Dodaj do ulubionych

cd komputer

09.08.16, 14:35
Napiszcie proszę z jakiej korzystacie wyszukiwarki. Ostatnio korzystałam
z Firefoksa na Googlu ale zaczęła ukazywać sie plansza Googla,że mam zgadzać sie na
sledzenie moich ruchów w internecie. Nie chce tego, więc wprowadziłam wyszukiwarkę
która tego nie robi DuckDuckGo ale w moim odczuciu Firefoks jest lepszy.
Nie chce byc sledzona a chce mięc dobrą wyszukiwarkę.

Obserwuj wątek
    • jaga_22 Re: cd komputer 09.08.16, 16:43
      Mario a kto Ci się każe zgadzać? po prostu olewaj to.
      Ja mam Firefoxa,też najbardziej go lubię,ale jak coś grymasi przechodzę na Chrome.
      No i jeszcze mam ten przypisany do komputera Explorera.
      • lusia_janusia Re: cd komputer 09.08.16, 18:59
        Jakie Wy jestescie madre co do komputera *Jaga i *maria88, ja to nic nie kumam, jak cos nie wiem to dzwonie do siostrzenca i on na odleglosc wszystko sprawdza.

To co sie nauczyalam to przez Kendo i *Jaga podpowiadala z niektorymi momentami ze zciaganiem zdjeci i innymi np,klorowymi napisami, ale tego nie robilam dawno i sie mi zapomnialo,
        • jaga_22 Re: cd komputer 09.08.16, 19:55
          Przyjrzyj się Lusiu jaki masz znaczek na pulpicie..Podaję tylko te które mam.

Firefox

https://www.programki.pl/files/teaserimage/946

Explorer
          https://www.programki.pl/files/teaserimage/414

Chrome.

https://www.programki.pl/files/teaserimage/981
    • xystos Re: cd komputer 10.08.16, 07:50
      niema przymusu,mozesz sie niezgodzic a mimo to zatrzymac
      Chrome-to najlepsze przegladarka
      ja zalozylem sobie konto na google/chrome I moge wiecej niz
      visitor moze,polecam jako glowna
      przegladarke,garduje sie "Opera".
      • lusia_janusia Re: cd komputer 10.08.16, 08:55
        *Jaga, no mam takie jak u Ciebie,
        no to sie znowu doksztalcam, na nauke nigdy nie jest za pozno....hhiii....

Pod koniec lipca i nawet wczesniej pokazywala mi sie plansza, zeby updatowac Eksplore 7 na Eksplore 10, za darmo, tyo ignorowalam, termin minal i teraz jak bede chciala to zrobic to musze zaplacic. Nie zauwazylam zadnej roznicy zeby sie cos zmienilo, i jade na starym, a w niedlugim czasie kupie nowy komputer to juzx bedzie z Eksplore 10.
        • jaga_22 Re: cd komputer 10.08.16, 11:44
          Ja dotąd nie przeszłam,ciągle mam Windows7,ale córka kupiła teraz laptopa
          i już ma Windows 10,
          bo chyba mówisz o systemie Windows 10,a to co innego niż przeglądarka.
          • maria88 Re: cd komputer 10.08.16, 16:15
            Rozmawiałam z dzieckie i zostałam dokształcona,że Firefoks jest
            przeglądarka na Googlu. Dzisiaj zgodziłam się "nie wiem na co"i
            zmieniłam "kaczkę" na lisa" bo
            Firefoks najlepiej mi ułatwia pracę w wyszukiwaniu informacji
            prawniczych. Dziecko na jesieni przyjedzie to na pewno wszystko
            posprawdza. Dzięki za Wasze opinie.
            LUSIU Ty i tak więcej umiesz ode mnie .Ja jeszcze nie potrafię
            jak widzisz wklejać fotek. Ponadto chyba potrzebne są
            jakies kabelki. Teraz jestem b.zajeta aby w tym kierunku
            sie dokształcać i probowac swoich mozliwosci.

i
            • lusia_janusia Re: cd komputer 10.08.16, 18:16
              *maria88, dziekuje,
              do przenoszenia zdjeci w kompie z kompa nie musisz miec zadnych ekstra kabelkow,
              jezeli chodzi o zdjecia z aparatu fotograficznego, to wyjmujesz z aoparatu kort i wkladasz do kompa i przensisz w ten sposob zdjecia, a teraz juz nowoczesniejsze aparaty, ze sie ma
              jakis maniken i ustawiasz go blisko komputera i w ten sposob sie przenosi zdjecia z apar.fotograf. do kompa, chcialmi siostrzeniec to zrobic, ale bym musiala dokupic wlasnie ten maniken, ale jak umiem tym starym spsobem to wygodniej w ten spsob dla mnie.

Mam nadzieje, ze jak poprosisz syna to Cie nauczy wklejac zdjecia z gazet na forum i moze z aparatu fotograf-do kompa, jezeli masz taki aparat fotograf,
    • pia.ed Re: cd komputer 11.08.16, 17:48
      maria88 napisała:

> zaczęła ukazywać sie plansza Googla,że mam zgadzać sie na
      > sledzenie moich ruchów w internecie.
      >
      > Nie chce byc sledzona a chce mięc dobrą wyszukiwarkę.

Czy rzeczywiscie uzyto slowa sledzenie???
      To chyba napisano takze dlaczego?

.
      >
      • maria88 Re: cd komputer 11.08.16, 18:14
        Tak napisano. Bo muszą informować rózne firmy reklamowe etc.
        Dzisiaj mam problem z wejsciem na pocztę. Kilka dni temu dziecko mówiło
        podobnie. Jak u Was z logowaniem na pocztę?
        • lusia_janusia Re: cd komputer 11.08.16, 18:34
          *maria88, na poczte FORUM b.rzadko zagladam, nie koresponduje z nikim
          na niej, mam inne.
          • jaga_22 Re: cd komputer 11.08.16, 20:36
            Znaczy poczta gazety.pl tak?
            Po pierwsze nic nie musisz,a po drugie to u mnie poczta normalnie działa.
            • jaga_22 Re: cd komputer 11.08.16, 20:42
              Widzę,że niektórzy też mają kłopot.

forum.gazeta.pl/forum/w,299,162167170,162167170,Co_znowu_dzieje_sie_z_poczta_.html
              • xystos Re: cd komputer 11.08.16, 21:26
                www.mozilla.org/sv-SE/firefox/new/?utm_medium=referral&utm_source=firefox-com

Firefoc ,-odradzam wyrobicie jak uwazacie
                • kendo Re: cd komputer u Wedrowca 16.04.24, 08:56
                  odnalazlam watek tematyczny odnosnie komputerowych problemow.

wedrowiec2 Re: trzeba sie wysypiac?. 14.04.24, 16:59
                  kendo napisała:

> ciekawe jak Wedrowca komputerk juz dziala+
                  >

Tak, wszystko działasmile Nie wiem, czy jest na forum "dział techniczny", więc tu opiszę. Laptop jest stosunkowo nowy, ale już po gwarancji. Zauważyłam, że ekran nie jest jasny, a możliwości rozjaśnienie już wyczerpały się. W internecie znalazłam informację, że problem może leżeć w nieaktualnych sterownikach. Otworzyłam program HP Support Assistant (zainstalowany na laptopie) i okazało się, że sterowniki nie są aktualne. Odhaczyłam wszystkie do aktualizacji. Ostatnia wiadomośc, którą zobaczyłam na ekranie mówiła o tworzeniu punktu przywracania i ekran zgasła, ale słyszałam, że laptop pracował. Uspokojona zajęłam się innymi sprawami. I tak czekałam parę godzin, by coś pojawiło się na ekraniesad W piątej godzinie wyłączyłam zasilanie. Włączyłam ponownie. Wszystko działa, a ekran jasny, jak nowysmile

lusia_janusia Re: trzeba sie wysypiac?. 15.04.24, 11:03
                  wedrowiec2, i tym sosobem sama doszlas do poprawienie obrazu
                  ekranu, czasami tak to dziala.

Czasami Jaga Nam udziela jakis porad odnosnie dzialani komputera?.

A u nas nie mamy takich zakresow wiedzy, ja to juz sie okreslam ostatnio,
                  ze jestem prawie analfabeta do kompa, dziala mi tylko to co zainstalowal
                  mi siostrzeniec, a jak cos pajalo, to na odleglosc poprawial przez swoje
                  zainstalowanie pomocy, ale wnuczka ze swoimi sprytnymi paluszkami tez
                  dolozyla swojej wiedzy i juz nie mam tej pomocy, za to jej tata ew, poprawia
                  co trzeba, albo Kendo podpowiada.

Niby powinnam po wczorajszej wizycie wnuczki przespac cala noc, ale sie
                  wybudzilam, przerwa byla krotka i wstalam po dokonczeniu spania rano przed osma.

Wedrowiec odwazna do klikniecia tam gdzie pomyslala,ze bedzie blad naprawiony,
                  ja sie boje przyciskac na jakas inf.dzwonie do dzieciecia i sprawdza co i jak trzeba postapic,

wlasnie w ustawienicha zawsze jakos tak mam,ze na odwrot bym zaznaczala funkcjie.
                  • wedrowiec2 Re: cd komputer u Wedrowca 16.04.24, 15:25
                    Od początku, jak mam komputery (lata osiemdziesiąte) większośc rzeczy robię sama. Początkowo komputery były dośc prymitywne, więc i obsługa nie była trudna. Sama uczyłam się wraz z ich rozwojem. W pracy wymienialiśmy się doświadczeniem. Czesto była to nauka na własnych błędachsmile Nie zabieram się tylko na wymianę podzespołów. Wolę sprawy oprogramowania.
                    • maria88 Re: cd komputer u Wedrowca 16.04.24, 17:18
                      Ja nie porywam sie na naprawy bo też jestem samoukiem.
                      Komputer zaintteresował mnie gdy juz nic innego nie miałam wazniejszego.
                      Nie pociaga mnie zgłębianie jego budowy. Ma działac a jak nie, to szukam fachmena.
                      Natomiast słuzy mi jako ogromna skarbnica wiedzy i czesto
                      cos tam wyszukuję co mnie interesuje lub co jest mi potrzebne.
                      Mam nie dokończone drzewo geneologiczne i już nie wiem czy starczy
                      zycia by to dokończyć Sprawy bieżące przeważają.
                      • kendo Re: cd komputer u Wedrowca 17.04.24, 08:53
                        o tak,w pracy mozna sie duzo nauczyc wzajemnie,

a na poczatku byly bardzo proste
                        dziecie kupilo pierwszy Spektrum zdaje sie tak nazywal,w sumie to mozna bylo grac na nim,pozniej za uzbierane pieniazki kupil komandora i tu juz byl kolor i bardziej zaawansowany,
                        kiedy calkowicie wsiaknal w temat komputerowy,wymienil na bardzo zaawansowany a nam przywioz tez "stary" bysmy wywiezli na ekektroniczny zlom,
                        funkcjonowal,wiec zostawilismy dla siebie i powoli uczylismy sie ..
                        co do technicznych czynnosci dalej jestem "w lesie" jak to sie mawia
                        musze wiele rzeczy nauczonych powtarzac by sie utrwalilo w glowie..
              • pia.ed Re: cd komputer 12.08.16, 10:00
                jaga_22 napisała:

> Widzę,że niektórzy też mają kłopot.

Wczoraj i przedwczoraj poczta sie otwierala, tylko ze ostatnie wiadomosci byly z lipca.
                Aktualne wiadomosci nie dochodza. Na gorze ukazuje sie informacja, ze cos nie dziala i ze naprawiaja!!!
                Dzis jeszcze nie sprawdzalam ... bo zaczelam wchodzic bezposrednio na Forum.

.
                >
                > forum.gazeta.pl/forum/w,299,162167170,162167170,Co_znowu_dzieje_sie_z_poczta_.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka