Dodaj do ulubionych

Bojkot TVPiS

31.12.16, 08:43
https://demotywatory.pl//uploads/1261428124_by_SmakoszMielonki_600.jpg
Obserwuj wątek
    • swiatlo Re: Bojkot TVPiS 01.01.17, 01:19
      Fajnie że wreszcie się przedstawiłeś na wizji. Miło mi. :)

Specjalnie na sylwka zaprenumerowałem Polbox.pl tylko po to aby obejrzeć imprezę noworoczną na TVP2 w Zakopanem. Czasami przełączałem się też na imprezę w Warszawie na TVN, ale akurat większość moich ulubieńców była na TVP2.
      Cieszę się z tego pakietu. Dish oferuje inny pakiet polski, ale oparty na skrajnie lewackim TVN gdzie kapie jadem i nienawiścią, więc nie zaprenumerowałem. Wolę tańszy Polbox gdzie mogę obejrzeć naszą polską narodową telewizję: TVP1, TVP2 oraz Trwam.
      Jest tam też sporo sportu, z czego też się cieszę.

• wkkr Re: Bojkot TVPiS 01.01.17, 21:23
        jesteś zboczeńcem
        • ja.nusz Re: Bojkot TVPiS 01.01.17, 21:34
          wkkr napisał:

> jesteś zboczeńcem
          >

Nie obrażaj zboczeńców...
      • maria421 Re: Bojkot TVPiS 02.01.17, 09:21
        Swiatlo, wytlumacz mi co to takiego "telewizja narodowa" i czy cos takiego jest tez w USA, oraz dlaczego Trwam , czyli prywatny kanal, tez do TV narodowej zaliczasz.
        • swiatlo Re: Bojkot TVPiS 02.01.17, 18:17
          maria421 napisała:

> Swiatlo, wytlumacz mi co to takiego "telewizja narodowa" i czy cos takiego jest
          > tez w USA, oraz dlaczego Trwam , czyli prywatny kanal, tez do TV narodowej zal
          > iczasz.

Telewizja która reprezentuje polski naród, a nie euro-gówno. Polski naród z jego tradycją, religią i racją stanu.

• maria421 Re: Bojkot TVPiS 02.01.17, 18:24
            swiatlo napisał:

> Telewizja która reprezentuje polski naród, a nie euro-gówno. Polski naród z jeg
            > o tradycją, religią i racją stanu.

Racja PiS , czy racja jakiejkolwiek innej partii to nie jest zadne polska racja stanu.

Polskie tradycje w polskiej telewizji byly ZAWSZE.

• wkkr Re: Bojkot TVPiS 02.01.17, 22:30
            Naród jaki masz na myśli narodził się w umysłach paru idiotów pod koniec XIX wieku.
            Naród taki nie ma nic wspólnego z tradycją IRP ani powstaniami: listopadowym i styczniowym.
            Dlatego bzdurzysz mówiąc w kontekście takiej koncepcji narodu o tradycji.
            To co napisałeś, stawia poza nawiasem narodu polskiego: Kaszubów, Ślązaków, prawosławnych Polaków, polskich ewangelików, żydów i Tatarów.
            Gdyby konsekwentnie stosować twoja definicję, z narodu polskiego niewiele by zostało....
            ======
            Naród organiczny, bo o tym w gruncie rzeczy mówisz to koncepcja faszystowska która jest w opozycji do koncepcji narodu obywatelskiego.
            Koncepcja narodu szlacheckiego znana z IRP tak naprawdę, w sensie filozoficznym jest tożsama z koncepcją narodu obywatelskiego i nie ma nic wspólnego z XIX koncepcją narodu organicznego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka