Dodaj do ulubionych

pytanie do UKE

IP: *.96.234.9.tvksmp.pl 19.01.14, 10:50
Niedawno kupiłem nowy telefon(smartfon SE xperia) w Orange. Problem w tym, że ten model oprogramowanie ma wadę. Przycisk/ikona transmisji danych znajduje się w górnym ekranie obok ikony dźwięku/wibiracja/wyciszenie i już dwukrotnie przez przypadek ją włączyłem. Co ciekawe to jest jedyne miejsce,w którym ta opcja może być włączona bez żadnego ostrzeżenia. W pozostałych 2 (widget i ustawienia) taki komunikat/ostrzeżenie się pojawia. Chciałem u operatora zablokować internet na stałe, ale dostałem odpowiedź odmowną, że nie jest świadczona taka usługa. Co dziwniejsze mój kolega jakiś czas temu (ok.1 rok) brał też telefon i w salonie przyjęto mu taką blokadę-testowaliśmy w różne strony na kilku aparatach i internet nie działa. Na dniach przyjdzie mi faktura i już się obawiam kwoty. Czy operator ma obowiązek założenia blokady? Czy mogę reklamować telefon jako wadliwy? Proszę o pomoc.
Obserwuj wątek
    • elf333 pytanie do Artura 20.01.14, 00:18
      Po co brałeś smartfona jak nie chcesz korzystać z internetu?
      • Gość: wacek Re: pytanie do Artura IP: *.echostar.pl 20.01.14, 11:11
        Po to,zeby włączać tylko gdy jest potrzebny .Ja tak robię i wielu innych
      • Gość: Artur K. Re: pytanie do Artura IP: *.96.234.9.tvksmp.pl 21.01.14, 21:59
        Po to żeby korzystać z sieci bezprzewodowej, a nie płacić kasę za połączenia.
        • elf333 Re: pytanie do Artura 22.01.14, 00:40
          no to w smartfonie wyłączasz sobie transmisje danych i net będzie działał tylko wtedy jak będziesz podpięty do jakiejś sieci bezprzewodowej. Nadal nie rozumiem w czym problem.
    • elf333 Re: pytanie do UKE 22.01.14, 00:45
      a sorry, zapomniałem o tej ikonie, rozumiem już więc problem, nie miałem styczności z tym sprzętem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka