Dodaj do ulubionych

przyszla siatka, bedzie fotorelacja...

13.04.07, 11:33
... jutro smile
Obserwuj wątek
    • annb Re: przyszla siatka, bedzie fotorelacja... 13.04.07, 11:43
      oczekuję z niecierpliwością
      • kejt35 Re: przyszla siatka, bedzie fotorelacja... 13.04.07, 16:27
        ja też czekamsmile
    • mama007 kilka fotek 15.04.07, 11:16
      wrzuce tlyko, a napisze co i jak pozniej jak znajde dluzsza wolna chwile smile
      efekt koncowy wyglada tak
      www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/5387bfb5ea822768.html
      tak zareagowaly mniej wiecej koty
      www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b4a493045d57ccc6.html
      siedzialy i nie wiedzialy czy to zart czy tak na serio moga wyjsc smile)

Nocka spedzila wiekszosc roboty tutaj (oczywiscie szafke otworzyla sobie sama,
      bo G zabral wiertarke, ktora byla zastawiona, grrrr)
      www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/910dc34372c68c1c.html
      a to najwiekszy pomocnik oczywiscie
      www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/bcac60f2795e0e0b.html
      odezwe sie pozniej smile
      • annb Re: kilka fotek 15.04.07, 13:48
        z boku jak jest usztywniona?
        linką?
        • mama007 annb 15.04.07, 14:45
          annb napisała:

> z boku jak jest usztywniona?
          > linką?
          >
          >

tak, wszedzie jest usztywniona linka. bardzo mocno naciagnieta.
          • kejt35 Re: annb 15.04.07, 21:48
            Aga, ja przepraszam , że tak nudzę, ale czy dałabyś radę zamieścić choć jedną
            fotkę w zbliżeniu tego mocowania???
            Sorry, ale ja taki antytalent jestem, że szkoda gadać....smile
    • nessie-jp Re: przyszla siatka, bedzie fotorelacja... 15.04.07, 22:03
      To ta 'rybacka' siatka? Fajnie wygląda... A czarny kot na białych rzeczach w
      szafce - cudny smile
    • mama007 zblizenia 16.04.07, 10:08
      wrzucam fotki zblizen jak jest zamocowana, nie wiem czy bedzie cos widac, bo
      zmniejszylam je, zeby sie dlugo nie wczytywaly...
      www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/2399c8873adc5b3f.html
      www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/05af788c0ad8ef31.html
      www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/135b0fe475cb14a6.html
      www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a2bd088127b21561.html
      www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/8c03d6bf4740cbb1.html
      www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/6f5cd0c95ddc4f9c.html
      linka naciagnieta to ta biala linka, ta kolorowa to olinowanie siatki, kolorowa
      linka nie jest naciagnieta, wiec sie nia nie sugerujcie, ze wisi w niektorych
      miejscach.... smile
      jeszcze opaskami zaciskowymi przypne siatke na dole do barierki, bo Nocka
      wychodzi za barierke na zewnatrz i tam siedzi (chce przeskoczyc do sasiadki, bo
      ptaki sa przyzwyczajone ze u nas byl karmnik i nadal przylatuja i siadaja na
      sasiednim balkonie...). wypasc nie wypadnie jak tak siedzi, ale boje sie ze
      poleci za balkon i zaplacze sie w siatke. siatka jest dosc luzno, zeby koty nie
      mogly sie wspinac, wiec sama sie z niej nie wyplacze.
      na razie nie zostawiam otwartego balkonu albo okna jak wychodze, koty wylaza
      tylko jak jestem w domu - balkon w fazie testowania, ale super sie ciesze ze JUZ
      JEST SIATKA!! smile

aha, a siatke zamawialam z allegro od tego faceta, nie rybacka.
      • wrexham Re: zblizenia 16.04.07, 12:27
        kurcze aga, nie boisz sie, ze one sie w te siatke zaplacza? albo jakis ptak sie
        zaplacze? wiem, ze juz 'po ptokach' bo siatka wisi, ale czy jakas sztywniejsza
        nie bylaby lepsza?
        pozdr, wrex.
        • mama007 Re: zblizenia 16.04.07, 12:30
          wrexham napisała:

> kurcze aga, nie boisz sie, ze one sie w te siatke zaplacza? albo jakis ptak sie
          > zaplacze? wiem, ze juz 'po ptokach' bo siatka wisi, ale czy jakas sztywniejsza
          > nie bylaby lepsza?
          > pozdr, wrex.

ale ta siatka rybacka tez nei jest sztywna.... moge ją bardziej naciagnac, ale
          boje sie, ze koty zaczna sie po niej wspinac, a to nie bedzie madre chyba...
          a ptaki raczej nie beda sie platac. oczko ma 25mm
        • wrexham Re: zblizenia 16.04.07, 12:55
          sama nie wiem, ja bym chyba wolala cos sztywniejszego, taka kratke czy cos; juz
          lepiej zeby sie wspinaly, niz zeby sie mialy w nia zakrecic...
      • kejt35 Re: zblizenia 16.04.07, 21:16
        Wielkie dzięki za zdjęcia! Teraz już mogę zamawiać. Zrozumiałam, że Ty, Aga,
        zamocowałaś tę siatkę tak bardziej " na luźno". Właśnie nie byłam pewna, czy ona
        powinna być mocno naciągnięta, czy nie, ale też wydawało mi się , że taka
        luźniejsza zniechęci Minia do prób wspinaczkowych.
        Pozdrawiam!
        • mama007 Re: zblizenia 17.04.07, 08:23
          kejt35 napisała:

> Wielkie dzięki za zdjęcia! Teraz już mogę zamawiać. Zrozumiałam, że Ty, Aga,
          > zamocowałaś tę siatkę tak bardziej " na luźno". Właśnie nie byłam pewna, czy
          on
          > a
          > powinna być mocno naciągnięta, czy nie, ale też wydawało mi się , że taka
          > luźniejsza zniechęci Minia do prób wspinaczkowych.
          > Pozdrawiam!

nie ma sprawy smile zastanawialismy sie nad zamocowaniem jej na sztywno,
          aleeee.... wydaje mi sie, ze takie zamocowanie luzne jest bardziej bezpieczne.
          nie chce, zeby koty wspinaly sie po siatce - z roznych wzgledow. i jeszcze dla
          jasnosci - ta siatka nie jest calkiem luzna. jak sie jej nei dotyka to wyglada
          jakby byla sztywno przy balkonie, ale jak dotnie sie reka, to nie da sie na
          przyklad zaprzec i podciagnac na niej. mysle, ze to optymalne rozwiazanie. w
          niektorych miejscach jeszcze zlapalam opaskami zaciskowymi do dolnej czesci
          barierki i Nocka nie kombinuje (na razie...) - siada przy barierce, glowe
          wyciaga jak najdalej, ale sama nie stara sie przelazic na druga strone
          barierki.
          faza testowania trwa, ale jak na razie jest super. a koty caly czas na
          balkonie, dostaly swoj fotel (czyli poslanie, drapak, przyrzad do wspinaczki w
          jednym) i jak na razie jest super smile
          pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka