Dodaj do ulubionych

na ten... na ..tanek

25.10.11, 11:01
czyli wątek kościołowy rozpoczynam
wstęp

www.youtube.com/watch?v=wYywQoJHB9A
big_grin)))

dla tych co jeszcze nie znają
www.youtube.com/watch?v=6TEmKnaFe_U&feature=fvst
czy też uważacie że słusznie Kościół otrzymuje z budżetu państwa rocznie 1miliard 200 tys złotych polskich na prowadzenie religii w szkołach?
Obserwuj wątek
    • oblocznosc Re: na ten... na ..tanek 25.10.11, 11:24
      Reklama PR doskonala i pokazuje jak zaistniec w mediach nie wydajac nic, poza kasa na wyprodukowanie.

Mysle, ze mamy na co wydawac pieniadze, np. tyle sie slyszy o glodnych dzieciach.
      Dla mnie kosciol powinien byc kompletnie oddzielony od panstwa, a finansowac powinien sie samodzielnie. Co gorsza poslalabym ksiezy do pracy, a posluge moga czynic po godzinach pracy. Tak i za to pewnie pojde do piekla, ale w koncu tam jest cieplo, wiec jakos to bedzie.
    • niezmiennick Re: na ten... na ..tanek 25.10.11, 11:50
      Ja tam od początku nie rozumię, dlaczego przedmiotu Religia nauczają wyznawcy jednego z odłamów jednej z religii a nie religioznawcy świeccy.
    • tygrysgreen Re: na ten... na ..tanek 25.10.11, 17:30
      od eeee 17 lat jestem nieprzejednanym wrogiem religii w szkołach, przedszkolach i wszędzie poza terenem kościelnym
      no ale wreszcie doczekałam się że trochę więcej ludzi tak myśli
      • kapitan_marchewa Re: na ten... na ..tanek 25.10.11, 18:26
        To jest nas więcej..
        Poza tym jestem zdania, że skoro już krzyż katolicki w sejmie, to również już symbole innych religii, skoro sejm ma być religijny.
        I chciałbym tam również zobaczyć np symbol Latającego Potwora Spaghetti..
        • kapitan_marchewa Re: na ten... na ..tanek 25.10.11, 18:27
          Natanek cd:
          www.youtube.com/watch?v=IYD1IeM1Xv0&feature=related
          • kapitan_marchewa Re: na ten... na ..tanek 25.10.11, 18:37
            PS Tu te rzeczy, które opowiada na ten.. na.. tanki.. ma się nijak do tego co mówiłem o Darskim nijakim. Ups, niejakim..
            • old.bear Re: na ten... na ..tanek 25.10.11, 19:11
              Ja na ten temat nie zabieram głosu. Mam megaradkalne poglądy na temat KK.
              Zaraz służby zaczęłyby mnie szukać.
              • kapitan_marchewa Re: na ten... na ..tanek 25.10.11, 19:40
                E tam służby zaraz..
                Podobne poglądy mamy.
                Czy Ty krzyczysz "Alleluja i do przodu"? Jesteś napastliwie indoktrynujący? Sprzedajesz swoją ideologię obowiązkowo w systemie edukacji niby świeckiego państwa? I ciągniesz za to kasę w majestacie prawa? I chcesz więcej? I jeszcze więcej?
                • old.bear Re: na ten... na ..tanek 25.10.11, 20:15
                  W Pomrocznej nigdy nic nie wiadomo ... .
                  • tygrysgreen Re: na ten... na ..tanek 25.10.11, 21:41
                    już spokojnie Misiu, ostatnio odwaga w tym temacie staniała
                    • drzejms-buond Re: na ten... na ..tanek 26.10.11, 11:49
                      no dobra to skoro wszyscy są przeciw, to kto jest za?

rozmawiam o tym z różnymi znajomymi i wszyscy są przeciw. nie dziwią znajomi z Gazety
                      wszak to jedna opcja ale zdumiała mnie wypowiedź super-hiper katolickiej rodziny,
                      która uświadomiła mi że takie chrzty, śluby i pogrzeby to POSŁUGA i księdzu właściwie
                      żadna zapłata się nie należy...
                      • tygrysgreen Re: na ten... na ..tanek 26.10.11, 12:01
                        ano, teraz takie gadanie modne
                        a i ludzie inaczej patrzą i niejedno widzą
                        • drzejms-buond Re: na ten... na ..tanek 26.10.11, 15:39
                          to znaczy że ja..modny jestem?
                          ;-]

ale ja tak myślę od ....ubiegłego wieku...to znaczy że wyprzedziłem swoją epokę?
                          łaaaał....

