gajasirocco Re: Nocne Pogaduchy 3 06.06.06, 23:50 Co porabiają forumowicze dzisiejszej nocy? Bo ja nadal pracuję i w czerwcową noc zamarzają mi palce na klawiaturze. Może znów będzie trzeba uciec w jakieś ciepłe klimaty?????? Odpowiedz Link
gajasirocco Re: Nocne Pogaduchy 3 08.06.06, 03:13 Lecę na Kretę. Trzymajcie się cieplutko!!! Karawanseraj czynny okazjonalnie do 15.08.-potem znów non-stop! Odpowiedz Link
gajasirocco Re: Nocne Pogaduchy 3 19.06.06, 00:53 Śpicie??????????? Jakoś spokojnie na naszym forum. A Karawanseraj pracuje...czekam na podróżników wracających z Egiptu, lada chwila wejdą i podzielą się ciekawymi opowieściami o naszym ukochanym kraju!!! Odpowiedz Link
gajasirocco Re: Nocne Pogaduchy 3 19.06.06, 02:32 Przyjechali z Egiptu cudowni podróżnicy- opowiadają o Kairze i o prawdziwych wojażach po kraju faraonów!!! Odpowiedz Link
gajasirocco Re: Nocne Pogaduchy 3 21.06.06, 00:09 Dlaczego dnie są takie krótkie?????? Nie wyrabiam się- przedłużcie mi dzionek!!! Pozdrawiam wszystkich forumowych pracusiów! Odpowiedz Link
tetys Re: Nocne Pogaduchy 3 21.06.06, 11:05 Wczoraj to był chyba najdłuższy dzień w roku...(?) Odpowiedz Link
gajasirocco Re: Nocne Pogaduchy 3 23.06.06, 22:54 A co porabiają forumowicze w letnie długie ciepłe noce? Wszyscy przy mundialu? Czy moze w podróży? Pozdrawiam wszystkich z KArawanseraju! Odpowiedz Link
tetys Re: Nocne Pogaduchy 3 23.06.06, 22:57 Ja dopiero wróciłem z zakupów, teraz biorę się za czytanie "Pożegnania z Afryką", jutro festyn w Warszawie, zapowiada się ciekawy dzień, żeby tylko nie padało! Dla poszukujących tanio przewodnika Pascala - Egipt - widziałem w Carrefurze w Warszawie za 30-kilka złotych, a to chyba dobra cena. Ale były już ostatnie egzemplarze, więc trzeba się śpieszyć. Miłej nocy! Odpowiedz Link
joanna_xx Re: Nocne Pogaduchy 3 24.06.06, 18:00 Jeszcze raz, bo malo zauwazalne: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=10662&w=38573275&a=44143010 Odpowiedz Link
gajasirocco Re: Nocne Pogaduchy 3 26.06.06, 23:14 I jak tu wytrzymać "stoliczne" upały? Chyba trzeba uciekać do Egiptu! Odpowiedz Link
gajasirocco Re: Nocne Pogaduchy 3 27.06.06, 23:41 Padam, padam, padam ze zmęczenia...mam już dzisiaj prawie 16 godzin pracy...i końca nie widać! Uwielbiam Was- moi klienci, ale dzisiaj pracuję tylko do północy! HALAS!!!!!!!!!!!! Jutro rano ciąg dalszy! Życzę wszystkim miłych snów i przyjemnego podróżowania (zwłaszcza do EGIPTU!) Odpowiedz Link
gajasirocco Wczesnoranne......... 28.06.06, 06:00 Po pracowitej nocce biegnę na siłownię (mam fajniutką na świeżym powietrzu, lecz ćwieczyć można tylko raniutko, kiedy słońce nie praży)...a więc do zobaczenia po....... Odpowiedz Link
gajasirocco Re: Wczesnoranne......... 28.06.06, 09:03 Doładowałam akumulatorki, więc mogę znów pracować 16godzin lub dłużej. Jestem do Waszych usług. Kogo i gdzie dzisiaj wysyłamy???????? A moja siłownia ma niesamowitą energię (podobnie jak Egipt), może dlatego, że jest w kształcie piramidy, chociaż takiej pajączkowatej, ze ściętym wierzchołkiem, lecz jest bardzo kolorowo-przyrządy we wszystkich kolorach i co najważniejsze- ćwicząc można podziwiać cudowne niebo, oddychać świeżym powietrzem, słuchać śpiewu ptaszków...a zaraz obok mam studnię oligoceńską ze smaczniutką wodą (Ana behab maya)...Żyć nie umierać!!! Odpowiedz Link
