Gość: klient Inei jak INEA potrafi wkurzyć IP: *.icpnet.pl 25.01.14, 19:46 Reklamowałem wykupioną usługę (umowa abonencka z dn. 27 czerwca 2013, Nr EH077475). Przez pierwsze dni nie działał telefon stacjonarny, przez ze 2-3 tygodnie TV zgodnie z wykupionym pakietem ( w tym kanały HD), pomimo zapisu umowy zapomnieli załatwić przeniesienia numery z Netii przez co musiałem zapłacić kolejna fakturę Netii, szybki Internet przez kilka tygodni pokazywał szybkość cca. 4Mb. Do dzisiaj pomimo reklamowania szybkość jest kilka razy niższa niż deklarowana w umowie (speedtest pokazuje że na moim kompie za 9000zł, najnowszym softem i ich modemie szybkość jest 6 x niższa niż jakoby możliwa bo ustalona przez ich pracownika) A ich handlowiec oraz ich montażyści twierdzili, że w ciągu 48h będzie pełna aktywacja abonamentu. Problemy techniczne z uszkodzonym kablem światłowodu, brakiem kluczy do studzienki technicznej w ulicy, nieumiejętność podłączenia światłowodu do modemu, zapomnienie przeniesienia numeru, niechęć infolinii do zrozumienia, że to ich problemy techniczne są do rozwiązania po ich stronie a nie zmuszanie mnie do sprawdzania ... mogę wybaczyć, ale zbyt wolnego Internetu nie mogę. Jeszcze chwila i szlak mnie trafi i zacznę robić im czarny PR wśród znajomych, sąsiadów, pracowników w pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nati Re: INEA to najgorsza firma z jaką miałem do czyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.14, 23:04 Szanowni Państwo, abonenci Inei. W ogromnej większości przypadków to Wy, a nie firma, jesteście winni swoim problemom. Nie czytacie umów, macie wygórowane oczekiwania, nie potraficie określić o co Wam właściwie chodzi. Szczytem tępoty jest klient, który ma pretensje że został odcięty za brak płatności, albo, ten który nie doczytał w umowie że ma faktury elektroniczne przy usłudze dostępu do internetu. Albo "informatycy" od siedmiu boleści, co to twierdzą że po wi-fi prędkość musi być taka jak na kablu. Generalnie piszcie o firmie co chcecie a to i tak nie zmieni faktu że problem macie sami ze sobą. Odpowiedz Link Zgłoś
inea.pl Re: INEA to najgorsza firma z jaką miałem do czyn 31.01.14, 11:59 nati, Ok, zdarzają się nieuprawnione zarzuty, ale dzięki zgłoszeniom tutaj już nie raz udało się pomóc wyjaśnić wątpliwości Abonentów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: INEA to najgorsza firma z jaką miałem do czyn IP: 109.201.143.* 05.02.14, 16:41 Wątpliwości abonentów? KPINA! W miesiącu 01.2014 moje usługi wycenione zostały przez INEA na 140 PLN. Otrzymałem promocję na usługę dostępu do Internetu, o którą się nie prosiłem, INEA sama dopisała mi ją do konta abonenckiego. Byłem abonentem sieci TESAT, miałem tam umowę na czas nieokreślony. Jak zatem można nazwać takie postępowanie firmy? Jakim prawem wkręca się mnie w promocje, których nie zamawiałem? Oszustwo? Chyba czas zainteresować tym UKE i UOKiK. Odpowiedz Link Zgłoś
inea.pl Re: INEA to najgorsza firma z jaką miałem do czyn 05.02.14, 17:33 Dzień dobry, poprosimy o informację o adresie świadczonej usługi lub numerze umowy poprzez wiadomość prywatną tu czy mailowo na inea@dotpr.pl. Rzecz jasna nie pobieramy opłat za niezamówione usługi, więc sytuację chcemy odpowiednio wyjaśnić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pokiego Re: INEA to najgorsza firma z jaką miałem do czyn IP: *.icpnet.pl 05.02.14, 19:26 Proszę mi powiedzieć ,kto u Państwa zamawia usługę bezpieczny internet? Do każdej umowy jest dołączany i trzeba celowo rezygnować. Odpowiedz Link Zgłoś
inea.pl Re: INEA to najgorsza firma z jaką miałem do czyn 05.02.14, 21:34 Pakiet Bezpieczeństwa INEA zamawiają Abonenci dbający o zabezpieczenie swoich komputerów i urządzeń mobilnych. Rozwiązanie, którego twórcą jest F-Secure to ścisła czołówka narzędzi tego typu i jest oferowane przez nas na korzystnych warunkach. Każdemu Abonentowi oferujemy przetestowanie tej usługi, a w tym miejscu dodatkowo zachęcamy do zapoznania się z jej szczegółami - naprawdę warto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pokiego Re: INEA to najgorsza firma z jaką miałem do czyn IP: *.icpnet.pl 05.02.14, 21:41 Jeżeli ktoś umie czytać ze zrozumieniem,to nie muszę tłumaczyć,że nie potrzebuję informacji czy dany produkt jest wspaniały ,tylko dlaczego ofiarujecie mi go bez mojej zgody.Oraz dlaczego ,aby z niego zrezygnować muszę zawiadamiać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: INEA to najgorsza firma z jaką miałem do czyn IP: *.icpnet.pl 06.02.14, 22:25 Pozdrawiam wszystkich niezadowolonych (wkrótce byłych) klientów firmy Inea. Zachęcam do masowego wysyłania powiadomień do rzecznika praw konsumenta. W moim przypadku masa krytyczna została przekroczona i oprócz powiadomienia rzecznika zastanawiam się nad założeniem sprawy w sądzie. Niżej namiary na rzecznika w Poznaniu. Wniosek o pomoc do Miejskiego Rzecznika Konsumentów w Poznaniu można przesłać listownie na adres: Biuro Miejskiego Rzecznika Konsumentów ul. Libelta 16/20 w pomieszczeniach 110 - 113 (I piętro). Poznań lub w formie elektronicznej na maila mrzk@um.poznan.pl Porady prawne świadczone są także telefonicznie pod nr tel. 61 878 5870 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uke też Re: INEA to najgorsza firma z jaką miałem do czyn IP: *.static.icpnet.pl 25.02.14, 12:58 I jeszcze najlepiej pisać do UKE www.cik.uke.gov.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: INEA to najgorsza firma z jaką miałem do czyn IP: 88.128.80.* 07.02.14, 11:59 Guzik prawda, INEA robi to notorycznie, licząc zapewne na nieuwagę abonenta. Jestem już (na szczęście byłym) abonentem, wszystkim znajomym odradzam jakiekolwiek kontakty z tą firemką. Pracownicy tej firemki po cichu mówią o ciągłym nacisku na słupki i wskaźniki i totalnym olewaniu klienta, taka jest polityka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inea sucks Re: INEA to najgorsza firma z jaką miałem do czyn IP: *.static.icpnet.pl 25.02.14, 12:59 Kasowanie klientów na zwrotach "ulg" w przypadku zerwania umowy to ich główne źródło dochodów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pokiego Re: INEA to najgorsza firma z jaką miałem do czyn IP: *.icpnet.pl 01.02.14, 11:58 Ja odnoszę wrażenie ,że ten podział jest akurat odwrotny.Większą część problemów jest uzasadniona i takie sprawy przedstawiciel INEI na tym forum odsyła do reklamacji ble..ble.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kos Re: INEA to najgorsza firma z jaką miałem do czyn IP: *.cable.net-inotel.pl 16.02.17, 20:35 głupi jesteś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lubonianin INEA to oszuści i złodzieje!!!! IP: *.icpnet.pl 03.02.14, 23:53 czytam, czytam i mam nadzieję, że nikt nie wierzy w te pozytywne wpisy dokonywane przez pracowników lub przedstawicieli handlowych zatrudnionych na umowy zlecenie! Przestrzegam przed tą "firmą" (tak tego burdla nazwać nie można). Niestety mieszkam w luboniu k.Poznania na nowym osiedlu i jestem na nich skazany. Oni są straszni... począwszy od braku terminowości w umawianiu się na montaż po doliczanie opłat o których nie informują ich konsultanci na infolinii! Nie chcesz mieć zszarpanch nerwów i do czynienia z niekompetentnymi ludźmi? OMIJAJ INEA Z DALEKA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nati Re: INEA to oszuści i złodzieje!!!! IP: *.centertel.pl 16.02.14, 01:37 Następny półgłówek co to pewnie umowy nie przeczytał i teraz ma pretensje do całego świata. Rozmowy na infolinii są, z tego co wiem, wszystkie nagrywane. Wystarczy zgłosić do odsłuchania i wszystko wiadomo. Ale nie, lepiej na forum pomarudzić jaka to inea zła. Ja osobiście bym się wstydziła pisać że nie umiem czytać i wymagam od konsultanta żeby mi całą umowę czytał. A żeby nie było że jestem fanem Inei, po prostu nie lubię narzekających idiotów, to mam pytanie do przedstawiciela firmy. Jak uzasadnicie podwyżki abonamentu telewizyjnego dla wszystkich, obecnych i nowych, abonentów, wprowadzane bez zapowiedzi praktycznie. Czy będę mogła zrezygnować z usług bez konsekwencji jeżeli mam trójpak? Czekam na odpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pasikonik Re: INEA to oszuści i złodzieje!!!! IP: *.icpnet.pl 06.06.14, 23:29 Jak czytam te Twoje wypociny! to mnie zbiera na ...... Kto ci płaci za szkalowanie tu ludzi ? Jesteś przemądrzałą ,zarozumiałą ,arogancka i bezczelna . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oszukana Re: INEA to oszuści i złodzieje!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.14, 11:41 Zgadzam się w zupełności. To oszuści i złodzieje!!! Ostatnio przeprowadzałam cesję (zmianę abonenta umowy, wyprowadziłam się z lokalu i przekazywałam prawa i obowiązki nowej osobie), i trzech konsultantów w salonie na ulicy Głogowskiej na moje wielokrotne pytania zapewniało mnie tymi słowami: - nie absolutnie nie będę nic płacić, cesja jest darmowa! - nie, zmiana abonenta nie oznacza zerwania umowy! Nie będzie żadnych dopłat i kar! I co KU**????? Dostałam fakturę na ponad 200zł! ZA CO KU** się pytam??!!! Nie miało być żadnych kar ani dopłat! A te 228zł jest podpisane "abonament". ZA CO TYLE PIENIĘDZY SIĘ PYTAM???? Odpowiedz Link Zgłoś
inea.pl Re: INEA to oszuści i złodzieje!!!! 17.02.14, 14:37 Jeżeli cesja dotyczy tych samych usług to potwierdzamy - nie wiąże się ona z żadnymi opłatami. W tym wypadku opis i kwota faktury może wskazywać na zupełnie inną pozycję, ale bez bliższych danych i bez zapoznania się bliżej z kontem Abonenckim trudno o konkretną odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: INEA to oszuści i złodzieje!!!! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 22.02.14, 22:12 Czytanie chyba sprawia wam trudność, z moim kontem abonenckim zapoznajecie sie od 23 stycznia, nadal bez rezultatu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oszukana Re: INEA to oszuści i złodzieje!!!! IP: *.static.icpnet.pl 25.02.14, 10:12 Przecież pisałam : ABONAMENT 228zł To możecie sobie wpisywać pod abonament dowolną kwotę i "płać jeleniu"??? I czemu faktura jest na moje dane skoro podpisałam CESJĘ??? Jak Boga kocham powiadomię UOKIK, nie odpuszczę! Odpowiedz Link Zgłoś
inea.pl Re: INEA to oszuści i złodzieje!!!! 25.02.14, 10:25 Wciąż bez zweryfikowania sprawy na podstawie nr umowy czy adresu świadczonej usługi trudno nam określić, z czego taka faktura wynika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oszukana Re: INEA to oszuści i złodzieje!!!! IP: *.static.icpnet.pl 25.02.14, 10:45 Przecież nie będę pisać na forum takich danych. Nie mam przy sobie umowy, numer faktury wystarczy? 62268/2014/02/TCFK Miał się tym zająć konsultant na ulicy Głogowskiej (pamiętam imię i nazwisko ale mam dość ogłady aby nie podawać publicznie), podobno wysłał jakąś wiadomość i miał do mnie zadzwonić, ale najwyraźniej sobie olał sprawę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oszukana Re: INEA to oszuści i złodzieje!!!! IP: *.static.icpnet.pl 25.02.14, 12:04 Cała ta sprawa z przedłużaniem umów na czas określony i "warunkami promocyjnymi" służy tylko do rąbania klientów na zwroty różnic wynikających z "promocji" przy każdej możliwej okazji. Takie ceny za internet nie powinny być żadną promocją, łaskę robicie? Dlaczego nie można się doszukać internetu bez cen promocyjnych na Waszej stronie? Bo od razu byłoby widoczne że robicie ceny zawyżone? Dlaczego nie proponujecie ludzkich warunków, jak umowa na czas nieokreślony bez żadnych pułapek w stylu wymuszonych promocji? Są w Poznaniu firmy które proponują ludzkie warunki, ale niestety ich zasięg jest ograniczony! Tak się składa że po cesji chciałam zawrzeć z Wami umowę na moim nowym miejscu zamieszkania, ale skoro przy cesji robicie mi takie numery i naciągacie na pieniądze to NIGDY WIĘCEJ! Złotówki już ode mnie nie dostaniecie! A pomyśleć że byłam waszym klientem ładnych kilka lat! Odpowiedz Link Zgłoś
inea.pl Re: INEA to oszuści i złodzieje!!!! 25.02.14, 13:05 Informacja o standardowym cenniku usług nie jest w żaden sposób ukrywana, to pierwsza pozycja w zakładce Dokumenty w dziale Internet: www.inea.pl/dom/internet/internet_stacjonarny/dokumenty_i_instrukcje/ Jeśli chodzi o kwestię umowy, to od stycznia po zakończeniu okresu promocyjnego przechodzi ona na czas nieookreślony, zgodnie z cennikiem standardowym. Okres przywiązania jest standardem jeśli chodzi o oferty branży telekomunikacyjnej. Nie zapominajmy, że świadczenie usługi to nie tylko kwestia sygnału, ale również użyczenie sprzętu, budowa infrastruktury i jej utrzymanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oszukana Re: INEA to oszuści i złodzieje!!!! IP: *.static.icpnet.pl 25.02.14, 13:25 Nieprawda, zawsze umowa która jest zawarta na warunkach promocyjnych, po upłynięciu terminu umowy przechodzi na czas określony 6 miesięcy. Chyba że od stycznia coś się zmieniło, ale nie sądzę, uwielbiacie trzymać klientów w szachu. A co z moją cesją? Macie numer faktury. Dlaczego została wystawiona na moje dane? Przecież podpisałam cesję dokładnie 13.01.2014 - nie ma mnie już w tamtym lokalu. Jakim prawem mam za cokolwiek płacić? I dlaczego takie kwoty? Konsultant powiedział wyraźnie, że za cesję nie pobiera się opłat, oraz że cesja nie oznacza zerwania warunków poprzedniej umowy. A przecież widział wyraźnie w komputerze jaką mam umowę. Za co taka kwota? Aż ponad 200zł? Za co? I dlaczego na moje dane skoro podpisałam cesję? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oszukana Re: INEA to oszuści i złodzieje!!!! IP: *.static.icpnet.pl 25.02.14, 13:28 Dla przypomnienia: Numer faktury: 62268/2014/02/TCFK Za co taka kwota? Dlaczego ponad 200zł? I dlaczego faktura wystawiona na moje dane, skoro podpisałam cesję 13.01.2014? Rzetelna odpowiedź na to pytanie będzie świadczyła o jakości Waszych usług. Odpowiedz Link Zgłoś
inea.pl Re: INEA to oszuści i złodzieje!!!! 25.02.14, 13:33 Kwestia faktury jest wyjaśniana. Jeśli chodzi o drugą kwestię - tak, w styczniu nastąpiła zmiana i nie jest stosowane sześciomiesięczne rolowanie umowy dla nowych umów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oszukana Re: INEA to oszuści i złodzieje!!!! IP: *.static.icpnet.pl 25.02.14, 13:40 To chociaż w jednym się poprawiło ... albo raczej - wróciło do normy (chyba kiedyś też było przedłużenie na czas nieokreślony) Trzymam kciuki za rozwiązanie kwestii faktury bo nerwów się najadłam, mam nadzieję że jeszcze dzisiaj dostanę odpowiedź bo zbliża się termin płatności. Poza tym będę miała dodatkowy kłopot z reklamacjami, UOKIK i UKE jeśli sprawa się nie rozwiąże... Jeśli jednak sprawa się rozwiąże pozytywnie i opłata/odbiorca faktury zostanie skorygowany, ponownie rozważę podpisanie z Wami umowy na moim nowym miejscu zamieszkania. Odpowiedz Link Zgłoś
uwaga-na-inea Re: INEA to oszuści i złodzieje!!!! 25.02.14, 14:25 Lepiej dobrze zastanów się przed podpisaniem z nimi czegokolwiek i starannie dopilnuj zmian adresowych w systemie, najlepiej osobiście w dziale obsługi. Przeczytaj mój wpis o tym jak wyłudzili ode mnie 2800zł. Niestety, ja nie miałam wtedy czasu szybkiej reakcji, bo pod dawnym adresem już mnie nie było, a tam ponoć kierowali wezwania do zapłaty. Poza tym pobierali podwójne opłaty, czyli od dwóch różnych abonentów w tym samym miejscu, bo nowy lokator też podpisał z nimi umowę. W systemie mają jeden wielki bałagan i naprawdę nie licz na jakiekolwiek ludzkie odruchy z ich strony. Jedyne co potrafią to wyłudzać pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oszukana Re: INEA to oszuści i złodzieje!!!! IP: *.static.icpnet.pl 25.02.14, 15:12 Widziałam, szczerze współczuję. Dzisiejszy świat jest drapieżny... mało ludzi dobrej woli, tylko kasa, kasa, kasa... byłam miła w salonie na ulicy Głogowskiej i co... zostałam olana. Sami sobie hodują wrednych klientów, bo jak tu nie być upierdliwym jeśli w normalnych warunkach nie jest się traktowanym poważnie, a jak się nie dopytasz to wszystko Ci wcisną. A jeśli chodzi o konsultantów, to najchętniej rozpoczęłabym z nimi rozmowę "czy wyraża Pan zgodę na nagrywanie naszej rozmowy?". I czytać umowę nawet godzinę jeśli nie mówią niczego wprost... niech kolejki rosną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oszukana Re: INEA to oszuści i złodzieje!!!! IP: *.static.icpnet.pl 25.02.14, 15:38 Witam, Przed chwilą dostałam telefon że naliczenie jest bezzasadne (błąd w systemie) i faktura będzie skorygowana, miła Pani także powiedziała, że wyśle na mój adres upominek w ramach rekompensaty. Dziękuję bardzo za szybką reakcję, jednak pochwalę Was w pełni dopiero po skorygowaniu faktury. Jeszcze wszystko może się zdarzyć, boję się naliczania odsetek w razie niezapłacenia... ale mam nadzieję że wszystko zakończy się dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oszukana Re: INEA to oszuści i złodzieje!!!! IP: *.static.icpnet.pl 26.02.14, 16:33 Jeszcze jedna sprawa - w jaki sposób ja i osoba na rzecz którą wykonałam cesję zostaniemy poinformowani o skorygowanej fakturze? Nieprawidłowa faktura wciąż wisi a jutro jest termin płatności... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oszukana Re: INEA to oszuści i złodzieje!!!! IP: *.static.icpnet.pl 28.02.14, 09:02 Jestem w kropce... Jedna Pani konsultant podczas rozmowy powiedziała mi, że nie muszę płacić nieprawidłowej faktury, a inny konsultant powiedział, że muszę zapłacić taką kwotę, jaka prawidłowo powinna być na fakturze. Tyle że nikt nie powiedział jaka to ma być kwota... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wieloletni klient Re: INEA to oszuści i złodzieje!!!! IP: *.icpnet.pl 19.03.14, 22:35 A co z dotychczasowymi Umowami??? Odpowiedz Link Zgłoś
uwaga-na-inea Uwaga! Inea wyłudziła ode mnie 2800zł 19.02.14, 16:04 Niech moja tragiczna przygoda z firmą Inea będzie ważną przestrogą dla wszystkich, mających zamiar związać się z tym złodziejskim szczepem w przyszłości, a także dla tych, którzy już są z nimi związani aby jak najszybciej wypisali się z tej klątwy i bacznie uważali przy rozwiązywaniu umowy. Otóż byłam (i nadal wbrew swojej woli jestem) ich abonentem. Przy pierwszej przeprowadzce nie było większych problemów, usługa została przeniesiona na nowy adres. Problemy zaczęły się kiedy Inea nie była w stanie dostarczyć swoich usług pod następnym adresem, a w biurze obsługi poinformowano mnie, że nie mogę zerwać z nimi umowy (chociaż straciłam prawo do tego wynajmowanego lokalu!), a także postraszono karą 2000zł za zerwanie warunków promocyjnych umowy. Ponieważ takie straszenie odebrałam jako abstrakcyjny żarcik i ponieważ nie miałam zamiaru ponosić kosztów wynajmu tego lokalu tylko dlatego, że Inea wymyśliła sobie, że NIE MOGĘ rozwiązać tej umowy - zgodnie z planem wyprowadziłam się oddając klucze i oczywiście tracąc prawo do lokalu pod inny adres, gdzie podpisałam umowę z Tesat, jako że Inea nie była wtedy w stanie dostarczać internetu w tej lokalizacji. Oczywiście w Inei wszystkie wcześniejsze abonamenty regulowane były na bieżąco. A teraz UWAGA! Po prawie czterech latach, zupełnie przypadkiem podczas rozmowy z e-sądem dowiedziałam się, że na wniosek firmy Inea wydano na mnie nakaz zapłaty na kwotę 2.376,40zł, który uzyskał klauzulę wykonalności w 2011r. Podkreślam, że NIGDY nie otrzymałam jakiejkolwiek informacji o tym, że takie postępowanie w ogóle się toczy. Inea, która miała moje wszystkie dane, czyli adres zameldowania, nr. kontaktowy, a nawet adres email, wysyłała zawiadomienia na adres lokalu, do którego już nie miałam praw, tym samym odbiór poczty był niemożliwy! W związku z tak bajońską sumą i jakimś zaocznym nakazem zapłaty, który w ogóle nie powinien się uprawomocnić, ponieważ wysyłany był na niewłaściwy adres, zadzwoniłam do działu windykacji firmy Inea z prośbą o wyjaśnienie tego problemu. Okazało się co następuje: 1. Inea nie zrezygnuje z roszczenia należności, ponieważ ma nakaz sądowy 2. Nie interesuje ich, że nie miałam możliwości odbioru poczty pod tamtym adresem, a tym samym nie miałam okazji ani zapoznać się z ich roszczeniem, ani złożyć sprzeciwu od wydanego nakazu 3. Dodatkowo wymagana kwota powiększyła się o 300 zł tytułem kosztów adwokackich 4. Wymagana kwota do zapłaty wynosi: - 296,40zł abonament liczony jeszcze przez 5 miesięcy od czasu utraty praw do lokalu -1450zł kara za opóźnienie w zwrocie wyposażenia dodatkowego (modemu) - 930zł koszty procesu i koszty adwokackie - 84zł koszty komornika RAZEM: 2.760,84 zł !!! Zadeklarowałam chęć spłaty i rozwiązania sprawy, jednak nie zgadzałam się z opłatami jakie zostały naliczone, w szczególności opłaty za opóźnienie w zwrocie modemu. Na umowie kara za uszkodzenie lub utratę modemu to 500zł, jednak kara za opóźnienie w zwrocie modemu to 10zł dziennie. Jakim więc prawem kara za opóźnienie w zwrocie modemu przewyższyła kilkakrotnie wartość samego modemu?! Czy firma Inea jest wypożyczalnią modemów, czy dostawcą usług internetowych? Na te moje pytania pan z działu windykacji odpowiadał, że podpisując umowę zgodziłam się niby na naliczanie 10zł za każdy dzień zwłoki (czyli 1450zł) w zwrocie sprzętu, a na moją prośbę żeby choć policzyli mi 500zł za całkowitą utratę sprzętu (co też widniało na umowie) odpowiadał, że mają nakaz sądowy i z tej opłaty nie zrezygnują. Oczywiście pan z działu windykacji wiedział, że żadne pismo do mnie nie dotarło i wiedział też, że nie miałam możliwości ustosunkować się do tego bezprawnie wydanego nakazu zapłaty, na który się wciąż powoływał. Nawet postępowanie komornicze zostało umorzone, gdyż komornik również miał błędnie wskazany przez Ineę adres. Pan z Inei dobrodusznie postanowił nie doliczać mi dodatkowych kosztów, czyli ok 700zł odsetek ustawowych jeśli całość wymaganej kwoty, czyli 2.760,84zł spłacę natychmiast i podkreślił, że mam cieszyć się z tego "ustępstwa", na które po konsultacji z przełożonymi mógł sobie pozwolić, jednak pozostałe negocjacje w sprawie obniżenia do 500zł kary za modem nie zostały uwzględnione, gdyż jak jeszcze raz powtórzył - mają nakaz sądowy. I pomimo moich próśb aby obniżyli tylko tę kwotę 1450zł za opóźnienie w zwrocie, pomimo tego, że wyraziłam chęć zapłaty pozostałych należności, czyli m.in. pięciomiesięcznego abonamentu w kwocie 296,40zł w czasie kiedy już straciłam prawa do lokalu, a Inea nie chciała ze mną rozwiązać umowy, plus 930zł jakieś koszty procesu o którym nie miałam pojęcia i nie mogłam się odwołać, plus 84,40zł koszty komornika, od którego też nie otrzymałam żadnego pisma, plus ta moja deklarowana (i tak uważam wygórowana) kwota 500zł za utratę modemu - pomimo tego wszystkiego i tak wielka firma Inea trwała przy swoim, że całość muszę natychmiast spłacić. Dodam jeszcze, że znów jestem abonentem Inea, ponieważ Inea przejęła Tesat i weszła w posiadanie mojej umowy, czyli tak traktują swoich klientów. Oczywiście umowa kończy się niebawem i wobec powyższych praktyk wyłudzania bezprawnie zasądzonych "należności", a także nieugiętością wobec swoich klientów - nie mam zamiaru przedłużać, ani nic nigdy z nimi podpisywać. Niestety, ponieważ straszono mnie wznowieniem postępowania komorniczego oraz doliczeniem odsetek w wys. 700zł, zmuszona byłam całą bajońską kwotę 2.760,84zł uregulować co uczyniłam w styczniu! Jednak tak bezsensownie wydane pieniądze w tak olbrzymiej i bezprawnie, a także zaocznie wymaganej kwocie, nie obejdą się bez echa. Gdziekolwiek będę i z kimkolwiek będę rozmawiać, ZAWSZE BĘDĘ OSTRZEGAĆ PRZED ZŁODZIEJSKIMI PRAKTYKAMI INEA. Po przemyśleniu na spokojnie zaistniałej sytuacji, w tej chwili jestem na etapie składania wniosku do Sądu Rejonowego Lublin - Zachód do złożenia sprzeciwu od nakazu. Mimo iż wymagany czas do złożenia tego sprzeciwu dawno upłynął, powołuję się na to, że nakaz nigdy do mnie nie dotarł, gdyż wysyłany był pod niewłaściwy adres. Dodatkowo, podczas rozmowy telefonicznej z e-sądem, dowiedziałam się, że koszty sądowe jakie poniosła firma Inea to kwota 30zł, a nie 930zł, które Inea wyliczyła i które musiałam zapłacić. Zobaczymy jak sprawa dalej się potoczy, straciłam 2800zł za to, że rozwiązanie umowy z firmą Inea jest po prostu niemożliwe, nawet po utracie praw do lokalu! To jest ogromna kwota za coś, z czego nawet nie korzystałam, nie chciałam nikogo oszukać, płaciłam abonament na bieżąco (i nadal płacę). I tak sobie myślę, że skoro tyle straciłam, to z chęcią stracę także i swój czas na skuteczne przestrzeganie innych przed tymi złodziejami. Pracownikom firmy Inea życzę smacznego w przejadaniu moich pieniędzy, które między sobą rozdysponowaliście (tak samo jak życzyłabym smacznego sępom, które zażarcie rozszarpują kawałki zdechłego kota). I pilnujcie swoich złotych modemów o wartości 1450zł, bo jak zbierze się na nich jeszcze więcej kurzu to z pewnością będą więcej warte, a Wasze nakazy zapłaty równie dobrze możecie wysyłać na Księżyc, bo przecież o to Wam chodzi, żeby nigdy nie doszły do abonenta, bo przecież gdyby doszły to oczywiste, że nikt nie pozwoliłby sobie na tak bezprawne naliczenie tej bezsensownej opłaty. A złodziejskie nogi to chyba za daleko nie zajdą, wróżę ich amputację i dalsze poruszanie się na wózku inwalidzkim po tym ciężkim internetowym rynku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nati Re: Uwaga! Inea wyłudziła ode mnie 2800zł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.14, 08:06 A jaśnie Pan był łaskaw poinformować Inee o utracie praw do lokalu? No pewnie nie. Zwrot sprzęt? Opłaty zgodne z regulaminami! Czytać co się podpisuje. Ale po żałosnym wpisie widzę że abonent szanowny to typ "Polak przed szkodą i po szkodzie głupi"! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pasikonik Re: Uwaga! Inea wyłudziła ode mnie 2800zł IP: *.icpnet.pl 06.06.14, 23:44 Jak czytam te Twoje wypociny! to mnie zbiera na ...... Kto ci płaci za szkalowanie tu ludzi ? Jesteś przemądrzałą ,zarozumiałą ,arogancka i bezczelna . Odpowiedz Link Zgłoś
dgkk Re: Uwaga! Inea wyłudziła ode mnie 2800zł 02.08.16, 17:50 Ja mimo , przeprowadzki i braku możliwości przeniesienia usług Złodziejskiej INEI także muszę za nią płacić !!! To jest skandal - ta firma nadaje się tylko do telewizji :) - Byłem ich klientem siedem lat zawsze sumiennie płacąc rachunki . W związku z tym że dobrałem sobie drugi dekoder te świnie nakazały mi podpisanie nowej umowy !!! I tak stary klient stał się niewolnikiem złodziei z INEA !!!!!!!!!!Zerwałem z nimi umowę więc przysłąli mi ponaglenie do zapłaty 965 zł tytułem kary .....stwierdziłem ,że mimo wszystko wolę płacić miesięcznie 144 zł i za np pół roku kiedy kara zmaleje do 400 zł zerwą umowę .Ku mojemu zdziwieniu po dwóch kolejnych miesiącach kara wzrosła do 1450 zł :)To jest jakiś skandal a ja wybieram się z tym do gazety !!!!! i tak właśnie im napisałem . PRECZ ZE ZŁODZIEJAMI Z INEA !!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martyna Re: INEA to najgorsza firma z jaką miałem do czyn IP: *.173.45.122.tesatnet.pl 26.02.14, 19:47 Zgadzam się, ich obsługa klienta to totalne DNO, najpierw Pan na infolinii poinformował mnie, że Internet ma prawo nie działać do dwóch dni a ja mam za to płacić tak czy inaczej, kiedy mieli przysłać kogoś z działu technicznego to 15 min przed przyjazdem technicy zadzwonili,że może jednak jutro bo mają inną awarię (jakbym nie miała nic innego do roboty oprócz codziennego czekania na łaskę Inei). Zaczynam się rozglądać za innym dostawcą, ten jest poniżej wszelkiej krytyki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pokiego Re: INEA to najgorsza firma z jaką miałem do czyn IP: *.icpnet.pl 27.02.14, 17:34 Dzisiaj dostałem informację o zmianie {czytaj podwyżka}opłaty abonamentowej za pakiet telewizyjny o 3 zł.Jestem na Nich uczulony i moje pytanie brzmi ,czy to jest jednostronne pogwałcenie podpisanej umowy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MiChCiO Re: INEA to najgorsza firma z jaką miałem do czyn IP: *.96.234.9.tvksmp.pl 27.02.14, 19:29 Jeśli masz umowę lojalnościową, a zmiana cennika nie jest wymuszona np. przez zmianę podatku itp. czyli rzeczami niezależnymi od operatora, a jest to zmiana wynikająca czysto z polityki cenowej to przysługuje Ci wypowiedzenie umowy bez konsekwencji prawnych. W informacji o zmianie ceny powinieneś mieć to jasno określone. Jeśli nie to operator postąpił niezgodnie ustawą i z wytycznymi UKE. Odpowiedz Link Zgłoś
inea.pl Re: INEA to najgorsza firma z jaką miałem do czyn 28.02.14, 09:28 Wszystkie niezbędne informacje, zarówno o zmianach, jak i ich konsekwencjach są w korespondencji jasno podane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nati Re: INEA to najgorsza firma z jaką miałem do czyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.14, 08:11 Przestańcie sobie podcierać gęby tym UKE i UOKiK. Jesteście nudni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pasikonik Re: INEA to najgorsza firma z jaką miałem do czyn IP: *.icpnet.pl 06.06.14, 23:47 Jak czytam te Twoje wypociny! to mnie zbiera na ...... Kto ci płaci za szkalowanie tu ludzi ? Jesteś przemądrzałą ,zarozumiałą ,arogancka i bezczelna . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: animy Re: INEA to najgorsza firma z jaką miałem do czyn IP: *.icpnet.pl 11.06.14, 16:18 Zdecydowanie popieram, że INEA jest najgorszą firmą telekomunikacyjną, z którą miałam do czynienia. W poł.października ubr. dzwoniąc do mnie - oczywiście rozmowa przez operatora nagrywana (ciekawe czy jak przyjdzie do rozprawy w sądzie udostępni je?), zaoferowali mi atrakcyjny pakiet, przy obniżce poprzedniej ceny o 10zł miesięcznie. Umowa podpisana zgodnie z cennikiem "Cyfrowy Dom v9.0" na 12 miesięcy! W trakcie jej trwania tj. na końcu lutego INEA zmienia warunki podwyższając abonament TV, ale przecież jest łaskawa, bo w przesłanym mailu oświadcza, że abonent może w tym momencie wypowiedzieć umowę w terminie 1 miesiąca - zmienia warunki wypowiadania umów! Oczywiście jeśli tego nie zrobi to akceptuje podwyżkę. Na telefoniczne zapytanie dlaczego oferowana jest zmiana umowy i podwyżka podwyżka cen - odpowiedź brzmi "przez kilka ostatnich lat nie było podwyżki". INEA liczy, że wszyscy podpisujący z nią umowy to pokorne barany, a ona jako firma sponsorująca(?) stadion, oczywiście kosztem swoich klientów może od nich wyciągać pieniądze! Ciekawi mnie czy inne, mające mające o sobie wysokie mniemanie, jako poważne firmy telekomunikacyjne, tak jak INEA ignorują swoich klientów? I jeszcze - jedno okablowuje budynki, a inni operatorzy nie mogą tam świadczyć swoich usług w tym zakresie co INEA! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nati Re: INEA to najgorsza firma z jaką miałem do czyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.14, 08:09 Twój wpis to pogwałcenie intelektu. Listu nie przeczytaliśmy, co nie? Albo za głupi jesteśmy żeby zrozumieć? Brawo, brawo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mi dzięki za przestrogi !!!!!!!! IP: *.adsl.inetia.pl 06.03.14, 16:56 A właśnie miałam rezygnować z wimaxa Netii na rzecz wimaxa w inei. teraz widze że w Netii może i wolny net ale przenajmniej MAM GO CODZIENNIE PRZEZ CAŁĄ DOBĘ.( Zaraz wyślę linka z tym forum do wszystkich znajomych coby nikt się nie skusił.)Nic innego niestety z większych operatorów nie ma u mnie zasięgu. A przez sieci komórkowe to chyba drogo. Odpowiedz Link Zgłoś
inea.pl Re: dzięki za przestrogi !!!!!!!! 07.03.14, 07:32 Dziękujemy za głos w dyskusji, choć jest on dość zastanawiający. W wątku nie pojawił się ani razu temat WiMAX czy braku dostępu do tej usługi, stąd wyciągnięcie takich wniosków jest mocno zaskakujące. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mi Re: dzięki za przestrogi !!!!!!!! IP: *.adsl.inetia.pl 07.03.14, 10:07 a co - boa dla wimaxa działa inaczej niż dla użytkowników kabla? a może internet po kablu jest gorszy od radiowego? skoro kabel działa jak opisują użytkownicy poniżej to jakąż wtopę bym uczyniła wiążąc się z netem nie po kablu? i jeszcze to źle działające boa? jak bym się potem doprosiła ewentualnego a b. prawdopodobnego doprowadzenia łącza do porządku ? jezdziłabym 50 km do poznania czy tam innej większej mieściny żeby na piechotę załatwić spawę? czy piszący poniżej kłamią? ale po co? ja się nie skarżę nigdy w necie bez powodu więc im wierzę. a z takim przypadkami obsługi jak opisują już miałam do czynienia u rozmaitych sprzedawców dóbr i usług -to nic nowego więc bardzo wiarygodne. dziś każdy chce skasować sianko i dać w zamian chłam.-więc niezmiernie się cieszę ,że trafiłam na ten wątek , który powstrzymał mnie przed pochopnym krokiem rezygnacji z netii i skłonił do dogłębnego badania rynku ( a właśnie zaczynałam pisać wypowiedzenie na kompie bucha cha cha - ale coś mnie tknęło) . a może macie zadowolonych klientów w powiecie gnieźnieńskim do dawajcie linki - chętnie się zapoznam z ich opiniami.serio.cena jest zachęcająca.a co poza tym? ( wchodzę tu ponownie nie dlatego, że jak sugerujecie jestem z konkurencji - byłam ciekawa jak szybko zareagujecie no i może się dowiem jeszcze czegoś ciekawego. w dzisiejszych czasach badziew jest powszechny-tylko porządne usługi i towary są drogie). Odpowiedz Link Zgłoś
inea.pl odp 07.03.14, 10:24 Droga mi, nie napisałaś o BOA czy o wolnym działaniu (w ten sposób scharakteryzowałaś usługę konkurencji), tylko zasugerowałaś przerwy i braki w dostępie do usługi. Do tego też się odnieśliśmy. Jeśli chodzi o Twój kolejny post, to nie jest prawdą, że trzeba udawać się osobiście do BOA, żeby cokolwiek załatwić. Do znakomitej większości spraw wystarczy kontakt telefoniczny, internetowy lub wejście do eBOA. Jeśli chodzi o usługę kablową (i bezprzewodową również) to obie są na wysokim poziomie. Można porównać opinie i ich liczbę z tymi o konkurencji, ale warto pamiętać, że żaden Abonent nie zaloguje się żeby napisać "u mnie dzisiaj, przez cały dzień internet ok, jak w umowie", tylko doda komentarz wtedy, kiedy coś nie gra. Nie twierdzimy też, że piszący tu kłamią - zdarzają się problemy z usługami czy z obsługą, to normalne - dlatego też tu jesteśmy, żeby je wyjaśniać i pomagać, ale też nie wszystkie z opisywanych tu przypadków w rzeczywistości wyglądają tak, jak w komentarzu. A porównanie wielu ofert przed wyborem zawsze polecamy, na pewno zadziała to na naszą korzyść. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wieloletni klient Jakość usług INEA... IP: *.icpnet.pl 19.03.14, 22:05 Droga inea.pl, Inea od dłuższego czasu rozbudowuje infrastrukturę techniczną, korzysta ze środków unijnych przy okazji budowy Wielkopolskiej Sieci Szerokopasmowej, bierze czynny udział w sympozjach, prelekcjach itd. Pan Prezes bardzo się angażuje. Tylko gdzie się podziała jakość usług i wiarygodność firmy ???? Jestem odbiorą usług INEA. Internet - śmiało mogę powiedzieć, że jakość tej usługi woła o pomstę do nieba. Łącze 100Mb oczywiście w wielkiej teorii - wiadomo że INEA nie jest w stanie spełnić wymagań technicznych. Szkoda tylko, że już do najbliższego routera brzegowego mamy problem z jakością sieci i nie mam tutaj nawet na myśli przepływności 100Mb. Pomijam weekendy, święta kiedy sieć się tnie albo wręcz pada. Widać że overbooking jest znaczny :) Zastanawiam się czasami czy aby to łącze nie jest radiowe, dodatkowo w paśmie wolnym (nielicencjonowanym). Generalnie nie jestem zadowolony z usługi i po zakończeniu Umowy wracam do TP/Orange a może Netii... Kolejna kwestia to nagminne wprowadzanie klientów w błąd przed podpisaniem jakiejkolwiek Umowy. W ramach ofert promocyjnych często pojawiają się kanały/programy dodatkowe, które przez 3 m-ce są bezpłatne. I w tym miejscu pojawia pole dla elokwencji pracowników, doradców INEI: Drogi Panie, droga Pani tak dostanie Pani/Pan taki pakiet programów (chociaż ich nie chcę), z którego może Pani/Pan w każdej chwili zrezygnować, niestety pracownik INEI przemilczy fakt, że po tych 3 miesiącach to już jest za późno i musi Pani/Pan poczekać aż się skończy dana Umowa. Takich przykładów jest coraz więcej i można je mnożyć. Mam nieodparte wrażenie a jest to już moja kolejna Umowa z INEA, że im dalej tym gorzej. Jestem pewien, że pomogłaby w tym miejscu konkurencja (na rynku TV Kablowej w Poznaniu) ale niestety INEA jest tutaj monopolistą. Pozostaje Polsat Cyfrowy, NC+, DVBT i Internet od konkurencji....... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ee Re: INEA to najgorsza firma z jaką miałem do czyn IP: *.icpnet.pl 10.03.14, 14:45 Prawda, INEA nie wiadomo dlaczego, przestaje od 1 kwietnia 2014 roku nadawać w kablówce stacje TV w niemieckiej wersji językowej. To jest skandal! W sytuacji gdy wielu Polaków wyjeżdża do pracy do naszego sąsiada, niemieckojęzyczne telewizje zapewniają dostęp do żywego języka niemieckiego. Podejrzewam, że chodzi o pieniądze. INEA ma forsę na kupienie marki na stadionie miejskim przy Bułgarskiej, montowanie wielkiego napisu firmowego, a nie ma funduszy na zakup licencji na dostęp do stacji niemieckojęzycznych. Za reklamę firmy INEA płacą abonenci telewizji kablowej. Apeluję o zgłaszanie do INEA wniosków o przywrócenie nadawania stacji w języku niemieckim! Odpowiedz Link Zgłoś
internistka Re: INEA to najgorsza firma z jaką miałem do czyn 10.03.14, 21:35 Popieram. Najpierw zabrano SAT1, potem VOX. Został tylko RTL. Od kwietnia nie będzie i tego. Zamiast tego podwyżka (symboliczna, ale jednak) i jakieś dziadowskie kanały "zapychacze". Szukam innego dostawcy w Poznaniu, który ma w ofercie cokolwiek niemieckiego. Co polecacie? Odpowiedz Link Zgłoś
inea.pl Re: INEA to najgorsza firma z jaką miałem do czyn 11.03.14, 08:15 Rozumiemy Wasze głosy na temat kanałów obcojęzycznych, natomiast przy tak rosnącej ofercie tych w języku polskim i oczekiwaniach Abonentów, żeby je dołączać do naszych pakietów niemożliwe jest "zmieszczenie" zarówno jednych i drugich w ofercie zarówno ze względów finansowych, jak i technicznych. Staramy się tu znaleźć optymalne rozwiązanie odpowiadające jak najszerszej grupie Abonentów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ee Re: INEA to najgorsza firma z jaką miałem do czyn IP: *.icpnet.pl 11.03.14, 20:37 Odpowiedź INEA to zamydlanie oczu. Badziewiaste programy są wprowadzane do oferty, a informacyjne obcojęzyczne programy znikają. Za to audycje o piłkarzach LECHA to lecą na wszystkich stacjach nadawanych z Poznania. Dlaczego abonenci TV mają sponsorować piłkarzy i stadion? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poznaniak Re: INEA to najgorsza firma z jaką miałem do czyn IP: *.icpnet.pl 28.03.14, 13:22 Witam wszystkich. Myślę że warto przeczytać moje uwagi związane z tą beznadziejną firmą. W Październiku zmuszony byłem do zmiany miejsca zamieszkania (najmowane mieszkanie), w związku z tym zmuszony byłem do przeniesienia, bądź rezygnacji z internetu (umowę zawarłem w lipcu 2013r. - umowa studencka na 6 m-cy, abonament 49 zł). Zadzwoniłem na infolinie i zapytałem jak wygląda kwestia rozwiązania umowy. Konsultant wyjaśnił mi iż obowiązuje mnie miesięczny okres wypowiedzenia, oraz opłata wyrównawcza za zerwanie warunków promocyjnych w kwocie 78,20zł. Wobec tego przekalkulowałem iż łącznie wyjdzie 127,20, zamiast 147zł, które musiałbym zapłacić do końca trwania umowy. Wobec tego przed końcem miesiąca udałem się do siedziby tych złodziei, gdzie pani na protokole zwrotu sprzętu również wypisała taką kwotę. Już w listopadzie przyszła mi faktura ,na umówioną kwotę, natomiast 2 tygodnie później zaczęła się męczarnia. Mianowicie po tym czasie otrzymałem fakturę na 89,00 zł :o - faktura za internet. Dzwonię 10 minut rozmowy i konsultant powiedział że to ich błąd i wyślą korekte. Zanim ona przyszła, dostałem fakturę na kwotę 99,30 - opłata wyrównawcza za zerwanie umowy. Zadzwoniłem, kolejne 10 minut, sprawa zostałą wyjaśniona- mieli wysłać korekte. W styczniu 2014 przyszła korekta na 89zł, natomiast w lutym przyszło ponaglenie o zapłatę 99,30. Chciałem zignorować, jednak odpisałem na meila z wyjaśnieniem, na co odpisano mi że muszę to zapłacić. Wobec tego zadzowniłem. kolejne 10 minut na przedstawienie sytuacji, Pan powiedział że to błąd i wyślą korektę. 3 dni później dzwoni Inea - że jednak muszę zapłacić tą fakturę bo są dwie opłaty wyrównawcze.... bla bla bla. Zjebałem faceta przez telefon, powiedziałem iż mają burdel w systemie i że więcej ma nie dzwonić bo i tak nie zapłacę. Jednak stwierdziłem że nie chce sobie narobić bałaganu i udam się osobiście do biura, gdzie składałem wypowiedzenie. Pani już próbowała mi wmówić że muszę to zapłacić, jednak cierpliwość mi się skończyła i nerwowo jej wytłumaczyłem sytuacje i co sadzę o tej firmie. Najlepiej jak mi Pani wytłumaczyła jak wyliczyć opłatę wyrównawczą, bo wskazałem jej iż takich kwot nie ma w umowach, wobec tego wyjęła mi cennik: "Normalnie przy tej prędkości internetu abonament wynosi 89zł, czyli za zerwanie umowy muszę przemnożyć ilość pozostałych miesięcy do końca trwania umowy od momentu jej zerwania, różnice między 89 a 49,90" NIESAMOWITE, OSŁUPIAŁEM JAK MI TO POWIEDZIAŁA> Uzgodniliśmy iż odsłuchają moją rozmowę przed zerwaniem umowy i jeżeli potwierdzi się kwota jaką powiedział konsultatant, umorzą sprawę. 3 dni później dzwoni Inea z przeprosinami że wysyłają korektę na 99,30 że miałem rację. Mam nadzieję iż będzie to wskazówka dla klientów, żeby nie dać sobie wciskać kitu, bo idiotą nie jestem umiem liczyć i nie po to człowiek dzwoni i się informuje aby ktoś mu wciskał kity. Poza tym ODRADZAM KORZYSTANIA Z USŁUG TEJ BEZNADZIEJNEJ FIRMY!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient TESAT Re: INEA to najgorsza firma z jaką miałem do czyn IP: *.173.4.216.tesatnet.pl 29.03.14, 20:21 Witam wątkowiczów. Czy Inea to najgorsza firma, tego nie wiem, ale na pewno nie najlepsza. Kilka lat temu zawarłem umowę 3w1 z TESAT'em. 75zł za trzy usługi - Net 3Mb/s, TV analog+ cyfra standard oraz telefon. Po niedługim czasie TESAT ogłosił na swojej stronie, że podnosi abonentom prędkość internetu. Tak zrobili i tak już zostało. Miałem neta 8Mb/s. Bardzo się ucieszyłem. Pod koniec 2013r. dostaliśmy wszyscy (klienci TESATU) info, że przejmuje nas INEA. Fajnie, myślę. Dostaliśmy dostęp do HotSpot'ów, może będzie jeszcze lepiej? Niestety po przejęciu okazało się, że INEA rewiduje i sprawdza szczegółowo zapisy umów przy migracji do ich sieci, a w umowie stoi 3Mb/s. Prędkość więc skrzętnie zmniejszyli. No cóż. Niech będzie. Podpisywałem 3 Mb/s, trudno. A pod koniec marca kolejna niespodzianka. Router, który posiadałem odmówił współpracy z modemem kablowym. Dzwonię na infolinię, a Pan wyjaśnia, że należy podłączyć kabelek bezpośrednio do komputera. Sprawdzam, działa. "To pewnie wina routera", mówi. Podłączam więc inny. Działa. Jakieś 15 minut, po czym zonk. Znowu brak dostępu do internetu. Dzwonię ponownie na infolinię, a tu niespodzianka. "Gadułka" już na wstępie informuje, że "Dawni klienci TESAT'u proszeni są o podpięcie kabelka bezpośrednio do komputera z pominięciem routera". Ki czort. Awaria jakaś czy co? Nie, to nie awaria. To podobno egzekwowanie umów. Jak chcę, aby internet był dostępny np. na komórce (WiFi) czy na drugim kompie, to mam wykupić odpowiednią usługę.???!!! Brzydko mówiąc, pogięło ich. Pamiętam obsługę TESAT. Jak instalowali to wyraźnie informowali, że jak chcę podłączyć więcej urządzeń to muszę sobie dokupić router, co zrobiłem. Wszystko działało bez zarzutu kilka lat. Szli z duchem czasów, sami zwiąkszali prędkości minimalne usługi. Miałem same pozytywne doświadczenia. Raptem jedna czy dwie chwilowe awarie. Stosunek do klienta w porównaniu do INEI był rewelacyjny. Jestem na szczęście na umowie na czas nieokreślony (od czasów TESATU) i poważnie rozważam zmianę operatora. Swoim traktowaniem tylko mnie zniechęcają do dalszego korzystania z ich usług. P.S. Zmniejszają prędkość do 3Mb/s. Chyba tylko po to, aby klient koniecznie zrezygnował ze starego pakietu i zaczął w końcu płacić nie 75, a 2 razy 75zł co miesiąc. Chcą nam tak zatruć dotychczasowe korzystanie z usług, abyśmy w końcu zapłacili więcej. Może i zapłacę, ale na pewno nie im. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
inea.pl Re: INEA to najgorsza firma z jaką miałem do czyn 01.04.14, 07:49 Dzień dobry, zależy nam na wyjaśnieniu obecnego stanu usługi, bo opisane sytuacje wyglądają nieco inaczej, jeśli chodzi o nasze działania. Jeśli chodzi o prędkość i jej zwiększenie, to było ono odnotowane w systemie i w momencie migracji wszyscy Abonenci, którzy posiadali taki zapis utrzymali zwiększoną prędkość. Jeśli w tym przypadku było inaczej, prosimy o podanie adresu świadczonej usługi (w wiadomości na profil, mailowo na inea@dotpr.pl czy też w prywatnej wiadomości na Facebooku). Druga kwestia jest dużo bardziej zastanawiająca. Jeżeli Abonent posiada router i do niego podłączone urządzenia, to nie jest istotne, ile tych urządzeń jest. W tym momencie to router jest dla nas urządzeniem podłączonym do usługi. Co więcej, w przypadku Abonentów TESAT nie miała miejsca weryfikacja adresów MAC, więc blokada działania routera z tego powodu nie była możliwa. Jeszcze raz prosimy o informację o adresie świadczonej usługi - dokładna analiza rozjaśni sytuację. Pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Re: INEA to najgorsza firma z jaką miałem do czyn IP: *.red-195-57-92.customer.static.ccgg.telefonica.net 01.04.14, 20:07 Z przykrością stwierdzam, iż klient TESAT ma racje. Znajduję się w podobnej sytuacji - TESAT co jakiś czas podnosił gratisowo przepustowości. Była to firma nastawiona frontem do klienta, a nie, jak INEA - tylko na zysk. Od zgłoszenia usterki do jej naprawy, TESAT reagował zawsze w przeciągu 5-10 godzin, INEA zaś, kolokwialnie mówiąc, klienta w poważaniu. Na usunięcie usterki czekałem dokładnie 12 dni, chociaż okazała się banalna. Nie mam zastrzeżeń do pionu technicznego (administratorzy sieci), gdyż są to wysokiej klasy specjaliści, natomiast obsługa klienta i osoby za nią odpowiedzialne (pan Karol i reszta) powinni zmienić zawód i sprzedawać pietruszkę na Łazarzu. Jeden z pracowników powiedział kiedyś, że dla zarządu liczą się tylko słupki. Coś w tym jednak musi być... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dexa2 Re: INEA to najgorsza firma z jaką miałem do czyn IP: *.30.72.190.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 05.04.14, 12:02 Witam Jestem klientem Inea, chyba od początku jej działalności na Ratajach i cóż, chyba muszę się zgodzić z większością opinii, że niestety firma ta robi się coraz gorsza. Do przedłużenia ostatniej umowy byłem nawet umiarkowanie zadowolony (namówiłem nawet klika osób na korzystanie z ich usług - teraz trochę mi wstyd). I tak : po pierwsze kolejki w BOK - totalna porażka - w kraju bezrobocie, a tam totalny nadmiar pracy, arogancja i pełny olew klienta - stój kliencie lub ewentualnie przeproś, że przyszedłeś. Po drugie - infolinia - kompletny brak wiedzy, orientacji i chyba przedwojenny system komputerowy (opowiadanie każdemu z osobna po kilka razy tych samych problemów, bo to tak ciężko otworzyć dane klienta i sprawdzić czego dotyczy sprawa). Po trzecie - szybkość internetu - nigdy jeszcze się nie zdarzyło, aby była ona taka jak w umowie (zawsze jest to około 40-70%). Po czwarte - to jest chyba jedyna firma, która nie dotrzymuje warunków ustalonych przy przedłużaniu umowy przez konsultantów przez telefon - i na to chcę zwrócić szczególną uwagę. Wszystkim potencjalnym klientom radzę nagrywać wszystkie rozmowy na infolinii (ja robię tak od pewnego czasu i warto). Z powodu kolejek w BOK przedłużam umowy właśnie w ten sposób co uczyniłem ostatnim razem. Mam pakiet VIP, czyli najdroższy. Przy przedłużeniu umowy konsultant poinformował mnie, że w takim pakiecie przez cały okres trwania umowy wszystkie nowe kanały tv będą automatycznie dodawane do mojej listy (zaznaczam, że między innymi właśnie ten argument przekonał mnie do tej wersji pakietowej). Po jakimś czasie najpierw odłączono mi kilka programów (podobno były w promocji), no i oczywiście nie dołączano wszystkich kanałów, które akurat wchodziły do oferty INEA. Przy próbie wyjaśnienia tej sprawy (konsultant jeden, drugi, nawet jakiś kierownik) dowiedziałem się ( zaznaczam, że od wszystkich tych osób), że tak było w "zwyczaju", aby informować klienta o tym, że wszystkie nowe kanały będą dołączone gratis do pakietu VIP przez cały okres trwania umowy ( ale i tak liczy się tylko to, co się podpisuje w umowie - absurd i bezczelne oszustwo). Obiecałem sobie wtedy, że będzie to moja ostatnia umowa z INEA (szczęśliwie umowa kończy się już w październiku - dam radę jeszcze te 6 miesięcy). Postaram się jeszcze namówić tych parę osób - siostry, rodziców, teściów, znajomych..., aby także nie podpisywali nowych umów z firmą INEA. Radzę również już tylko biznesowo firmie Inea, żeby nie traktowała klientów jak osób upośledzonych, bo konkurencja na rynku jest coraz większa i to moje 250 zł miesięcznie może niewiele znaczy, ale zwielokrotnione przez niezadowolonych klientów już tak. No i na koniec - czuję się oszukany przez firmę INEA i jedyne czego będzie mi brakować po niej to adres mailowy, który mam już bardzo, bardzo długo...Mam nadzieję, że chociaż część moich opinii będzie przydatna dle potencjalnych klientów. Odpowiedz Link Zgłoś
inea.pl Re: INEA to najgorsza firma z jaką miałem do czyn 07.04.14, 11:06 Dzień dobry, odnosząc się do poruszanych kwestii: - kolejki w Biurach owszem, zdarzają się, natomiast podejmujemy kroki, żeby to rozwiązać - pojawiają się nowe punkty, w dotychczasowych można się umówić przez internet, na konkretną godzinę, coraz szerszy wachlarz spraw można załatwić zdalnie. - jeśli chodzi o prędkość internetu (tu jak się domyślamy chodzi o najwyższe oferowane przez nas prędkości) to proszę pamiętać, że WiFi jest technologią generującą duże straty prędkości i uzyskanie maksymalnych parametrów łącza przy 100Mbit czy 250Mbit jest praktycznie niemożliwe - prosimy zawsze o testowanie prędkości na kablu. - co do pakietu TV to opisywana sytuacja nie mogła mieć miejsca. Pakiet Ekskluzywny (domyślamy się, ze to on się kryje pod wspomnianym VIP) zawiera wszystkie dostępne w danej ofercie TV kanały i jeśli pojawiają się nowe, również się w nim pojawiają. Być może to kwestia nieporozumienia, więc chętnie wyjaśnimy sytuację (prosimy o kontakt tu w wiadomości prywatnej lub na profilu FB). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dexa2 Re: INEA to najgorsza firma z jaką miałem do czyn IP: *.31.31.115.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 07.04.14, 11:52 Niestety sytuacja z pakietem TV miała miejsce i proszę nie pisać bzdur, że tak nie było. Napisałem wcześniej, by nie robić z klientów osób upośledzonych bo takimi nie jesteśmy. Gdyby taka sytuacja nie miała miejsca nigdy nie napisałbym na forum, że tak było !!! Nie pamiętam o jakie kanały chodziło ( było ich kilka), ale na pewno pamiętam jeden, który został mi odłączony Filmbox Action ( a miałem go w ofercie przed podpisaniem większej umowy) po około 2 miesiącach. Chyba, że wydawało mi się tylko, że był taki kanał w ofercie i jednak jestem upośledzony.... i to wszystko to było tylko złudzenie. No przecież nieomylna INEA odpowiada, że to niemożliwe i taka sytuacja na pewno nie miała miejsca !!! A ja, jako Wasz wieloletni klient, płacący sumiennie dość wysokie rachunki odpowiadam, że taka sytuacja miała miejsce i proszę nie robić ze mnie kolejny raz barana i wciskać mi jakąś bzdurę o nieporozumieniu !!! A co do szybkości internetu to ja rozumiem, że są spadki wifi, ale żeby komputer, który stoi metr od modemu miał je aż tak duże - to jest już dziwne. Kolejna rzecz dotycząca internetu i działania chyba modemów, to częste samoistne rozłączanie połączenia lub utrata na kilka, kilkanaście minut. Rozwiązaniem staje się resetowanie modemu, no ale ile można...? Odpowiedz Link Zgłoś
inea.pl Re: INEA to najgorsza firma z jaką miałem do czyn 07.04.14, 12:35 To nie chodzi o odległość od modemu, a o przepustowość samej technologii WiFi. Wracając do tematu oferty TV - brakuje szczegółów, ale możliwe, że chodzi o fakt, że nowa umowa była podpisywana w momencie obowiązywania nowej oferty TV i to nie zostało dostatecznie wyjaśnione. W styczniu zeszłego roku wszystkie pakiety zostały odświeżone - część kanałów zniknęło, część doszła i możliwe, że w momencie podpisywania nowej umowy automatycznie obowiązywały nowe paczki. Nie oznacza to jednak, że kanały zostały wyłączone osobom je posiadającym. Zmiany dotyczyły jedynie nowych umów. W ramach nowej umowy na pakiet Ekskluzywny obowiązuje znów to, o czym zapewniał konsultant, czyli że wszystkie kanały pojawiające się w INEA wejdą jego skład. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dexa2 Re: INEA to najgorsza firma z jaką miałem do czyn IP: *.31.31.115.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 07.04.14, 13:04 No właśnie - "i w kółko Macieju..." Proszę o odpowiedź na jasno zadane pytanie - czy aktualnie kanał Filmbox Action znajduje się w ofercie INEA ? Jeżeli się znajduję to ponawiam pytanie dlaczego zabrał mi on zabrany i jak to się ma do tego o czym piszecie w odpowiedzi o dołączaniu wszystkich nowych (jeżeli by tak było to wspomniany kanał byłby w moim pakiecie, dotyczy to też kilku kanałów hd) ? Zawsze znajdujecie jakieś wytłumaczenie. Dla mnie sprawa jest jasna - miałem kanał, nie mam go tzn., że oszukano mnie przez telefon informując, że przez cały okres trwania umowy będę miał wszystkie kanały i koniec tematu. A co do przepustowości wifi to wydaje mi się (i tu zgodzi się chyba ze mną większość klientów), że powinniście informować wszystkich przed podpisaniem umowy, że prędkości wykazane w umowie gwarantujecie tylko na kablu. Przecież nikt nie musi się znać na wszystkim prawda ? Większość klientów takich jak ja odczytuje ofertę - prędkość 100 MB - i tego oczekuję. Powtarzam nie znam się na tym i mam do tego prawo... to tak na marginesie. A co z ustawicznym rozłączaniem sygnału w modemach ( wiecie doskonale o tym i nic) Pomoc z Waszej strony jest tylko jedna - zresetować modem ( a może lepiej zmienić dostawcę modemów). To wszystko co mam do powiedzenia, jak zwykle z Waszej strony odpowiedzi ogólnikowe, zero konkretów i czarowanie, że teraz znów obowiązuje to, o czym zapewniał konsultant. Szkoda tylko, że mnie to nie dotyczy i zapewniam, że nie dam się kolejny raz nabrać... I jeszcze do wszystkich na forum - macie świetny przykład jak to działa - ja piszę od początku, że tak było - INEA odpowiada, że to niemożliwe - po czym po mojej odpowiedzi - INEA pisze, że w ramach NOWEJ UMOWY znów obowiązuje to o czym zapewniał konsultant. Jawna kpina i ignorancja - tak samo wyglądają wszystkie rozmowy na infolinii - pamiętajcie nagrywać, nagrywać i jeszcze raz nagrywać wszystkie rozmowy z INEA Odpowiedz Link Zgłoś
inea.pl Re: INEA to najgorsza firma z jaką miałem do czyn 07.04.14, 14:21 Zaproponowaliśmy wyjaśnienie konkretnej sytuacji. Wciąż jednak wciąż nie wiemy, jaką Pan posiada umowę - na jaki pakiet, kiedy podpisaną. Bez tego nie jesteśmy w stanie ustalić szczegółów sytuacji, jaką Pan opisuje. Podobnie warto wyjaśnić kwestię ustawicznie zrywającego połączenie modemu, bo nie jest to czymś standardowym. W tym wypadku może pomóc wymiana sprzętu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dexa2 Re: INEA to najgorsza firma z jaką miałem do czyn IP: *.31.31.115.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 07.04.14, 14:31 Wydaje mi się, że bez problemu dałoby radę odszukać mój pakiet identyfikując mnie po adresie email (przecież to jest Wasza skrzynka i Wasza usługa) dziwne. No ale pomogę - umowa aneksowana 01.11.2012, według tego co jest napisane na koncie Cyfrowy dom v 6.0 Komfort PVR chociaż z tego co ja pamiętam to nazywał się on wtedy VIP . Pomogę jeszcze więcej EE004716/i Odpowiedz Link Zgłoś
inea.pl Re: INEA to najgorsza firma z jaką miałem do czyn 07.04.14, 14:37 Dziękujemy za dane. Zajmiemy się wyjaśnieniem sprawy. Skrzynka e-mail, z tego co widzimy, nie jest tu na forum w żadnym miejscu widoczna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dexa2 Re: INEA to najgorsza firma z jaką miałem do czyn IP: *.205.182.206.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 09.04.14, 15:05 Witam No i jak tam idzie sprawdzanie opisanej przez ze mnie sytuacji - widzę, że bardzo opornie. Problem w tym, że tak naprawdę to nie ma co sprawdzać i doskonale zdajecie sobie z tego sprawę. Ta sytuacja miała i ma miejsce bez względu na to, co mi odpowiecie. Zabrano mi kanał, który jest w waszej ofercie (i to nie jeden), nie mam wszystkich kanałów tv, które posiada w ofercie INEA - a to właśnie obiecano mi telefonicznie przy ustalaniu nowej umowy z konsultantem, a był to ważny argument, który przekonał mnie do podwyższenia abonamentu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ralfo75 Re: INEA to matacze IP: *.icpnet.pl 15.05.14, 16:04 Wq... mnie Inea Poznań na maksa. To co pracownicy wyprawiają, to zakrawa niemal o sąd. Zmienialiśmy pakiet w ramach promocji na szybszy internet (był 25Mb), więcej kanałów tv i telefon aż tu nagle przestaje działać wifi w modemie co zaraz zgłaszam. Pani konsultant przyjmuje zgłoszenie i obiecuje że w poniedziałek odezwie się technik i to naprawią. Poniedziałkowe popołudnie a tu mikt się nie odzywa więc dzwonię i dowiedziałem się że muszę zrestartować modem takim małym guziczkiem i bedzie działać więc tak robię i wychodzę z domu.Wracam w nocy i nadal nie działa, już szlag mnie trafia za takie zbywanie klijenta. Dzwonię we wtorek rano już z awanturą, pani przyjęła zgłoszenie, jest wieczór i nadal nie działa. Znów dzwonię i okazuje się że pani już w południe dostała informację od techników i miała się ze mną skontaktować i powiedzieć abym zrestartował modem. Normalnie krew mnie zalała. Złośliwość techników nie zna granic bo od tamtej pory internet kiepsko działa, zgłaszam to i okazuje się ze 10GB plik sciąga się w 7h obłęd i nagle po rozmowie z operatorem internet przyspiesza do właściwej prędkości. NIGDY WIĘCEJ INEA!!!!! Przestrzegam wszystkich przed tą firmą. Kończy się umowa i zmieniam operatora. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkk Re: INEA to najgorsza firma z jaką miałem do czyn IP: *.icpnet.pl 06.04.14, 20:28 podpisuję się pod tym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość nigdy więcej inei IP: *.icpnet.pl 11.04.14, 20:26 w pełni podzielam Państwa opinię nt. inei, poniżej moja historia: Całą historię moich kontaktów z państwa infolinią mają państwo nagraną, ponieważ przecież każda rozmowa jest rejestrowana. Moje problemy z dostarczeniem sygnału do modemu rozpoczęły się we czwartek, tj. 03.04. roku Pańskiego 2014 około południa, wówczas to miał miejsce mój pierwszy, jeden z wielu, kontakt z infolinią inea, gdzie poinformowano mnie, iż najbliższa wizyta technika możliwa jest dopiero w sobotę, tj. 05.04.2014r., jednak po ponownym kontakcie ze wspomnianą obsługą klienta, tadam, znalazł się termin wcześniejszy, piątkowy, między godziną 8-10:00. WOW, technicy byli, stwierdzili, że brak sygnału jest spowodowany ocieplaniem mieszkań znajdujących się w odległości 10-20 m od mojego i że ponowny kontakt ze strony diagnostyki/konserwatora sieci nastąpi tego samego dnia, tj. 04.04.14r. do godziny 15:00. Niestety nikt się nie odezwał, pomimo posiadania przez państwa aż 3 moich numerów telefonu, na których kontaktu wyglądałam pilnie. Wymusiło to kolejne kontakty z infolinią inei z mojej strony, kolejne długie minuty oczekiwania na połączenie z konsultantem (tutaj sugestia o nie skąpienie grosza i zatrudnienie większej ilości konsultantów), jak i ponownego wyjaśniania problemu, gdzie zapewniono mnie w końcu wówczas, że kontakt nastąpi w ciągu 30 minut, niestety…nic z tego Zamiast kontaktu z państwa strony, około południa w dniu 05.04.14r. otrzymałam wiadomość tekstową SMS, w której poinformowali mnie państwo, iż reklamacja została zamknięta, a wszelkie wątpliwości należy wyjaśniać pod wiadomym numerem infolinii Stąd też nastąpił mój kolejny kontakt z obsługą klienta, gdzie wyrozumiały konsultant przekazał mnie przełożonemu, który zapewnił, że sprawa została przekazana technikom, którzy to zawitają do mnie w poniedziałek, tj. 07.04.14r., do południa, oczywiście żadna wizyta nie miała miejsca, kontaktu z państwa strony także się nie doczekałam Następnie mój ojciec odwiedził siedzibę na ul. Polnej, gdzie tamtejsza kierowniczka zapewniła go, że technicy pojawią się nazajutrz, tj. 08.04.14r., i cóż? Nikt się nie pojawił Zamiast tego otrzymałam kontakt telefoniczny ze strony niepoważnego technika, który odwiedził mnie we wspomniany piątek, kiedy to ów pan, poinformował mnie o tym, o czym już wiedziałam od piątku, czyli że przyczyną braku sygnału są prace budowlane, mające na celu ocieplenie budynków nieopodal, i że czekacie państwo na decyzję właściciela domów, którym notabene jest spółdzielnia, z czego ewidentnie ów pan nie zdawał sobie nawet sprawy. Pan D. dodam, nie raczył przeprosić za brak kontaktu we wspomniany piątek jak i miał spore opory z podaniem swego nazwiska, pomimo kilku moich próśb, a jego ton brzmiał jak robienie wielkiej łaski. Był to jedyny kontakt podczas którego, nie mając już dostępu do Internetu od 6 dni! Puściły mi nerwy i nie byłam miła dla tego pana. Przy okazji polecam postawienie się w mojej sytuacji, ciekawe czy państwo w dalszym ciągu mieliby cierpliwość na takie zbywanie siebie? Szczerze wątpię! Kolejną czynnością jakiej się podjęłam był kontakt z kierownikiem spółdzielni Grunwald, który przejęty sprawą, oddzwonił w ciągu kilkunastu minut, dając wolną rękę inei w celu usunięcia awarii, państwu to zajęło 3 dni! nie licząc weekendu, i wciąż sprawa nie była wyjaśniona. Tegoż samego dnia, mój ojciec udał się ponownie na ul. Polną, gdzie ta sama kierowniczka zapewniła go, że wizyta techników nastąpi w dniu 09.04.14r.:) także nie znając słowa ”przepraszam” w imieniu firmy, ale to już drobnostka. Ponieważ kolejne zapewnienia z państwa strony stały się dla mnie, siłą rzeczy, gołosłowne i bez pokrycia, wymusiło to kolejne kontakty z mojej strony z infolinią wszystko jest nagrane, zachęcam do odsłuchu, aby upewnić się, że ktoś faktycznie się zjawi w środę. Cóż, do południa nikt się nie zjawił więc ponownie kontaktowałam się z infolinią, aby przypomnieć o swoim istnieniu i aby zapewniono mnie, że ktoś rzeczywiście przyjdzie. Dwóch panów, braci, zjawiło się o godzinie 15:20, informując, że są tu od tego aby naprawić. Po ponad godzinnej interwencji i założeniu osobnej puszki, sygnał wrócił na 10-15 minut, w ciągu których to panowie zdążyli się ulotnić, kiedy to sygnał ponownie zniknął Po moim kolejnym kontakcie 60-minutowym! z infolinią, konsultant oznajmił, iż moje zgłoszenie zostało przyjęte, i czas jego realizacji to 48 godzin Na szczęście w nieszczęściu panowie technicy zostawili drabinę, którą odebrali w dniu 10.04.14r., stwierdzili tylko, że oni swoją pracę wykonali i najpewniej trzeba wymienić modem, ale to już nie oni się tym zajmują tylko konserwatorzy Po kontakcie z ”bazą” nie umiano mi powiedzieć w jakich godzinach zjawią się konserwatorzy i siłą rzeczy mam warować przy oknie, z nosem przyklejonym do szyby, byłe tylko nie przegapić ich wizyty Pobłażliwość dla waszej indolencji ma pewne granice, które zostały nieprzyzwoicie przekroczone. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dexa2 Re: nigdy więcej inei IP: *.icpnet.pl 11.04.14, 22:12 Witam Niestety, ale ja już wiem jaka będzie odpowiedź na Pani post... Poproszą o kontakt poza forum - czyli w domyśle z infolinią na której będzie Pani musiała kolejnemu w pełni zrelaksowanemu nic nie niewiedzeniem konsultantowi wyjaśnić całą historię od początku !!! Ja po moich kilku wcześniejszych próbach już zrezygnowałem. Na moje wcześniejsze posty opisujące mój przypadek zadzwonił do mnie konsultant ( chyba dwa dni temu)) z działu TECHNICZNEGO !!!!!!!!!!!!!! , żeby zapytać czy mam jakieś problemy z odbiorem internetu i uwaga KANAŁÓW FILMOWYCH !!!!!!!, o których pisałem w moich postach. Każdy średnio, naprawdę średnio rozwinięty człekokształtny umiejący czytać ze zrozumieniem nie opowiadał by takich pierdół !!! Rozumiem kwestię internetu, ale wyraźnie napisałem, że odłączono mi kilka kanałów i nie dodawano wszystkich nowych zgodnie z obietnicą złożoną przez konsultanta podczas przedłużania umowy, a nie, że mam jakiś problem z ich odbiorem. No ale to jest INEA , ja o jednym - oni o drugim. TOTALNA IGNORANCJA - I DUŻYMI LITERAMI NA KONIEC - MAM NADZIEJĘ, ŻE PRĘDZEJ CZY PÓŹNIEJ NAUCZYCIE SIĘ SZANOWNI KONSULTANCI, PRACOWNICY, KIEROWNICY I INNEJ MAŚCI WCISKACZE KITÓW Z INEA, ŻE TO DZIĘKI NAM, KLIENTOM, MACIE PRACĘ, PENSJĘ I CO DO GARA WŁOŻYĆ, BO JAK MY ODEJDZIEMY TO WAS TEŻ NIE BĘDZIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: nigdy więcej inei IP: *.icpnet.pl 11.04.14, 22:44 Witam również, przyznam, iż do dnia dzisiejszego nie miałam pojęcia o skali nadużyć (eufemizm) ze strony inei wobec klientów, czy to w zakresie internetu, tv czy telefonu, i szczerze łączę się bólu. Umowę wypowiedziałam mailowo, w poniedziałek wyślę listownie. "szanowna"inea może być pewna, że o wszelkich utrudnieniach w zerwaniu umowy będzie można poczytać w internecie, chyba państwo nie chcecie kolejnej reklamy? Pozdrawiam serdecznie wszystkich oszukanych i zwodzonych klientów! INEI mówimy DOŚĆ Odpowiedz Link Zgłoś
agami1981 Re: nigdy więcej inei 14.04.14, 12:42 Inea jest najgorszą firmą usługową z jaką miałam do czynienia. A najbardziej wk..mnie fakt, że jestem na nich skazana. Każdy kontakt z BOA podnosi mi ciśnienie. Od prawie dwóch lat czekam na jakąś sensowną zmianę oferty internetu i doczekać się nie mogę. Oferowane pakiety są drogie i nieadekwatne do potrzeb użytkowników. Jest 5 mb( dla mnie mało) albo 50 mb( za dużo). Gdzie jest coś pośrodku?? Był przez chwilę pakiet 15 mb, ale dla nowych klientów. Dlaczego ja nie mogę skorzystać z tego pakietu??Dlaczego INEA to taki skostniały beton, który uszczęśliwia ludzi na siłę, nie dając im możliwości wyboru?? Co za aroganckie buce pracują w dziale marketingu? Zero elastyczności, zero możliwości dopasowania oferty. No nic. I arogancja ludzi z obsługi klienta...koszmar.Dzień w którym będę mogła się z nimi pożegnać i przejść do konkurencji będzie świętem, słowo daję. Odpowiedz Link Zgłoś
uwaga-na-inea Sprawa Inea trafiła do sądu - zachęcam do działani 14.04.14, 14:55 Zachęcam do podjęcia wspólnych działań przeciwko firmie Inea. Dziś otrzymałam pismo z e-sądu o utracie mocy nakazu zapłaty w całości, co świadczy o tym, że Inea będzie musiała zwrócić wyłudzone ode mnie 2800zł. Dalszy ciąg sprawy będzie miał miał miejsce w Sądzie Rejonowym w Poznaniu, gdzie będę domagać się wyjaśnienia na jakiej podstawie Inea naliczyła karę za modem w wys. 1450zł, podczas gdy kara za utratę modemu to 500zł. Poza tym udowodnię jak firma oszukuje wysyłając zawiadomienia o zapłacie na nieaktualny adres (posiadając wszystkie dane kontaktowe), co automatycznie powoduje nadanie przez e-sąd nakaz zapłaty z klauzulą wykonalności z powodu braku możliwości zapoznania się ze sprawą i tym samym wniesienia sprzeciwu. Będę domagać się również zadośćuczynienia w postaci odszkodowania za mój czas i nerwy, a także nagłośnię sprawę do tego stopnia, żeby mogli z nią się zapoznać wszyscy potencjalni klienci firmy Inea. Moja cała sprawa z Inea opisana opisana w innych wątkach, zachęcam do zapoznania się z nimi po wejściu na mój profil. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Sprawa Inea trafiła do sądu - zachęcam do dzi IP: *.icpnet.pl 14.04.14, 17:22 Tragedia, trzymam zatem kciuki aby wszystko zakończyło się po Twojej myśli, niestety nie ma co liczyć na to, że "firma"z takim kapitałem jakkolwiek odczuje karę sądową, jedyna pociecha, że reklamy już gorszej mieć nie mogą. Co do obsługi klienta to potwierdzam w całej rozciągłości, olewactwo i wyuczone formułki, nie uwzględniające pomocy klientowi, to u nich chleb powszedni. Jestem na etapie wypowiedzenia umowy, inea ma 14 do 30 dni; ) na ustosunkowanie się do niej, jeśli jednak zacznie stawać okoniem nie zawaham się by zwołać grupowy proces, gdyż z tego co widać, wrogów im nie brakuje. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dexa2 Re: Sprawa Inea trafiła do sądu - zachęcam do dzi IP: *.31.113.165.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 16.04.14, 13:06 No jak tam szanowna firmo Inea ? Nic się nie dzieje, a podobno mieliście wyjaśniać sprawy... Klęska na całej linii...zero...nie jestem zdziwiony...upewniacie tylko nas, że jednak się nie mylimy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MmM Inea - kłamstwa przedstaiciela handlowego. IP: *.icpnet.pl 19.04.14, 20:16 Potwierdzam, Inea kantuje jak może. Ostatnio chciałem rozszerzyć umowę o TV, bo mam w tej chwili tylko internet 50Mbit. Facet w punkcie w King Krosie powiedział że cena taka i taka za 2-pak Super HD + 250Mbit i że mam przyjść przyszłym tygodniu z kopia zapłaconej faktury to mi jeszcze opłatę aktywacyjną anuluje. OK, No to przychodzę: inny facet inna oferta - gorsza, nikt nic nie chce słuchać , z gęby cholewę robią, chłopaczek rozkłada ręce, coś bredzi o systemie... Nie chodzi mi o to że zmieniają ofertę mają do tego prawo, ale skoro się umówiliśmy nawet jeżeli to było słownie to raczej należy słowa dotrzymać. Ogólnie zawiodłem się na Inei i gdy tylko będę miał możliwość wogóle z nich zrezygnuje. NC+ się ucieszy, choć oni też uczciwością nie grzeszą. Chytry traci dwa razy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dexa2 Re: Inea - kłamstwa przedstaiciela handlowego. IP: *.205.114.104.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 23.04.14, 12:05 Witam Mija kolejny tydzień od wpisu na forum przez osobę reprezentującą firmę Inea cytat: "Dziękujemy za dane. Zajmiemy się wyjaśnieniem sprawy." Niestety skutek był do przewidzenia "gruszki na wierzbie", standard obsługi widzę, że jest taki sam jak na infolinii, klient nie ważny - ważne żeby się kasa zgadzała...no chyba, że w końcu Inea zaczęła obcinać etaty i tak jak w boa trzeba swoje odstać...żal... a czas obowiązywania umowy zbliża się szczęśliwie do końca, i 250 zł co miesiąc u mnie więcej, a w inea mniej... he he i znowu będzie trzeba kogoś zwolnić. Tylko tak dalej, pełny profesjonalizm w działaniu firmy - gratuluję promocji - reklama działa... Odpowiedz Link Zgłoś
inea.pl Kontakt z Abonentem 24.04.14, 12:48 Dzień dobry, gwoli wyjaśnienia. Po zostawieniu podanych na forum, nastąpił kontakt z naszej strony. Zaoferowaliśmy pomoc. Niestety, mimo naszych najlepszych starań nie udało się dojść do porozumienia. W tym przypadku nasze stanowisko w odniesieniu do zarejestrowanego zgłoszenia zostanie przedstawione w formie pisemnej. Pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dexa2 Re: Kontakt z Abonentem IP: *.147.8.120.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 24.04.14, 14:26 Ja już naprawdę nie wiem czy z wami jest jakikolwiek sens współpracy. Kontakt był z - ale w jakim celu to już nie piszecie - no to ja napiszę jeszcze raz : pytanie ze strony konsultanta było czy ja mam jakieś problemy !!!!!!!TECHNICZNE!!!!!!!!!! z odbiorem kanałów tv. A ja przecież od samego początku piszę, że chodzi o to, że !!!!!!!!!!!!NIE WYWIĄZALIŚCIE SIĘ Z OBIETNICY ZŁOŻONEJ PRZEZ KONSULTANTA O DODAWANIU NOWYCH KANAŁÓW TV DO MOJEGO PAKIETU!!!!!!!!!!!!!!! i jeszcze do tego odebraliście kilka. Nigdzie w postach nie napisałem o tym, że mam jakieś problemy techniczne z odbiorem kanałów, a właśnie w tej sprawie zadzwonił konsultant. No, ale we wciskaniu kitów jesteście mistrzami świata. Proszę nie robić kolejny raz ze mnie kretyna i pisać na forach jakieś bzdury o wyjaśnianiu sprawy bo nikt jeszcze nie rozmawiał ze mną na temat opisany we wcześniejszych postach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emem Re: nigdy więcej inei IP: *.play-internet.pl 28.04.14, 19:49 Witam, Chciałbym opisać swoją sytuację jak zostałem potraktowany przez firmę inea. Owa firma chwali się infrastrukturą światłowodową i do tego specjalnie z deweloperem dogaduję się, żeby zainstalować swój światłowód wewnątrz bloku, aby uniemożliwić wejście innej firmie. Dlatego niestety byłem zmuszony do podpisania umowy z tą firmą z czego już żałuję. Rzekomo "technicy" (raczej pseudo technicy), którzy przyjeżdżają na montaż bez odpowiednich narzędzi diagnostycznych! Pierwsza próba podjęcia instalacji usług została przerwana, ponieważ podobno "źle jest zespawane gniazdo, a my nie mamy odpowiedniego sprzętu". Miała przyjechać ekipa, która zespawa gniazdo i będzie miała odpowiednie narzędzia. Przyjechali, ale oczywiście nie mieli sprzętu diagnostycznego usterkę tylko samą spawarkę. Śmiech na sali bo co mają spawać jak nie wiedzą gdzie jest problem i nie mogą go zdiagnozować, bo nie mają do tego sprzętu. Czyli druga próba podjęcia instalacji znów się nie udała. Dziś miała przyjechać ekipa między godziną 15-17, która miała już mieć odpowiedni sprzęt, przez co specjalnie się zwalniałem z pracy i co się stało? Oczywiście nikt się nie zjawił, chociaż dzwoniłem specjalnie na infolinie potwierdzić godzinę przybycia. Dzwoniłem o godzinie 18 na infolinii i niestety usłyszałem że Panie z infolinii nie mogą z tym nic zrobić oraz, że nie mogą się dodzwonić do działu technicznego. Jeżeli komuś przejdzie przez myśl podpisanie z tą firmą umowy to niech się 10 razy zastanowi. Dział techniczny jest w tej firmie NIEPROFESJONALNY! Pozdrawiam i życzę wszystkim, żeby nie musieli podpisywać z tą firmą umowy! Nie Polecam. PS. Powinni wprowadzić jakieś kary dla deb... z działu pseudo technicznego za nie umiejętność rozwiązywania problemów które są oczywiste! Kary finansowe by się przydały, a Ci co mają swoją działalność to obcinanie im wynagrodzenia( oraz wywalenie na zbity pysk osób które nawet nie mają porządnego miernika do światłowodu!) to może by się w końcu przykładali do swojej pracy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysztof Re: nigdy więcej inei IP: *.icpnet.pl 13.05.14, 21:20 Właśnie tak! Absurd, farsa, zły sen. Wieloryb na plaży. Moke doświedczenia różniły się tylko tym, że mieszkam gdzie indziej. Zachowują się, jak by nieustannie coś ukrywali. Wieloryb na plaży. Odpowiedz Link Zgłoś
inea.pl Kontakt i zgłoszenia do INEA 08.05.14, 11:08 Panie i Panowie, dziękujemy za wszystkie głosy pojawiające się na forum, również te krytyczne, pozwalające na doskonalenie naszych usług. Ostatnie miesiące pokazały, że na część z nich nie jesteśmy w stanie tu, na forum, w odpowiedni sposób zareagować i pomóc w rozwiązaniu występujących problemów z powodu braku niezbędnych danych (adres świadczonej usługi, posiadane pakiety). Nie chcemy też publicznie pisać o innych delikatnych kwestiach, jak zaległości finansowe, czy toczące się postępowania reklamacyjne. W związku z tym od dziś wszystkie sprawy związane z INEA prosimy zgłaszać na adres mailowy inea24@inea.com.pl. Jedynie zgłoszone tą drogą problemy (dzięki podaniu przez Was wszystkich niezbędnych do identyfikacji abonenta i problemu danych) zostaną przez nas rozpatrzone i mają gwarancję odpowiedzi z naszej strony. Oczywiście Abonenci mają do dyspozycji również standardowe formy kontaktu, jak nasza Infolinia 61 222 22 22, czy kontakt z biurami obsługi abonenta czy Rzecznikiem Klienta przez www.inea.pl. Dziękujemy wszystkim za aktywną dyskusję na tym forum. Zapraszamy do kontaktu na inea24@inea.com.pl. Pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nowy anonent Re: Kontakt i zgłoszenia do INEA IP: *.icpnet.pl 12.05.14, 11:54 Wg mnie Inea to tani oszuści. Sprzedają internet do 100Mb a dostarczają w porywach 70. I uważają że to OK. Niestety alternatywy brak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysztof Re: Kontakt i zgłoszenia do INEA - nigdy więcej!!! IP: *.play-internet.pl 12.05.14, 15:13 Mieszkam w Poznaniu. Od początku kwietnia do teraz mam niesprawny internet (jestem abonentem od kilku lat i praktycznie co rok były problemy, choć reklamacje zgłaszałem dwa razy - tylko w najbardziej krytycznych momentach). Monterzy - czasem się trafi normalny, czasem miły, a czasem wyniosły prostak, który w dodatku śmierdzi potem - do dziś nie naprawili mi usługi. Złorzyłem, oczywiście, rezygnację i nie chcę mieć z ineą więcej nic wspólnego. Zazwyczaj po zgłoszeniu usterki i umówieniu wizyty otrzymywałem esemesa, że zgłoszenie zostało zamknięte. Internet, oczywiście, nie działał: 14 KB/s - to dużo czy mało? Musiałem dzwonić raz jeszcze (10 minut czekania pod głupkowatą muzyczkę), niezorientowany konsultant umawiał mnie na kolejny termin - zwolnienie z pracy, przekładanie przełożonych już spraw - po czym znów esemes. A kiedy monter już przyszedł, to nic nie naprawił. Raz przyszedł śmierdzący potem cham, który groził rachunkiem za nieuzasadnione wezwanie. Wezwanie, jak się jednak okazało, było uzasadnione. A cham pozostał chamem. Podczas rozwiązywania umowy pani w biurze obsługi odczytała mi komunikat jednego z monterów, że o danej godzinie abonenta nie zastano w domu, chociaż byłem i mają do mnie telefon (i dzwonią, i się dodzwaniają, jeśli już z łaski swojej zadzwonią!!!). Napisałem kilka reklamacji, proszę o uregulowanie mojej należności, proszę o kontakt w sprawie, co mam robić z należnością za miesiąc od deski do deski wadliwego internetu, a oni milczą, reklamacja jest rozpatrywana. Napisałem do rzecznika, też cisza. Cały ten rzecznik, całe to inea24... Żarty. Dziś dostałem szablonowego mejla z windykacji, że nie opłaciłem faktury, a 9.05. konsultant na infolinii powiedział mi, że dopóki rozpatrywana jest reklamacja wysokości zobowiązania, dopóty mogę się wstrzymać z płatnością. To się nazywa: przedstawiciel inei powiedział. Rzucają słowa na wiatr i robią nieustannie sobie z buzi kapcia, ot cała inea. Naprawdę, nigdy więcej. Jeśli będę kupował mieszkanie, i trafię na takie, w którym administracja podpisze umowę z ineą, wybiorę inne. O, a propos ich telefonów, też absurdalna rzecz. Raz dzwonili do mnie trzy dni pod rząd, po razie na dzień, trzy razy. Za pierwszym razem byłem w toalecie, słyszę - telefon dzwoni, no ale... wiadomo... Patrzę później - inea. Na oddzwonienie się nie zdecydowałem, bo już i tak zapłacę potężny rachunek za tę ich infolinię, poza tym ci super zorientowani konsultanci (to nie ich wina, a wina nieprzemyślanego systemu pracy). Następnego dnia telefon - odebrałem i co? Trzaski, szumy i po paru sekundach koniec połączenia. Inea. Za trzecim razem byłem w pracy i też zobaczyłem po fakcie (swoją drogą informowałem konsultanta, że tego dnia będę poza domem, co może dać do myślenia, że będę bardziej zajęty, był dzień roboczy). Ale kiedy monterzy przychodzili i dzwonili, bo, dajmy na to, brama zamknięta - to w umówionych godzinach odbierałem zawsze, zawsze miałem telefon przy sobie, nawet w kiblu, facet nie musiał nigdy czekać pod drzwiami. Można? Można. Wiadomo, jak się ma pełno abonentów, to się nie nadąża. Ale jak się nie nadąża, to może lepiej kupić sobie miejsce na ryneczku i sprzedawać warzywka? Tam jest spokojnie. I nigdy więcej inei. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysztof Re: Kontakt i zgłoszenia do INEA - nigdy więcej!! IP: *.play-internet.pl 12.05.14, 19:07 Dla zainteresowanych mogę udostępnić moje zgłoszenia reklamacyjne i odpowiedzieć na szczegółowe pytania. Płaciłem na czas, płaciłem taką sumę, do jakiej się zobowiązałem, a ci wzięli i jak gdyby po prostu nasr*** mi na wycieraczkę, zachowali się jak pracodawca, który zwleka z wypłatą, choć ty przychodzisz zawsze na czas i pracujesz. Jestem bardzo zawiedziony. Szkoda tylko, że przeczytałem gdzieś w internecie, że właściciele inei mają też poznańską Astrę, szkoda, bo bardzo tę kawę lubię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysztof Re: Kontakt i zgłoszenia do INEA - nigdy więcej!! IP: *.play-internet.pl 12.05.14, 20:26 Jeszcze rys: usterki nie mogą mi usunąć już półtora miesiąca, monterzy przyjeżdżają niezaznajomieni - chyba, że się zdarzy powtórka i przyjeżdża ten sam - "co się dzieje"? (To jak opowiadanie każdej cioci i każdemu wujkowi po kolei, jak było na kolonii. Albo: ooo! jesteś z Rosji? co sądzisz o Krymie?). Oczywiście żadnych choćby przeprosin, żadnego taniego etui za to, że nie znam terminu usunięcia takiej długiej awarii, nic, kamień w wodę. 9.05. dostałem esemesa (chyba każę wykreślić im mój numer z bazy danych), że zgłoszenie zamknięto. Sprawdzam - gów**. Dzwonię. Faktycznie - gów**. Notka montera: zniszczona skrzynka na ulicy (ktoś pokopał? wkurzony monter?). Pytam więc, kiedy będzie nowa, w końcu do wygaśnięcia umowy zostało parę dni. W odpowiedzi słyszę, że jest nowa i że w takim razie konsultant nie wie, dlaczego nie działa internet. Ja też nie wiem. Pytam zatem, kiedy się dowiem, kiedy ktoś mnie o czymś poinformuje? Konsultant obiecał wysłać "monit" do "techników", żeby dali znać. Do dziś nie dali, o 8 rano miałem 14KB/s, a o 15.30 33KB/s. Półtora miesiąca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysztof Re: Kontakt i zgłoszenia do INEA- gwoli sprawiedl. IP: *.play-internet.pl 16.05.14, 10:44 Gwoli sprawiedliwości. Otrzymałem telefon z Inei, należności za kwiecień i maj zostały umorzone, a kwestia naprawy rozjaśniona. Cieszę się, że sprawa powoli nabiera kształtów, choć żal, że kosztowało mnie to aż tyle nerwów i czasu. Ustosunkowałbym się zupełnie inaczej, jeśli by traktowano mnie poważnie (zgłoszenie, umawianie się na wizytę, esemes o zamknięciu zgłoszenia, zgłoszenie, inny termin wizyty, esemes, zgłoszenie, inny termin, wizyta, esemes, zgłoszenie...) od samego początku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysztof Re: Kontakt i zgłoszenia do INEA - nigdy więcej!! IP: *.play-internet.pl 20.05.14, 09:23 Zdawało się, że 16.05. po odpowiedzi udzielonej mi przez pracownika Inei (anulowanie należności za kwiecień i maj) sprawa zaczęła się rozjaśniać. Wczoraj napisałem (sam napisałem!!!) do ich działu windykacji, że reklamacja rozpatrzona pozytywnie, że należność anulowana, czy mogliby wystawić mi jakiś kwit, że saldo mam zerowe. Na co dostałem tradycyjnego "automata", że w ciągu 16 godzin roboczych odpowiedzą. Przed paroma minutami zaś wysłali mi kolejne wezwanie do zapłaty!!! Za kwiecień, jak się domyślam, i za maj, bo o aktualnej należności też w szablonie jest mowa. I grożą, że odłączą usługę. Zawszeni windykatorzy!!! Otóż NIE DZIAŁA U MNIE USŁUGA!!! I JUŻ NIGDY NIE ZADZIAŁA!!! Nawet jeśli znajdzie się jakiś pracownik w tej inei, który umie załatwić coś w miarę w miarę po ludzku, to po nim przyjdą śmierdziele, którzy wszystko mu popsują. No przecież to jest zły jakiś sen ta wasza inea. Spotkajcie się chociaż raz dziennie na papierosie i wymieńcie informacjami, bo to, co sobą reprezentujecie, te kolorowe reklamki na mieście i w internecie, i totalną beznadzieję w rzeczywistości, to przecież ludzkie pojęcie przechodzi. FU! PASKUDZTWO! FUSZERA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dexa2 Re: Kontakt i zgłoszenia do INEA - nigdy więcej!! IP: *.204.157.157.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 20.05.14, 13:27 Ja przepraszam, ale uśmiałem się znowu... Jeszcze się Pan dziwi, przecież oni mają takie standardy obsługi...Po prostu żenada, ale my klienci mamy broń w postaci intenetu, poleceń itd. Może jak klienci zaczną masowo rezygnować z przedłużania umów to się ktoś w inei obudzi (byle nie już z ręką w nocniku). Proszę się nie denerwować, tylko zbierać wszystkie listy, maile, sms no i obowiązkowo nagrywać wszystkie rozmowy. Na koniec wkleję jeszcze raz propozycję jaką mi zaoferowano - tak dla śmiechu Pozdrawiam Dzisiaj coś wesołego. W odp. na moje wcześniejsze posty, otrzymałem z Inea list, że to tak, a to tak itd... no na koniec listu, że jestem stałym i długoletnim klientem i w związku z tym przy nowej umowie otrzymam stały rabat miesięczny przez cały jej okres. Myślę - nieźle, no i czekam. Dzisiaj przed południem telefon (przepraszam 5 , bo 4 nie odebrałem). Pierwsze zaskoczenie - dodam, że pozytywne - przemiła, uczciwa i uprzejma Pani konsultantka (pierwszy raz dzwoniła osoba, która szczerze chciała mi pomóc, nie czytając jakiś pierdół z kartki). No i niestety na tym koniec pozytywów. A teraz najlepsze - propozycja działu marketingowego dla mnie : nowa umowa na 18 miesięcy, abonament obniżony miesięcznie o 20 zł z 269 na 249 - w sumie super - oszczędność 360 zł. Cały szkopuł w tym, że obecnie płacę 249 zł abonamentu bez żadnej promocji !!!!!!!! Na koniec dowiedziałem się jeszcze, że przy nowej umowie, niestety stracę dodatkowo jeszcze kilka kanałów tv !!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dexa2 Re: Kontakt i zgłoszenia do INEA IP: *.204.38.165.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 12.05.14, 15:21 Witam ponownie A szanowna Inea nadal swoje...he, he Przecież my na tym forum nie piszemy dlatego, żeby coś z wami załatwiać, tylko po to, żeby inni potencjalni klienci dowiedzieli się w jaki sposób działacie !!! To forum nie jest dla was tylko dla nas - nie jesteście "pępkiem świata"... Ps. Już tylko 5 miesięcy z wami... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dexa2 Re: Kontakt i zgłoszenia do INEA IP: *.31.20.13.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 14.05.14, 12:55 Witam ponownie Dzisiaj coś wesołego. W odp. na moje wcześniejsze posty, otrzymałem z Inea list, że to tak, a to tak itd... no na koniec listu, że jestem stałym i długoletnim klientem i w związku z tym przy nowej umowie otrzymam stały rabat miesięczny przez cały jej okres. Myślę - nieźle, no i czekam. Dzisiaj przed południem telefon (przepraszam 5 , bo 4 nie odebrałem). Pierwsze zaskoczenie - dodam, że pozytywne - przemiła, uczciwa i uprzejma Pani konsultantka (pierwszy raz dzwoniła osoba, która szczerze chciała mi pomóc, nie czytając jakiś pierdół z kartki). No i niestety na tym koniec pozytywów. A teraz najlepsze - propozycja działu marketingowego dla mnie : nowa umowa na 18 miesięcy, abonament obniżony miesięcznie o 20 zł z 269 na 249 - w sumie super - oszczędność 360 zł. Cały szkopuł w tym, że obecnie płacę 249 zł abonamentu bez żadnej promocji !!!!!!!! Na koniec dowiedziałem się jeszcze, że przy nowej umowie, niestety stracę jeszcze kilka kanałów tv !!!!!!!!!!!!!!!!! Ta sytuacja pokazuje jak działa marketing w firmie Inea - jak można dzwonić do klienta i proponować PROMOCYJNIE SPECJALNIE OBNIŻONY CENOWO PAKIET gorszy od posiadanego - kompletna żenada, nie jestem w stanie tego zrozumieć ani pojąć. Ps. Proponuje osobom zatrudnionym w dziale marketingu firmy Inea, wziąć może udział w szkoleniach typu: sprzedaż, marketing itp. Takie szkolenia są darmowe ( co Unia to Unia) więc firma może tylko zyskać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slawek Re: Kontakt i zgłoszenia do INEA IP: *.static.ip.netia.com.pl 11.01.15, 15:55 Ja od dnia 29.12.2014 r niemam sygnalu telewizji cyfrowej mimo czestego kontaktu telefonicznego z Inea to slysze ze moga monit przyspieszajacy o usuniecie awari wyslac do dzialu odpowiedniego . Ile tego mozna wysluchiwac to jest jawne z klijenta robienie debila. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nowy Abonent Re: INEA to najgorsza firma z jaką miałem do czyn IP: *.icpnet.pl 27.05.14, 11:36 Niestety Inea jest niereformowalna. Oszukują na transferach i nie widza w tym nic złego. Bo przecież Wifi spowalnia, szkoda tylko że pomiary były robione bezpośrednio za modemem optycznym po kablu. Ale spowalnia Wifi. Kiedyś wydawało się mi że w Inei pracują idioci, teraz wiem że to zwykli oszuści. Ostrzegam przed tą firmą. Odpowiedz Link Zgłoś
zlosliwapannamigotka Re: INEA to najgorsza firma z jaką miałem do czyn 27.05.14, 14:26 Dlatego ja nie zawieram juz zadnych umow. Wszystko na karte. Jak powiedzialam w jednym salonie firmy x ze mam gdzies umowy i juz nigdy zadnej nie wezme pan na to " oooo to bedzie pani miala ciezko!!!" Ja pytam jakie ciezko?? Sorry kazda firma tylko lapie klienta i jak juz zlapie to loi tak dlugo az ze skory obedrze!!! krytykujcie ale takie sa fakty!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Abonent Re: INEA to najgorsza firma z jaką miałem do czyn IP: *.freevpn.me 14.06.14, 15:10 Dzisiaj próbowałem dodzwonić się na infolinie, czas oczekiwania na połączenie: 34 minuty, po czym zrezygnowałem, nikt nie odebrał telefonu. I wy uważacie, że to jest w porządku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dexa2 Re: INEA to najgorsza firma z jaką miałem do czyn IP: *.icpnet.pl 25.06.14, 19:05 Witam ponownie U mnie żadnych zmian, nadal zero zainteresowania ani chęci ze strony Inea żeby spróbować zatrzymać klienta i przedstawić nową , satysfakcjonującą ofertę. Ciekawi mnie jak zachowa się w/w operator, kiedy złożę wypowiedzenie ( już niedługo - 3 miesiące i 1 miesiąc wypowiedzenia) może wtedy się ktoś zainteresuje, że odchodzi dobry klient. Opiszę wszystko na forum i przedstawię oferty konkurencji. Zobaczymy kto jest najtańszy i najbardziej otwarty na klienta !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysztof Re: INEA to najgorsza firma z jaką miałem do czyn IP: *.play-internet.pl 03.07.14, 15:26 Kamień z serca, ulga - tak mogę opisać cały czerwiec i lipiec do dziś (umowa była do końca maja). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dexa2 Re: INEA to najgorsza firma z jaką miałem do czyn IP: *.158.217.171.pat.umts.dynamic.t-mobile.pl 03.07.14, 16:00 Pozazdrościć tylko !!! Ja jeszcze niecałe 4 miesiące... Najlepiej mają na winogradach... tam im spółdzielnia odcięła inee - niestety na krótko, ale uśmiałem się z opisów jak to klienci zasmuceni, załamani, wieszający się na gałęziach bo nie mają internetu z inea... ha ha, żeby tak u mnie odcięła to jeszcze bym podziękował. W życiu nie spotkałem tak zadufanej i zapatrzonej w siebie firmy. Jedyna w całym kraju - wszyscy obniżają ceny, frontem do klienta , ale szanowna Inea nie - ona płynie w drugim kierunku... I pewnie niedługo już lawinowo odpływać będą klienci (również w drugą stronę), a szanowni menagerowie na bezrobocie (i też będą szukać tańszych operatorów, przede wszystkim dbających o swoich klientów, którzy dają im pracę) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Żart Re: INEA to najgorsza firma z jaką miałem do czyn IP: *.icpnet.pl 07.07.14, 09:24 Internet dostarczany przez te firmę nie spełnia żadnych norm. Prędkości 50 Mb to nie widziałem nigdy. Rozumiem, że mogą być wahania, ale szlag mnie trafia gdy po raz kolejny robiąc speedtest wychodzi mi 200+ ping i poniżej 1Mb download, nie wspominając o żałosnym uploadzie. Najzwyczajniejsze oszustwo i żenada. Stanowczo nie polecam. Żeby było śmieszniej internet po światłowodzie. Byle jaka radiówka działa milion razy lepiej. Ściema, ściema i jeszcze raz ściema. Odpowiedz Link Zgłoś
tatkoo1 Re: INEA to najgorsza firma z jaką miałem do czyn 29.07.14, 11:59 Właśnie wypowiedziałem Inei usługę na TV i Internet , przegięli , zawieszona infolinia , bo nie radzili sobie z awaria netu w dniach 27.08 28.08 2014r, zero informacji , zero przeprosin , ciągłe awarie tv... cierpliwość się wyczerpała. Pożegnałem tą badziewiastą firmę. Za pieniądze które płaciłem 120 zł można oczekiwać poważnego traktowania . Odpowiedz Link Zgłoś
nkotb2 Re: INEA to najgorsza firma z jaką miałem do czyn 11.11.14, 21:41 Ja złożyłem wypowiedzenie i napisałem że jak zaoferują jakąś lepszą ofertę moge zostać ale brak odzewu całkowity czyli nie chcą mnie już więcej bo ponad 150zł miesięcznie to za mało dla nich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Natalia Re: INEA to najgorsza firma z jaką miałem do czyn IP: *.play-internet.pl 30.07.14, 22:14 Ja tez bardzo nie polecam. Miałam umowę na internet+tv w najniższym pakiecie z lokalna kablówka TESAT. Płaciłam za wszystko 56,90. Pojawiła sie inea, która tesat wykupiła i za gorszy internet, mniej kanałów płace teraz 80 zł. Nie wspominając o tym ze juz 2 razy podnosili mi cenę pomimo tego ze ma umowie cena była inna i to jak gdyby nigdy nic po prostu: wchodzę na stronę abonenta patrzę a tu kwota podniesiona do zapłaty. Oczywiście zadzwoniłam dowiedzieć sie co i jak i dlaczego i usłyszałam ze były rozsyłane maile z ta informacja. Wiec zaczelam szukać. Przegladalam skrzynkę i nic nie znalazłam. Dopiero ostatnio (na szczęście chwile przed końcem mojej umowy) dostałam maila, który wydawał sie pusty, oczywiście tytuł w ogole nie świadczył o tym, ze cokolwiek zostaje podniesione, dopiero po kliknięciu "pokaz ukryte obrazki" ukazał sie tekst pisany maczkiem, w którym drobnym drukiem było napisane ze podnoszą opłatę. Nie wspomnę juz o tym, ze codziennie mam problem z odbiorem sygnału-obraz sie tnie, o czym nie było mowy w TESACIE a poza tym średnio raz dziennie nie mam internetu, czasem jest lipny na maxa ze sie nic nie da załadować. Umowę mam do końca miesiąca a od kilku dni internetu ani widu ani slychu. Jakby to było mało przenieśli mi biuro obsługi klienta z jednego budynku do innego, zmniejszając przy tym ilośc stanowsk obsługi o 50%. Beznadzieja i tyle. Nie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sentinel Re: INEA to najgorsza firma z jaką miałem do czyn IP: *.linknet.dk.telia.net 21.08.14, 22:39 jestem klientem od prawie 7 lat, generalnie ok, ale ostatnia max podnieśli mi ciśnienie: 1. chciałem skorzystać z oferta internet oraz TV (niekoniecznie w pakiecie) 2. poszedłem do M1 w Poznaniu, tam okazało się, że MUSZĘ zgodzić się również na ofertę HBO (jakaś promocja), absolutnie nie byłem tym zainteresowany, ale przedstawiciel powiedział, że podpisanie umowy bez HBO nie jest możliwe! dlaczego? dlaczego zmuszacie klienta do korzystania z usług, którymi nie jest zainteresowany? 2. po kilku tygodniach zadzwoniłem na infolinię, aby zrezygnować (przedstawiciel przekonywał, że nie będzie z tym problemu), ale NIE BYŁO to możliwe, bo nie, bo za wcześnie, mam zadzwonić w następnym miesiącu... 3. dzwonię w kolejnym miesiącu, składam dyspozycję 4. mija kolejny miesiąc i na fakturze widzę opłatę za pakiet! dzwonię aby wyjaśnić, okazało się, że nie ma odnotowanej mojej rezygnacji!!! 5. mam zapłacić kilkadziesiąt złotych za coś czego nie chciałem i NIGDY nie skorzystałem + mam zapłacić jeszcze 75 zł, bo nie zrezygnowałem w terminie! masakra, złodziejstwo i wkręcanie klienta w coś czego nie chcę licząc na to, że zapomni, nie zrezygnuje, nie wiem ile mnie to wszystko będzie kosztowało.... tym razem nie mam zamiaru odpuścić, kiedyś już musiałem zapłacić 80 zł za to, że nie oddałem kabelka i pudełka od jakiegoś urządzenia do jakiej instytucji można takie sytuacje zgłaszać? oczywiście napisałem również na email do inei, ale nie otrzymałem żadnej odp. jeżeli ktoś ma alternatywę to zdecydowanie odradzam korzystanie z usług tej firmy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzia Re: INEA to najgorsza firma z jaką miałem do czyn IP: *.play-internet.pl 22.08.14, 19:56 Potwierdzam INEA to NAJGORSZA FIRMA tak mi już nerwy zepsuli a mam kablówkę zaledwie od roku. Prze ten czas dekoder zepsół się 4 razy, ale to co octatnio zrobili to przechodzi ludzkie pojęcie żeby tak traktować klenta. Kablówki nie mam już od 2 tygodni kosultanci umawiają się z mężem co tydzień bo nie mają czasu po czym okazuje się ze wogóle technik nie przychodzi i oni nie mają żadnego zgłoszenia! Po czym dzwonię ja i traktuję mnie jak idiotkę i pomimo że technik miał być umówiony a nie był ponownie niechcą mnie umówić z nim!!! no poprosty żenada ewidentnie znów zepsół się dekoder a oni przedłużają przez telefon i każą mi w telewizorze kabelki zmieniać!!!! porażkaa ja dziś pisze rozwiązanie umowy i radze wam nie pakować się w to bagno bo aby stracicie szas i pieniądze a zyskacie nerwy i irytacje!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ciekawypoznania Re: INEA to najgorsza firma z jaką miałem do czyn 26.08.14, 16:21 2014-04-10 zgłosiłem do Inea reklamację ponieważ kwota na jaką wystawili fakturę za kwiecień za abonament telewizyjny była wyższa od umownej. Poprosiłem wtedy o korektę faktury lub podanie podstawy prawnej na podstawie której zwiększyli opłatę abonamentową. W odpowiedzi przesłanej pocztą tradycyjną Inea stwierdziła, że 17 lutego 2014 roku została wygenerowana wysyłka mailowa informująca o zmianie opłat abonamentowych, co skutkuje między innymi podwyższeniem płaconej przeze mnie opłaty abonamentowej. W mojej skrzynce e-mailowej nie znajduję wspomnianej wiadomości, w związku z czym poprosiłem o przesłanie na mój adres e-mail wiadomości, którą wygenerowali 17 lutego 2014r., w celu potwierdzenia, że taka wiadomość faktycznie została do mnie wysłana. W odpowiedzi z 7 maja 2014r. otrzymałem informację o przekazaniu mojej prośby do Działu Jakości z prośbą o oczekiwanie na odpowiedź. Do 12 sierpnia 2014r. nie otrzymałem informacji o które prosiłem. W związku z tym, ponieważ nie są w stanie przekazać mi potwierdzenia wysłania informacji o zmianie opłat abonamentowych, ponownie zgłosiłem reklamację dotyczącą comiesięcznego zawyżania faktur od kwietnia 2014r. i z prośbą o ich skorygowanie o niesłusznie naliczone kwoty. Dziś do mnie oddzwonili z informacją, że raz już dostałem od nich INFORMACJĘ pisemną, a teraz INFORMUJĄ mnie telefonicznie, że wysłali do mnie tego pieprzonego maila ale nie są w stanie przesłać go ponownie i sprawę uważają za zamkniętą. ZDECYDOWANIE NIE POLECAM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawypoznania Re: INEA to najgorsza firma z jaką miałem do czyn IP: *.energoprojekt.poznan.pl 08.09.14, 08:13 W związku ze słabą ofertą Inea, rok temu wypowiedziałem umowę na internet. Teraz w związku z sytuacją opisaną powyżej i słabą ofertą złożyłem wypowiedzenie na TV. Nie wiem jak to się dzieje, że Inea nie ma konkurencji w większej części Poznania wsród telewizji kablowych ale cóż mamy jeszcze Orange (dawna Telekomunikacja Polska) - spróbuję tam. Aaaa i jeszcze obsługa w punkcie sprzedaży - śmiech - prywatne rozmowy w trakcie obsługi klienta - zero profesjonalizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawypoznania Re: INEA to najgorsza firma z jaką miałem do czyn IP: *.energoprojekt.poznan.pl 26.01.15, 08:37 Nie dałem za wygraną i poszedłem do Rzecznika Praw Konsumenta w Poznaniu na ul. Libelta. Jestem pod ogromnym, pozytywnym wrażeniem załatwienia przez nich sprawy. Szybko i sprawnie wystosowali pismo do Inei wzywające do udowodnienia, że poinformowali mnie o zmianach w regulaminie. Równie szybko Inea odpowiedziała, że nie mają możliwości udowodnienia, że wysłali do mnie maila z taką informacją ale... UWAGA mimo, że nadal obstają przy swoim zwracają mi pieniądze. Łaskawcy! Teraz powinienem pójść jeszcze do sądu z pozwem o zwrot kosztów poniesionych na odzyskanie swoich pieniędzy, bo co to dla nich za nauczka - oddali to co zabrali - cóż nie udało się z tym klientem ale udało się pewnie z setkami innych. To tak jakby złodziej coś ukradł i by go złapano - oddaje co ukradł i idzie do domu nie ponosząc żadnej kary. Dodam jeszcze, że mam teraz tv i internet z Orange po kabelku i wszystko pięknie śmiga. Odpowiedz Link Zgłoś
le_horla Re: INEA to najgorsza firma z jaką miałem do czyn 05.09.14, 16:27 Porażka. Ciągłe awarie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dexa2 Re: INEA to najgorsza firma z jaką miałem do czyn IP: *.icpnet.pl 07.09.14, 12:53 Witam A szanowni konsultanci nadal mają wszystko gdzieś. Mam czas do końca miesiąca na złożenie wypowiedzenia, więc postanowiłem (naiwnie) sprawdzić czy jest może jakaś zmiana ( w domyśle pozytywna) w obsłudze klienta (wieloletniego) w firmie INEA. Pierwsza próba: Postanowiłem skorzystać z nowej promocji INEA i wysłałem emaila, że jestem zainteresowany. Po kilkunastu minutach dzwoni konsultant. Oferta dla mnie 220 kilka zł - no mniej niż mam w tej chwili - super. No, ale nauczony doświadczeniem spytałem ( 3 razy) szanownego konsultanta czy jest pewien, że jest to taka sama, niezmieniona oferta jaką mam w tej chwili. Pan z przekonaniem odpowiedział mi, że tak dokładnie to samo. Zapytałem go wtedy o dodatkowe dekodery, które mam na stanie no i wyszło, że zapomniał ich policzyć ( abonament zrobił się od razu 250 zł), no i jeszcze, że zabiorą mi kilka kanałów z obecnego stanu. Poprosiłem go więc o przygotowanie pełnej i dokładnej oferty i przesłanie jej na email. Zero odzewu do dnia dzisiejszego. Próba druga: Koniec sierpnia dzwonię na infolinię - po kilkunastu minutach słuchania głupkowatej melodyjki przerywanej informacją TWOJE POŁĄCZENIE JEST W KOLEJCE OCZEKUJĄCYCH (można by np. dodać które w kolejce, no, ale też już wiem, że trochę nowoczesnej techniki i monterzy z INEA się gubią i nie wiedza co mają zrobić) zrezygnowałem z połączenia. Rozumiem, że co raz więcej klientów rezygnuje z usług INEA i z tego powodu też, firma posiada coraz mniej pieniędzy na etaty na zatrudnianie osób potrzebnych do obsługi klienta - nie dziwię się. Próba trzecia: Biuro obsług klienta - kolejka na jakieś 1,5 godziny stania... absurd, ale powód chyba ten sam co powyżej. Próba czwarta: 1 wrzesień - 9 minut oczekiwania na połączenie, ale wreszcie jest. Przedstawiam się, opisuje moją sytuację ( że do końca miesiąca mam czas na złożenie wypowiedzenie itd.), proszę o przedstawienie konkretnej oferty. Pani prosi do mnie o nr kontaktowy ( 47 raz, bo to przecież ciężko wpisać w system) obiecuje mi, że najdalej w przeciągu dwóch dni ktoś skontaktuje się ze mną i przedstawi konkretną i ostateczną propozycję. Dzisiaj mamy 7 wrzesień i nadal nic - zero kontaktu. Bardzo pozdrawiam wszystkich pracowników firmy INEA - mam nadzieję, że jesteście zadowoleni z jakości wykonanej swojej pracy ( bo zadowolenie w pracy przecież jest najważniejsze). Nas klientów możecie przecież mieć przecież gdzieś - liczy się kasa, nie - tylko kiedyś to my klienci będziemy was mieć gdzieś. Życzę kolejnych miłych dni w ciężkiej pracy, którą na pewno jest olewanie klientów !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Angela oszusci i wyłudzacze IP: *.95.181.3.bdi.net.pl 23.09.14, 18:34 witam mam problem... mianowicie niedawno pojawił sie u mojej mamy przedstawiciel inei... zaproponowal sprawdzenie dostepnosci internetu, czyli czy internet bedzie u nas w miejscu zamieszkania działał... od gadki do gadki, i powiedział mamie że ma podpisac dokumenty wymagajace zgode na sprawdzenie... nie minęło pare dni przyszedł do domu router i "umowa:" na 24 miesiace z owym operatorem... oszustwo i krętactwo.... co zrobic??? Odpowiedz Link Zgłoś
modest_pierwszy INEA to cwaniactwo i kpina z klienta 24.09.14, 19:14 Jestem w szoku co wyprawia INEA , byłam osobiście zapłacić w KASIE abonament przy ul.Przybyszewskiego, w NOWYM punkcie obsługi klienta ( utworzony na parterze obok kasy) znajdują się 2 stanowiska a tam... żadnej kolejki, żadnego klienta ...miłe zaskoczenie, więc przy okazji postanowiłam zgłosić u pracownika punktu usterkę dekodera...a tu szok !!!...on NIE MOŻE przyjąć zgłoszenia reklamacji , mam dzwonić sobie na infolinę INEA i tam zgłaszać usterki ...to jakaś KPINA !!! z klienta.Jestem osobiście w Biurze obsługi i nie jestem obsłużona , tylko odsyła się mnie na infolinię ...która po pierwsze jest płatna, po drugie bez przerwy zajęta ...co jest grane?????????? To kpina z ludzi i wyłudzanie pieniędzy ......... młody pracownik tłumaczył się ,że takie dostali polecenie ok. 2 miesiące temu i nie mogą przyjmować reklamacji ...ha ha ha , jakie to żałosne, to w taki sposób INEA rozwiązuje problem kolejek a przy okazji wyciąga z ludzi pieniądze , gdy ci "kwitną" czekając na infolinii szok...!!! .......gratuluje pomysłu racjonalizatorskiego ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klientka Wielkie rozczarowanie... IP: *.icpnet.pl 13.10.14, 08:18 Nikomu nie polecam tej firmy.... jeden wielki problem od pierwszego dnia.Wykupione dwa najtańsze pakiety a co miesiac doliczane jakies dodatkowe pieniadze.Telewizja wykupiona za19,90 a nalezy sie 24,90 internet za 49,90 i dodatkowo doliczaja 9,90 zł.... Podpisałam umowe na rok teraz dowiaduje sie przez infolinie ze na 24 mies. Dzwoniac na infolinie mozna czesto sie dowiedziec ze nie maja takiej osoby jak ja w systemie i nic nie poradza na brak internetu ktorego bardzo czesto nie ma:) GENERALNIE nie polecam nikomu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dawid Re: INEA to najgorsza firma z jaką miałem do czyn IP: *.icpnet.pl 16.10.14, 23:30 Podlacze sie pod przedmowcow. Tyle problemow nie bylo za czasow neostrady od tp! Ciagle problemy z polaczeniem sie sieci.. internet nagle wysiada.. przerywa. I to dziwnym zbiegiem okolicznosci od momentu gdy wybralismy... tanszy pakiet przedluzajac umowe. Czekam az ona dobiegnie konca nigdy wiecej inea!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qq Re: INEA to najgorsza firma z jaką miałem do czyn IP: *.icpnet.pl 07.11.14, 18:00 Dokładnie tak jak napisane, Od dłuższego czasu jest problem z dostępem do internetu na Winogradach, o czym Inea doskonale wie. Problem zgłaszany jest z częstotliwością 2-3 razy w tygodniu. Nie jest on sukcesywnie rozwiązywany bo sytuacja się nie zmienia. Inea (pracownicy infolinii) nie potrafi nawet odpowiedzieć kiedy usterka zostanie usunięta. Zastawiając się że za wszystko odpowiedzialna jest Winogradzka Telewizja Kablowa. Klienta tak naprawdę nie obchodzi kto jest odpowiedzialny a finalna jakość usług która obecnie jest na poziomie tego co było dostepne w larach 1997-2001 czyli jakość porównywalna z neostradą 128 oferowaną 10 lat temu. Inea gratulujemy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek INEA rozwiązanie umowy IP: *.icpnet.pl 22.11.14, 10:32 Ja również mam złe przeżycia z tą firmą, call-center to jakaś porażka, dodatkowo umowa skomplikowana, która po zakończeniu okresu promocyjnego (trwającego 2.5 roku) zwiększa płatności o dodatkowe 50%. To wszystko oczywiście jest w pełni zgodne z prawem bo umowę należało by przeanalizować z prawnikiem :). No i tym sposobem Inea pozbyła się klienta z Pakietem platynowym za 130zł / m-c :) Konkurencja pewnie to doceni trochę bardziej. Mogę tutaj zawrzeć wiadomość do Rzecznika Klienta Inea że już się z Panią Pani Natalio kontaktowałem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja oszustwo IP: *.icpnet.pl 14.12.14, 18:55 "Jestem klientem Inea, chyba od początku jej działalności na Ratajach i cóż, chyba muszę się zgodzić z większością opinii, że niestety firma ta robi się coraz gorsza. Do przedłużenia ostatniej umowy byłem nawet umiarkowanie zadowolony (namówiłem nawet klika osób na korzystanie z ich usług - teraz trochę mi wstyd). I tak : po pierwsze kolejki w BOK - totalna porażka - w kraju bezrobocie, a tam totalny nadmiar pracy, arogancja i pełny olew klienta - stój kliencie lub ewentualnie przeproś, że przyszedłeś. Po drugie - infolinia - kompletny brak wiedzy, orientacji i chyba przedwojenny system komputerowy (opowiadanie każdemu z osobna po kilka razy tych samych problemów, bo to tak ciężko otworzyć dane klienta i sprawdzić czego dotyczy sprawa). Po trzecie - szybkość internetu - nigdy jeszcze się nie zdarzyło, aby była ona taka jak w umowie (zawsze jest to około 40-70%). Po czwarte - to jest chyba jedyna firma, która nie dotrzymuje warunków ustalonych przy przedłużaniu umowy przez konsultantów przez telefon - i na to chcę zwrócić szczególną uwagę. Wszystkim potencjalnym klientom radzę nagrywać wszystkie rozmowy na infolinii (ja robię tak od pewnego czasu i warto). Z powodu kolejek w BOK przedłużam umowy właśnie w ten sposób co uczyniłem ostatnim razem. Mam pakiet VIP, czyli najdroższy. Przy przedłużeniu umowy konsultant poinformował mnie, że w takim pakiecie przez cały okres trwania umowy wszystkie nowe kanały tv będą automatycznie dodawane do mojej listy (zaznaczam, że między innymi właśnie ten argument przekonał mnie do tej wersji pakietowej). Po jakimś czasie najpierw odłączono mi kilka programów (podobno były w promocji), no i oczywiście nie dołączano wszystkich kanałów, które akurat wchodziły do oferty INEA. Przy próbie wyjaśnienia tej sprawy (konsultant jeden, drugi, nawet jakiś kierownik) dowiedziałem się ( zaznaczam, że od wszystkich tych osób), że tak było w "zwyczaju", aby informować klienta o tym, że wszystkie nowe kanały będą dołączone gratis do pakietu VIP przez cały okres trwania umowy ( ale i tak liczy się tylko to, co się podpisuje w umowie - absurd i bezczelne oszustwo). Obiecałem sobie wtedy, że będzie to moja ostatnia umowa z INEA (szczęśliwie umowa kończy się już w październiku - dam radę jeszcze te 6 miesięcy). Postaram się jeszcze namówić tych parę osób - siostry, rodziców, teściów, znajomych..., aby także nie podpisywali nowych umów z firmą INEA. Radzę również już tylko biznesowo firmie Inea, żeby nie traktowała klientów jak osób upośledzonych, bo konkurencja na rynku jest coraz większa i to moje 250 zł miesięcznie może niewiele znaczy, ale zwielokrotnione przez niezadowolonych klientów już tak. No i na koniec - czuję się oszukany przez firmę INEA i jedyne czego będzie mi brakować po niej to adres mailowy, który mam już bardzo, bardzo długo..." -w100% popieram, ponadto chcialbym dodac iz notorycznie na 5 komputerach i 6 telefonach komorkowych co najmniej 6 dni w miesiacu co pare sekund w przeciagu calego dnia dostaje komunikat o ograniczeniu internetu co dla czlowieka potrzebujacego go jest bardzo uciazliwe, malo tego panowie przyjezdzajacy naprawiac internet (gdzie przyczyna nie miala wkladu mojej winy wogole!) sa bardzo niekultularni i chamscy, szczerze nie polecam nikomu tychze uslug. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natikk Oszuści IP: *.icpnet.pl 17.12.14, 15:46 Witam, Podpisaliśmy wczoraj umowę i już problemy. Faktycznie konsultanci to jedno wielkie chamstwo. Mam niby podłączony internet 250mb i na kablu na najnowszym kompie pociągnęło mi raz 220 mb a potem to już tylko gorzej. Wifi nie działa w ogóle praktycznie ( neostrada 10mb) działała o wiele lepiej i baa szybciej. Osoba która nam to podłączała powiedziała wprost że może być coś nie tak z ruterem i bym dzwoniła na infolinie z reklamacją to oni to mi wymienią i Pani mi powiedziała że mogą mi wysłać technika ale za 50 zł by mi to sprawdził bo takie reklamacje są płatne. Stwierdziła na dodatek że nikt mi nie obiecywał że wifi będzie działało. Dlatego też skoro inea ma gdzieś klientów to jutro jadę i rezygnuje. Odradzam każdemu szkoda nerwów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał1982 Inea i przeniesienie usług TV na inny adres IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 07.01.15, 14:17 Mieszkam w średniej miescowości koło Poznania. Podpisałem umowę z INEA na TV kablową za kwotę 20zł na mc. Chcę się przeprowadzić na ulicę Y. Dzwonię w sprawie przeniesienia TV na ulicę obok. I słyszę od konsultanta z działu obsługi klienta, który sprawdził ich możliwości techniczne czy mogę mnie podłączyć i stwierdził, że niestety nie mają na chwilę obecną nie mają takiej mozliwości ale proponuja mi w zamian abonament w telefonii komórkowej w tej samej kwocie lub usługe internetową. Nie chcę ani jednego anie drugiego tylko przenieść usługę. Pani konsultantka powiedziała, że nie ma takiej mozliwośc ani zerwania umowy gdyż będę płacił kare umowną. Więc spytałe centralnie:,,To co mam mieszkac w obecnym mieszkaniu do czasu zakończenia umowy? Pani odpowiedziała, że wychodzi na to, że tak". I zaproponowała, skierowanie sprawy dzo działu reklamacji w formie pisemniej. Nie znam się na prawie ale dla mnie to jest ograniczanie moich swobód obywatelskich przez tą sytuację. Bardzo siuę zraziłem do tego operatora. Ani ENEA z prądem mi nie robi problemu, ani Plus z przeniezieniem internetu ale INEA już problem widzi. Poczekam na odpowiedź z działu reklamacji. Jak ktoś by mi mógł pomóc prawnie był bym wdzięczny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MiChCiO Re: Inea i przeniesienie usług TV na inny adres IP: *.96.234.9.tvksmp.pl 07.01.15, 20:35 Umowę podpisujesz na świadczenie usług pod danym adresem, Operator ma prawo naliczyć ci karę jeśli z powodu braku możliwości technicznych na przeniesienia wypowiesz im umowę. Nie ma to ni wspólnego z ograniczaniem swobód obywatelskich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daniel Negocjacje. :) IP: *.icpnet.pl 25.01.15, 12:00 Czy można negocjować warunki umowy?? Dałem sie namówić na internet, internet mobilny ,telefon , telewizje. Korzystam tylko z telewizji i internetu . Stwierdzilem na cholere mam za to placic skoro z tego nie korzystam. A dalem sie namowic bo oczywiscie tak jest najkorzystniej. A teraz stwierdzam , ze najkorzystniej jest chyba zmienic operatora. Odpowiedz Link Zgłoś
kahalip Re: Negocjacje. :) 28.01.15, 16:22 Daniel, jestem w takiej samej sytuacji! Mimo, iż podkreslalam 100 razy ze nie interesuje mnie pakiet z telefonem stacjonarnym bo nie mam telefonu!!! nawet numeru!.Pan zapewniał, że telefon jest tylko dodatkiem do pakietu i jest absolutnie bezpłatny! po 3 miesiącach zorientowałam się,że jednak nie jest! Złożyłam reklamację - odrzucono. Internet ledwo chodzi, potrzebuje go do pracy, zgłaszalam to juz kilka razy. Obsługa w tej kwestii tragiczna, dodzwonić się na infolinie graniczy z cudem. Nabijają tylko kasę. Dowiedziałam sie, że usługa wifi którą mam jest tylko "dodatkowa" a powinnam łączyć się przez kabel! Gdzie informuja ze jest DODATKOWA? Przeciez oferowali mi bezprzewodowy internet!!!! W dzisiejszych czasach mam łączyc sie przez kabel ??? przez kilka miesiecy obciażali mnie równolegle za dodatkowy terminal (Internet stacjonarny) z poprzedniej umowy, Pan na infolini powiedzial, że to nie jest w ich interesie zeby mnie o tym informowac, wiec placiłam rownolegle za cos, co mi teoretycznie zamienili w ramach nowej lepszej umowy! Dzis jeszcze dowiedzialam się, że tresć pisma ktore Inea wyslala ostatnio dot zmian dot. zwiekszenia platnosci za internet wcale nie oznacza to co klient mógł zrozumieć pod stwierdzeniem "w zakresie dostepu do internetu"", cyt: "Jeżeli zgadzają się Państwo na wyżej wprowadzone zmiany, nie muszą Państwo podpisywać ani wypełniać żadnych związanych z tym dokumentów. W przypadku braku akceptacji zmian dotyczących usługi dostępu do Internetu są Państwo uprawnieni do wypowiedzenia Umowy abonenckiej w tym zakresie. W tym celu należy dostarczyć pisemne oświadczenie o wypowiedzeniu Umowy abonenckiej w tym zakresie do Dostawcy usług nie później niż do dnia wprowadzenia zmiany w życie. W przypadku złożenia takiego oświadczenia, Umowa abonencka w zakresie usługi dostępu do Internetu ulegnie rozwiązaniu w dniu poprzedzającym wejście zmiany w życie. Ponadto informujemy, iż na podstawie art. 60a ust.2 ustawy z dnia 16.07.2004r. ? Prawo telekomunikacyjne (Dz.U.2004 nr 171 poz.1800 ze zm.) w razie skorzystania z prawa wypowiedzenia Umowy abonenckiej, Dostawcy usług nie przysługuje zwrot przyznanych ulg. " A wiec podsumowujac... jesli sie Panstwo nie zgodzicie na wprowadzane zmiany musicie Panstwo zaplacic karę gdyż jednoczesnie wypowiadacie Panstwo pełną umowę abonencką (INTERNET, TELEFON, tv) a nie umowę "w tym zakresie". Nienawidze tej firmy. Koncze z nimi wspolpracę najszybciej jak bedzie to mozliwe!!! nikomu nie polecam ich usług!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Negocjacje. :) IP: *.icpnet.pl 11.02.15, 23:33 dodatkowo oplata a net zamula jak zawsze i co chwile rozłącza nie polecam!!! ostrzegam!! Odpowiedz Link Zgłoś