Dodaj do ulubionych

Pospieszalski o Wellman

04.10.16, 15:43
Następny katolicki publicysta przepełniony miłością bliźniego: Jan Pospieszalski o Dorocie Wellman (która popierała protesty):

"Dorota Wellman... Jak ja słyszę, że ona krzyczy >nie jesteśmy krowami<. No, w przypadku pani Doroty Wellman radziłbym (w tym momencie Pospieszalski składa ręce jak do modlitwy) jednak bardziej oszczędne sformułowanie porównań do trzody hodowlanej, bo... to jest bardzo przykre".

wyborcza.pl/1,75968,20788815,salon-to-czy-obora.html

W mordę...
Obserwuj wątek
    • maria421 Re: Pospieszalski o Wellman 04.10.16, 15:49
      Glupi cham.
    • astra18 Re: Pospieszalski o Wellman 04.10.16, 17:05
      stephen_s napisał:

> Następny katolicki publicysta przepełniony miłością bliźniego: Jan Pospieszalsk
      > i o Dorocie Wellman (która popierała protesty):
      >
      > "Dorota Wellman... Jak ja słyszę, że ona krzyczy >nie jesteśmy krowami<
      > . No, w przypadku pani Doroty Wellman radziłbym (w tym momencie Pospieszalski s
      > kłada ręce jak do modlitwy) jednak bardziej oszczędne sformułowanie porównań do
      > trzody hodowlanej, bo... to jest bardzo przykre".
      >
      > wyborcza.pl/1,75968,20788815,salon-to-czy-obora.html
      >
      > W mordę...

A te co nie poszły na marsz to głupie krowy?" Miłe", nie sądzisz?
      BTW - tak w ogóle to o co chodzi????
      • ja.nusz Re: Pospieszalski o Wellman 04.10.16, 17:24
        astra18 napisał:

> A te co nie poszły na marsz to głupie krowy?" Miłe", nie sądzisz?
        > BTW - tak w ogóle to o co chodzi????

Ja pani tak ciężko kumająca, to podpowiem:

Chodzi o to, że Pospieszalski durniem - w skrócie: jeden z Was.
      • a000000 Re: Pospieszalski o Wellman 04.10.16, 17:36
        astra18 napisał:

> BTW - tak w ogóle to o co chodzi????

w TV była audycja z gadającym głowami. Pospieszalski bardzo nieładnie się odezwał na temat wyglądu Doroty Wellman. Powiało grozą i rozległ się smród. Chyba wszystkich zatkało, bo nikt nie zareagował.
        • astra18 Re: Pospieszalski o Wellman 04.10.16, 17:42
          a000000 napisała:

> astra18 napisał:
          >
          > > BTW - tak w ogóle to o co chodzi????
          >
          > w TV była audycja z gadającym głowami. Pospieszalski bardzo nieładnie się odezw
          > ał na temat wyglądu Doroty Wellman. Powiało grozą i rozległ się smród. Chyba w
          > szystkich zatkało, bo nikt nie zareagował.

Nie o to pytałam, ale sama jestem sobie winna bo słowo pisane nie przełożyło się na rodzaj emocji:)
          Wiem o co chodzi z Pospieszalskim, i wiem o co chodzi z Wellman.
          GW grilluje Pospieszalskiego a gazety prawicowe Wellman za te krowy, które nie poszły - no bo taki można wniosek wysunąć.
          Po obu stronach barykady padły ostre słowa, gesty itp.I nie wiem, czy chodzi o to kto bardziej, mocniej czy komu bardziej wolno i kto kogo broni. Galimatias.

• a000000 Re: Pospieszalski o Wellman 04.10.16, 17:49
            astra18 napisał:

> Po obu stronach barykady padły ostre słowa, gesty itp.I nie wiem, czy chodzi o
            > to kto bardziej, mocniej czy komu bardziej wolno i kto kogo broni. Galimatias.

przecież to oczywiste.... więcej wolno NASZYM. Po obu stronach barykady. Bo moje jest najmojsze.
      • stephen_s Re: Pospieszalski o Wellman 04.10.16, 17:57
        Wellman nie nazwała nikogo głupimi krowami. Wellman powiedziała, że to przeciwnicy aborcji traktują kobiety jak głupie krowy. O czym ty wygadujesz?
        • astra18 Re: Pospieszalski o Wellman 04.10.16, 18:11
          stephen_s napisał:

> Wellman nie nazwała nikogo głupimi krowami. Wellman powiedziała, że to przeciwn
          > icy aborcji traktują kobiety jak głupie krowy. O czym ty wygadujesz?

Ech, chyba nie tak to wyszło.."My kobiety nie jesteśmy głupimi krowami żeby ktoś za nas decydował.."Nie sądzę, a raczej jestem pewna, aby WSZYSTKIE kobiety popierały aborcję na życzenie - a ta pani Wellman tak - więc ta grupa którą ona reprezentuje krowami nie jest, pozostałe - które nie popierają aborcji na życzenie - nimi są.
          Powinna powiedzieć "my kobiety, które popierają aborcję na życzenie.."
          • stephen_s Re: Pospieszalski o Wellman 04.10.16, 18:26
            Astra, opowiadasz głupoty. Tak trudno przyznać, że w tym sporze to "katolicki" publicysta jest agresorem i idiotą?
            • astra18 Re: Pospieszalski o Wellman 04.10.16, 18:46
              stephen_s napisał:

> Astra, opowiadasz głupoty. Tak trudno przyznać, że w tym sporze to "katolicki"
              > publicysta jest agresorem i idiotą?

Uważam że oboje byli siebie warci swoimi wypowiedziami.

• maria421 Re: Pospieszalski o Wellman 04.10.16, 19:26
                astra18 napisał:

> Uważam że oboje byli siebie warci swoimi wypowiedziami.

Pospieszalski wypowiedzial sie chamsko o JEDNEJ, konkretnej kobiecie, atakujac jej wyglad.

To naprawde nie jest porownywalne do tego co powiedziala Wellman.

• astra18 Re: Pospieszalski o Wellman 04.10.16, 19:32
                  maria421 napisała:

> astra18 napisał:
                  >
                  > > Uważam że oboje byli siebie warci swoimi wypowiedziami.
                  >
                  > Pospieszalski wypowiedzial sie chamsko o JEDNEJ, konkretnej kobiecie, atakujac
                  > jej wyglad.
                  >
                  > To naprawde nie jest porownywalne do tego co powiedziala Wellman.

Jak chcesz się licytować na ilość - Pospieszalski x 1, Wellman x miliony Polek które nie popierają czarnego protestu. Choć dla mnie to nie ma znaczenia.
                  >
                  >
                  • maria421 Re: Pospieszalski o Wellman 04.10.16, 19:46
                    astra18 napisał:

> Jak chcesz się licytować na ilość - Pospieszalski x 1, Wellman x miliony Polek
                    > które nie popierają czarnego protestu. Choć dla mnie to nie ma znaczenia.

Powiedzialas juz tym " milionom Polek" ze maja sie czuc obrazone?

• astra18 Re: Pospieszalski o Wellman 04.10.16, 22:03
                      maria421 napisała:

> astra18 napisał:
                      >
                      > > Jak chcesz się licytować na ilość - Pospieszalski x 1, Wellman x miliony
                      > Polek
                      > > które nie popierają czarnego protestu. Choć dla mnie to nie ma znaczenia.
                      >
                      > Powiedzialas juz tym " milionom Polek" ze maja sie czuc obrazone?
                      A po co, takie jest moje zdanie.
                      >

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka