Dodaj do ulubionych

dzien 3 i ..........

17.11.06, 08:33
i wiecie co? nie dobrze mi rano wstalam zjadlam grzanke bez masla oczywiscie:-
/ teraz pije kawe z 1 lyzka cukru a potem niby mam zjesc szpinak pomidora i 1
swierzy owoc? hm a ja sobie kupilam pomidora,2 sliwki i jabłko? mysliscie ze
moze tak byc? czy lepiej zjesc ten szpinak :-/ wzielam troche ugotowanego do
pracy ale na samam mysl chce mi sie zygac:-/doradzcie a i czy ten 1 owoce to
moga byc te v2 sliwki i jabuszko czy nie?.
Obserwuj wątek
    • agamuza Re: dzien 3 i .......... 17.11.06, 09:40
      Kochana, przeciez masz jak byk napisane, ze to dieta RYGORYSTYCZNA. Jesli
      chcesz miec efekty to nie zmieniaj. Mowie co, jako weteranka tej diety. Ja mam
      dzis 5 dzien - schudlam 4 kg.
      • misia_2000 Re: dzien 3 i .......... 17.11.06, 10:27
        agamuzko powiedz mi to jaki mam zjesc ten owoc?a z tym szpiankiem to sie chyba
        zezygam!
        • agamuza Re: dzien 3 i .......... 17.11.06, 10:37
          Chcesz schudnąć? Zrób sobie kilka minut przewry po szpinaku i zjedz owoce.
          • misia_2000 Re: dzien 3 i .......... 17.11.06, 11:08
            dobrze sloneczko ale co am zjesc po tym szpianku!~jabłko czy sliwki czy i
            jabłko i sliwki!!!!!!!!!!!!!!
            • agamuza Re: dzien 3 i .......... 17.11.06, 12:29
              Wszystko zjedz - ale lepiej sobie grejfruta kup nastepnym razem, różowego.
              Najesz sie i zdrowszy.
    • angelsz Re: dzien 3 i .......... 17.11.06, 23:40
      ja jako owoce jem jedno jablko, bo je bardzo lubie, ale w jedno jabłko=4 kostki
      cukru,ale w skórce jest błonnik.
      polecam tez grejfruty:)
      pozdrawiam:)
    • ewelinka1222 Re: dzien 3 i .......... 18.11.06, 08:42
      Szpinak jest bardzo ważny w tej diecie, bo zawiera dużo minerałów, które są Ci
      potrzebne aby nie zasłabnąć i żeby wytrzymać dietę do końca.

Więc jeśli już się jej podjełaś - to trzymaj się planu, nic nie zamieniaj, a
      będą rezultaty.To nie długo, przez 13 dni można się przemęczyć, a nie sobie
      dogadzać.

Jestem w 6 dniu - i mam 5 kilo mniej.

Trzymam się diety dokładnie, po za małym odstępstwem, nie słodzę kawy, bo
      cukier ma bardzo dużo kalorii, i nigdy go nie używam. Piję gorzką.A zamiast
      grzanki jem 2 ,3 kromki pieczywa waza 7 zbóż, 1 kromka ma tylko 14 kcal, a
      kromka zwykłego chleba około 250 kcal.

Pozdrawiam.
      • ewelinka1222 Re: dzien 3 i .......... 18.11.06, 08:52
        Acha , i jeszcze do sałaty nie używam oleju, jem samą z cytryną - olej = 900
        kcal, a sama sałata z cytryną lepiej wchodzi. Chociaż i tak jest okropna. Ale
        dieta to dieta , nikt nie mówił , że będzie smacznie, chociaż 4 dzień ....
        pycha, sałatka owocowa, twarożek ...

Mogło by się częściej powtarzać, jak ten bebsztyk - nienawidzę go.
        • spragnienie Re: dzien 3 i .......... 18.11.06, 11:30
          Jestem drugi raz na tej diecie. Szpinaku przelknac nie jestem w stanie, nie w
          tym rzecz, by przez caly dzien nas mdlilo. Zastepuje go brokulami. To samo ze
          stekiem. Jutrzejszy stek bedzie kawalkiem piersi z kurczaka. Nie jestem w
          stanie przelknac zylastego, niedoprawionego steka.
          Herbate pijam codziennie w ilosciach zatrwazajacych, herbate zieolna , czerwona.

Aha, jeszcze jedno. Piszesz o tym, by byc konekswentnym w stososiwaniu sie do
          wszystkich wytycznych, podczas gdy sama nie uzwyasz oliwy. ONa rowniez pomaga w
          tej diecie, bo oprocz kalorii posiada wiele plusow!!!! Zreszta, skrapianie
          salaty lodowej kilkoma kroplami salaty to nie 900 kcl. Nie popadajmy dziewczyny
          w obled.
      • misia_2000 to nie prawda 18.11.06, 12:05
        wiecie co? nie piszcie ze kromka chleba ma 250 kcl bo pekam ze smiechu:)wlasnie
        jak to jest?kazecie jesc tak jak jest w diecie a same zmieniacie przepis?
        zamieniasz chleb na waze i nie slodzisz kawy?mino tego ze dieta jest tak
        drastyczna i nie lubisz cukru, ja tez na codzien nie slodze ani kawy ani
        herbaty ale na tej diecie tak!doszlam do wniosku ze to nie prawda jak nie zjesz
        szpinaku to nie schudniesz:-/ ja nie jem szpinaku zamaist bewszytka jem filet z
        kurczaka i schudam w 4 dni - 4kg!co mi z tego ze zjem szpinak zrobi mi sie nie
        dobrze i zwymiotuje?i na drugi dzien zakoncze diete?ludzie chudna nawet na 1000
        kcl i 1200 kcl wiec mysle ze mala zamiana tu nie zaszkodzi!
    • ewelinka1222 Re: dzien 3 i .......... 18.11.06, 13:16
      Podaję link do tabeli kalorycznej : kalorie.net/modules.php?
      name=Kalorietab

100 gram chleba zwykłego = 245 kcal
      100 gram chleba razowego = 223 kcal
      100 gram oliwy z oliwek = 882 kcal
      100 gam oleju = 884 kcal
      100 gram cukru = 405 kcal

Wiem,ze nie dodajemy aż po 100 gram, ale dla porównania :

100 gram szpinaku = 15 kcal (jemy go nawet 300 gram i wtedy mamy 45 kcal)
      100 gram jabłka = 46 kcal
      100 gram jajka ugotowanego = 109 kcal
      100 gram bebsztyka = 152 kcal

Jest różnica, a dieta to ma być 600 kcal dziennie.Po za tym, chyba chcemy
      stracić tłuszcz, wiec po co go w siebie ładować w postaci czystej jak olej czy
      oliwa)

bebsztyk można ugotować, lub smażyć na patelni teflonowej bez tłuszczu, tak
      samo inne mięso.
      • spragnienie Re: dzien 3 i .......... 18.11.06, 14:05
        Ewelinka, skoro ta dieta jest restrykcyjna i dokladnie masz ja stosowac to
        dlaczego zmaieniasz pewne szczegoliki????? Nie rozumiem. Ma ona wedlug Ciebie
        dostarczyc oprgaznizmowi 600 kcal, z drugiej strony masz w jadlospisie oliwe,
        chleb. Jak sadzisz, wygywa przepis czy Twoja dedukcja??? NApisz wlasna wersje
        tej diety i dopiero potem dziel sie swoimi spostrzezeniami z innymi. Bo
        wprowadzasz lekki chaos w i tak chaotyczne 13 dni kazdej z nas.
        Ja wprowadzam pewne zmainy, ale nie w imie "dobra diety", tylko wlasnego smaku.
        Ciebie prosze o to samo. Twoja wybor, Twoja sprawa. Nie przekonuj natomiast
        wszystkich, ze oliwa i chleb nie odejmie ani grama, bo to nie fair. KAzda z nas
        wierzy w cos innego.
        • misia_2000 Re: dzien 3 i .......... 18.11.06, 14:33
          brawo spragnienie;) buzki
          • ewelinka1222 No jasne 18.11.06, 14:52
            No jasne, to zależy ile chcecie schudnąć, ja tak robię - bo chcę schudnąć dużo.
            jeśli macie mniej kg do zgubienia nie musicie odmawiać sobie cukru, tak jak ja
            itp... Zresztą to przecież każdego indywidualna sprawa, prawda?

Ja się czuję świetnie, wcale nie jest mi już słabo, mój organizm się
            przyzwyczaił do tych posiłków. Może było mi latwiej, bo z diety 1000 kcal
            przeszłam na inną - czyli kopenhadzką.

Pieczywa nie jadam ani cukru już od dawna, więc teraz nie będę znowu zaczynać,
            bo tak trzeba w kopenhadzkiej. Po za tym nie mogę używać cukru, ze względu na
            mój wysoki jego poziom w organiźmie - zabronił mi lekarz.

I podkreślam , ja tak robię, ale wcale nie namawiam - to Wasza sprawa jak tą
            dietę przeprowadzacie, prawda? każdy ma indywidualny organizm, jedno znosi
            lepiej , jedno gorzej. Wobec jednego ma przeciwwskazania (tak jak ja i cukier)
            więc każdy chyba najlepiej wie, co może a co nie.

JA NIE NAMAWIAM.

po prostu piszę, jak to ja robię, a ja muszę schudnąc jeszcze z 5 kg, narazie 6
            dzień i już 5 kg schudłam.Mam nadzieję, że mi się to uda.

Także proszę wszystkie "Strażniczki", nie narzucajcie mi swoich pomysłów, bo ja
            wiem najlepiej co mogę a czego nie i wy chyba macie tak samo, prawda?

Pozdrawiam was serdecznie i nie patrzcie na mnie tak negatywie... nie zamierzam
            tutaj walczyć tylko dzielić się spostrzeżeniami.
            • misia_2000 Re: No jasne 18.11.06, 15:01
              ewelinka nie o to chodzi!sama przeczysz temu co piszesz! napierw piszesz ze
              diety nie mozna zmieniac i z enie schudniemy jak zjemy zamaist szpianku owoc
              czyli nie soosujemy sie do diety ze nie schudiemy jak zjemy filet zamiast
              befszytka a sama nie 3 masz sie tak do konca regół! zamiast chelba jesz waze!
              tam sa inne skladniki przez ktore tez nie schudniesz:-/ albo nie soostujesz
              cukru po diecie rzucisz sie na slodycze bo cukier musi byc w organizmie tym
              bardziej ze bedac na diecie kopenhadzkiej jestes w stanie ketozy!ja wiem co
              rbie schudlam juz 35 kg na innych dietach i wiem co z czym moge sobie
              pozamienic , zycze pwoodzenia pozdrawiam.
              • ewelinka1222 Re: No jasne 18.11.06, 15:09
                Nie rzucę się na słodycze, bo ich wcale nie jadam, z racji tego, że nie mogę, a
                również nie przepadam za nimi.

po za tym pisałam,że szpinaku nie można zamieniać, a nie bebsztyka.

Szpinak ewentualnie na brokuły, ale szpinak zawiera więcej minerałów, które są
                nam potrzebne - żeby nie zasłabnąć,
                a nie że jeśli się go nie zje, to się nie schudnie.

Czytaj dokładniej co piszę.

i jeśli możesz mi odpowiedzieć na pytanie :
                JEŚLI MIAŁABYŚ CUKRZYCĘ to czy używałabyś CUKRU bo tak jest w kopenhadzkiej
                napisane ???
                • misia_2000 Re: No jasne 18.11.06, 15:43
                  moge ci odpowiedziec jesli mialabym cukrzyce w zyciu bym nie stosowala takiej
                  diety!
                  • ewelinka1222 Re: No jasne 18.11.06, 18:16
                    A mi ją przepisał lekarz.
                    • spragnienie Re: No jasne 19.11.06, 00:24
                      Zastanowilabym sie, skonsultowala z innym lekarzem, bo moj zabronil mi tej
                      diety. Nie jestem na nic chora.
    • ewelinka1222 Re: dzien 3 i .......... 19.11.06, 11:44
      A tam, CO NIE ZABIJE TO WZMOCNI :-)

Pozdrawiam wszystkich i życzę wytrwałości - dzis mój 7 dzień ... nic na obiad,
      nie wiem jak to wytrzymam ( rano herbata gorzka, potem kawałek grillowanego
      mięsa i koniec )

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka