eve_26 01.03.07, 07:56 Po prostu słów brak wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3954372.html Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
graz.ka Re: Horror :((( 01.03.07, 08:09 Czytałam... Potworne - i nadal znajdują się osoby, które w dyskusjach rozmaitych mówią: najważniejszy jest człowiek. Odpowiedz Link
jonajona Re: Horror :((( 01.03.07, 08:24 O matko !! Właśnie przeczytałam i od razu tu weszłam aby Was spotkać i poczytać jak mają dobrze Wasze kotki i nie myśleć. Odpowiedz Link
jonajona Re: Horror :((( 01.03.07, 08:25 a pozatym dlaczego w polsce jest tylko rok ? I wogule wiem, ze to prawo nie jest egzekwowane. Strasznie się zdenerwowałam ! Odpowiedz Link
boe_ Re: Horror :((( 01.03.07, 08:39 tez od razu po przeczytaniu sie tu zalogowalam jest mi niedobrze...normalnie mnie mdli po przeczytaniu tych wiadomosci nie ma kary dla takich potworow Odpowiedz Link
aurelia76 Re: Horror :((( 01.03.07, 08:40 Pierwsze, co rzuciło mi sie w oczy dziś w gazecie - makabra po prostu. Dobrze, że ludzie słysząc wycie kotów zareagowali, szkoda tylko, że za późno. A tych, co zamurowali wyjście, też trzeba by było zamurować. Odpowiedz Link
iris101 Re: Horror :((( 01.03.07, 08:42 prawdziwy horror! nie umiem sobie wyobrazić cierpienia kociaków! nazwanie ich bydłem będzie obraźliwe dla dla tych zwierząt... Odpowiedz Link
ewa_anna2 Re: Horror :((( 01.03.07, 09:00 Biedne kicie. Jaka okrutna śmierć je spotkała. Ludzie potrafią być okrutni. Odpowiedz Link
marta.kunc Re: Horror :((( 01.03.07, 09:15 z gory przepraszam madziasz i wszystkich. takie skurwysynstwo nie miesci mi sie w pojeciu cywilizacja. chujoza!!!!!!!!!!! mieszkancy mieli dosc wycia kotow... niech skurwielom i ich dzieciom i ich dzieciom sie sni po nocach to wycie. niech przypomina im, ze to samo ich czeka. Odpowiedz Link
annb zwłaszcza ze 01.03.07, 09:18 to nie trwało jeden dzien niech mieszkańcom się to sni niech się boja niech to do nich wraca bo są współodpowiedzialni i winni Odpowiedz Link
nink Re: zwłaszcza ze 01.03.07, 09:21 Niewyobrażalne zwyrodnialstwo Brak mi słów i nienawidze ludzi którzy skazali na to biedne bezbronne zwierzęta. Odpowiedz Link
kejt35 Re: Horror :((( 01.03.07, 09:58 potworność i znieczulica marta.kunc i annb dobrze napisały niech to kocie wycie śni się im co noc Odpowiedz Link
biljana Re: Horror :((( 01.03.07, 09:59 mieszkancy mieli dosc kotow... potem mieli dosc wycia zdychajacych kotow... Odpowiedz Link
karus100 ŻYCZę IM TEGO SAMEGO!!!! 01.03.07, 10:10 Mam nadzieję, że spotka ich to samo! Życzę tak nie tylko tym co zamurowali te kociaki, ale także mieszkańcom tego bloku - słyszeć kocie wołanie o pomoc i nie zareagować?!!! Co to za ludzie?!!! Zasługują na najgorsze! Odpowiedz Link
aalata Re: Horror :((( 01.03.07, 10:51 ciagle o tym mysle i jakos nie moge sie pogodzic ze znieczulica i bezmozgowiem tych ludzi - i to nei tylko tych, ktorzy osobiscie zamurowali te koty, ale tych durnych ludzi, ktorym te koty przeszkadzaly. u mnie na osiedlu byla pani, ktora wurzucala pasztetowa ze szpilkami. nie musze wam mowic, jak okoliczne psy i koty (nie tylko bezdomne) cierpialy. potem sie paniusia dziwila, ze szczury sa (no bo przez jakis czas nei bylo kotow). inny pan rzucal ceglowkami w psy, kotre biegaly za kotami kotre dokarmial - no tak pomoc jednemu zwierzakowi, ale zabic drugiego.. juz sama nei wiem, co o takim kretynstwie myslec. zastanawiam sie, czy ktos nei powinien im zadac pytania, co by czuja gdy sa bardzo glodni i zoladek przykleja sie do kregoslupa. nikt z nich nei przezyl takiego glodu - niech sprobuja przez jeden dzien i wyobraza sobie trzytygodniowa agonie (wlasna). to zachowanie potwierdza moja teze, ze najbardziej zezwierzeceni sa ludzie... plakac sie chce. Odpowiedz Link
jahreshka Horror :((( 01.03.07, 11:04 Bóg (jeśli nie ludzki, to koci na pewno) to widzi. Dranie dostaną za swoje! Wierzę, że jest straiwedliwość na tym świecie. Odpowiedz Link
misia007 Re: Horror :((( 01.03.07, 11:26 Brak mi słów i wstydzę sie, że jestem człowiekiem. Odpowiedz Link
iris101 Re: Horror :((( 01.03.07, 13:56 jahreshka napisała: > Bóg (jeśli nie ludzki, to koci na pewno) to widzi. Dranie dostaną za swoje! > Wierzę, że jest straiwedliwość na tym świecie. z pewnością jest, widzi, i zareaguje. to jego stworzenia! Odpowiedz Link
