kriss67 21.08.06, 13:31 Jakie znacie niespotykane, rzadkie kocie imie? Moja koleżanka z SO Kas, ma kotka Stoipę U mnie był Kulfon, przemianowany na Maćka. Znam też Pampersa. Tangrysa Biblijnego Behemota Pozdro Krzysztof Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
misia007 Re: Niezykłe imie dla kota? 21.08.06, 13:38 Znajomi maja kota imieniem Lepotan, to po serbsku czy chorwacku znaczy "piekny mężczyzna". Odpowiedz Link
biljana Re: Niezykłe imie dla kota? 21.08.06, 13:48 dziewczyna z forum miau ma koty ktore maja na imie Biznes i Serwis ) Odpowiedz Link
orangewhatever Re: Niezykłe imie dla kota? 21.08.06, 13:51 moja niby ma Jamajka, ale w sumie to zaraz na początku została przemianowana na Świnię, i tak zostało. Świnka jest i już. Odpowiedz Link
supcik Re: Niezykłe imie dla kota? 21.08.06, 13:56 mialam bialego kota(niestety niedolgo bo uciekl)imieniem Kefir.znajomi maja Lucyfera.inni kotka Euro. Odpowiedz Link
kejt35 Re: Niezykłe imie dla kota? 21.08.06, 14:05 Kiedyś mieliśmy Lucyfera. U rodziców jest Dudzi. Odpowiedz Link
graz.ka Re: Niezykłe imie dla kota? 21.08.06, 14:11 Gacek - jak był mniejszy to uszy dominowały w kociej sylwetce. A Dusio od dusiołek - od układania się na szyji do przytulania. Strasznie go ludzka twarz intrygowała - obwachiwał mi nawet dokładnie i sprawdzał łapką oczy Odpowiedz Link
weekenda Re: Niezykłe imie dla kota? 21.08.06, 14:30 nie moje (szkoda? : Śmieciarz Szmaciarz Odpowiedz Link
juven74 Re: Niezykłe imie dla kota? 21.08.06, 14:48 KRECIA, na którą wołamy czasami KRET! bo to hultaj i chłopaczara. Odpowiedz Link
histeryczka Re: Niezykłe imie dla kota? 21.08.06, 19:15 Nie wiem, czy niezwykłe... mój to Gadżet, bo stanowi nader urokliwy element wyposażenia wnętrza i dodatek do lajfstajla Odpowiedz Link
hania261 Re: Niezykłe imie dla kota? 21.08.06, 21:19 Kot mojego brata nazywal sie Ezechiel a mojej kuzynki Werdykt. Odpowiedz Link
nann Re: Niezykłe imie dla kota? 22.08.06, 14:23 Moja pierwsza kotka imie miala po chinskiej mistrzyni olimpijskiej w skokach z wiezy - Min Xia Fu, w skrocie Mika Druga to Mini, bo byla taaaka malenka jak przyszla do nas Odpowiedz Link
netka6666 Re: Niezykłe imie dla kota? 22.08.06, 14:24 Moje koty to Maciuś (baaardzo popularne imię jak widze u kotów) i Balbinka. Odpowiedz Link
to.ja.kas Witajcie 23.08.06, 21:33 To ja od Stiopy od ktorego zaczał watek Kriss (pozdrawiam). Stiopa to bieda rosyjska niebieska i stad to rosyjsko brzmiace imie. mam jeszcze: Fredzie Stefana Stasia Filipa Pozdrawiam Odpowiedz Link
foxie777 Re: Witajcie 24.08.06, 07:03 Kwestia co dla kogo jest niezwykle. Moje kotki Czarusia i Foxie, nazywane czasami sliczny kotek, brzmia nie z tej ziemi jak moj maz {cudzoziemiec} tak sie do nich zwraca. cos jak slyyycny klotek.Zawsze sie z tego smieje. pozdr Odpowiedz Link
kriss67 Re: Witajcie 24.08.06, 10:00 Cześć Kas To i tu zawitałaś. Super Tu same kocie czubki pisują, hi, hi. Stefan, kapitalne imie dla kota. Ciekawe, czy gdzies w Polsce zyje sobie inny koci Stefan? Swoja drogą to uważam, że kocie imiona oddają koci charakter. Moja najmłodsza nazywa się Zuzia. Imie troche zakręcone - bez obrazy dla Zuzann - w pozytywnym tego słowa znaczeniu. I moja Zuźka jest nieźle puknieta. Urwis taki, że szok. Stare koty maja jej nieraz serdecznie dość Pozdro Krzysztof Odpowiedz Link
boe_ Re: Witajcie 25.08.06, 14:25 ja jestem zuzanna, spotykam czasami swoich kocich a nawet psich imiennikow i czuje sie z tym troche dziwnie, ale daje rade moj fot to furio a poprzedni byl bolster a nastepny bedzie seamus albo hobbes Odpowiedz Link
pepsi Re: Witajcie 24.08.06, 10:12 kriss, Stefana drugiego nie znam, ale moja przyjaciolka ma kotke o imieniu Stefka Odpowiedz Link
misia007 Re: Witajcie 24.08.06, 11:35 Moja kotka to Janina, kot najstarszy Wacław a średni był Nemeczkiem a został Czarkiem, ze wzgledu na urok osobisty. Odpowiedz Link
login_niedostepny Re: Witajcie 24.08.06, 11:42 u mnie jedna to po prostu Kitka, a druga przyszla jako Felicity w skrocie Feli, Felisia albo Feliśka Odpowiedz Link
katikot Re: Witajcie 24.08.06, 11:51 Moja kota ma na imie Manzarek, na czesc Raya Manzarka z The DoorsAle i tak wszyscy wolamz na nia Kot, Misia, Ty Kocie Diabelski Odpowiedz Link
login_niedostepny Re: Witajcie 24.08.06, 12:08 A u znajomych jest Izma, Krąg, Skarpeta i Węgielek Odpowiedz Link
kasikk_29 Re: Witajcie 24.08.06, 12:26 jak o znajomych, to napiszę jeszcze o kocurze, co to Rychu miał na imię niestety odszedł do krainy wiecznych łowów Odpowiedz Link
misia007 Re: Witajcie 24.08.06, 13:57 Zdrobniale wołamy na nie Ninka i Wacus ale za pare lat dorosną do swych imion. Odpowiedz Link
capuccino_days Re: Niezykłe imie dla kota? 24.08.06, 12:24 moja kota z racji braku ogona została nazwana Nikita - ale wszyscy na nią wołają Kita i to wcale nie złośliwie Odpowiedz Link
magdaksp Re: Niezykłe imie dla kota? 25.08.06, 00:28 moje kotki to brawurka (od mojej ulubionej bohaterki atomowek)i chelsea(ulubiony angielski klub mojego chlopaka ,aze zezwolil na drugeigo kota to wnagrode on wymyslal imie) Odpowiedz Link
biomona Re: Niezykłe imie dla kota? 25.08.06, 08:17 Moj kot to Kwark, moja Mama ma Bozona do szczęścia potrzebujemy jeszcze Fotona i Leptona - pracuje w tej kwestii nad mężem (gwoli wyjasnienia - ja, moj maż i Mama jestesmy fizykami ) Odpowiedz Link
mirmunn biomona - pytanko maleńkie z ciekawości: 25.08.06, 13:16 Co to są: bozon i lepton?? O kwarku i fotonie mętne pojęcia mam)) Odpowiedz Link
biomona Mirmunn - o czastkach elementarnych 15.09.06, 07:33 Przepraszam, ze odpisuję z tak dużym opóźnieniem, ale byłam na urlopiku Krótko rzecz ujmując bozony i leptony to są pewne grupy cząstek elementarnych. Otóż Bozony (a dokładniej bozony pośredniczące) to są cząstki o spinie 1 przenoszącce oddziaływania; do bozonów zaliczmy fotony gamma, bozony W+ i W - oraz Z0 i gluony fotony i bozony W+, W- i Z0 obserwuje się doświadczalnie. Zaś leptony to cząstki elementarne o spinie 1/2, mogące oddziaływać słabo lub elektrycznie jeśli mają ładunek. Leptony to elektron, mion, taon i neutrina elektronowe, mionowe i taonowe. Czy takie wyjaśnienie zaspokaja Twoją ciekawość? Jeśli nie to pisz na priva Pozdrawiam Biomona Odpowiedz Link
kirke18 Re: Mirmunn - o czastkach elementarnych 15.09.06, 08:40 No SUPER! I niech mi kto powie, że posiadanie kota nie rozwija (także wiedzy o fizyce) intelekrualnie i uczuciowo! A swoja droga "mion" Taon" i Neutrine" ...dp wykorzystania! Odpowiedz Link
biomona Kirke18 15.09.06, 13:05 Poza Mionem i Taonem oraz Neutrinem pozostaje jeszcze Fermion, ewentualnie Higgsino (pojawiająca się czasem nazwa Bozonu Higgsa, tzw. boskiej cząstki) i oczywiście wszelkie cząstku supersymetryczne, czyli Skwark, Sfermion, Slepton itp Nie ma jak to zapamiętać dużo ze Wstępu do Fizyki Cząstek Elementarnych, hihihi Pozdrawiam Biomona Odpowiedz Link
pantea Re: Niezykłe imie dla kota? 25.08.06, 13:49 u mnie mieszka Yoda - od Mistrza Yody z Gwiezdnych Wojen, jak strzeli odpowiednią minę to zupełnie wygląda, jak on i Gaduś, który lubi sobie pogadać Odpowiedz Link
wypasiona_foczka Re: Niezykłe imie dla kota? 06.09.06, 17:40 mój kot buras to HESUS, a nastepnego nazwę HORHE! Tak a`la latino.. Odpowiedz Link
recaro Re: Niezykłe imie dla kota? 04.09.06, 20:20 Mój kocurek to Stefan,ma dopiero pięc miesięcy. Nie zapomnę miny weta kiedy zapytał o imię kotka hihi.. Odpowiedz Link
juven74 Re: Stefan 04.09.06, 20:55 Pewnie wet też ma na imię Stefan.Ja mam Ryśka i ludzkie Ryśki (choć to porządne miśki) też się dziwnie patrzą jak go przedstawiam Odpowiedz Link
asienkaz Re: Niezykłe imie dla kota? 08.09.06, 12:20 moja kota przy pierwszej wizycie u Weta to też był Stefan - na drugiej została Stefą Odpowiedz Link
olijka1 Re: Niezykłe imie dla kota? 14.09.06, 15:36 mojego kota nazwalam gizmo (pamietacie gremliny?) bo w dzien jest aniolkiem, a w nocy zamienia sie w potwora Odpowiedz Link
arek_cz Re: Niezykłe imie dla kota? 05.09.06, 15:24 Nasza kotka nazywa sie Pixel A 5 maluchów jeszcze nie ma imion. Jedna juz ma - Syrenka - bo glosik ma jak syrena przeciwmgielna Odpowiedz Link
a.g.n.i Re: Niezykłe imie dla kota? 05.09.06, 22:27 U mnie jest Hipolit Draptus, we wczesnym dzieciństwie zwany był natomiast Płaczkiem-Sraczkiem, bo to imię go najlepiej charakteryzowało Już to pisałam przedstawiając się tu Odpowiedz Link
annawoj Re: Niezykłe imie dla kota? 05.09.06, 23:39 moj kot zostal nazwany Pipiszta, ale potem przemianowany zostal na Misze. W kazdym razie obu imion uzywamy) Odpowiedz Link
liselle Re: Niezykłe imie dla kota? 06.09.06, 14:36 Moja kotka ma na imię Antenka A to z racji zakrzywionego na koniuszku ogonka Odpowiedz Link
asienkaz Re: Niezykłe imie dla kota? 06.09.06, 15:13 Moja kocurka nazywa się Stefa ale najbardziej reaguje na wołanie "Myszko" - mam nadzieje że nie wywoła to w niej zaburzeń osobowości Odpowiedz Link
