maginiak.i.yavorius z przemyśleń nasennych 30.12.04, 22:56 Na Elizy Orzechowej są takie rabaty na których się piętrzą pietruchy naty, są i truskawy, stokroty, paproty, pierwiosny, no i niezapominaje co niebieskie mają płaty. Są też fioły i bławaty. A obok jest poleto makówy. A w Marach i w Janach na przystanie można wsiąść do taksówy i pojechać prosto do Zębów, przez Jelony. Podobno widziano tam też latający spód w którym były ufoludy, bynajmniej nie były to marsjany. A obok jest taka buda suflera w której można kupić bok pokrojony w kostę, mielonę z mieloną, kaszanę z czosnem i majeranem, smalec ze skwarami, i zasmażę. Wkładamy to wszystko do sokowirówy którą dostaliśmy pod choinę (na której było całe mnóstwo bomb) i wirujemy. Dla niektórych to buła z masłem... Innych po tym wszystkim zaboli żołąd lub trzusta. Wtedy nie zaczekają do Wielkanocy na wydmuchy, oj nie. A my to wolimy słone palce i inne przekąsy od Lajkonia. Do tego maślanę, ale bez serwaty. Potem bierzemy szczotę do zębów i się szorujemy albo pomagamy sobie wykałaczą. (powered by Francisz Piecza, Stach Soja i Tomasz Wół) A Świst, tak jak i jego przodowie i potomowie, siedzi i zawija wszystko w srebra. Albo juma, jak inne rzezimiechy, którzy mają zawsze oczy (a wraz z nimi rogówy, siatkówy i tęczówy) oraz uszy (a wraz z nimi młoty, kowadła, bębny i trąby Eustachego) otwarte! Odpowiedz Link
facet.z.6.pietra Re: z przemyśleń nasennych 30.12.04, 23:16 O przepraszam! Pomyłka! Miałem zadzwonić do mojej mamy, a piszę post na forum. Coś mi się pokarpaciło. Odpowiedz Link
szprota ...to oczywiście Graal jest ukryty w zamku aaaaaaa 16.02.05, 00:51 co do "argh", to jest to mniejszość literaka podrzędno złożona, takie maginiaczne słowo-wytrych. nie wiem, czy to tu pasuje, ale Huaś mi kazał. Odpowiedz Link
neochuan to oczywiście Graal jest ukryty w zamku aa (!) 16.02.05, 00:54 szprota napisała: > nie wiem, czy to tu pasuje, ale Huaś mi kazał. huan is level nothing... Odpowiedz Link
szprota Re: to oczywiście Graal jest ukryty w zamku aa (! 16.02.05, 00:57 huan is a leading figure among second generation chinese performance. Szprota: już, juz, tylko po co Neochuan: właśnie, skoro brzydo się tak wyszmiewacz Szprota: oj tam brzydo Neochuan: niełado Neochuan: niekupało Neochuan: wiany wić Szprota: to latem Neochuan: w czerwu Szprota: w czerwiu Neochuan: przed lipem Szprota: ale po majeczku Odpowiedz Link
aard esemesy od Neochuła 31.12.04, 14:27 1. Słucham właśnie radiomary jnego koncertu poborznych rzyczeń, a najwieprze kaszany som na placu pig all! 2. Zygzygowate ABDERAH! Z Orzechowa kouo Uhy śle Huaniho! PS. A morze to błenk pruhy, na dombah rosnom rzouondy, a po plarzy hodzom łabondy i kawy i mewy i jaskuły! 3. Dzierrz bo Rowy! Zimno jak huj i mokre w pizdu morze, nasze morze, czyli Baut. W Uodzi bendziemy 3.01, bo Trzebnica nam siem babciom horom jak najdurzej opiekować. 4. Tenks za rzyczenia, jak to muwiom anatomowie - z Rowuw do Uhy dzis siem przejdem, jutro z Ueby do Rowuw - razem ca. 60 km. Masztu od Rzabiego Toma Podroverowe. 5. Szerokih toruw i wonskotoruwy i nie zadzierrzaj z sokihami i nie zgub bil! Odpowiedz Link
szprota Re: esemesy od Neochuła 31.12.04, 15:16 1. KURACIUSZKI! ORAZ TE Z DOMUW KAMPINOWYH! JEST TU RU WNIERZ DURZO SZROT I MCREL, NIESTETY, WSZYSTKIE WYRZUCONE NA PIAH... 2. NIE ZAHOWUJOM, POTOMN OSCI. JASKUL ZA RU WN O EUROPEJHY, JAK I.. NO, TEN DRUGI 3. TAK I MAR-ZNOM MI PALUCHY - IDZIE SZTORM, RZAGLUWY MIJAJOM GLOWY PORTU, MAJT ZAKLADA KAP I SZTORM, HODUJE SWINIE MOR. - ANGORY, HOMY I MYHY - ALE BEZ PODKUADY 4. SIEDZEM W AUTOBUHU. NA OHY DOBRE SOM MAHY, NA MRUZ - GRZAN -SEE BEER. NA DZIH TO OHATNY EHEMEH! 5. Z BARU PORAN KOUO STOIHA Z FAJERWERAMI I APTY GDZIE MOZNA KUPIC ALERT W KAPSULE I PIGULY NA ZAPALENIE SUTUW A WONT SWIAT! PS WIDZIALEM UNIE W SLUPIE. Odpowiedz Link
aard esemesy od Neochuła - ciąg dalszy 09.01.05, 21:19 1. Z OKAZJI NOWEGO, 2005 ROKU, CO TO WUASNIE JURZ NASTAU NA WYSOKOSCI 5642 M N.P.USTY, WSZYSTKIEGO NAJWYRZSZEGO WSZELKIM ELBRUSIENTOM RZYCZY KIEROWNICTWO 8-D 2. RADIO MARY JA PEDAUO, RZE BENDZIE KONCERT POZNANSKIH SUOWIKUW, A PRZY ORGANACH KTOSTAM. NIE PO RAZ PIERWSZY STAJE MI LASKA MARSZ., DAJCIE MI GUOWE KOTA-WONSACZA! (spytałem, co słychać nad morzem i że u mnie looz) 3. DZIENKS ZA SPECJALNOM TROHE ALEM DOPIERO ZA LEMBOREM I WCIONRZ MI BLIRZEJ DO MEWY-SMIECHY W USZY NIRZ KAWY W UODZI, W KTUREJ BENDEM PO 21.00. BOMB BUDOWNICZY (się ucieszyłem pisząc, żem z aardości zakręcony jak młynek tybetanski) i szprotkanie zaprosiłem 4. SOBACZEM, BO POGO DA POD PSEM, TYBYCIU! CZY RU SZYLIŚCIE 20000? SPRZEDAUEM MENDRCA AJMAKOWY, TY BYCIU!!! Odpowiedz Link
maginiak Największe Mary Polskiego SzołBiznesu 04.01.05, 08:56 Mar Perepeczo, Mar Cito oraz Mar Koniar. Odpowiedz Link
neochuan Re: Zapomniana Mara polskiego SzołSzołNoiCoiCoico 15.02.05, 15:29 eto anatolio show. w san peterburu przykłowo. Odpowiedz Link
aard 10 post i nastepny 10.01.05, 17:28 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=10322&w=4664738&a=19301968 Odpowiedz Link
neochuan kupiłem dziś sobie samouk 11.01.05, 15:57 jak sadżyć kwiaty w donach. na począt zasadżyłem bluszcz-kurdyban, dwie milionkroty, dzwony, nag i gózd. z czasem, gdy przekwitnie i opadną mu płaty, wyrzucę go na śmietń. wywiozą go wtedy śmieciarą na wysypicho, albo do kompochowni. Odpowiedz Link
neochuan z łaźni rodem 12.01.05, 08:48 zajrzałem z rana do kosmetyki: czegóż tam nie było!! nie było: dezodorantu w kuli, mleka z toniem i świerowego żelu pod pryszń. Odpowiedz Link
lolik2 Re: z łaźni rodem 12.01.05, 09:19 w mojej kosmetyce brakowało dzisiaj odżywy do włochów Odpowiedz Link
aard Poprzez miedze, poprzez łony 17.01.05, 10:29 poprzez leśne ściehy wątskye! A dziś w kolei po buły spotkałem znajomą redaktorę tygodnia "Świerszcz". Podobno pisała kiedyś również artykuły do "Niedźwiedzia", ale ją wywalili, bo byłą za stara. Powiedziała mi, że teraz się chyba weźmie za literaturę pieną i za parę lat będzie znaną pisarą. A jakby się nie udało, to pójdzie do woja i zostanie saperą. W razie wypadu przy rozbrajaniu ładunów poleciłem jej znajomą lekarę. Odpowiedz Link
neochuan Re: Poprzez miedze, poprzez łony 17.01.05, 12:21 mogę jej załatwić, by zatrudniono ją na etacie wója gminy. ps. wątek dla świataka jest tym, czym wąt dla świata!!! Odpowiedz Link
