takajedna_ja Kasia- okolice Olsztyna 04.03.06, 22:46 Mój zwierzyniec to 7-letnia kundelka ,o której mówię zazwyczaj P-Sunia oraz 5- letni Kocio-Mrusio- kot przybłęda ze śmietnika, kastrat. Kocio jest ogromny- waży około 7 kilo, jest biały z czarnymi łatkami. P-Sunia dorównuje mu wzrostem ale nie tuszą. Odpowiedz Link
liselle Warszawa 05.03.06, 18:38 Witam, Dziękuję za dostęp Nazywam się Ewa, mieszkam w Warszawie. Dzielę mieszkanko z moim Miłym i, od miesiąca, z nasza słodką 4-miesięczną rosyjską koteczką niebieską - Antenkąktórą uwielbiamyOboje Odpowiedz Link
patewcia Re: SPIS POWSZECHNY, czyli kto jest kto :) 09.03.06, 11:05 Uklony dla wszystkich przesylam z Horacym - niebieskim maluchem, ktory mieszka ze mna [tudziez mezem i dwojka dzieci] od 2 miesiecy. Mieszkamy na Kabatach (Warszawa). Odpowiedz Link
narewa Re: SPIS POWSZECHNY, czyli kto jest kto :) 19.03.06, 15:44 Witam wszystkich..Moja kotka o imieniu Jasiek urodziła się w wersalce ..Były trzy koty,po kilku dniach przeniesione do szuflady,aby było im wygodniej..Ona pierwsza zaczęła wędrówki po pokoju.Nie znając jeszcze płci,nazwaliśmy Jasiek- Wędrowniczek...Potem okazało się,że to dziewczyna,ale imię pozostało..Reaguje prawidłowo,gdy wołamy Jasiek,ale gdy coś zbroi,to wtedy jest Janina.. Oprócz niej mam jeszcze dorosłego syna,który bardzo lubi,gdy wyjeżdzam gdzieś,bo wtedy Jasiek łaskawie śpi u niego...a mieszkamy w podwarszawskim Legionowie.. Odpowiedz Link
magdary Piaseczno 22.03.06, 10:25 świezo przed zakoceniem. mój Borys własnie wyszedł z azylu do tymczasowego domku, zeby się przystosować, wykastrować i przytyć ma 14 miesięcy a opiekunka bierze go jedną ręką pod paszki jest buro-biały juz niedługo do mnie przyjedzie. bede sie udzielać Odpowiedz Link
trawa11 Re: Piaseczno 23.03.06, 00:17 Witam wszystkie kocie mamy bardzo serdecznie.Moj kotek ma na imie Manius.Ma ok 4lat nie wiem dokladnie gdyz zostal wziety ze schroniska.Nikt tego biedaczka nie chcial .a wiecie dlaczego? Dlatego ze nie ma przedniej gornej lapki.Jednak pomimo swego kalectwa a mam go juz od roku bardzo dobrze sobie radzi.Jest najukochanszym kotem na swiecie. Odpowiedz Link
patrysiass Jaki wstyd, jaki wstyd..... 24.03.06, 20:22 Witam, od razu przepraszam, że dopiero teraz się oficjalnie przedstawiam. Na imie mi Patrycja mieszkam i studiuję w Warszawie. Moja trzódka składa się z: 1.Tequila 3 letnia kicia rasowy dachowiec o umaszczeniu czrnym z białymi znaczeniami - krawat, skrpetki, delkatne majteczki )) Jest to kot dzikusek uratoany od śmierci (prawdopodbnie trutka - kwas), ale było minęło nie ma co rozpamietywać. Kicia lubi opalać się przez szybę, zielone oliwki, zabawy z psem. 2.Zuzanna 6 miesięczna kotka dachowiec ale ma coś z maine coona (pędzelki i duży, biały krawat). Jest koteczkiem wziętym z ogłoszenia. Lubi śpać, jeść, i wszelkiego rodzaju różdżki z piórkami. 3.Melania 18 miesięczna sunia west highland white terrier (no cóż może niektórzy powiedzą, że to snobstwo, ale było to marzenie mojej mamy). Mela lubi zabawki, parówki i kąpiele. 4.Do niedawna mieszkał z nami psiak Alf. Ochodząc(w lutym) miał 16 lat. Zmarł na niweydolność nerek (((( Kochał wszystkie stworzenia- koty, króliki, chomiki. Tak więc to jest mój zwierzyniec. Być może powiększy się o jeszcze jakieś zwierzątko - pewno w kierunku pieska. Pozdrawiam Patrycja Odpowiedz Link
verdana Warszawa 25.03.06, 22:46 Obecna właścicielka (nie, nie włascicielka, współlokatorka) kota (na obrazku) oraz szczeniaka czegoś w rodzaju psa(tez na obrazku). Niestety, poprzednie dwie mopsice przeniosły sie do lepszego swiata w odstępieszesciu tygodni w zeszłym roku. Posiadam tez udziały w kocie mojego syna, która spędza u nas wakacje. Kota jednak nienawidzi szczeniaka, co jest pewnym logistycznym problemem. Odpowiedz Link
masia45 Re: SPIS POWSZECHNY, czyli kto jest kto :) 30.03.06, 12:14 WARSZAWA Jestem szczęśliwą panią Masi. Masia ma 1,5 roku jest śliczna.Kolor dymny cała od stóp do głów, oczy zielone, włos pół-długi, ogon długi i jak piuropusz. Jest b żywa i psotna. Niedługo zacznie znów wychodzić na smyczy na spacer do ogródka wokół bloku. Masia jest po sterylizacji. Odpowiedz Link
tygru_mrau Re: SPIS POWSZECHNY, czyli kto jest kto :) 31.03.06, 03:25 witajcie. jesteśmy obdarowani przez los i przyjaciół Frutką (biała strzała z pręgowanym ogonkiem), rocznik 2002, 3,5kg i Tygruniem (pręgowany po całości), rocznik bodaj 2000, 6,5kg. Jeżeli ktoś z bardziej technicznie kumatych forumowiczów powie, jak mogę wkleić tu zdjęcia naszych słodkich bydlaków, to natychmiast to z dziką ochotą uczynię A ------- miau miau Odpowiedz Link
misia007 Re: SPIS POWSZECHNY, czyli kto jest kto :) 31.03.06, 13:08 Witam akurat technicznie jestem z tych małokumatych a mąż, który mi wkleja zdjecia własnie wyszedł.Wiem tylko, ze najpierw umieszczamy je na forum Zwierzaki-zdjęcia i jak tam sie ukaża przenosimy je tu.Pozdrawiam z moja trójka. Odpowiedz Link
tygru_mrau Re: SPIS POWSZECHNY, czyli kto jest kto :) 11.04.06, 21:50 dzięki misia 007 ------- miau miau Odpowiedz Link
ania.bu Re: SPIS POWSZECHNY, czyli kto jest kto :) 31.07.06, 15:36 Witam, mam na imię Ania, jestem ze Szczecina.Jestem wdzięczna za przyjęcie do grona tak wspaniałych ludzi.Moja trzódka to: mąż, córka, 14 letnia suczka Cola, 6 letnia pręgowana kociczka Marcysia, 4 letnia czarna kociczka Basia i najmłodsza, roczna, czarno biała kociczka Tosia, która próbuje podporządkować sobie wszystkich. Z ludźmi już jej się to udało. Wszystkie zwierzątka przygarnięte z ulicy w kiepskim stanie. Teraz stanowimy wspaniałą rodzinkę, w której ciągle coś się dzieje i nie ma czasu na nudę. Odpowiedz Link
nikita696 Wrocław 31.03.06, 13:52 Witajcie! Jestem miłośniczka kotów a właściwie mam "świra " na ich punkcie:p Mam 21 lat i od małego mieszkam z kotami, czasem byl jeden a czasem kilka Obecnie mam w domu 2 kociaki a wlaściwie dwa kocury Moim marzeniem jest mieć rudego kota, najlepiej rasy maine coon, ale zwykły dachowiec także byłby traktowany jak królewicz pozdrawiam wszystkich miłośników kotów! Odpowiedz Link
vicca Czeladź i złośliwa Piksela 31.03.06, 14:03 Cześć, jesteśmy ze Śląska - Piksel - czarna i złośliwa dwuletnia kocica, jej pani i pan. Pozdrawiam Vicca Odpowiedz Link
isztar.6 Meszna k/Bielska - Białej 06.04.06, 00:10 Moja rodzinka to mąż, córka (obecnie 10 - letnia) i od niedawna Gaja kotka rasy syberyjskiej - neva masquarade Odpowiedz Link
isztar.6 Re: Meszna k/Bielska - Białej 26.04.06, 13:31 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=631&w=40838917 Odpowiedz Link
marta406 Katowice 08.04.06, 12:43 Stan zwierzyńca: 4 sztuki: Foczka- Klementynka- cała czarna, lat ok. 10, najinteligentniejsza z całej kociej rodziny; Maciek- 8 lat, biało czarny, głupiutki ale uroczy pieszczoszek (nimfoman; Lenin- 8 lat, mężczyzna idealny, przystojny, silny ale delikatny pieszczoszek kolory podobne do kotka z reklamy whiskasa tylko ciemniejszy; Pimpka- 8 lat, wygląda jak kocia miniaturka, biało czarna, niesamowicie energiczna, ciągle w ruchu i na diecie Odpowiedz Link
kirke18 Grudziądz-Katia 13.04.06, 10:57 Witamy z Grudziądza-Katai jest syberyjką, niebieska, pręgowana. Urodzona 15 listopada 2005 w Koninie. Nie ma rodowodu, ale jest wyjątkowo-wyjątkowa i kochana .Pozdrawiamy. Odpowiedz Link
mii.krogulska Warszawa, Mii Krogulska 17.04.06, 23:03 Witam i bardzo dziękuję, za wpuszczenie na Forum. Koty mam trzy (na spółkę z synem i Izą). Sa to Kacperek (czarny) oraz bliźniaki Lola i Filip (szaro-bure obydwa). Piszę ten post siedząc na twardym kuchennym stołku, bo na fotelu komputerowym zaległ Filip i śpi. To obrazuje, do czego doszło w naszym domu. Pozdrawiam Mii Odpowiedz Link
barba50 Re: Warszawa, Mii Krogulska 17.04.06, 23:20 Witaj Mii Koty bure? i bliźniaki? To tak jak u mnie! Nie dość tego - dziewczynka też jest Lolka)) W jakim wieku są? Moje prawie roczniaki, jedno grube /Lolka/, drugie chuuude /Pepek/. Wyglądamy tak: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=631&w=31259286&a=31259286Pozdrawiamy Baśka z trójką /bo jest jeszcze 3,5 letnia czarno-biała Ksika/ Odpowiedz Link
mii.krogulska Re: Warszawa, Mii Krogulska 17.04.06, 23:32 Witam serdecznie, nasze są IDENTYCZNE! Bliźniaki, zabrane przez Panie z Canisa dwa lata temu ze śmietnika na Targowej, trafiły od razu do nas w stanie strasznym. Teraz wypasają się i zalegają Lola, zwana też Lolką, jest mniejsza. Filip trochę podrósł. Mamy też trzeciego kocura, Kacperka, czarnego jak smoła. Nie mam zdjęć w tym kompie, ale jutro coś załączę! Cudowny zbieg okoliczności nam się trafił Pozdrawiamy Mii, Lola, Filip i Kacper Odpowiedz Link
misia007 Re: Warszawa, Mii Krogulska 18.04.06, 11:06 Witaj Mii, Twoj post serdecznie mnie ubawił,bo widok małej kocicy śpiącej slodko na fo telu komputerowym i męza odgniatającego siedzenie na stołku kuchennym , to u nas rutyna.Miło wiedzieć, że nie jesteśmy w tym osamotnieni.A i u nas też trójka oprócz Niny są jeszcze chłopaki Wacuś i Czarek.Pozdrawiamy Odpowiedz Link
mii.krogulska Re: Warszawa, Mii Krogulska, Aktualizacja :) 14.04.08, 23:26 Witam, przez dwa lata sporo się pozmieniało i ... dokociło Lola, Filip i Kacper teraz mieszkają z Izą, a u mnie są Lusia, Sparkun, Melania, Sylwester i Wiśnia Pozdrawiam Mii Odpowiedz Link
nuluska Re: Warszawa, Mii Krogulska, Aktualizacja :) 19.04.08, 18:16 Witam się z Katowic z dwoma futrzastymi: Dexter (burasek 1,5 roku) i Deedee (prawie roczna pingwinka). Obydwa zabrane z ulicy jako maluchy. nuluska.fotosik.pl/albumy/210967.html Cieszę się że jestem z wami Odpowiedz Link
kasiar74 Re: SPIS POWSZECHNY, czyli kto jest kto :) 25.04.06, 19:21 przedstawiam Tygryska, był u mnie w mieszkaniu koło 2 miesięcy, jest wspaniałym kotem, spokojnym a do tego niesamowicie łownym i przynosi nam swoje trofea podrzucając na metr w górę forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=631&w=40830758 Odpowiedz Link
malgorzata_swietlik Re: SPIS POWSZECHNY, Piaseczno 25.04.06, 21:28 Witam serdecznie, dziekuje za przyjecie na forum Moja kocia trzodka to Wiesio,Matylda, Rozalia, Kaziutek i Klara. I owczarek niemiecki Iwan. Odpowiedz Link
vauban Re: SPIS POWSZECHNY, czyli kto jest kto :) Toruń 28.04.06, 22:32 Witam, miło mi włączyć się w to forum, pozdrawiam wszystkich kocich służących. Mamy dwa kocurki - Zyzia i Lolka, obydwaj są rodowitymi toruńczykami, chociaż pomieszkały przez jakiś czas w Olsztynie. Klimat im niestety nie służył, na szczęście Olsztyn to miasto weterynarzy . Wróciwszy do Ojczyzny wraz z nami mają się dobrze, a Piękny Lolo właśnie wpycha swoje łapki w klawiaturę... Przez osiem lat mieszkaliśmy na Polnej w Olsztynie, teraz w Toruniu na Fałata... W Olsztynie w szczytowym okresie opiekowaliśmy się z żoną 11 kotami działkowymi, te, które wciąż tam mieszkają, poznają nas do dzisiaj. Na prośbę opiekunki forum, rekomenduję olsztyński gabinet weterynaryjny Betowen na ul. Polnej (ach, jak dobrze było mieć go o 200 metrów od mieszkania !). Fachowo, sympatycznie i niedrogo. Odpowiedz Link
cerveja Re: SPIS POWSZECHNY, czyli kto jest kto :) 29.04.06, 16:58 dziekuje za mozliwosc dolaczenia sie do Was. Forum jest super, ludzie fajni i mili, samo forum to kopalnia informacji dla "nowozakoconych" jak np. ja. Od 3 tyg mam 3-miesiecznego kota norweskiego Rudolfa, ktory zawladnal mym sercem calkowicie i do tego stopnia,ze chodza mi po glowie mysli o sprawieniu mu towarzysza zyciowego w postaci drugiego kociaka. Mieszkamy w portugalii i obydwoje uwielbiamy tutejsze ryby. pozdrawiamy wszystkich Odpowiedz Link
eve_26 Re: SPIS POWSZECHNY, czyli kto jest kto :) 05.05.06, 14:13 Cześć! Jestem Ewelina. Miło mi, że mogę do Was dołączyć. Jestem szczęśliwą posiadaczką dachowego rudzielca, który mieszka w domu i nie zamierzam wypuszczać go na dwór, bo chce, żeby jeszcze trochę ze mną pomieszkał. Kot sie na razie nie nazywa, każdy w domu woła na niego inaczej (najczęściej: "chodź tu" ) Do tej pory miałam już kilka kotów, ale niestety każdy z nich mieszkał na dworze i każdy skończył tragicznie. Jeszcze raz witam Wszystkich Odpowiedz Link
mia72 Re: SPIS POWSZECHNY, czyli kto jest kto :) 05.05.06, 15:40 Witam wszystkich wraz z moją kocią stworą. Ma na imię Klara (nota bene czytając przed chwilą posty dowiedziałam się, że to pospolite imię dla kota - dobrze, że włascicielka tego imjienia o tym nie wie, jest prawie czarna - oprócz końcówek łapek i śliniaka pod szyją, rasa europejska. W poprzednim wcieleniu była zapewne strasznie upierdliwym celnikiem (może austriackim?), bo uwielbia rewidować wszelkie torby i przeszukiwać szafy. Mieszkamy w pobliżu Chrzanowa (Małpolska). Posiadam oprócz tego męża, który dzięki Klarze zaczął uwielbiać koty. Odpowiedz Link
balbina_alexandra Re: SPIS POWSZECHNY, czyli kto jest kto :) 05.05.06, 15:50 Witam serdecznie wszystkich i dziękuję za wpuszczenie na forum. Ola, lat 28 (no tak naprawdę, rocznikowo będzie w listopadzie 29 hehe), Gdańsk. Dzieci nie posiadam, TŻ od całkiem nie dawna poza Trójmiastem, pracuje na drugim końcu Polski (i jest pierwszym mężczyzną mojego życia, który lubi koty!). Od bardzo niedawna jestem posiadaczką trochę już podrośniętego kocurka o całkiem niekocim imieniu Reksio (po prawdzie, to on ma całkiem sporo psich odruchów...). Mały ma 4.5 miesiąca i trochę się tułał, biedaczysko, miał pewne objawy choroby sierocej. Bardzo lgnie do ludzi, straszny z niego pieszczoch - zawsze w moim domu były psy, i mam mało kociego doświadczenia (znaczy, teoretyczne posiadam, masę czytałam ) - wydawało mi się, że to raczej kotki są takie przylepne a nie kocury... Nasz Reksio w ogóle grzeczny jest, tuli się do ludzi i włącza od razu traktorek, grzeczny w domu i u lekarza, oczka daje sobie zakroplać, choć przy czyszczeniu zębów trochę podupadłam na duchu, no ale liczę, że przekupstwem dam jeszcze sobie z nim radę i przyzwyczai się... Planowałam przygarnąć kocią sierotę juz dawno, ale moja śp. psica, która odeszła w listopadzie była okropną zazdrośnicą Niedawno kupilam własne mieszkanie (duuuże!) i w wakacje moje kocię będzie miało kogoś do towarzystwa - przekonały mnie opinie moich znajomych kociar i opinie w sieci - ja dużo pracuje, kocio będzie się nudził, a ja myślę dam sobie radę z dwójką Odpowiedz Link
naszita Re: SPIS POWSZECHNY, czyli kto jest kto :) 07.05.06, 22:28 Witam, jestem z Gdańska i od niecałych 4 miesięcy jestem szczęśliwą posiadaczką czarno białego kocurka. Przyszedł pod drzwi naszego mieszkania chory i strasznie zabiedzony. Miał zostać tylko na czas choroby (niestety mam alergię na sierść kota) ale nagle okazało się, że jakoś na tego akurat nie mam. I tak został... Daliśmy mu imię CotAngens jednak strasznie to długo i dlatego w srócie mówimy na niego Taguś. Ma około 7 miesięcy i jest dzikuskie. O miich problemach z nim pisałam przed chwilą w temacie forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=10264&w=41186197&wv.x=1&a=41431447 Serdecznie pozdrawiam Odpowiedz Link
netka6666 Re: SPIS POWSZECHNY, czyli kto jest kto :) 11.05.06, 08:31 Witam, mam 34 lata i mieszkam na Śląsku. Mam od ponad pół roku 2 koty. Maciuś jest czarno-biały i ma pół roku. Cecha charakterystyczna: szaleństwo. Kupiłam go w sklepie zoologicznym bo mi sie go strasznie żal zrobiło jak tam bidusiek sam smutny siedział. Potem poczułam potrzebe posiadania jeszcze jednego kota. Coby sie Maćkowi nie przykrzyło. Wypatrzyłam na stronie netowej schroniska kotkę. Jest czarna, obecnie na diecie bo przytyła po sterylce i ma ok roku. W schronisku miała na imie Pchełka ale ja ją przemianowałam na Balbinkę. Jest bardzo spokojna i uczy Maćka, że nie nalezy się załatwiać w kuwecie Odpowiedz Link
sivudelek Re: SPIS POWSZECHNY, czyli kto jest kto :) 14.05.06, 23:40 Witajcie.Mieszkam w Sosnowcu ,mam 2 pieski i kotka. Odpowiedz Link
kitis Sterylka u 13-leniej kocicy 15.05.06, 14:35 Czy ktoś z Was sterylizował kocicę w podobnym wieku? Mam dylemat, bo kocica od jakiegoś czasu obsikuje mi całe mieszkanie podczas rui - włącznie z szafkami kuchennymi! Poszłam do weterynarza żeby się poradzić co z tym można zrobić, a on zalecił sterylizację. Boję się, że w tym wieku to się może źle skończyć, może macie jakieś doświadczenia? Proszę o radę co robić... Odpowiedz Link
kitis Re: Sterylka u 13-leniej kocicy 15.05.06, 14:37 Przepraszam, pomyliłam się i nie tu chciałam zamieścić ten post, jeśli mozna, to proszę go wykasować, umieszczę go w odpowiednim miejscu. Odpowiedz Link
kitis Re: SPIS POWSZECHNY, czyli kto jest kto :) 15.05.06, 14:29 Witam wszystkich! Cieszę się, że mogłam dołączyć do grona forumowiczów. Jestem z Warszawy, mam 27 lat, męża i 13-letnią kocicę - Kitkę. Dzieci nie posiadam, bo mój instynkt macierzyński przeniosłam na kotkę. Moja kotka całe życie spędziła w mieszkaniu, bała się wychodzić nawet na balkon, ale ostatnio przeprowadziliśmy się do mieszkania z ogródkiem i o dziwo ciągnie ją na zewnątrz, więc wyprowadzam ją na szelkach. Pzdrawiam wszystkich! Odpowiedz Link
diara Kraków wita!! 15.05.06, 16:11 No powiedzmy ze Kraków, bo mieszkam w Brzesku, pod Krakowem, ale z Krakowem jestem dość blisko związana. Witam wszystkich serdecznie! KOtka jeszcze w domu nie mam, ale czekam na niego. Już rośnie. Jeszcze jest za malutki żeby go zabrać. I tak szukając informacji na temat opieki nad kotami trafiłam na to forum. Kopalnia wiedzy Czytam Odpowiedz Link