nessie-jp Re: Niezykłe imie dla kota? 14.09.06, 16:22 Moja Futerkowa Panienka nosi wdzięczne miano Gryzelda Drapista de la Saga, vel "Kotu" Odpowiedz Link
napolnoc Re: Niezykłe imie dla kota? 14.09.06, 18:18 Moj futrzak ma na imie Froukje,to stare flamandzkie imie zenskie. Oczywiscie wolamy na nia na rozne sposoby np Froukje-Sralkie,Froukje-Parapalkie,Froukjestein i Froukjerzata,poza tym szereg okolicznosciowych pseudonimow (stinky asshollcie,dywanik,wariatka,a ostatnio "galab" bo zamiast miauczec grucha). Druga dziewczynke ochrzcimy w niedziele.Musze przyznac,ze czytajac powyzsze watki mam kilka pomyslow Odpowiedz Link
pepsi Re: Niezykłe imie dla kota? 14.09.06, 18:25 a jak sie wymawia to imie? bo jakos mi sie nie rymuje z tymi 'dodatkami' )) Odpowiedz Link
nupik Re: Niezykłe imie dla kota? 14.09.06, 21:44 kocica Napsha (syriacki "oddech zycia",mąż historyk starozytnosci i takie wymyslil) najnowszy gosc: robpczp pan krewetka (ze względu na gabaryty) a ja i tak wołam na kocice Heńka a na młodego Rychu Odpowiedz Link
napolnoc Re: Niezykłe imie dla kota? 15.09.06, 14:21 wymawia sie "fralkie" z ly jak lopata ,sorry,nie mam polskiej czcionki,wtedy sie rymuje Odpowiedz Link
kirke18 Re: Niezykłe imie dla kota? 15.09.06, 08:53 Imię mojej kotki także wymyślił Pan Mąż, kiedy zgodził się na kota, a ja chciałam wzmocnić ich więź , Katiusza z resztą nazywana jest "organki stalinka" bo ruskie katiusze zwane były oragnami sStalina, bo nie źle grzmiały, a nasza kota mruczy głośno z "przygwizdem". Poprzednia moja kota zwała się Marcelina, kot mojej Mamy to Leon (taki pręgowany grubo jak dzikus). MOja zajoma ma też Katię zwaną Kaśką, ZOfię (co hycha na małe koty) bardzo piękną jak egipska bogini czarna szylkretowa europoejka. Dzieci Kaśki to: Rysio (Ryszard pręgusek), Stefan (rozrabiaka nevka), jest też Szprotka, CZarnuszek, Popielniczek (czarny z popielatym podszerstkiem). Moja sąsiadka ma Sisi. A biedny czarny ( z białym krawatem, wąsikiem i skarpetkami) elegancik, którego ktoś wyrzucił poprzedniej zimy zwany jest KOciołkiem, bo kocio-co mocno mruczy- warczy przy konsumpcji. Może komuś brakuje kocurka, który jest strasznie przylepny, ma ok. 2 lata, jest zdrowy, czysty i bardzo szuka domu (Kujawsko- pomorskie ale moge dowieźć)? A mój szczurek to Gryzelda, zwana też Obeliksem bo dąży do doskonałości poprzez przybieranie kulistych kształtów.Pozdrawiam. Odpowiedz Link
angieblue26 Re: Niezykłe imie dla kota? 15.09.06, 16:57 Ja mam Zurka (przez z z kropka i Nuke. Odpowiedz Link
maxima2 Re: Niezykłe imie dla kota? 17.09.06, 01:11 A ja mam Carmen- piesek, Figara- kocurek i nowy nabytek Tosca- kicia. Odpowiedz Link
nastja Re: Niezykłe imie dla kota? 17.09.06, 19:35 Belweder i Janosik - to te obecne kiedy mieszkałam z rodzicami była Matylda, Gryf, Hermes i Dymitr zwany Mitią)) i jeszcze chomik Fiedka Odpowiedz Link
anusza80 Re: Niezykłe imie dla kota? 17.09.06, 20:04 znam kota o literackim imieniu: Epifor Odpowiedz Link