wioletta111 03.01.07, 21:42 Hej!Ostatnio bardzo przytyłam.Chce zaczac od jutra ,mam zamiar schudnac okolo 10 kg ,ale niewiem czy sobie poradze bo nie przepadam za miesem ani szpinakiem .Czy moge te dwa skladniki na cos zamienic? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nimeska Re: Pierwsza dieta 04.01.07, 11:49 szpinak mozesz zamienic na brukuly, lub szparagi mieso mhmmmm nie jesz go w ogole ? zadnego ? w tej diecie mieso jest potrzebne bo zawiera l karnityne wit zelazo a to niezbedne go prawidolowego funktojoniwa ogranizmu jesli nie lubisz np wolowiny choc jest najlepsza to mozesz ja zastapic wieprzowina lb kurczakiem w ostateczności rybami ale wtedy kup sobie l-karnityne do lykania Odpowiedz Link
nimeska Re: Pierwsza dieta 04.01.07, 11:51 inne zamienniki Salata=kapusta=fasolka Albo kawa z mlekiem albo z cukrem ( w mleku tez jest cukier- laktoza) Pomidory=papryka Zamiast kawy=kofex,guarana (nie herbata-rano musimy dostarczyc organizmowi kofeiny- az do obiadu spala nasze dzien wczesniej zjedzonekalorie!!) Zamiast jajek=omlet (jednak dla kobiet bez żółtek- nadmiar estrogenu w nich zawarty nie pomaga pozbyc sie sadelka z kobiecych partii- tylka i nog) Kompot=duzy owoc Dorsz może być zastąpiony pstrągiem. Kawa nie może być zastąpiona herbatą. Kawa MUSI być koniecznie posłodzona. Polędwica wołowa + filet z kurczaka + mięso jagnięce musi być pieczone na oleju z oliwek przyprawione tylko solą i pieprzem. Ryba gotowana przyprawiona solą i pieprzem. Odpowiedz Link
wioletta111 Re: Pierwsza dieta 06.01.07, 22:06 Dziekuje za rade bardzo mi ona pomogla , ale mam jeszcze dwa pytanka ile moge wypic kawy ktora uwielbiam nie stety pije tylko gorzka i jakie moge jesc owoce ?Lubie arbuzy grejfruty jablka ? Odpowiedz Link
nimeska Re: Pierwsza dieta 07.01.07, 11:52 kawa powinna byc bardzo mocna 10 gram kawy rozpuszczalnej to jest wg mojej kawy az 4 duze lyzeczki :/ ( moze to byc kubek 250 ml jak i filizanka 30 ml :)) cukier mus byc bo on dziala razem z kofeina na tarczyce ale zamiast cukru mozesz uzyc mleka jesli nie slodzisz kawy to mozesz po kawie zjesc , possac kostke dukru jesc mzoes zkazdy owoce oprocz bananow a awokado powodzenia Odpowiedz Link
wioletta111 Re: Pierwsza dieta 07.01.07, 12:47 Jeszcze raz serdeczne dzieki .Bardzo boli mnie glowa to normalne?Biore Diane35 leczniczo i antykoncepcyjnie chyba niema jakis przeciwskazan ta dieta? a moze wspomodz ja jakimis tabletkami?Mam od porodu slaba przemiane materi Odpowiedz Link
nimeska Re: Pierwsza dieta 07.01.07, 13:16 to jest bardzo drastyczna dieta dlatego nie powinno sie jej stosowac dluzej niz te 13 dni ale jak sie bedziesz bardzo zle czula, zawroty glowy, slabosc, bedziesz ale widzec nalezy ja natychmiast przerwac mnie wczoraj bardzo bolala glowa dlatego wypilam w ciagu dnia kawe ale musi byc zachowany odstep pomiedzy jedzeniem a kawa min godzina powinno sie przy tej jak przy kazdej innej tak ubogije diecie brac jakies witamiki, ja biore mulitiwitamine i magnez glowa moze bole z roznych przyczyn , nawet z powodu nie dotlenienia organizmu, idz na spacer, wypij jakas dobra herabtke ziolowa czy owocowa tylko nie czarna :) przeciwskazania sa takie ze trzeba byc dobrego zdriowia zeby podjac sie jakiejkolwiek drastycznej diety jak ci bedzie bardzo slabo mozna possac jakiegos cukierka bez cukru ;) jako kolo katunkowe ;) Odpowiedz Link
wioletta111 Re: Pierwsza dieta 07.01.07, 19:07 Dzisiaj jest moj 4dzien i jest lepiej nie boli mnie glowa ale to chyba dlatego ze zjadlam 2 kawalki arbuza i pol grejfruta oszukalam zoladek mam zamiar zjesc jeszcze 1 mala marchew. Odpowiedz Link