• tygrysgreen Re: na ten... na ..tanek 26.10.11, 16:18
                            ech, dzieś ty był jak na mnie patrzyli jak na raroga?
                            • kapitan_marchewa Re: na ten... na ..tanek 26.10.11, 16:28
                              Nie modny, ino trendy i cool..(Drzejms).
                              Tygrysie, a co takiego robiłas, że jak na raroga od razu???
                              • tygrysgreen Re: na ten... na ..tanek 26.10.11, 16:35
                                nic takiego, po prostu
                                byłam przeciw krzyżu w szkole (czarna owca w klasie)
                                i religii w szkole (czarna owca w rodzinie)
                                • kapitan_marchewa Re: na ten... na ..tanek 26.10.11, 16:46
                                  A ja na religię chodziłem sam z siebie z ciekawości, kiedy to było źle widziane, w końcu lat 70-tych. Cały jeden semestr przechodziłem(wtedy się mówiło okres) i dostałem świadectwo z piątką. Mam do tej pory.
                                  Ale to było w salce przy kościele, a nie w szkole.
                                  PS. Ksiądz mówił a 90% delikwentów spisywało lekcje na następny dzień smile
                                  • tygrysgreen Re: na ten... na ..tanek 26.10.11, 21:07
                                    ależ na religię na salce też chodziłam, też z ciekawości jako wolny słuchacz. i jestem za, bo tam jest jej miejsce.

nie wiem gdzieś się chował, ale u nas w końcu lat 70 wcale nie było to źle widziane. cała klasa do komunii szła, i kwiatkami na Boże Ciało się sypało, i tłumy do kościoła co niedziela waliły a na Pasterce aż ciasno było.
                                    • drzejms-buond Re: na ten... na ..tanek 27.10.11, 10:03
                                      ależ ja nawet MINISTRANTUM byłem!... w dziecięctwie..sprawy gospodarczo-polityczne były mięł obce. ja nie występuję przeciwko kościołowi jako wierze w coś tam ale jako instytucji
                                      która zgarnia NASZĄ kasę tylko za to, że nam opowiada bajki, i to jeszcze w czasach tzw.kryzysu!

ale ale...zainteresował mnie ten apel
                                      wiadomosci.onet.pl/swiat/watykan-ujawnil-plan-chce-swiatowej-wladzy-publicz,1,4888936,wiadomosc.html
                                      też na początku wydawał mi się rozsądny, podobnie jak NA POCZĄTKU rozsądnym wydawał mi się apel o 1% ( poczytałem i za łeb się złapałem- ależ trzeba być zachłannym!)
                                      • tetika Re: na ten... na ..tanek 27.10.11, 16:58
                                        bondzik jest taki portal Eioba , tam cala masa artykulow na temat KK.
                                        Nie jestesmy jedynymi ludzmi tak myslacymi. Ale ilu z nas WYSTAPILO z KK?
                                        wiekszosc powie ja nie bo mam to w dupie, a kaplani KK statystyki maja i dalej rzadza....
                                        • kapitan_marchewa Re: na ten... na ..tanek 28.10.11, 17:43
                                          Trzy tysiące internautów rządzi1111
                                          wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114883,10553839,Palikot__Ksiazka_Szczuki_na_liste_podrecznikow_MEN_.html
                                          • tygrysgreen Re: na ten... na ..tanek 29.10.11, 10:51
                                            "Piekło kobiet" niech dorzucą
                                          • tygrysgreen Re: na ten... na ..tanek 29.10.11, 10:53
                                            no to zobaczymy, czy to internauci tak porządzili...bardzo ciekawe
                                            • drzejms-buond Re: na ten... na ..tanek 31.10.11, 10:02
                                              Żeby się rzucić na apostazję- miałem taki zamiar- potrzeba DWÓCH ŚWIADKÓW
                                              i osobistego stawiennictwa u proboszcza w swojej parafii- straszna komplikacja.
                                              Jak kiedyś podziękowałem księdzu, stojącemu przed mą furtką, za kolędę,
                                              to następnego dnia pani w mojej wiosce nie chciała mi chleba sprzedać!
                                              Powinienem, tak jak inni, udawać że mnie w domu nie ma. Bezczelny ze mnie typ.
                                          • niezmiennick Re: na ten... na ..tanek 31.10.11, 12:29
                                            Ja też popieram! Niech dziatwa od młodu poznaje patologię!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka