Dodaj do ulubionych

Koty i woda

08.02.06, 20:44
czesc!
Jak moze część z Was pamięta mam dwa koty, Froda i Bazylie....no Frodo ma
fioła na punkcie wody. Polega to na tym, że kiedy bierze sie prysznic,
wchodzi na brzeg wanny i łapką łapie wode , stara sie tez ja zlapac w
pyszczek ...to samo dzieje sie kiedy sie odkreci wode w zlewie. Jak tylko
uslyszy lejaca sie wode szybko przybiega i zabawa zaczyna sie po staremu.
Czesto tez kladzie sie w mokrym zlewie lub wannie.
Tez macie cos takiego z kotami?
m
Obserwuj wątek
    • magdaksp Re: Koty i woda 08.02.06, 20:49
      brawurke bardzo interesuje woda ale tylko jesli jest od niej zdaleka.czesto
      siada na pralce i obserwuje kąpiącego sie delikwenta.ale dalej sie nie
      posuwa.jak chlapnie sie na nia to, nie ucieka ale za szcesliwa tez nie
      jest.mysle ze te podchody wannowe to zwykla ciekawosc smile
    • magurka Re: Koty i woda 08.02.06, 21:18
      Przy towarzyszeniu w toalecie Migdał wyraźnie sie doprasza, by odkręcić wodę w
      umywalce. Siada, wylizuje, potem zostawia ślady mokrych łapek na kafelkach. Z
      wanna tak samo, jesli sie go wpusci. Siada na brzegu na polce i najpierw lapie
      lapa refleksy swiatla na wodzie, potem pije, jakby nie mial wody w misce, choc
      ta stoi wymieniania jest regularnie. Wypija tez cala wode wolnostojaca, a jak
      widzi ze jest mu niedostepna to probuje sie do iej dostac - atakuje zakrecone
      butelki, nawilzacz z woda... Niedlugo bede go nazywac wodołazwink
      POzdarwiamy z Migdałem
    • nessie3 Re: Koty i woda 08.02.06, 21:23
      Moja do roku była b. zainteresowana wodą. Uwielbiała chodzic po brzegu wanny i
      próbowała wyciągnąć mnie PAZURAMI z wody. Teraz, kiedy ma 5 lat robi to rzadko.
      (Własciwie nic ją nie interesuje oprócz jedzenia i gonienia psa). Ale kiedyś
      poślizgnęła sie na brzegu wanny i wpadła. Najdziwniejsze było to, że wpadając
      odbiła się od powierzchni wody. Była tylko po brzuch zmoczona.
    • danusis Re: Koty i woda 08.02.06, 22:51
      Moja Funka też uwielbia wodę i robi dokładnie to samo, o czym piszecie. Dziś
      miałam ubaw, jak wiosłowała łapką w misce pełnej wody, która stałą na ziemi. Pod
      łazienką miauczy, żeby ją wpuścić, potrafi wskoczyć na plecy, jak się coś robi
      przy zlewie smile Ale kąpac się nie lubi smile
    • ezra1111 Re: Koty i woda 09.02.06, 09:24
      Moj Sylwi uwielbia wode ,nie pije z miski zresztą i tak by długo w niej by nie
      stała bo zaraz wyleje.W łazience z umywalki zawsze kapie woda ,bo kotuś musi pić
      gdy nas nie ma w domu.Psia miska owinięta ręcznikiem i na gumowej podkładce bo
      kotus zaraz wodę wyleje i szczęscie w oczach ,bo mozna się potarzac w
      kałuzy.Umyć sie nie mozna samemu ,Sylwi zawsze towarzyszy,albo drze drzwi i wyje
      pod nimi aż go ktos wpuści.Znajomi padają ze smiechu gdy widzą kota śpiącego w
      zlewie lub umywalce ale widac taka jego natura.To chyba nie prawda że koty nie
      lubia wody.Mój kocha wode w przeciwieństwie do mojego psa
    • misiunia.malutka Re: Koty i woda 09.02.06, 14:55
      Mój Gerdek kocha wodę. Zawsze siedzi na wannie gdy ktoś się kąpie. Klilka razy
      wpadł już do wanny z wodą smile Siada w zlewie pod kranem gdy kapie z niego woda i
      leci mu na plecki smile Zlizuje wode z zaparowanych szyb, ze zlewu, z wanny - a z
      miski nie ruszy...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
      Kocham moje życie.
      Moje życie ma na imię Bartuś smile
    • studentwsb1 Re: Koty i woda 09.02.06, 15:53
      moja koteka tez uwielbia oglądac woe, w wannie, jak spuszcza wodę w kibelku i
      mało tam nie wskoczy. raz sobie oglądała jak lodówka się odmraza, 3 godziny
      siedziała skulona przed nią i patrzyła jak kapiesmile albo na rogu wanny zawsze
      ogląda jak piana się mieni jak juz wody nie ma. Ale jak raz tak wpadła w pianę
      to było jej wszędzie pełno w łazience, taki raban zrobiła. Najgorsze to jest
      to, ze jak jest głodna, to wchodzi łapami do miski z wodą i ciagle jej
      wymieniam. Do tej pory spryskiwacz z wodą to był traszak na nią, teraz stoi i
      tylko zamyka oczka by jej wody nie naleciało..smile
    • h8red hmmm 09.02.06, 20:52
      Jak bym czytał o Bieskiej big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka