. W poprzednim wcieleniu
        była zapewne strasznie upierdliwym celnikiem (może austriackim?), bo uwielbia
        rewidować wszelkie torby i przeszukiwać szafy. Mieszkamy w pobliżu Chrzanowa
        (Małpolska). Posiadam oprócz tego męża, który dzięki Klarze zaczął uwielbiać
        koty.
    • balbina_alexandra Re: SPIS POWSZECHNY, czyli kto jest kto :) 05.05.06, 15:50
      Witam serdecznie wszystkich i dziękuję za wpuszczenie na forum. Ola, lat 28 (no
      tak naprawdę, rocznikowo będzie w listopadzie 29 hehe), Gdańsk. Dzieci nie
      posiadam, TŻ od całkiem nie dawna poza Trójmiastem, pracuje na drugim końcu
      Polski (i jest pierwszym mężczyzną mojego życia, który lubi koty!). Od bardzo
      niedawna jestem posiadaczką trochę już podrośniętego kocurka o całkiem niekocim
      imieniu Reksio smile (po prawdzie, to on ma całkiem sporo psich odruchów...). Mały
      ma 4.5 miesiąca i trochę się tułał, biedaczysko, miał pewne objawy choroby
      sierocej. Bardzo lgnie do ludzi, straszny z niego pieszczoch - zawsze w moim
      domu były psy, i mam mało kociego doświadczenia (znaczy, teoretyczne posiadam,
      masę czytałam smile) - wydawało mi się, że to raczej kotki są takie przylepne a nie
      kocury... Nasz Reksio w ogóle grzeczny jest, tuli się do ludzi i włącza od razu
      traktorek, grzeczny w domu i u lekarza, oczka daje sobie zakroplać, choć przy
      czyszczeniu zębów trochę podupadłam na duchu, no ale liczę, że przekupstwem dam
      jeszcze sobie z nim radę i przyzwyczai się...

Planowałam przygarnąć kocią sierotę juz dawno, ale moja śp. psica, która odeszła
      w listopadzie była okropną zazdrośnicą sad Niedawno kupilam własne mieszkanie
      (duuuże!) i w wakacje moje kocię będzie miało kogoś do towarzystwa - przekonały
      mnie opinie moich znajomych kociar i opinie w sieci - ja dużo pracuje, kocio
      będzie się nudził, a ja myślę dam sobie radę z dwójką smile
    • naszita Re: SPIS POWSZECHNY, czyli kto jest kto :) 07.05.06, 22:28
      Witam, jestem z Gdańska i od niecałych 4 miesięcy jestem szczęśliwą posiadaczką
      czarno białego kocurka. Przyszedł pod drzwi naszego mieszkania chory i
      strasznie zabiedzony. Miał zostać tylko na czas choroby (niestety mam alergię
      na sierść kota) ale nagle okazało się, że jakoś na tego akurat nie mam. I tak
      został... Daliśmy mu imię CotAngens jednak strasznie to długo i dlatego w
      srócie mówimy na niego Taguś. Ma około 7 miesięcy i jest dzikuskie. O miich
      problemach z nim pisałam przed chwilą w temacie
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=10264&w=41186197&wv.x=1&a=41431447
      Serdecznie pozdrawiam
    • netka6666 Re: SPIS POWSZECHNY, czyli kto jest kto :) 11.05.06, 08:31
      Witam, mam 34 lata i mieszkam na Śląsku. Mam od ponad pół roku 2 koty. Maciuś
      jest czarno-biały i ma pół roku. Cecha charakterystyczna: szaleństwo. Kupiłam
      go w sklepie zoologicznym bo mi sie go strasznie żal zrobiło jak tam bidusiek
      sam smutny siedział. Potem poczułam potrzebe posiadania jeszcze jednego kota.
      Coby sie Maćkowi nie przykrzyło. Wypatrzyłam na stronie netowej schroniska
      kotkę. Jest czarna, obecnie na diecie bo przytyła po sterylce i ma ok roku. W
      schronisku miała na imie Pchełka ale ja ją przemianowałam na Balbinkę. Jest
      bardzo spokojna i uczy Maćka, że nie nalezy się załatwiać w kuweciesad
    • sivudelek Re: SPIS POWSZECHNY, czyli kto jest kto :) 14.05.06, 23:40
      Witajcie.Mieszkam w Sosnowcu ,mam 2 pieski i kotka.
      • kitis Sterylka u 13-leniej kocicy 15.05.06, 14:35
        Czy ktoś z Was sterylizował kocicę w podobnym wieku? Mam dylemat, bo kocica
        od jakiegoś czasu obsikuje mi całe mieszkanie podczas rui - włącznie z
        szafkami kuchennymi! Poszłam do weterynarza żeby się poradzić co z tym można
        zrobić, a on zalecił sterylizację. Boję się, że w tym wieku to się może źle
        skończyć, może macie jakieś doświadczenia? Proszę o radę co robić...
        • kitis Re: Sterylka u 13-leniej kocicy 15.05.06, 14:37
          Przepraszam, pomyliłam się i nie tu chciałam zamieścić ten post, jeśli mozna,
          to proszę go wykasować, umieszczę go w odpowiednim miejscu.
    • kitis Re: SPIS POWSZECHNY, czyli kto jest kto :) 15.05.06, 14:29
      Witam wszystkich!
      Cieszę się, że mogłam dołączyć do grona forumowiczów. Jestem z Warszawy, mam 27
      lat, męża i 13-letnią kocicę - Kitkę. Dzieci nie posiadam, bo mój instynkt
      macierzyński przeniosłam na kotkę. Moja kotka całe życie spędziła w mieszkaniu,
      bała się wychodzić nawet na balkon, ale ostatnio przeprowadziliśmy się do
      mieszkania z ogródkiem i o dziwo ciągnie ją na zewnątrz, więc wyprowadzam ją na
      szelkach. Pzdrawiam wszystkich!
      • diara Kraków wita!! 15.05.06, 16:11
        No powiedzmy ze Kraków, bo mieszkam w Brzesku, pod Krakowem, ale z Krakowem jestem dość blisko związana.
        Witam wszystkich serdecznie!
        KOtka jeszcze w domu nie mam, ale czekam na niego. Już rośnie. Jeszcze jest za malutki żeby go zabrać. I tak szukając informacji na temat opieki nad kotami trafiłam na to forum. Kopalnia wiedzysmile Czytamsmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka