beduinka 24.02.07, 19:11 skąd się wzięły wasze forumowe nicki? używacie ich tylko tutaj (tj. na forum gazetowym) czy też także w innych miejscach w necie? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
beduinka Re: skąd się wzięły wasze forumowe nicki? 24.02.07, 19:18 no to zaczynam beduinka - dlatego, że jestem typem nomada, który stale się przenosi z miejsca na miejsce, choć często powraca w dane miejsce powraca po jakimś czasie... Skąd się wzięło? Nie wymyśliłam sobie tego sama, lecz jak w wakacje 2002 r. przebywałam w Syrii, a następnie wyjechałam do Jordanii. W Jordanii pomieszkiwałam z beduinami na pustyni. Później jak wróciłam do Syrii i opowiedziałam o tym znajomym - zaczęli mnie nazywać bedawiyya = beduinka i tak mi się jakoś spodobało. Poza tym podobają mi się pewne aspekty życia beduińskiego. Też kocham pustynie, zarówno w dzień, jak i nocną porą, rozświetlone księżycem bądź milionami gwiazd Lubię jeździć na wielbłądach lub innych dostępnych wierzchowcach (konie, osły, muły). Nie pogardzę też "nowoczesnymi wielbładami z napędem na cztery koła". Podoba mi się wolność z wiatrem we włosach. Tak więc nick beduinka przywarł do mnie już 5 lat temu. Używam go w wielu miejscach w necie. Czasem w odmianie beduinqa - wtedy gdy nick beduinka jest zajęty przez kogoś innego (jak w ogóle mógł go zająć?!?) Wasza Beduinka!!!!!!! Odpowiedz Link
schnitzell Re: skąd się wzięły wasze forumowe nicki? 01.03.07, 00:40 Beduinko, a co z Twoim nickiem أميرة ? Czy to ma fonetyczny związek częścią Twego imienia ? :) Odpowiedz Link
beduinka Re: skąd się wzięły wasze forumowe nicki? 01.03.07, 09:53 schnitzell napisał: > Beduinko, > a co z Twoim nickiem أميرة > ? > > Czy to ma fonetyczny związek częścią Twego imienia ? > :) > tak, zgadza się... od wielu lat używam arabskiego imienia Amira. Po prostu jak jest się tak długo i głęboko związanym ze światem arabskim - miło jest mieć arabskie imie. I to sami Arabowie - szczególnie gdy mieszkałam z różnymi rodzinami, choć nie tylko - nadawali mi różne arabskie imiona. I z tych wszystkich, które mi nadawali wybrałam imię Amira, bowiem fonetycznie jest bliskie mojemu prawdziwemu imieniu Mirka Odpowiedz Link
ayka2 Aya 27.02.07, 12:12 od imienia Aya :) nie pamiętam już, dlaczego tak je spolszczyłam do ayka, w każdym razie ayka bez 2 była zajęta, więc dostałam 2 do nicka ;) gdzie się da, tam jednak jestem Aya :D Odpowiedz Link
schnitzell Re: skąd się wzięły wasze forumowe nicki? 27.02.07, 20:53 Hmm... Mój chyba nic nie znaczy. Wymyślił mi go ojciec przy goleniu. Pozdrawiam خفاش Odpowiedz Link
persepolis1 Re: skąd się wzięły wasze forumowe nicki? 27.02.07, 21:20 Persepolis - jedna z stolic Persji, ale gdzie się da to Amarna ( Tell el-Amarna ), archeologia ogólnie Odpowiedz Link
wardaa Re: skąd się wzięły wasze forumowe nicki? 01.03.07, 11:59 warda oznacza po arabsku kwiatek, różę Odpowiedz Link
libaneska Re: skąd się wzięły wasze forumowe nicki? 18.03.07, 15:45 bo liban:)jest w moim sercu,myslach,snach,zyciu jest moja najwieksza pasja:) Odpowiedz Link