kanuk 05.12.04, 05:40 nauka o ptakach-rockandrollach. Ornitonokia : nauka o ptactwie sms-owym, gdzie golab nie moze. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
meteor2017 Głowna choroba 05.12.04, 13:10 Brak zasięgu - ptactwo nie moze odleciec do cieplych krajow, a w kraju produkują sie nadwyzki mrozonek drobiowych. Specjalisci jednak pracuja nad sczepionkami i lekami. W rejonach gesto zaludnionych choroba zostala w zasadzie zwalczona i zostala zepchnieta w dzikie, egzotyczne zakatki kraju. Odpowiedz Link
blq Ornitoast 05.12.04, 18:02 Ornitoast - toast wykonywany ptakiem. Ornitost - pieczony ptak. Odpowiedz Link
meteor2017 Toster: Ornitost 05.12.04, 22:37 Moj toster powiedzial glosno "NIE!!!" gdy probowalem zmusic go do opieczenia iersi z indyka :( A byla oskubana i bez kosci... Odpowiedz Link
aard Re: pierś z kością? 06.12.04, 15:38 meteor2017 napisał: > Moj toster powiedzial glosno "NIE!!!" gdy probowalem zmusic go do opieczenia > piersi z indyka :( A byla oskubana i bez kosci... Pierś z kością ma zawsze sztywne sutki :-) Odpowiedz Link
kanuk nadprzepisy kuchenne 06.12.04, 15:52 Opłakane sutki wbijania piersi w toster, wraz z obowiązkowym termometrem. Odpowiedz Link
lolik2 Re: nadprzepisy kuchenne 06.12.04, 15:56 a znacie taki przepis, co się kurczakowi wkłada w kuper butelkę (tak, tak) bądź słoik? :) Odpowiedz Link
latajacy_rosomak Re: nadprzepisy kuchenne 06.12.04, 21:31 > a znacie taki przepis, co się kurczakowi wkłada w kuper butelkę (tak, tak) bądź > słoik? :) A gotowanie odbywa (czy raczej odbyta) się przed czy po? Odpowiedz Link
lolik2 Re: nadprzepisy kuchenne 07.12.04, 08:09 pieczenie, pieczenie - nie gotowanie ja tego przepisu nigdy nie wykorzystałam (kurczaka), ale wiem, ze takowyż jest: bierzesz kurczaka, w kuper wsadzasz mu słoik alboż butelkę z szerokim otworem, wsadzasz całość do piekarnika tak, ze ten kurczak siedzi sobie na sztorc na tej butelce (musisz mieć wysoki piekarnik) i pieczesz. I, proszę Was, ten słoik robi coś tak dobrze temu kurczakowi, ze podobno jest lepszy niż normalnie upieczony :))))) Odpowiedz Link
maginiak Re: nadprzepisy kuchenne 07.12.04, 09:01 ja słyszałam o tej kurczęci, tyle że w mojej wersji on ma w kupsze puszke, a nie butelkę. tak to jest, gdy plotka przechodzi z ust do ust. Odpowiedz Link
lolik2 Re: nadprzepisy kuchenne 07.12.04, 09:22 wydaje mi się, ze to chyba wszystko jedno czy pucha, czy słój, czy butela, ważme, że coś ma w kuprze :) Odpowiedz Link
blq chicks with anal probe 07.12.04, 14:35 tozto naprawde zboczony wąt. www.dvdfever.co.uk/reviews/lesluv4.jpg Odpowiedz Link
meteor2017 Re: chicks with anal probe 07.12.04, 14:40 Duże latoś te kurczaki... Modyfikowany genetycznie, czy to indyk a ja sie nie znam? Odpowiedz Link
blq Re: chicks with anal probe 07.12.04, 14:42 hm... indyki są lepiej zbudowane, krępej budowy ciała, żylaste... mają takie dyndające... nie, jpga w sieci szukać nie będe!!!!!!!!!! Odpowiedz Link
aard Wyjaśnienie uprzejme 07.12.04, 16:45 lolik2 napisała: > wydaje mi się, ze to chyba wszystko jedno czy pucha, czy słój, czy butela, ważne, że coś ma w kuprze :) Chyba jednak nie. Szklana butelka czy słoik w piekarniku na pewno pękną. Będzie wtedy "butla mu w kuper i garść tłuczonego szkła". Tylko lepiej to czy gorzej...? Odpowiedz Link
neochuan Wyjaśnienie uprzejme-cycacik: 07.12.04, 16:48 'mam dosyć smażenia tłuczonego szkła' /kury - jesienna de precha' Odpowiedz Link
lolik2 moi drodzy 07.12.04, 19:51 a taki słoik, co się w nim gotuje przeciery czy kompoty czy dżemy??? Odpowiedz Link
neochuan Re: Ornitorockia 07.12.04, 17:02 a little drop of poison to małe skurczonie ryby. a zespół to the byrds. Odpowiedz Link