aard Re: Poprzez miedze, poprzez łony 17.01.05, 15:24 neochuan napisał: > mogę jej załatwić, by zatrudniono ją na etacie wója gminy. Ale której? Hajnówy? Odpowiedz Link
neochuan Re: Poprzez miedze, poprzez łony 17.01.05, 22:35 szadu, ozorowa, albo takiej jednej wiochy między płocem, a włocławiem, lub za ciechocinem. Odpowiedz Link
neochuan na podwieczór 19.01.05, 01:26 wczołem serdle z sałatą marchewową. na deser - rodzyny. Odpowiedz Link
neochuan jadę na piwo 20.01.05, 02:11 przejadę przez szczyr i żyw, gdzie zakupię żyw, potem przez suchą beskidzą, rabę, krościeno i szczawnię do jawór, gdzie wypiwszy żyw doprawię się warą stron... Odpowiedz Link
neochuan a znacie taką baję... 25.01.05, 11:30 gdzie plastuch mieszał w piórniu?? razem z gumą-mychą, mazami, kredami, linią, ekrą, temperą i ołowiem?? a potem to jeszcze opisał w swym pamiętniu?? Odpowiedz Link
neochuan Re: ja nie znam 25.01.05, 11:51 maginiak napisała: > opowiedz :-) ależ ja własnie nie znam! co innego o calinie i kominiarze na chojnie. Odpowiedz Link
lolik2 o kominiarze na chojnie 25.01.05, 12:17 to ja z kolei nie znam ale znam o trzech małych świniach Odpowiedz Link
neochuan przedstawicielem zwierząt ajma na wącie, 25.01.05, 17:21 a koń kret nie hytrofauny jest wielki lis z pustyni - fen. nazwa pochodzi od wiatrów, stąd syfi lis. Odpowiedz Link
neochuan o nietoperzach sów parę 25.01.05, 17:40 Nietoperze zamieszkują jaskinię nie tylko licznie, ale również w znacznej różnorodności gatunowej. Do zimujących najliczniej należą: noc duży i noc Natterera. Noco mniej liczne są noce rude, gace brunatne oraz mopy. Odpowiedz Link
neochuan ps do nietoperzy sów parę jeszcze 25.01.05, 17:43 Regularnie spotyka się noca wąsata i noca Branda. Do nietoperzy najrzadziej obserwowanych w jaskini należy mrócz późny oraz 2 gatuny nielicznych w kraju nietoperzy – noc Bechsteina oraz noc łydowłosy - te ostatnie nadzwyczaj rzade osobnie! Odpowiedz Link
aard My z Wiedźmunem uprawiamy wspinakę 26.01.05, 11:07 używamy do tego różnego sprzętu: karabinów, repów, wora na magnezję, butów- balet, żeby wymienić tylko najbardziej podstawowe. Odpowiedz Link
neochuan Re: My z Wiedźmunem uprawiamy wspinakę 26.01.05, 12:45 a na wspinakę skałową jeździcie do rzędowic. blisko jest ogrodzień i wiele innych zamów. albo w sokole, gdzie jest schronicho szwajcara. Odpowiedz Link
neochuan sów parę o okolach sowich gór 26.01.05, 13:16 czyli ogólnie o sudach. wspomniane sokole to częch rudaw (na wąt!na wąt!) janowikich. ich najwyższym szczem jest skalń. na południe to już leżą karkonochy ze śniegą i szrenią. tam także skała słoneczń, która miechaniom jeleniej góry w średniowieku wskazywała południe - stąd nazwa. dzielnią jeleniej góry są cieple-zdrój, w pobliżu zam chojń. jeszcze większy zam znajdziecie w bolowie, zwanym na wącie bolesławowem. w samych sowich górach jest rzeka, w której z aardem onegdaj sylwa pędziliśmy. bliżej kłodza leżą dusznie, a w kudowej jest kapla czach. już prawie po wschodniej stronie jest ląd-zdrój, a w stołowych górach - szczeliń i pastera. a nad nysą paków. aardzie, uzupełń. Odpowiedz Link
aard Są tam jeszcze 26.01.05, 16:27 Jaskinia Niedźwiedzia (:p) w Klecie pod Śnieżniem, przełęcz Puchaczówa, Trójmory Wierch, a po czesej stronie Pradziad (cholera, no!). A koło Istebnej jest przełęcz Kubalona! Odpowiedz Link
neochuan skorośmy już w karpatach (ś!)... 26.01.05, 16:33 aard napisał: > A koło Istebnej jest przełęcz Kubalona! (blisko koniowa zresztą!) ...to polam chaty studence tae j: skalana, pietraszona, daniela, szczytówka (spaliła się niesty...), a nie polecam schronicha pod lesowem, bo to nie naj klub! Odpowiedz Link
neochuan Re: schronicho pod Lesowcem chyba, nie? /nie! 26.01.05, 16:38 leskowiec->lesków->lesów lub: leskowiec->lesowiec->lesów dzierżwąt!!! Odpowiedz Link
aard To nie ten wąt 26.01.05, 16:41 To powinno w takim razie być na pierwszej pochodnej Wątu! O tu: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=10322&w=19897741 Odpowiedz Link
neochuan Re: To nie ten wąt 26.01.05, 16:44 już były t przypadzie na wącie, ale nie chce mi się szukać. dzierżpreced!!! Odpowiedz Link
aard Byłe, ale zawsze w Twoim wykoniu! 26.01.05, 16:47 I trzeba było wreszcie zrobić z tym porząd! Odpowiedz Link
neochuan jeszcze o ptach: 27.01.05, 23:45 Dolina rzeki Pili stanowi ostoję dla wielu ptów wodno-błotnych. Gniazdą tutaj cyrany, krwawodzioby, ryce, ksze. Na samej rzece spotać można zimoroda i nurogęsia. Spośród innych ptów związanych z doliną Pili można wymienić: bąka, bąka, derkacza, błotniaka stawowego, podróżnika. Odpowiedz Link
neochuan jeszcze o ptach - częst 2 27.01.05, 23:50 Występujące miejscami stare lasy dębowo-sosnowe, rozległe łęgi i olsy są ostoją dla wielu rzadkich gatunów ptów leśnych takich jak: krasa, dzięcioł zielonosiwy, dzięcioł średni, bocian czarny, kobuz, trzmielojad, paszkot, cietrzew, słona, orzechówa, muchołówa mała. Na urozmaiconych terenach otwartych stanowiących mozaję pól, ugorów, zagajniów sosnowych można spotkać srokosza, ortolana, pustułę i duda. Odpowiedz Link
neochuan o ptach raz jeże: 30.01.05, 23:21 Do najcenniejszych elemenów fauny Polsy Środowej można zaliczyć: spośród płazów trasę grzebieniachą i kuma niziego, a z ptów muchołówę małą, jarzębatę, pójdę, trzmielojada, sinia i znika. Odpowiedz Link
lolik2 Re: o ptach raz jeże: 31.01.05, 08:01 będąc dziechem łowiliśmy trachy w jednym takim stawie... ciekawe, czy jeszcze tam żyją?... Odpowiedz Link
aard Poszedłem na ryn (do rymu) 28.01.05, 11:40 i kupiłem: groch z puchy, kabaka i natę z pietruchy. Odpowiedz Link
aard Poszedłem na ryn (do rymu) 28.01.05, 11:45 i kupiłem: groch z puchy, kabaka i natę z pietruchy. Odpowiedz Link
neochuan zalewanie roba, czyli.. 30.01.05, 22:30 ...należy przede wszystkim wroty, pijawy, widłonogi, widelnice, jęty, pluskwie różnoskrzydłe, mięcze, skąposzczy, waże, chruście, chrząchy i żaby i geany oraz media mary. Odpowiedz Link
neochuan kąt literaki 31.01.05, 14:01 iwaszewicz napisał pany z wila, a żeromsy - siłakę. prus pisał o ancie i janie muzu* (*pochodna!), konopnika o siedmu krasnoludach i sierocie maryi. orzechowa przebywała wówczas nad niemnem, gdzie pisała 'nad niemnem'. a sieniewicz w pustej i puszczy. Odpowiedz Link