maria421 16.03.22, 18:58 czyli Fedorowicz ciagle w formie : Wódz Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alpepe Re: Wodz :-) 16.03.22, 20:42 To byłoby może i śmieszne, gdyby było tylko przerysowane, ale niestety to prawda. Odpowiedz Link
maria421 Re: Wodz :-) 17.03.22, 08:36 O to wlasnie chodzilo w tej wizycie : wiadomosci.radiozet.pl/Polska/Polityka/Pasek-TVP-o-wizycie-Kaczynskiego-i-Morawieckiego-w-Kijowie.-Wizyta-ktora-moze-zatrzymac-atak-Putina?fbclid=IwAR1fPzwRUMMKiC6SLu64xqu8UXwUYO9bNUgrcwAYhO6ZczpNBtSOvL6MGEU Gdyby przypadkowo Rosjanie z Ukraincami sie w nastepnach dniach dogadali, to Kaczynski moglby, niczym Zagloba powiedziec " Ja zem ci tego, nie chwalac sie, dokonal" Tymczasem : wydarzenia.interia.pl/raporty/raport-ukraina-rosja/aktualnosci/news-kolejna-reakcja-na-plan-kaczynskiego-jest-odpowiedz-z-usa,nId,5897404 Odpowiedz Link
jureek Re: Wodz :-) 18.03.22, 12:19 Z wszystkich memów wyśmiewających tę wizytę najbardziej podobał mi się ten: Odpowiedz Link
maria421 Re: Wodz :-) 19.03.22, 15:26 Siergiej Lawrow o planie Kaczynskiego : Nie wykluczam, że gdyby nagle taka decyzja została podjęta, to zakładałaby, że podstawą takich sił pokojowych byłby polski kontyngent, który przejąłby kontrolę nad zachodnią Ukrainą, na czele z Lwowem. I pozostałby tam długi okres. Wydaje mi się, że taki właśnie jest - stwierdził szef rosyjskiej dyplomacji. www.rp.pl/dyplomacja/art35897201-lawrow-o-pomysle-kaczynskiego-nt-misji-pokojowej-nato-demagogiczny Czyli Giertych mial racje mowiac o "Planie Orbana" . Wszystkie klocki ukladaja sie w logiczna calosc. Odpowiedz Link
jureek Re: Wodz :-) 19.03.22, 16:50 maria421 napisała: > Siergiej Lawrow o planie Kaczynskiego : > > Nie wykluczam, że gdyby nagle taka decyzja została podjęta, to zakładałaby, > że podstawą takich sił pokojowych byłby polski kontyngent, który przejąłby kont > rolę nad zachodnią Ukrainą, na czele z Lwowem. I pozostałby tam długi okres. Wy > daje mi się, że taki właśnie jest - stwierdził szef rosyjskiej dyplomacji. Ławrow pierniczy trzy po trzy. Nie ma w Polsce żadnej poważnej siły politycznej, która dążyłaby do odzyskania wschodnich terenów II Rzeczypospolitej utraconych po wojnie. Już wcześniej po aneksji ruscy próbowali grać tą kartą sugerując rozbiór Ukrainy, na którym miałaby skorzystać także Polska. Nikt tego nie potraktował poważnie. Pisim nie wierzę, ale Ławrowowi jeszcze mniej. Poza tym trzeba pamiętać, że wyjazd do Kijowa trzech premierów i jednego prezesa to nie była polska inicjatywa. Z pomysłem wyszedł premier Słowenii (za niedługo będą tam wybory), a Polacy i Czesi dołączyli. Odpowiedz Link
maria421 Re: Wodz :-) 19.03.22, 18:49 W roku 2014 Zyrynowski wystosowal pismo do Polski proponujac rozbior Ukrainy, owczesny rzad PO-PSL nie potraktowal tego powaznie : www.rp.pl/kraj/art12569791-zyrinowski-proponuje-polsce-rozbior-ukrainy Wedlug Sikorskiego, Putin tez proponowal taki rozbior : www.rp.pl/swiat/art4839051-sikorski-putin-chcial-wciagnac-polske-w-rozbior-ukrainy Rzad PO-PSL te bezsensowna propozycje odrzucil. PiSowi (rzadowi ZP) tez nie chodzi o odzyskanie czesci Ukrainy utraconej po II wojnie. Kaczynski sugeruje "pokojowa misje NATO", a Lawrow dodaje ze taka misja bylaby pod kontrola Polski. Wyobraz sobie ile Kaczynski by ugral dla siebie i dla PiSu, gdyby tak sie stalo. Odpowiedz Link