kapitan_marchewa 18.12.11, 15:11 Po prostu uwielbiam Cywilizacja obrazkowa? Cofamy się w rozwoju? Ciąg zdjęć, często przypadkowo i prześmiesznie dobranych, i ze dwa zdania pod każdym.. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wmiesciejakrybytramwaje Re: Slajdy 18.12.11, 15:41 taa- społeczeństwo przestało przyswajać dłuższe formy pisemne. I najgorsze to to, że wybiórcza się długo opierała, ale tez zaczęli, w ślad za onetami i innymi wirtualnymi polskami. Tez się jakoś przyzwyczaić nie mogę Odpowiedz Link
kapitan_marchewa Re: Slajdy 18.12.11, 15:58 Ciii, to społeczeństwo rządzi. Niedługo będzie się wstyd przyznać, że się cokolwiek czyta. Przecież są audiobooki. A krok następny - będą karać czytających i wsadzać do więzień... Odpowiedz Link
tygrysgreen Re: Slajdy 18.12.11, 18:35 jaki był tytuł tego filmu? o świecie przyszłości, gdzie był zakaz czytania i obowiązek oglądania telewizji. coś o stopniach Fahrenheita bo ileś tam jest potrzebne żeby spalić książkę. Odpowiedz Link
igor_uk Re: Slajdy 18.12.11, 19:46 "Fahrenheit 451" Raya Bradbury'ego,jedno z nalepszych dziel z tego gatunku literatury. Odpowiedz Link
ladyhawke1 Re: Slajdy 20.12.11, 10:31 "Fahrenheit 451" powstał tez całkiem niezły film. Zastanawiałam sie jaka ksiązke ja bym chciała przekazac innym. Odpowiedz Link