Dodaj do ulubionych

obcięte wąsy

06.02.06, 07:13
Moje dziecko obcieło naszemu kocurowi wąsy z jednej strony i w związku z tym
mam pytanie czy wąsy odrastają. Nigdy wczesniej się tym nie interesowałam i
nie mam zielonego pojęcia, a tak głupio wygląda z krótkimi z jednej strony.
Obserwuj wątek
    • annb biedactwo 06.02.06, 08:41
      to nie jest wychodzacy kot?
      bo przez obcięcie stracił czucie z jednej strony sad
      czy odrosną - nie wiem -nie kaleczyłam tak kota
      sad
    • orangewhatever Re: obcięte wąsy 06.02.06, 09:28
      raczej odrastają - bo skoro wypadają co jakiś czas, to i odrosnąć muszą. a że
      wypadają, to wiem, bo co jakiś czas znajduję takiego sztywniaka.
      • eleanorrigby Re: obcięte wąsy 06.02.06, 09:42
        Odrosną.
        Mój synek też raz pozbawił kota wąsów i zabierał się do sierści,na szczęście
        zdążyłam interweniować.Co ciekawe,kot leżał sobie i pozwalał się
        strzyc,podobnie jak melduje się w łazience jak tylko mały wchodzi do wanny i
        razem świetnie się bawią,a ja mam potem do suszenia kota,dziecko i łazienkę.W
        ogóle moje koty pozwalają robić ze sobą różne dziwne rzeczy,np.wozić się w
        wózku dla lalek i w dodatku sprawiają wrażenie,jakby to lubiły,dlatego muszę
        mieć oczy dookoła głowy i pilnować,żeby dzieci jednak nie posunęły się zbyt
        daleko.
        • boe_ Re: obcięte wąsy 06.02.06, 10:07
          heheh smile

przypomnialo mi to post tej przerazonej mamusi ktora oddala kota do schroniska
          bo sie nerwowo zachowywyal i sie bala o dziecko, a z tego watku wynika, ze to
          dzieci-potwory powinny byc pod stala obwerwacjasmile
          • magdaksp Re: obcięte wąsy 06.02.06, 10:21
            czyli wspolna egzystencja kota idziecka jest mozliwasmile
            • eleanorrigby Re: obcięte wąsy 06.02.06, 12:46
              Pewnie,że jest możliwa,tylko trzeba zadać sobie trochę trudu,bo małe dziecko
              może łatwo zrobić zwierzakowi krzywdę "z miłości" np.moj synek bardzo wylewnie
              nas ściska i poklepuje,to samo robi z kotami,dlatego za każdym razem
              powtarzam,żeby był delikatny,że ma nie nosić kota tylko go głaskać itd. aż do
              znudzenia.Moje koty są zresztą chyba wyjątkowe,pewnie przez to,że wychowane
              przeze mnie,nigdy nie ugryzły nikogo ani nie podrapały,wzięte na ręce przez
              starsze dzieci czasem próbują delikatnego oporu,a potem zrezygnowane układaja
              się na rękach i zasypiają.To powoduje,że faktycznie bardziej muszę pilnować
              dzieci i czasem wolałabym żeby jedno kocisko z drugim umiało zadbać bardziej o
              swoje,bo tak to moje wrzaski "puść tego kota,bo cię w końcu podrapie!"
              pozostają bez pokrycia.No,ale wszyscy się jakoś dogadują,koty mają gdzie się
              schować przed dziećmi,ale tego nie robią,za to rano zgodnie wyją pod
              drzwiami,żeby je wpuściły do swoich sypialni.Ja w tym czasie spokojnie odwracam
              się na drugi bok,bo karmienie kotów i sprzątanie kuwet to od jakiegoś czasu
              obowiązek dzieci-niech się uczą łobuzy,że,jak w sygnaturce misi007 -"stajesz
              się odpowiedzialny na zawsze,za to co oswoiłeś". smile)
    • mucta Re: obcięte wąsy 06.02.06, 11:49
      Odrastają.

Przypominam sobie jak dobre 15 lat temu mój kot wrócił zmarznięty i postanowił
      się ogrzać w popielniku. I tak iskry stamtąd pryskające pozbawiły Go sporej
      części rzęs i wąsów. Wyglądał dość komicznie.
      Poobcinano Mu te poupalane końcówki i po kilku tygodniach wyglądał znowu jak
      zwykle. Tylko do popielnika już nie wchodziłsmile

• labambaa Odrosna! 06.02.06, 12:52
      No jasne ze odrosna, moj Kicorek (ktory od dawna jest w kocim niebie)
      regularnie "opalal" sobie wasy a to zjednej a to zdrugiej strony przy
      kuchni. I funkcjonowal normalnie smile)
      Pozdrowienia dla Twoich Dzieci i Kotkow!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka