julka87 01.06.06, 12:17 czesc:) chcialabym dowiedziec sie o koszt wycieczki do Syrii we wrzesniu dla SGL z hb..?? zalezy mi aby bylo jak najwiecej pobytu w Syrii(a nie np Jordanii) Jak to zorganizowac? Pozdrawiam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
julka87 Re: Syria 02.06.06, 12:02 kto moglby mi pomoc i napisac dwa slowa jak zorganizowac wyjazd do Syrii ? dzieki z gory i pozdrawiam Odpowiedz Link
tetys Re: Syria 03.06.06, 10:23 Na własną rękę? Napisze Ci jak ja zrobiłbym to, przy najniższym koszcie. punkt1. Bukujesz samolot czarterowy do jakiegoś miasta w Turcji(w sezonie są bardzo tanie, nawet za 1 pln, ale w tej sprawie musisz się skontaktować z Gają) punkt2. Przestudiować wszystkie przewodniki, wybrać trasę itd. punkt3. Z Turcji do Syrii dostaniesz się tanimi autobusami lub pociągami. punkt4. Po Syrii poruszanie się jest jeszcze tańsze. punkt5. Bon voyage! Napisz bardziej szczegółowo co Cię interesuje, bo trudno udzielić odpowiedzi na takie ogólne pytanie. Pozdrawiam! Odpowiedz Link
survey06 Re: Syria 03.06.06, 19:55 julka87 napisała: > kto moglby mi pomoc i napisac dwa slowa jak zorganizowac wyjazd do Syrii ? > dzieki z gory i pozdrawiam Przede wszystkim to musisz sobie wyrobic paszport. Zacznij od tego. Musisz pamietac, ze do Syrii obowiazuje Ciebie uzyskanie wizy wjazdowej. Nastepnie uwaznie wczytaj sie w procedury tetysa. A potem, juz masz "z gorki". Pozdrowienia. Odpowiedz Link
xrobertx Re: Syria 03.06.06, 22:34 ja dodam,ze ceny wizy do Turcji to 15$ a do Syrii 30$. Mozesz tez jechac pociagami lub ichniejszymi PKSami poszczegolnych panstw, przez ktore zechcesz jechac. bardzo tanio.... 18 $ w sumie ulgowe bilety z Polski do Turcji. Czechy, Slowacja, Wegry, Serbia, Bulgaria, Turcja... Droga sprawdzona, prawie 3 dni. :) Odpowiedz Link