annb Re: przyszla siatka, bedzie fotorelacja... 13.04.07, 11:43 oczekuję z niecierpliwością Odpowiedz Link
mama007 kilka fotek 15.04.07, 11:16 wrzuce tlyko, a napisze co i jak pozniej jak znajde dluzsza wolna chwile efekt koncowy wyglada tak www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/5387bfb5ea822768.html tak zareagowaly mniej wiecej koty www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b4a493045d57ccc6.html siedzialy i nie wiedzialy czy to zart czy tak na serio moga wyjsc ) Nocka spedzila wiekszosc roboty tutaj (oczywiscie szafke otworzyla sobie sama, bo G zabral wiertarke, ktora byla zastawiona, grrrr) www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/910dc34372c68c1c.html a to najwiekszy pomocnik oczywiscie www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/bcac60f2795e0e0b.html odezwe sie pozniej Odpowiedz Link
mama007 annb 15.04.07, 14:45 annb napisała: > z boku jak jest usztywniona? > linką? > > tak, wszedzie jest usztywniona linka. bardzo mocno naciagnieta. Odpowiedz Link
kejt35 Re: annb 15.04.07, 21:48 Aga, ja przepraszam , że tak nudzę, ale czy dałabyś radę zamieścić choć jedną fotkę w zbliżeniu tego mocowania??? Sorry, ale ja taki antytalent jestem, że szkoda gadać.... Odpowiedz Link
nessie-jp Re: przyszla siatka, bedzie fotorelacja... 15.04.07, 22:03 To ta 'rybacka' siatka? Fajnie wygląda... A czarny kot na białych rzeczach w szafce - cudny Odpowiedz Link
mama007 zblizenia 16.04.07, 10:08 wrzucam fotki zblizen jak jest zamocowana, nie wiem czy bedzie cos widac, bo zmniejszylam je, zeby sie dlugo nie wczytywaly... www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/2399c8873adc5b3f.html www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/05af788c0ad8ef31.html www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/135b0fe475cb14a6.html www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a2bd088127b21561.html www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/8c03d6bf4740cbb1.html www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/6f5cd0c95ddc4f9c.html linka naciagnieta to ta biala linka, ta kolorowa to olinowanie siatki, kolorowa linka nie jest naciagnieta, wiec sie nia nie sugerujcie, ze wisi w niektorych miejscach.... jeszcze opaskami zaciskowymi przypne siatke na dole do barierki, bo Nocka wychodzi za barierke na zewnatrz i tam siedzi (chce przeskoczyc do sasiadki, bo ptaki sa przyzwyczajone ze u nas byl karmnik i nadal przylatuja i siadaja na sasiednim balkonie...). wypasc nie wypadnie jak tak siedzi, ale boje sie ze poleci za balkon i zaplacze sie w siatke. siatka jest dosc luzno, zeby koty nie mogly sie wspinac, wiec sama sie z niej nie wyplacze. na razie nie zostawiam otwartego balkonu albo okna jak wychodze, koty wylaza tylko jak jestem w domu - balkon w fazie testowania, ale super sie ciesze ze JUZ JEST SIATKA!! aha, a siatke zamawialam z allegro od tego faceta, nie rybacka. Odpowiedz Link
wrexham Re: zblizenia 16.04.07, 12:27 kurcze aga, nie boisz sie, ze one sie w te siatke zaplacza? albo jakis ptak sie zaplacze? wiem, ze juz 'po ptokach' bo siatka wisi, ale czy jakas sztywniejsza nie bylaby lepsza? pozdr, wrex. Odpowiedz Link
mama007 Re: zblizenia 16.04.07, 12:30 wrexham napisała: > kurcze aga, nie boisz sie, ze one sie w te siatke zaplacza? albo jakis ptak sie > zaplacze? wiem, ze juz 'po ptokach' bo siatka wisi, ale czy jakas sztywniejsza > nie bylaby lepsza? > pozdr, wrex. ale ta siatka rybacka tez nei jest sztywna.... moge ją bardziej naciagnac, ale boje sie, ze koty zaczna sie po niej wspinac, a to nie bedzie madre chyba... a ptaki raczej nie beda sie platac. oczko ma 25mm Odpowiedz Link
wrexham Re: zblizenia 16.04.07, 12:55 sama nie wiem, ja bym chyba wolala cos sztywniejszego, taka kratke czy cos; juz lepiej zeby sie wspinaly, niz zeby sie mialy w nia zakrecic... Odpowiedz Link
kejt35 Re: zblizenia 16.04.07, 21:16 Wielkie dzięki za zdjęcia! Teraz już mogę zamawiać. Zrozumiałam, że Ty, Aga, zamocowałaś tę siatkę tak bardziej " na luźno". Właśnie nie byłam pewna, czy ona powinna być mocno naciągnięta, czy nie, ale też wydawało mi się , że taka luźniejsza zniechęci Minia do prób wspinaczkowych. Pozdrawiam! Odpowiedz Link
mama007 Re: zblizenia 17.04.07, 08:23 kejt35 napisała: > Wielkie dzięki za zdjęcia! Teraz już mogę zamawiać. Zrozumiałam, że Ty, Aga, > zamocowałaś tę siatkę tak bardziej " na luźno". Właśnie nie byłam pewna, czy on > a > powinna być mocno naciągnięta, czy nie, ale też wydawało mi się , że taka > luźniejsza zniechęci Minia do prób wspinaczkowych. > Pozdrawiam! nie ma sprawy zastanawialismy sie nad zamocowaniem jej na sztywno, aleeee.... wydaje mi sie, ze takie zamocowanie luzne jest bardziej bezpieczne. nie chce, zeby koty wspinaly sie po siatce - z roznych wzgledow. i jeszcze dla jasnosci - ta siatka nie jest calkiem luzna. jak sie jej nei dotyka to wyglada jakby byla sztywno przy balkonie, ale jak dotnie sie reka, to nie da sie na przyklad zaprzec i podciagnac na niej. mysle, ze to optymalne rozwiazanie. w niektorych miejscach jeszcze zlapalam opaskami zaciskowymi do dolnej czesci barierki i Nocka nie kombinuje (na razie...) - siada przy barierce, glowe wyciaga jak najdalej, ale sama nie stara sie przelazic na druga strone barierki. faza testowania trwa, ale jak na razie jest super. a koty caly czas na balkonie, dostaly swoj fotel (czyli poslanie, drapak, przyrzad do wspinaczki w jednym) i jak na razie jest super pozdrawiam Odpowiedz Link