Dodaj do ulubionych

nadwrażliwość?

26.05.05, 20:24
po czym widać w radixie nadwrażliwość?
Obserwuj wątek
    • romy_sznajder Re: nadwrażliwość? 26.05.05, 20:42
      po nadmiarze wody, IMO
      • cytryna76 Re: nadwrażliwość? 26.05.05, 22:10
        Zgadzam się - nadmiar wody, jesli chodzi o nadwrażliwość w sensie emocjonalnym.
        Ale już na przyklad nadwrażliwość na krytykę - akcent na znak lwa, nadwrażlwość
        na próby kontrolowania i ogranicznia - wodnik itp.
        • zeta23 Re: nadwrażliwość? 26.05.05, 23:55
          Dużą rolę odgrywa ksiezyc tak więc w księzyc znaku raka zrobi się nadwrazliwy
          gdy poczuje się zagrożony emocjonalnie, w znaku ryb jak się rozwieją jego
          złudzenia a w skorpionie gdy odkryjesz jego tajemnice , w baranie porażek nie
          lubiitp
          • wasza_bogini Re: nadwrażliwość? 27.05.05, 13:17
            , w baranie porażek nie
            > lubiitp

to prawda.

a w strzelcu?
            • dori7 Re: nadwrażliwość? 27.05.05, 14:07
              W Strzelcu najbardziej nie lubi ograniczania swobody, zatruwania wolnosci i
              wszelkiego przymusu, a takze podcinania mu skrzydel i na tym punkcie jest
              przewrazliwony.
            • zeta23 Re: nadwrażliwość? 27.05.05, 14:07
              wasza_bogini napisała:

> , w baranie porażek nie
              > > lubiitp
              >
              > to prawda.
              >
              > a w strzelcu?

W strzelcu to chyba jak go zamkną np. w pokoju i każą sie nie ruszać, bo
              strzelec uwielbia wolność i swobodę!!!
      • janou Re: nadwrażliwość? 27.05.05, 13:49
        merkury wenus jowisz w skorpionie, ksiezyc w rybach ,kto mowi lepiej???
        • janou Re: nadwrażliwość? 27.05.05, 13:56
          Powtarzam bo nie wyszlo jak chcialam mercury wenus jowisz w skorpionie a
          ksierzyc w rybach przepraszam za bledy janou
        • ogrom Re: nadwrażliwość? 01.06.05, 14:26
          janou napisała:

> merkury wenus jowisz w skorpionie, ksiezyc w rybach ,kto mowi lepiej???

nie wiem czy lepiej ale............ słońce, księżyc, uran, asc i wenus w
          skorpionie
    • paulia Re: nadwrażliwość? 27.05.05, 13:33
      Co powiecie na ksiezyc w pannie. Panna lubi krytykowac innych, ale takze jest krytyczna w stosunku do
      siebie. Perfekcjonistka. Moze byc przewrazliwiona na punkcie swoich slabosci.
    • anahella Re: nadwrażliwość? 30.05.05, 00:13
      Przewrazliwienie samo w sobie to Rak. Ale ludzie nie sa po prostu
      przewrazliwieni na wszystko. Nawet nie wiem czy dobrze rozumiem watek, czy
      nadwrazliwosc = przewrazliwienie?
      • abaddon_29a Re: nadwrażliwość? 31.05.05, 17:15
        Nie tylko Rak, czy raczej: nie tyle Rak, co Ryby. Przy silnym Raku uzyskujemy
        tchórza, eskapistę, neurotyka, ale nie typowego nadwrażliwca. Przy silnych
        Rybach mamy do czynienia z nadwrażliwością na całej linii. Moja była dziewczyna
        była solarną Rybą z Wenus w Rybach (i Plutonem w 12 Domu). Efekt: niezdolność do
        ogladania horrorów, na przykład.
        • zeta23 Re: nadwrażliwość? 31.05.05, 19:22

abaddon_29a napisał:

Efekt: niezdolność d
          > o
          > ogladania horrorów, na przykład.

I tu trafiłeś w 10! Może to przypadek, ale ja nienawidzę horrorów brrrr
          Za to dobry kryminał to i owszem (pewnie dlatego bo mam dużo ze skorpiona)
          np. cykle dokumentalne na Discovery Channel.
          Posiadaczka ksieżyca w rybach smile)
          • byk3 Re: nadwrażliwość? 31.05.05, 19:36
            ja mam to samo nie jestem w stanie oglądac strasznych
            filmow ,morderstwa ,gwałty itp.ja po takim filmie nie mogę zasnąc jestem cała
            rozdrazniona,juz nawet nie mowie co ja przezywam jak widzę akcję rutkowskiego
            i ktos jest zastraszany ja po prostu przezywam tak jakbym to ja uczestniczyła w
            tych akcjach ,serce mi wali .Posiadaczka księzyca w rybie i ascendent w raku
            ale bardziej to przez ten księzyc tak się objawia.Moj mąz wręcz przeciwnie on
            się pasjonuje takimi filmami bez wzruszen zadnych nawet jak wie ze to jest cos
            co komus się przydarzyło po prostu nic go nie bierze bez emocji totalnie ,no
            ale to do niego pasuje mając księzyc w skorpionie ,ja nie mogę jego zrozumiec
            a on mnie.Pozdrawiam
            • abaddon_29a Re: nadwrażliwość? 31.05.05, 22:13
              Z wesołej serii Ryb solarnych: koleżanka (nie znam dokładnych danych
              urodzeniowych), osoba na codzień "twarda": judo, karate... Ale jak oglądaliśmy z
              jej facetem "Oszukać przeznaczenie", to w co drastyczniejszych momentach
              wychodziła "sprawdzić jak brokuły się gotują". Do tego wegetarianka z przyczyn
              ideologicznych.
              Ryby dają empatię i nadwrażliwość na emocje innych. Wspomniany przez kogoś Rak
              to nadwrażliwość na osobiste problemy i niepowodzenia. Ostro "zrytą" psychikę
              mają też Skorpiony, ale u nich jest to dużo bardziej skomplikowane. Co nie
              zmienia faktu, że bez znaków wodnych psychiatrzy by zbankrutowali.
              • xxero Re: nadwrażliwość? 01.06.05, 07:38
                Ryby - tak, zgadzam sie. Zreszta nie chce sie powtarzac w temacie Ryb, dla mnie
                to najbardziej dziwaczny, nieokrslony i dziwny znak w calym zodiaku. Na
                przykladach, nie wg stereotypow. Przedmowca napisal: kobieta Ryba, karate, sport
                "twardziel" a na filmikach grozy lata patrzec na brokuly w garku - sedno tematu.
                Ryby cos strasznie udaja czy maskuja. I to jakos inaczej niz Bliznieta, bom choc
                sam blizniak mniej wiecej wiem kiedy i po co Blizniak sie zgrywa, gra czy jak to
                tam zwac. Mimo wszystko jest w tym pewne przekonanie i ikra. A u Ryb ......?
                • anastassja Re: nadwrażliwość? 01.06.05, 12:48
                  > sam blizniak mniej wiecej wiem kiedy i po co Blizniak sie zgrywa, gra czy jak
                  t
                  > o
                  > tam zwac.

ja tez wiem i to jets tragiczne. totalna schiza. wbrew pozorom ryby sa podobne
                  tylko tego nie widac tak bardzo jak u blizniaka.
              • anastassja Re: nadwrażliwość? 01.06.05, 12:49
                a moze oni sami sa psychiatrami.
                skorpiony nadaja sie.
                • zeta23 Re: nadwrażliwość? 01.06.05, 13:37
                  Ja się zastanawiam jeszcze nad czymś innym - Jeśli jestem bliźniaczka to
                  dlaczego tak nie znoszę bliźniaków-mężczyzn? Jeden żywioł to powinno być okey,
                  a tu złość i irytacja. Znam 6 bliźniaków mężczyzn (starych i młodych) i do
                  żadnego nie czuję sympatiisad
                  • xxero Re: nadwrażliwość? 02.06.05, 11:42
                    zeta23 napisała:

> Ja się zastanawiam jeszcze nad czymś innym - Jeśli jestem bliźniaczka to
                    > dlaczego tak nie znoszę bliźniaków-mężczyzn? Jeden żywioł to powinno być okey,
                    > a tu złość i irytacja. Znam 6 bliźniaków mężczyzn (starych i młodych) i do
                    > żadnego nie czuję sympatiisad

Mysle ze to typowe projekcje i draznia Cie oni wlasnie podobienstwem do tego
                    czego nie cierpisz sama w sobie. To powszechne zjawisko i warto nauczyc sie to
                    widziec. Znam kilka kobiet Blizniat i sa calkiem barwne, wszystkie moglyby
                    startowac w konkursie na najlepiej ubrana, maja styl i gust smile
                • ogrom Re: nadwrażliwość? 01.06.05, 13:37
                  skorpiony może i tak ale tylko wtedy, gdy panują nad swoja uczuciowością.... i
                  nie zrobia sobie jakiejś jazdyyyyyyyyyyy..........
                  • czupakabra27 Re: nadwrażliwość? 10.06.05, 20:43
                    ja jestem typowym wrażliwcem, łącznie z fizycznymi dolegliwościami spowodowanymi
                    długotrwałym stresem, a księżyc mam w wodniku. czy to nie sprzeczne? jestem
                    świeżutka na forum więc może jakoś mnie oświeciciesmile
                    • scorpio80 Re: nadwrażliwość? 11.06.05, 12:08
                      Samo polozenie ksiezyca nie mowi o tym czy ktos jest nadwrazliwy czy nie ..
                      Spojrz na inne elementy kosmogramu .. jakie planety dzialaja jeszcze na ten
                      ksiezyc? jakie planety masz w znakach i domach wodnych? Gdzie masz slonce?
                      Ja mam ksiezyc w wodniku i tez jestem bardzo wrazliwy, ale to raczej ze wzgledu
                      na polozenie slonca ..
                      Pozdrawiam
                      • czupakabra27 Re: nadwrażliwość? 11.06.05, 12:55
                        no cóż... słońce w koziorożcu, księżyc w koniunkcji z wenus, w opozycji z
                        saturnem, w kwadracie z uranem, sekstylu z neptunem i trygonie z plutonem,
                        kwinkusie z ascendentem (mam go w pannie). uran umiejscowił mi się w skorpionie
                        i to chyba wszystko jesli chodzi o wode w znakach wodnych. czy możesz mi
                        wyjaśnić, które domy uznaje się za wodne? dziękismile
                        • scorpio80 Re: nadwrażliwość? 14.06.05, 15:41
                          Wodne domy to dom 4(rak), 8(skorpion), 12(ryby)... Widze, ze masz az 3 planety w
                          domu 4, w tym nawet bardzo wazne slonce. Dom 4 to rodzina, dom, wspomnienia,
                          przeszlosc, samopoczucie... Władcą tego domu jest emocjonalny księżyc. Mysle, ze
                          w tym moze tkwic Twoja wrazliwa natura..
                          • czupakabra27 Re: nadwrażliwość? 14.06.05, 19:51
                            Dzięki za lekkie rozjaśnienie w głowie. Tak, raczy trop jest bardzo
                            prawdopodobnysmile Rak to przecież woda. Pewnie w moim horoskopie znalazłoby się
                            jeszcze więcej takich niteczek prowadzących do kłębka. Dla mnie to bardzo fajne,
                            że horoskop to nie tylko położenie słońca w znaku i że mozemy mieć tak
                            wielowymiarowe osobowości...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka