swiatlo Re: Bojkot TVPiS 01.01.17, 01:19 Fajnie że wreszcie się przedstawiłeś na wizji. Miło mi. :) Specjalnie na sylwka zaprenumerowałem Polbox.pl tylko po to aby obejrzeć imprezę noworoczną na TVP2 w Zakopanem. Czasami przełączałem się też na imprezę w Warszawie na TVN, ale akurat większość moich ulubieńców była na TVP2. Cieszę się z tego pakietu. Dish oferuje inny pakiet polski, ale oparty na skrajnie lewackim TVN gdzie kapie jadem i nienawiścią, więc nie zaprenumerowałem. Wolę tańszy Polbox gdzie mogę obejrzeć naszą polską narodową telewizję: TVP1, TVP2 oraz Trwam. Jest tam też sporo sportu, z czego też się cieszę. Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Bojkot TVPiS 01.01.17, 21:34 wkkr napisał: > jesteś zboczeńcem > Nie obrażaj zboczeńców... Odpowiedz Link
maria421 Re: Bojkot TVPiS 02.01.17, 09:21 Swiatlo, wytlumacz mi co to takiego "telewizja narodowa" i czy cos takiego jest tez w USA, oraz dlaczego Trwam , czyli prywatny kanal, tez do TV narodowej zaliczasz. Odpowiedz Link
swiatlo Re: Bojkot TVPiS 02.01.17, 18:17 maria421 napisała: > Swiatlo, wytlumacz mi co to takiego "telewizja narodowa" i czy cos takiego jest > tez w USA, oraz dlaczego Trwam , czyli prywatny kanal, tez do TV narodowej zal > iczasz. Telewizja która reprezentuje polski naród, a nie euro-gówno. Polski naród z jego tradycją, religią i racją stanu. Odpowiedz Link
maria421 Re: Bojkot TVPiS 02.01.17, 18:24 swiatlo napisał: > Telewizja która reprezentuje polski naród, a nie euro-gówno. Polski naród z jeg > o tradycją, religią i racją stanu. Racja PiS , czy racja jakiejkolwiek innej partii to nie jest zadne polska racja stanu. Polskie tradycje w polskiej telewizji byly ZAWSZE. Odpowiedz Link
wkkr Re: Bojkot TVPiS 02.01.17, 22:30 Naród jaki masz na myśli narodził się w umysłach paru idiotów pod koniec XIX wieku. Naród taki nie ma nic wspólnego z tradycją IRP ani powstaniami: listopadowym i styczniowym. Dlatego bzdurzysz mówiąc w kontekście takiej koncepcji narodu o tradycji. To co napisałeś, stawia poza nawiasem narodu polskiego: Kaszubów, Ślązaków, prawosławnych Polaków, polskich ewangelików, żydów i Tatarów. Gdyby konsekwentnie stosować twoja definicję, z narodu polskiego niewiele by zostało.... ====== Naród organiczny, bo o tym w gruncie rzeczy mówisz to koncepcja faszystowska która jest w opozycji do koncepcji narodu obywatelskiego. Koncepcja narodu szlacheckiego znana z IRP tak naprawdę, w sensie filozoficznym jest tożsama z koncepcją narodu obywatelskiego i nie ma nic wspólnego z XIX koncepcją narodu organicznego. Odpowiedz Link