katikot Re: Horror :((( 01.03.07, 12:16 Skąd się biorą tacy zwyrodnialcy???Oby ich to wycie prześladowało do końca życia...Życzę im wszystkiego najgorszego Odpowiedz Link
misia007 Re: Horror :((( 01.03.07, 12:44 Ja nie moglam tego przeczytać do końca,nie rozumiem dlaczego takie rzeczy maja miejsce.Czuję sie bezradna i bezsilna i sponiewierana psychicznie.Gdyby nie kontakt z ludzmi, którzy czują i myslą podobnie a więc i z wami na naszym forum, chybabym sie załamala. Odpowiedz Link
szuwary4 Re: Horror :((( 01.03.07, 18:30 Czytałam na wirtualnej Polsce komentarze do tego artykułu. Wszyscy sa wstrzaśnięci. Były nawet dwa takie, których autorzy jawnie przyznawali sie, że koty nie są wprawdzie ich ulubieńcami -delikatnie mówiąc- ale i oni byli bardzo oburzeni i potepiali metodę, jaką rozprawiono sie z tymi biedakami. Wg mnie najbardziej winni są ci z mieszkańców, którzy najpierw naciskali administrację żeby koty zlikwidowała, a później nie reagowali na rozpaczliwe jeki konajacych zwierząt i dopiero jak już zaczęli sami odczuwać dyskomfort to się nimi zainteresowali. Za mną tez cały dzień chodzi ta myśl, ze tym razem przegięli i t to co sie stało woła o pomste do nieba, a niebo nie pozostanie głuche. Odpowiedz Link
hakdil Re: Horror :((( 01.03.07, 19:24 Koszmar koszmarów i ja nie zasne tej nocy spokojnie(((((((((((Boże,jak one musiały cierpieć............Tych sku....to bym własnoręcznie nie wiem co.... Niedawno na olsztynskim forum tez toczyla sie dyskusja o kotach...ja nie wiem,skąd w ludziach tyle nienawiści do zwierząt,brak jakiejkolwiek empatii,brak jakiegokolwiek wspołczucia...no nienawidzę takiej znieczulicy!! Odpowiedz Link
ewung Re: Horror :((( 01.03.07, 20:06 staram się o tym nie myśleć ale nie mogę. Wciąż wracają te biedne kitki. Myślę sobie że to tacy ludzie o których się tez potem czyta że nie zainteresowali się losem starego sąsiada dopóki nie zaczęło im śmierdzieć. Sorry za dosadne określenie ale brak słów na taka znieczulicę. najbardziej poruszyło mnie to że to nie wybryk pojedynczej osoby, tylko ze iluś tam ludzi nic nie zrobiło. Dopiero jak im zaczęło wycie przeszkadzać. Dziś doszła do mnie przesyłka z wierszami pana Klimka. Zaczęłam je czytać i po prostu serce mi się kraje. Są takie piękne. To co się stało pokazuje jak bardzo takie wiersze są nam potrzebne. Odpowiedz Link
ewa_anna2 Re: Horror :((( 01.03.07, 21:44 A w lutowym kocie pisali o podobnej rzeczy. 12 letniej kotce zmarł pan. Nowym właścicielom nie chciało się szukać domku dla kici, więc postanowili ją zagłodzić zamykając w odzielnum pokoju! W trzecim tygodniu głodówki jeden z oprawców "pochwalił się" swoim czynem w pracy. Kotkę udało się uratować. Była jednak tak wycieńczona, że nie potrafiła sama jeść. Długo wracała do normalnego stanu... [Kot nr2(18) luty 2007 str. 39] To humanitarniej byłoby ją wypuścić (wyrzucić). Na dworze znalazłaby sobie coś do jedzenia. Odpowiedz Link
kotbert Z góry przepraszam 01.03.07, 23:06 niech tych skurwysynów, którzy zamordowali koty i tych, którzy słyszeli jak umierają, a nic nie zrobili, do końca życia i dalej poza grób, prześladuje płacz tych kotów. W takich chwilach mam nadzieję, że piekło istnieje i że wszystkich tych katów tam spotkam. Kurwa, wyć mi się chce. Odpowiedz Link
smolimo bezsilnosc zzera czlowieka 01.03.07, 23:10 Bylo o tym tez w Teelexpresie, boze Oswiecim mi tylko przychodzi na mysl, to jest taki wstyd dla ludzkosci, jak mozna bylo przechodzic i nic nie robic wobec takiego blagalnego placzu, to do czego zdolny jest czlowiek przeraza mnie tak czesto, ze czesto boje sie ludzi, chce mi sie teraz tluc w sciane z bezsilnosci.. Odpowiedz Link
mist3 Re: bezsilnosc zzera czlowieka 02.03.07, 20:52 Też sobie o tym pomyślałam - niech im się to śni do końca życia, niech słyszą to płakanie kotów nawet na łożu śmierci. Jeśli was to pocieszy, choć to też straszna historia: Mój znajomy przyznał mi się ostatnio, że kiedy był małym brzdącem - uczestniczył w makabrycznej 'zabawie' której efektem była śmierć kota. I od tego dnia nie ma miesiąca, kiedy nie widziałby oczu tego biednego zwierzęcia, jak ma koszmary - to śni mu się właśnie to biedne zwierzę. Od tego momentu zaczął pomagać zwierzętom - sam ma kilka kotów i psów, ale nadal pamięta to co zrobił. Stwierdził, że to jest najgorsza zbrodnia jaką popełnił w życiu i że na pewno nie starczy mu życia (a ma już 70 lat), żeby to odpokutować. Mam nadzieję, że oni też będą do końca życia o tym myśleć. Odpowiedz Link