tetys Re: Wczesnoranne......... 28.06.06, 09:39 Ja dopiero wstałem, trzeba czasem porządnie się wyspać! Teraz wsiadam na rower, jadę kupić truskawki, potem tylko leżeć na leżaczku cały dzień i odpoczywać...kocham letnie długie popołudnia:) Czytam teraz Kapuścińskiego, więc myślami przenoszę się do jeszcze cieplejszej Afryki i życzę miłego dnia! Odpowiedz Link
gajasirocco Re: Nocne Pogaduchy 3 30.06.06, 23:18 Naszym Forumowiczom ślę gorące pozdrwowienia z Karawanseraju! Wszystkim życzę miłych snów! Odpowiedz Link
tetys Re: Nocne Pogaduchy 3 02.07.06, 23:37 Co porabiają nasi forumowicze? Ja właśnie skończyłem czytać pasjonującą książkę, przeglądam wciąż przewodnik po Tunezji i wymyślam co raz to nowe miejsca warte odwiedzenia. Gaju, czy mam przyjechać po ten kupon? Czy może spokojnie czekać u Ciebie, aż do samego wylotu? Jutro będę w Warszawie, mógłbym zajrzeć na kilka minut do Karawanseraju... Pozdrawiam i życzę miłej nocki! Odpowiedz Link
gajasirocco Re: Nocne Pogaduchy 3 03.07.06, 08:16 Kupon może czekać, uaktywni sięw momencie wyjazdu, ale trzeba za niego zapłacić (można gotówką lub na konto, jak Ci wygodniej) Odpowiedz Link
gajasirocco Re: Nocne Pogaduchy 3 04.07.06, 00:01 Śpimy? Pracujemy? Podróżujemy? Balujemy? Co dzisiaj porabiamy??? W Karawanseraju nadal klientów obsługujemy!!! Wszystkim miłych snów! Odpowiedz Link
gajasirocco Re: Nocne Pogaduchy 3 06.07.06, 01:06 Miłych snów ślę Wam z Karawanseraju, bo tutaj się nadal pracuje!!!!! Odpowiedz Link
gajasirocco Re: Nocne Pogaduchy 3 06.07.06, 07:37 Porannie witam z Karawanseraju, bo tutaj się już pracuje! Miłego dnia! Odpowiedz Link
gajasirocco Re: Nocne Pogaduchy 3 07.07.06, 23:49 Co porabia nasz Tetysek w dalekiej Tunezji? Jak sobie radzi? Czekamy na relację z tego przepięknego kraju! Odpowiedz Link
gajasirocco Re: Nocne Pogaduchy 3 08.07.06, 23:17 Miłych snów!!! Do zobaczenia w niedzielny poranek! Odpowiedz Link
karinka26 Re: Nocne Pogaduchy 3 09.07.06, 21:48 Witajcie!!:) Dlugo mnie nie bylo:) weszlam tylko napisac ze 4 lipca o 14:20 urodzilam corke!!:) jestesmy strasznie szczesliw:) Mamy wprawdzie problem z wyborem imienia ale mam nadzieje ze w koncu nam sie uda dojsc do porozumienia:) Ide sie polozyc bo jestem lekko zmeczona! Pa Odpowiedz Link
gajasirocco Włosi mistrzami świata! 09.07.06, 22:44 I zakończyło się mundialowe szaleństwo! Odpowiedz Link
gajasirocco Re: Nocne Pogaduchy 3 11.07.06, 00:00 No i znów mi północ wybija podczas pracy w Karawanseraju! Odpowiedz Link
gajasirocco Re: Nocne Pogaduchy 3 11.07.06, 07:41 Nocka przepracowana, więc wsiadam na rowerek i na siłownię. Do zobaczenia w krótce! Odpowiedz Link
gajasirocco Re: Nocne Pogaduchy 3 18.07.06, 00:53 Re: Nie dla Izraelskich atakow na Liban! Informuję, iż na prośbę naszego forumowicza usunęłam powyższy wątek (narazie bez banowania autora) i proszę o kulturalne wypowiedzi bez wrogości względem innych narodowości, wyznań... Na naszym forum rasizm, antysemityzm i wszelkie słowne ataki będą piętnowane oraz usuwane. Potępiamy wojnę, a nie naród!!! -------------------------------------------------------------------------------- Z całym szacunkiem, ale stawiam wniosek o likwidację wątku i ban dla autora. Odpowiedz Link
gajasirocco Re: Nocne Pogaduchy 3 18.07.06, 01:03 I wszystkim życzę miłych snów! (jak to dobrze, że żyjemy w kraju, gdzie nie grożą nam naloty, gdzie nie musimy się obawiać, czy na nasz dom spadną bomby, czy nasze dzieci przeżyją następny dzień...) Córeczko- uważaj na siebie, martwię się, lecz wiem, że tam jesteś szczęśliwa!!! Oby Cię nikt nie skrzywdził w tym dalekim świecie! Oby poszerzał się krąg Twoich przyjaciół, ale pamiętaj, że czekamy na Twój powrót! Odpowiedz Link
tetys Re: Nocne Pogaduchy 3 20.07.06, 21:32 Ja dziś nadrabiam swoje forumowe zaległości. Gaju, czy wiesz coś o wakacyjnym konkursie tygodnika Wprost - to loteria, czy trzeba coś opisać? Bo teraz poszukuję takich konkursów na relacje, opowiadanie itp. Życzę wszystkim miłego wieczoru! Odpowiedz Link
gajasirocco Re: Nocne Pogaduchy 3 20.07.06, 21:51 Jak miło, że z nami znów jesteś. W sobotę się spotykamy w wiadomym miejscu...inshaalah! Sprawdzę ten konkurs we Wproście i dam Ci znać! Odpowiedz Link
gajasirocco Re: Nocne Pogaduchy 3 25.07.06, 22:19 Dawno nie było nocnych ploteczek...Żyjemy w ciszy...przeraża nas wojna...budzi w nas refleksję...Dokąd zmierza świat?????? Dokąd zmierza nasza Beduinka?????? Oby jutro w dniu imienin natrafiła na ludzi uśmiechniętych, by zapomniała choć trochę o wojnie i by nie dążyła do walki o bycie dalej i wyżej, lecz lepiej i mądrzej! Odpowiedz Link
gajasirocco Re: Nocne Pogaduchy 3 27.07.06, 07:47 ...i jeszcze śpią?????? A tu już słoneczko ładnie świeci i nawet grzeje o tej wczesnej porze. A ja pędzę na siłownię! Odpowiedz Link
tetys Re: Nocne Pogaduchy 3 02.08.06, 22:11 Właśnie wróciłem z biegania i rowerowania, teraz biorę się za zaległe angielskie słówka i jeszcze mam Arizonę na linii, więc nie wiem o której dziś spać pójdę...:) Odpowiedz Link
gajasirocco Re: Nocne Pogaduchy 3 02.08.06, 22:26 A ja nadal pracuję, konczą się bileciki do HRG (Monika się załapała, KKaminska chyba prześpi ten ostatni bilecik i zostanie w Polsce)...a ja mogę tylko pomarzyć o moim cudownym Egipcie. Narazie praca, praca, praca.... Odpowiedz Link
gajasirocco Re: Nocne Pogaduchy 3 09.08.06, 22:56 Padam, padam, padam ze zmęczenia- dzisiaj mam już 17 godzin w pracy, a tak w ogóle to prawie 700godzin pracy bez jednego wolnego dnia i nadal nie mogę sobie pozwolić na żaden wyjazd...wariuję bez mojego Egiptu i wkrótce Wam ucieknę do jakiegoś RAJU (i wcale nie będzie mi przeszkadzał ten brud, Ci oszukujący ludzie- zamieszkam w 1*hotelu i będę się czuła bosko!!!) Ana behab Masr! Kocham moją rafę, delfiny, piasek, język arabski, muezinów robiących mi wczesnym rankiem pobudkę i ten zgiełk na sukach i w ogóle calusieńki ORIENT! Wszystkim życzę miłych snów....bo ja mam jeszcze wiele pracy!!!!!!! Odpowiedz Link
tetys Re: Nocne Pogaduchy 3 09.08.06, 23:09 Ja z chęcią też zamienie mój domek z ogródkiem w małej mieścince pod Warszawą na jednogwiazdkowy hotel w orientalnym raju:) No, przynajmniej na jakiś czas! Odpowiedz Link
gajasirocco Re: Nocne Pogaduchy 3 09.08.06, 23:37 A mi się śni po nocach ten mój 1*hotelik z ogromnym wiatrakiem nad łóżkiem, z podróżnikami z całego świata (bez walizek, ale z plecakami)- ludźmi z uśmiechem na twarzy, bez narzekań, że kran nie taki lub szfa za wąska!!! Ale najbardziej mnie teraz martwi ta przedłużająca się wojna, w której ginie tylu niewinnych ludzi, płonie Liban (i całkiem mam gdzieś, czy wyretuszowano dym nad miastem lub dodano kolorów trupom). Dokąd zmierza ten świat??????? Czy w dobrą stronę? Odpowiedz Link
gajasirocco Porannne..... 10.08.06, 06:21 I nie potrafię spać, gdy płonie LIBAN, gdy przyjaciele Beduinki muszą zrywać ze ścian swoje miecze, gdy dzieci nie zdążyły dorosnąć i już muszą chwytać za broń...Który BÓG powiedział, ze ziemia od Nilu do Eufratu jest czyjaś i można grabić, zabijać, mordować dzieci, kobiety????? W imię jakiego BOGA??????? Do jasnej "Anielki" opamietajcie się!!!!!!! Odpowiedz Link
gajasirocco Re: Nocne Pogaduchy 3 11.08.06, 00:51 No i znów się zasiedziałam w Karawanseraju- wysłałam dzisiaj trochę ludzi w świat arabski i od rana następne rezerwacje, oby pomyślne- bo jeszcze tylu Was chętnych czeka na wyjazd świąteczny (a miejsc już prawie nie ma) Odpowiedz Link
tetys Nieobecność Tetysa 11.08.06, 19:54 A ja jutro wybywam, choć nie na południe, gdzie mnie ciągnie, to robię sobie kilka dni wytchnienia, jadę do babci na granicę białoruską. Pospaceruję po lesie, odetchnę od komputera i cywilizacji, czego i Wam życzę. Gaju, pamiętaj o mojej jutrzejszej Stołecznej! Wiesz, że proponowali zrobić mi zdjęcie do tego artykułu, ale odmówiłem i ozbaczymy co z tego wyniknie(jeśli w ogóle coś. Pozdrawiam i życzę miłego wieczoru! Odpowiedz Link
gajasirocco Re: Nieobecność Tetysa 11.08.06, 20:55 Pamiętam o GW-odłożę! A Ty się baw dobrze, wypoczywaj- pozdrów babcię i całą białoruską granicę! I wracaj do nas- bo bez Ciebie pusto i smutno będzie! Odpowiedz Link
gajasirocco Re: Nocne Pogaduchy 3 12.08.06, 04:18 Czy to noc jeszcze, czy już świtanie????? A ja jeszcze w pracy! Odpowiedz Link
gajasirocco Tęsknię za Egiptem!!!!! Kto jeszcze???? 17.08.06, 22:18 Ponad 2 miesiące nigdzie nie byłam- na żadnych zagranicznych wojażach. Jak ja to wytrzymuję????? Życie bez Egiptu jest takie puste, smutne, bezbarwne, monotonne... Potrzebny mi wypoczynek...ucieknę Wam, jak tylko wyrobię się ze wszystkimi zamówieniami, kiedy już Was wszystkich powysyłam na zasłużony wypoczynek...to zniknę na jakiś czas...a jak tylko wróci moja zmienniczka ze swojej wędrówki po Bliskim Wschodzie...to...EGIPT będzie znów moim comiesięcznym domem...byle do jesieni.........i wyląduję w Raju (szpetnym, brudnym, głośnym...a jednak raju...jak ja kocham ten skrawek ziemi! Ana behab MASR!!!!! Odpowiedz Link
szaga33 Re: Tęsknię za Egiptem!!!!! Kto jeszcze???? 17.08.06, 22:31 a jak ja tęsknię wprost niewyobrażalnie. W każdej godzinie dnia dosłownie myślę o Egipcie. Liczę dni do wylotu. Niestety jeszcze dużo ich zostało. Też chciałabym, żeby Egipt był moim domem co miesiąc. Zazdroszczę ci. Ja to robisz? Pozdrawiam zaegipconą od równie zaegipconej :)) Odpowiedz Link
arytmia6969 Re: Tęsknię za Egiptem!!!!! Kto jeszcze???? 17.08.06, 23:21 Wątek specjalnie dla mnie.GadaŁam przed chwilą z Egipcjaninem,teraz aż mi się chce pŁakać.Tęsknię.Bardzo bardzo:(:( Odpowiedz Link
gajasirocco Re: Tęsknię za Egiptem!!!!! Kto jeszcze???? 18.08.06, 07:23 JUż mi nie wystarczają sny, marzenia... muszę wyjechać, naenergetyzować się ...jestem wypalona, a tam się doładowywuję. W żadnym innym kraju nie ma takich akumulatorków, jak tam...I nadal nie wiem, kiedy mi się uda wyrwać! Oby jak najszybciej!!! Marzę o widoku morza, o moich cudownych rafach, delfinkach, samaczkach, o zapachu jaśminu koło mojej plaży, o muezinie, który mnie budzi wczesnym rankiem, o soku z trzciny cukrowej...(gdzie ten brud, o którym tyle piszą??? ja go nie zauważam- widzimy to, co chcemy ujrzeć- usmiech, radość tych prostych ludzi- to jest to, co mi dodaje sił, by znów w czystym kraju pracować non-stop! Bardziej męczy mnie brud w umysłach ludzi, niż te śmieci na ulicy (też kiedyś doczekają się wyspecjalizowanych firm sprzątających, tylko by nasi turyści do tego czasu nie zaśmiecili ich umysłów-niech pozostaną czyste!) Odpowiedz Link