Gość: Sonia
IP: *.dynamic.chello.pl
03.11.11, 22:50
Witam
Numer w Orange posiadam od 8lat, jednak postanowilam zmienic operatora, ze wzgledu na ciagle gubienie sygnalu w orange. Operator nie wyrazil zgody, konsultant poinformowal mnie ze nie zgadzaja sie dane - przenosze nr zarejesterowany na firme na oferte indywidualna u innego operatora. Fakt byl taki, ze posiadam w orange kilka numerow na firme, jednak ten o ktorym mowa zarejestrowany byl takze na oferte indywidualna. Czy operator mial prawo odmowic przeniesienia numeru?
Konsultant nie zaproponowal zadnego wyjscia z sytuacji, sama wyszlam z inicjatywa ze skladam rezygnacje po wygasnieciu umowy, z zaznaczeniem ze po wygasnieciu umowy numer ma przejsc na oferte pre-paid. Numer wbrew temu zostal wylaczony, co wiecej kazano mi zaplacic za ponowne jego wlaczenie. W domu znalazlam jednak dokument, potwierdzajacy zgloszenie faktu ze numer ma zostac jako pre-paid. Czy moge zlozyc doniesienie do prokuratury o podejrzeniu wyludzenia pieniedzy? Gdzie mam isc najpierw - do prokutatury czy do orange z zadaniem wyplacenia nieprawnie pobranej naleznosci?
Gdzie moge zlozyc skarge na nieucziwego operatora - UKE, czy Urzad Ochrony Praw Konsumenta?
Czy moge starac sie o zadoscuczynienie zwiazane z wylaczeniem na tydzien czasu numeru, ktory mial byc wlaczony caly czas? Numer ten podany jest na moich wizytowkach i moge jedynie szacowac ile zlecen stracilam przez ten tydzien.