agra1 18.09.08, 15:37 poszukuje dobrego pediatry w poradni na uboczu. Możecie mi coś doradzić? Będę wdzięczna za wszelkie informacje. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
a-n-i-k-a Re: pediatra na uboczu 20.09.08, 10:03 Nam doradzono dr Połujańską [doradzila mi ja kolezanka, ktora mieszka na Sluzewcu i ktora byla bardzo rozzalona, ze dr Połujanska zmienila przychodnie - okazalo sie, ze na moją i to akurat jak sie urodziła moja córa ]. Ja jestem bardzo zadowolona. Nigdy mnie nie zawiodla, zawsze rzeczowa i mila, odpowiada na wszystkie pytania, doradza, nie robi niepotrzebnej paniki, gdy np. dziecko zaczyna gorzej na wadze przybierac - a nas to spotkalo po 5 mies. Czego nie moge powiedziec o dr do ktorej trafilam kiedys pod nieobecnosc Połujanskiej, ale nazwiska nie zapamietalam. Jest tam jeszcze jedna pani dr bardzo chwalona i polecana, ale nazwiska zupelnie w tej chwili nie moge sobie przypomniec. Chyba nazwisko na litere M. Ale chyba . Odpowiedz Link
next_baby Re: pediatra na uboczu 21.09.08, 20:44 Ja polecam dr Kupieckiego. Fachowy, konkretny, ma fajne podejście do dzieci. My jesteśmy bardzo zadowoleni Odpowiedz Link
asinek68 Re: pediatra na uboczu 24.09.08, 10:54 Ja polecam dr Matej. Opiekuje się nami już 2,5 roku i jesteśmy zadowoleni. Fachowa, rzeczowa, spokojna, nie panikuje, zawsze wszystko dokładnie tłumaczy i wyczerpująco odpowiada na pytania. Odpowiedz Link
a-n-i-k-a Re: pediatra na uboczu 29.09.08, 22:16 O wlasnie - dr Matej! To ta na literę M Odpowiedz Link
agra1 Re: pediatra na uboczu 24.09.08, 17:34 dzięki wielkie za wszystkie nazwiska - mam nadzieję, ze uda nam sie dostać. Odpowiedz Link
allija Re: pediatra na uboczu 01.10.08, 11:09 takie mnie naszły refleksje, kiedy zapisywałam dziecko do tej przychodni i wymieniłam jakies nazwisko /lekarza/ to pielegniarka w rejestracji odmówiła zapisania dziecko do tegoż, niby że ma juz dużo pacjentów. Nie wykłocałam sie specjalnie ponieważ i tak chodzi mi w zasadzie o szczepienia, których w obecnej szkole dziecka nie ma. No ale tak było wiec co za sens ma wybieranie lekarza? Nawiasem, dziecko zapisano do dr Więcławek, warto póść w razie czego? U mnie od wielu lat i tak konczyło sie zwykle na lekarzu prywatnym ponieważ kiedy dziecko chore to raczej wolę zająć sie jego chorobą a nie wykłócaniem z pania rejestratorką, wyczekiwaniem pod gabinetem i ogólnie fochami publicznej służby zdrowia. Tylko, że skladki płace cały czas a ostatnie zapalenie ucha dziecka kosztowało mnie blisko 400 zł więc z drugiej strony tez wolałabym spożytkować te pieniadze jakos inaczej. Odpowiedz Link
zi69 Re: pediatra na uboczu 06.04.10, 18:44 Pewnie pytanie już nie jest aktualne, ale może inni sa zainteresowani. My jesteśmy bardzo zadowoleni z dr Węcławek, bardzo kompetentna i rzeczowa, lubi dzieci, zwłaszcza te najmniejsze. Zdarza nam się w zastępstwie (dr Węcławek nie przyjmuje w piątki) trafić do innych pań i w sumie zawsze jest OK. Z nazwisk mogę jeszcze polecić wspominaną tu dr Połujanską, ale generalnie, przychodnia ma dobrych pediatrów. Odpowiedz Link
gosia1.0 Re: pediatra na uboczu 04.08.09, 09:46 na pewno dobrym pediatrą nie jest dr Rogowska. niekompetentna, niemiła, bez podejścia do dzieci. słyszałam, że dr Kupiecki jest bardzo dobry, ale trudno się dostać. ja po doświadczeniu z dr Rogowską, zmieniłam państwową służbę zdrowia na prywatną Odpowiedz Link
kubonita Re: pediatra na uboczu 30.10.09, 21:00 Ja dr Rogowską jestem zachwycona, jest kompetentna, miła i ma świetne podejście do dzieci, udzieliła mi wielu cennych rad, zwróciła uwagę na alergię u córki. Tak więc ja uważam dr Rogowska za dobrego pediatrę i nie będę zmieniać państwowej służby zdrowia na prywatną Odpowiedz Link
zai4dwa Re: pediatra na uboczu 12.11.09, 15:24 Dr Rogowska to jakieś nieporozumienie. Niemiła, niekompetentna. Wiem, bo potwierdzałam diagnozę u innych lekarzy. A jeśli w poniedziałki jest kompetentna a we wtorki już nie to tylko o niej źle świadczy. Z pozostałymi lekarzami miałam jak najbardziej pozytywne doświadczenia. Odpowiedz Link
dombik Re: pediatra na uboczu 15.11.09, 21:10 Polecam dr.Rogowską.Zarówno ja jak i żona jesteśmy zadowoleni z porad, jej kompetencji,podejścia do dzieci oraz szerokiej wiedzy z zakresu pediatri. Odpowiedz Link
33mak Re: pediatra na uboczu 17.11.09, 11:51 A jakie są warunki zapisu do pediatry na uboczu, tzn. czy można rano telefonicznie czy lepiej ustawić się rano w kolejce po numerek? Odpowiedz Link
jan-w Re: pediatra na uboczu 17.11.09, 18:37 Można telefonicznie. Niekoniecznie rano. Także na inny dzień. Odpowiedz Link
33mak Re: pediatra na uboczu 18.11.09, 08:43 To u nas nie ma tak jak w innych dzielnicach, że aby dostać numerek na ten sam dzień do pediatry to trzeba się o 7 rano w kolejkę ustawić? Odpowiedz Link
kubonita Re: pediatra na uboczu 05.12.09, 17:12 Po raz kolejny byłam z córką u dr Rogowskiej - zdania nie zmieniłam - jest przemiłą osobą, ma świetne podejście do dzieci. A przede wszystkim: jest kompetentna. Odpowiedz Link
moni0324 Re: pediatra na uboczu 10.12.09, 13:37 Na świat przyszła moja córa, muszę wybrać pediatrę w przychodni na uboczu. W przychodni podano mi nazwiska lekarzy do których mogę zapisać dziecko: Dr Gacek, Dr Połujańska, dr. Rogowska, czy ktoś może napisać więcej o tych lekarzach. Proszę również o podanie namiarów na pediatrę, który przyjmuje prywatnie lub stosuje wizyty domowe na kabatach. z góry dziękuję. Odpowiedz Link
domi_33 Re: pediatra na uboczu 21.12.09, 00:01 z tego co tu piszą to do dr Połujańskiej chyba warto. ja chodzę do doktor Matej i jestem zadowolona, ale wiem że została kierownikiem przychodni i nie bierze już nowych małych pacjentów. Odpowiedz Link
linkanyc Re: pediatra na uboczu 18.01.10, 14:23 A czy ktoś ma jakieś opinie na temat dr Gacek z Ubocza? Musimy wybrac pediatra dla naszej nowonarodzonej córci wybór: dr Gacek, Polujańska lub Rogowska. O dr Gacek nie ma żadnych info. Pozdr. Odpowiedz Link
sigrun Re: pediatra na uboczu 19.01.10, 16:02 Potwierdzam pochlebne opinie na temat dr. Rogowskiej. Na tle innych pediatrów, z którymi do tej pory się borykaliśmy (vedi Wołoska, Lux Med, itd.) jest wyjątkowo kompetentna, a małych pacjentów traktuje z uczuciem i sympatią. Ponadto nie jest arogancka ergo nie traktuje rodziców jak zło konieczne. Bardzo cierpliwie i wyczerpująco odpowiada na wszelkie pytania. Na razie doskonale prowadzi synka zarówno w "dzieciach zdrowych", jak i "chorych". Z radością przepisaliśmy do niej również naszą pierworodną Odpowiedz Link
sataga5 Re: pediatra na uboczu 29.01.10, 10:29 ja tez zapisuje corke do przychodni na uboczu. w rejestracji " wcisnieto" mi dr gacek ale nie moge znalesc o niej zadnej opini. ktos ma na jej temat jakies zdanie? i jeszcze jedno czy ktos byl z dzieckiem na kontroli stawow biodrowych u dr michalik na romera? bede wdzieczna za kazda uwage Odpowiedz Link
sarassani Re: pediatra na uboczu 10.03.10, 10:33 Co do dr Gacek. Przy rejestrowaniu dziecka dano mi do wyboru ją oraz dr Połujańską. Zupełnie na czuja wybrałam dr Połujańską. Lecz z konieczności dotrzymania terminu 1. szczepienia i braku wolnych termninów u dr P. trafiliśmy na 1. wizytę u dr Gacek. Wydała nam się bardzo miłą, rzeczową kobietą, która długo i przystępnie tłumaczyła nam zawiłości poszczególnych szczepionek, uspokoiła naszą panikę z powodu wysypki na czole dziecka, że to od oliwki. Do córki zwracała się z uwagą, uśmiechem i taką tkliwością, co nas (jako świeżo upieczonych rodziców) urzekło. Niestety, więcej powiedzieć nie mogę, gdyż kolejne wizyty odbyliśmy już u dr Połujańskiej, która też póki co nam się podoba. Odpowiedz Link
zi69 Re: pediatra na uboczu 06.04.10, 18:20 Moja żona ostatnio trafiła do pani Gacek w zastępstwie. Pani doktor zrobiła na niej bardzo dobre wrażenie. Odpowiedz Link
takasobie_ja Re: pediatra na uboczu 23.04.10, 16:04 jesteśmy u Dr Gacek od stycznia br i jestem bardzo zadowolona, że właśnie ją wybrałam. kobieta jest rzeczowa, kompetentna i bardzo sympatyczna. ma dużo cierpliwości i wyrozumiałości do dociekliwych rodziców a do tego niesamowite podejście do dzieci. Odpowiedz Link
magaraca_m Re: pediatra na uboczu 27.05.10, 19:21 Również mam bardzo dobre zdanie o dr Gacek. Sympatyczna osoba, konkretna, z super podejściem do dzieci. Na szczęście póki co bywaliśmy u Niej przy okazji szczepień ale już po tych wizytach nie mam wątpliwości, że dobrze wybrałam lekarza dla mojego syna. Odpowiedz Link