szprota 08.07.07, 22:33 zainspirowana tą ważką kwestią chciałabym ją podjeść i u nas. A więc, że mianowicie: czym są przyklejane. I po co. I dokąd zmierzają. I czy farba drukarska została wypita przez Yavoriusa. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
huann Re: Kartki na chleb 08.07.07, 22:35 moim zdaniem do chleba dodaje się sosnowej celulozy z ozdobnym liternictwem pod którą kiedyś przesiadywał Gutenberg. przecież żył chyba długo, to i pod niejedną sosną, cedrem czy też cyprysem przesiadywał? Odpowiedz Link
szprota Czuł się bowiem rozdarty jak u Żeromskiego leniwy 08.07.07, 22:36 piach, tylko piach. i z niejednej lipy na par sobie skakao. Odpowiedz Link
vauban Re: Pachnie mi Manufakturą 10.07.07, 00:00 Bo można się tam najeść ZA DARMO. Już ze Szprotą teoretycznie wiemy chyba, jak, ale nie wypróbowaliśmy praktycznie. Głupio jakoś nam było :( Przeklęta Cywilizacja Śmierdzi ;) Ale idzie na coraz lepsze, podobno nie ma już Leppera ;) Odpowiedz Link
szprota Ja już nie wiem, co komu sfałszowali 11.07.07, 23:00 Dojdzie do tego, że stadion w Wilnie też był falsyfikatem wprowadzonym na potrzeby śledztwa. Chciałam również nadmienić, że jakby nie patrzeć, łoś. Lepszy jest niż jeleń. Ładniejszy. Każdy facet woli łopaty niż rogi. Odpowiedz Link
vauban Re: Ja też już nie wiem, co komu sfałszowali 12.07.07, 14:09 Bo poczytałem sobie artykuły w necie. Wychodzi na to, że sfałszowano już praktycznie wszystko. Idę gotować ziemniaki. Ciekawe, czy też nie są fałszywe. Już ja im się przyjrzę ! Odpowiedz Link
vauban Propaństwowo i w ogóle PiSnę, że : 12.07.07, 14:25 Oficjalnie i propaństwowo zawiadamiam wszystkich, a zwłaszcza stosowne urzędy, że ziemniaki w garnku są wprawdzie oczywiście fałszywe, ale jest to podróbka doskonała, tj. udają smak, zapach, konsystencję i inne ziemniaczane cechy tak dokładnie, że musi być to robota genialnego fałszerza. Namiar na handlującą podrobionymi ziemniakami budkę warzywniaka na życzenie prokuratury podam. Niestety, nie jest mi znane imię i nazwisko hodowcy - fałszerza. Ale proszę go nie karać zbyt surowo, bowiem podróbki dorównują jakością oryginałom, a może nawet je przerastają ! Może należałoby zasugerować podstępnemu rolnikowi wykupienie licencji bądź franszyzy ? Budżet zyskałby, a powalczylibyśmy z szarą strefą gospodarki ! Odpowiedz Link
szprota Re: Propaństwowo i w ogóle PiSnę, że : 12.07.07, 16:44 A czekoladki też podrabia? Odpowiedz Link
vauban Re: Propaństwowo i w ogóle PiSnę, że : 12.07.07, 17:41 Jeszcze nie wiem, ale się dowiem. Czekolada z Lidla wygląda mi na podrobioną, podrobiona zaczyna być jak dla mnie woda w kranie, zresztą, klawiatura też zaczyna budzić moje wątpliwości. Odwracam... Patrzę... No, i oczywiście, chińska podróba ! Odpowiedz Link
vauban To jest potworne, ale 12.07.07, 17:44 Nawet powietrze do oddychania wyrabiają dzisiaj w Chinach ! Odpowiedz Link
vauban Re: To jest potworne, ale 12.07.07, 17:46 Czy moje koty też są chińskie ? Ryżu jakoś nie jedzą. O, a może ja też jestem Chińczykiem ? Idę przjerzeć się w lustrze... Odpowiedz Link
vauban Jednak nie 12.07.07, 17:51 Na tabliczce znamionowej wybity mam rok produkcji 1969/1970. O Chińczykach mało kto wtedy słyszał. Czyli jednak nie. Jednakże, wyglądając przez okno, nie mam pewności, czy czasem nie uruchomiono tam na Dalekim Wschodzie jakiejś produkcji na eksport. Trudno. Odpowiedz Link
szprota Re: Jednak nie 12.07.07, 20:22 a żabka podrobiła parówki nieudolnie. niby są, ale jakieś bezparówkowe. Odpowiedz Link
fnoll Re: Jednak nie 14.07.07, 22:30 może bezparówkowe, ale za to z podrobów a to już coś więcej niż bezcelowa celuloza i dodam jeszcze celną uwagę: czy celuloza to aby nie choroba? Odpowiedz Link
huann Re: Jednak nie 14.07.07, 23:24 Celuloza to choroba więźniów i celników. czy Judasz był wizjonerem? Odpowiedz Link
aard Kartki na Cheb 13.07.07, 14:03 Do nas kierujcie. To kirka za tydzień odbierzemy. ==== DUSCLAIMER ==== Odpisania nie gwarantuję! :P Odpowiedz Link
vauban Cerwony jak Cegra 13.07.07, 20:05 Rozgzany jak pięść, Che - b, to cheba na napołudniu ? No, to ku słońcu ! Odpowiedz Link
login_niedostepny Re: Kartki na Cheb 13.07.07, 21:36 to byly kratki a nie kartki tak naprawde Odpowiedz Link
szprota Między kratki 14.07.07, 17:35 wprowadza pani chleb w Piekarence. Czasami z bardzo obrażoną miną. Tak jakby osobiście urażał ją fakt, że ktoś nie ma w domu krajalnicy, a krojąc chleb nożem kroi również się i blat. Odpowiedz Link
login_niedostepny Re: Między kratki 14.07.07, 19:00 tego blatu troche szkoda miedzy kratki z ta pania Odpowiedz Link
szprota blat radnaja 14.07.07, 19:57 a dalej: ukochany blat, umiłowany blat A pani niech się obraża, wyrosłam z wieku mimomizmu dziecięcego Odpowiedz Link
aard Kartki na kartki 19.05.08, 14:53 Papier też był kiedyś trudno dostępny, a teraz nawet ścierny jest do dupy... Odpowiedz Link