Dodaj do ulubionych

SP nr 16, Wilczy Dół

04.02.14, 11:58
Byłabym wdzięczna za aktulane opinie na temat tej szkoly. Jaki jest poziom nauczania (nie chodzi mi o wyniki egzaminu 6 klas), atmosfera? Jak wyglada podejscie do uczniow, czy nauczyciele staraja sie "wylawiac" zdolne dzieci i jakos sczegolnie je wspierac - i odwrotnie, czy pomagaja slabszym uczniom, jakie sa relacje nauczyciele-uczniowie (np. czy dzieci moga otwarcie zadawac pytania, czy panuje kultura dyskusji, czy szanowane jest zdanie i uczucia dzieci), nauczyciele-rodzice, czy sa obserwowane jakies zjawiska negatywne (typu licytacje kto ma bogatszych rodzicow, gnebienie wybranych kolegow / kolezanek, chamstwo). Jacy sa nauczyciele nauczania poczatkowego? A moze ktos ma dziecko w klasie sportowej? czy dzieci maja problem z godzeniem sportu z nauka? Z gory dziekuje za odpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • nicknateraz Re: SP nr 16, Wilczy Dół 07.02.14, 22:17
      Wszystko zależy od wszystkiego.
      W klasie sportowej nie jest lekko. Druga zmiana, obowiązkowe dodatkowe zajęcia sportowe. Jeżeli dziecko sobie poradzi w klasie sportowej pewno poradzi sobie i później.
      Co do nauczania jest chyba nieźle, oczywiście na miarę możliwości i programu.(Radzę zajrzeć do podręczników - pisali goście po Giertrychowej maturze). Moje dziecko nie narzeka na szkołę
      • przystanek_tramwajowy Re: SP nr 16, Wilczy Dół 10.02.14, 09:01
        Szkoła jest spoko, poziom niezły, nauczyciele w porządku, ale niestety licytacja na dobra materialne kwitnie wśród dzieci.

---
        Ja mówię dzieciom: Nie, nie przejedziesz się na koniku, ale jak wrócimy do domu, to co byście przejeździli w 30 sekund, dostaniecie do skarbonki. I też mają ogromne uśmiechy (by upartamama.
        • skotakus Re: SP nr 16, Wilczy Dół 17.03.14, 19:08
          A da się tam dostać osobom spoza rejonu czy marne szanse?
          O której godzinie zaczynają dzieci z klas 1-3?
          Jak wygląda kwestia świetlicy - godziny otwarcia i podejście/zaangażowanie Pań.

Z góry dziękuję za odpowiedzi.
          • volta2 Re: SP nr 16, Wilczy Dół 18.03.14, 11:28
            lepiej się tam nie dostawać - bo szkoła leci mocno w dół a na dodatek - od września ma wejść trzecia zmiana.

co do licytacji na gadżety - nie zauważyłam, mój syn spoko, lubiany w klasie a nie jest posiadaczem żadnego gadżetu - nie ma nawet najprostszej komórki.

starszy też nie miał do końca 4 klasy, no można ewentualnie powiedzieć że szpanuje czytnikiem na każdej przerwie - tylko jakoś tak się składa, że czytnik nikogo poza nim samym nie interesuje(czasem dzieciaki pytają co tam znów czyta?)

świetlica marna, zaangażowanie zerowe.
            do dziś zastanawiam się czy dobrze zrobiłam wybierając tę szkołę spośród 2 nam przysługujących - z wieści od znajomych z Małcużyńskiego nasza szkoła niczym, naprawdę niczym pozytywnym się nie wyróżnia, wszystko na minus w porównaniu.(ok, niech będzie że basen jest - ale płatny, nie dla każdego wystarcza miejsca, klasy drugie(za darmo) drałują z sąsiedniego budynku a to oznacza zimą mokre wędrówki i spustoszenia w frekwencji - tak jakby był jakiś problem z ustaleniem realizacji programu basenowego dla klas 3, które już i tak mają całe zajęcia w budynku A)

no, ale ja jestem jedna z nielicznych uważających tę szkołę za wielką pomyłkę. większość rozpływa się w zachwytach.
        • nicknateraz Re: SP nr 16, Wilczy Dół 30.03.14, 00:35
          I w śród nauczycieli, i wśród rodziców. Najwyższy poziom lemingów mają iPhone 7.0 i nic po za tym .......

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka