Forum Sport Tenis
ZMIEŃ
    IP: *.nycmny.east.verizon.net 24.04.09, 21:59
    sports.espn.go.com/sports/tennis/columns/story?columnist=ford_bonnie_d&id=4085468

Gdy miala 15 lat pokonala Chris Evert.Pozniej dostala od Niemca w
    plecy,za co Niemiec dostal 2 lata w zawiasach.Nastepnie umarl jej
    ojciec i Monica zaczela jesc na potege i to glownie junk food.
    Teraz dla odmiany wyglada na anorexie.
    Obserwuj wątek
      • Gość: tenisista Maciej, ta Monika to nigdy mnie nie podniecała IP: *.chello.pl 24.04.09, 22:05
        jakoś wiesz?

cała ta afera z nożem, tylko jeszcze zrobiła jakiś mit wokół niej, nie podobała
        mi się jej rywalizacja z Graf. moją ulubioną wtedy tenisistką chyba jeszcze
        grającą była Sabatini, była taka Mery Jo Fernandez, była Sanchez Vicario,
        Coetzer, Huber nawet od nich wolałem, była Spirlea, potem Kurnikowa, no i takie
        tam. Seles mnie nie podobała się. stękała za bardzo i jednostronny tenis grała.

• Gość: arthur Re: Maciej, ta Monika to nigdy mnie nie podniecał IP: *.rev.stofanet.dk 24.04.09, 22:55
          o, to byl tenis, ja je wszystkie lubilem ogladac, kazda w swoim
          rodzaju, Seles stekala, moze troche za glosno ale TV ma tzw.
          wylacznik wzglednie regulator glosu, byla lepsza od Graf, Graf grala
          ladniejszy tenis dla oka, taki troche dla koneserow, no i to jej PO,
          zgoda ale Seles grala tenis skuteczniejszy, szybszy, ryzykowniejszy,
          napewno mniej estetyczny od Graf ale bardziej dramatyczny, to jak z
          Callas - trafi w wysokie C czy trafi w kort w przypadku Seles,
          Monika mimo nie zbyt udanej urody miala wlasnie to cos, to czego
          brakowalo Graf, afera ? z nozem byla "niemieckim dranstwem",
          zrobiono z faceta niepoczytalnego, z tad tylko 2 lata pudla, ta
          afera jak nazywasz byla mocno podejrzana, padaly rozne wersje,
          mowilo sie o tym dosc duzo, po tym "wypadku" Graf powrocila na
          utracony tron, ponoc o to chodzilo, tak cwierkaly wrobelki

• Gość: tenisista Arthur chodzi o to że z Seles było jak z Radwańską IP: *.chello.pl 24.04.09, 23:36
            to znaczy wiesz co mam na myśli?

okoliczności poza-tenisowe, spowodowały światowe kibicowanie tej tenisistce, tak
            jak w Polsce okoliczności poza sportowe - pochodzenie i kraj jaki reprezentuje -
            spowodowały kibicowanie jej w Polsce. nie to jak gra, dobrze, ładnie, pięknie,
            ciekawie ale że dostała nożem i jest "ofiarą" której należy się specjalne
            traktowanie, i uznanie. to trochę tak jak z Andym Murrayem podkreśla się że
            wielka opieka mu się należy bo strzelano u niego w szkole. albo Dokic bo miała
            ojca furiata. albo Capriatti bo ćpała narkotyki. albo Pierce bo też tata jej
            niestereotypowo "dopomagał". albo Sahar Peer bo jej nie wpuszczono na turniej.
            moim zdaniem takie okoliczności źle wpływają na odbiór tenisistów których
            dotyczą, bo media i "tenisowy świat" skupiają się na okolicznościach luźno
            związanych z tenisem, ale związanych już z zawodniczkami czy zawodnikami, i to
            potem zniechęca - ta aura do samych tenisistów. i podejrzewam że tym tenisistom
            się to jeszcze bardziej nie podoba niż kibicom sportu. ok. dostała nożem, był
            skandal. tylko potem jak wróciła to do końca kariery miała "fory" bo jest
            postacią tragiczną, wielka krzywda jej się stała itp. to zniechęca do takiej
            postaci, nawet jak ona nie życzy sobie tego biadolenia.

a tenis Seles. jak mówię. wtedy podobały mi się inne tenisistki, chociaż była
            skuteczna i dobra. ja wtedy najbardziej lubiłem Spirleę, Touziat (nic
            nazdwyczajnego i wygląd beznadziejny ale ładniej moim zdaniem grała), Coetzer,
            Kurnikową, a Ivę Majoli ktoś jeszcze pamięta? jedna z najbardziej niedocenionych
            tenisistek moim zdaniem. jak sam powiedziałeś, nie kochamy ideałów. ja raczej
            preferowałem tenisistki które miały to "coś" i mogły wygrać z każdym, jak teraz
            Schnyder czy Schiavone ale plasowały się trochę dalej, niż w pierwszej 5. Schett
            też ładnie grała. Maleeva.

tak czy inaczej kiedyś dziewczyny grały lepiej. żeby nie być gołosłownym moje
            zdanie podziela najlepsza tenisistka ostatnich 20 lat, Kurnikowa, powiedziała że
            jak ona grała to były osobowości, a teraz to może są tylko siostry Williams.
            popieram ją w całej rozciągłości, Kurnikowa jest największym tenisowym
            autorytetem w dziedzinie kobiecego tenisa.

• Gość: arthur Re: Arthur chodzi o to że z Seles było jak z Radw IP: *.rev.stofanet.dk 25.04.09, 08:19
              Gość portalu: tenisista napisał(a):

> to znaczy wiesz co mam na myśli?
              >
              > okoliczności poza-tenisowe, spowodowały światowe kibicowanie tej
              tenisistce, ta
              > k
              > jak w Polsce okoliczności poza sportowe - pochodzenie

moze w Polsce, nie wiem, w Polsce od lat nie mieszkalem

nie, Monika Seles byla gwiazda swiatowego tenisa, byla ta, ktora
              zdetronizowala Steffi Graf na dlugo przed ta napascia, po tym miala
              3 lata przerwy i juz nigdy nie wrocila do poprzedniej formy i
              pozycji, uraza psychiczna byla zbyt wielka
              co do Kurnikowej, OK, bylem tak samo "zwariowany" Lolita jak
              niemalze cala swiatowa prasa, malo bylo wazne jak gra, czy wygrywa,
              nie, wazne bylo aby byla na korcie ale co do jej tenisowego
              autorytetu to mam powazne watpliwosci,
              Seles wniosla do tenisa Power, Kurnikowa urode a szerokie masy mogly
              wreszcie wybierac to co im najbardziej odpowiadalo miedzy finezja -
              sila i uroda a przecie wszystkie umialy dobrze grac w tenis, choc
              kazda w swoim stylu, tenis stal sie wreszcie gra atrakcyjna,
              medialna i doskonale sie sprzedawal, wyszedl z kregu elit do mas i
              wszystkie tenisistki, ktore wymieniles maja w tym swoja zasluge

Seles byla wielka gwiazda przed napascia i dlatego zostala napadnieta
              • Gość: arthur Re: Arthur chodzi o to że z Seles było jak z Radw IP: *.rev.stofanet.dk 25.04.09, 08:27
                tu jest forum sporowe i o polityce nie ma co gadac, Seles muiala
                wielokrotnie tlumaczy, ze ona strzela rakietka i tylko rakietka,
                zyby byla Kroatka, bylaby w Niemczech noszona na rekach
                • Gość: tenisista dobrze już dobrze, nie atakuję Seles IP: *.chello.pl 25.04.09, 13:14
                  przyznaję że za młodu nie przepadałem za jej tenisem. potem dostała nożem i
                  pamiętam lepiej ten okres jej gry kiedy już wracała, bo wtedy najpilniej
                  śledziłem tenis. i ten przesyt informacji o jej 'wielkim powrocie' źle rzutował
                  na mój stosunek do niej. coś mi w niej przeszkadzało.
                  • Gość: MACIEJ Seles jest Wegierka. IP: *.ny325.east.verizon.net 25.04.09, 17:15
                    Jej ojciec nazywa sie Karoly i ona udzielala w USA wywiadow po
                    wegiersku dla wegierskich gazet.
          • Gość: MACIEJ Re: Maciej, ta Monika to nigdy mnie nie podniecał IP: *.ny325.east.verizon.net 25.04.09, 02:44
            Z Niemca zrobiono niepoczytalnego i Steffi odzyskala #1.
            pl.wikipedia.org/wiki/Monica_Seles
            Chapman za zastrzelenie Johna Lennona w 1980 roku,siedzi do tej pory
            i odmowiono mu zwolnienia warunkowego juz 5x,ostatnio w 2008r.
            en.wikipedia.org/wiki/Mark_David_Chapman.
            Gdyby nie poszedl do wiezienia,to bylby leczony w zakladzie
            zamknietym.A w EU prawo rzeczywiscie nagradza przyglupiastych ludzi.
        • Gość: MACIEJ Re: Maciej, ta Monika to nigdy mnie nie podniecał IP: *.ny325.east.verizon.net 25.04.09, 02:11
          Widze,ze Ty lubisz te ladniejsze tenisistki.
          pl.wikipedia.org/wiki/Mary_Joe_Fern%C3%A1ndez
          M.J.Fernandez jest obecnie komentatorka i to calkiem dobra.

Po Seles za bardzo bylo widac ta amerykansko-florydzka szkole
          Bollettierego.No i faktycznie byla pierwsza od stekania.
          • Gość: MACIEJ Seles napisala ksiazke o swojej nadwadze. IP: *.ny325.east.verizon.net 25.04.09, 17:23
            W szczytowym okresie wazyla ponad 77 kg.Ja bym chcial tyle wazyc,ale
            musze sie zadowolic 87 kg.
            sports.espn.go.com/sports/tennis/news/story?id=4084804
            Apetyt ma identyczny jak ona,cale szczescie,ze dzieci nie
            odziedziczyly tego po mnie.Syn zupelnie nie lubi slodyczy,corka
            jeszcze rok temu sie zajadala,ale juz zmadrzala i jedzie tylko na
            health foodzie.
            • Gość: tenisista ja zawsze z tym nie miałem problemów. słodycze są IP: *.chello.pl 25.04.09, 17:41
              smaczne. tylko wtedy trzeba chodzić do dentysty.

• Gość: Zorro Re: ...ta Monika to nigdy mnie nie podniecała IP: *.chello.pl 25.04.09, 21:56
          Monika, ach Monika, dziewczyna ratownika,
          Pół plaży tutaj marzy, że kiedyś się przydarzy.
          Twe ciało opalone, prawie nie osłonione,
          Każdy wzrokiem dotyka...Monika, Monika, MONIKA!

Tylko nasz Tenisista
          Wieczny nonkonformista
          Nad pannę imieniem Monika
          Przedkłada ... Ratownika!
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka