Dodaj do ulubionych

endokrynolog

15.06.10, 20:38
poszukuje dobrego i zarazem uprzejmego lekarza bądź lekarkę-
endokrynologa.polkowice lub lubin.najlepiej na nfz.będę wdzięczna za każdą
odpowiedź.
Obserwuj wątek
    • azelka Re: endokrynolog 16.06.10, 15:13
      Jeżdzę do Legnicy do szpitala wojewódzkiego do dr Spaczynskiej-Rusak.Kobieta
      jest b.rzeczowa ,sympatyczna i dodam,że po roku leczenia jest znaczna poprawa .
      • wiolcia29_2 Re: endokrynolog 17.06.10, 21:33
        Też słyszałam dużo dobrego o niej i wybieram się w sierpniu. W Lubinie
        nie polecam dr Stankiewicz-Olczyk. Sprawdziłam.
        • ja1_23 Re: endokrynolog 18.06.10, 00:10
          dziękuję Wam.masz wizytę dopiero w sierpniu czy to oznacza ,że tak długo się
          czeka na wizytę? a może ktoś jeszcze z własnego doświadczenia kogoś poleci?
          • wiolcia29_2 Re: endokrynolog 18.06.10, 19:08
            Tak, w maju rejestrowałam się na sierpień. Na refundowane wizyty
            rejestracja ma być w styczniu. Jak widać lekarka jest dość oblegana.
            • brokolama Re: endokrynolog 13.10.10, 11:06
              a dlaczego nie polecacie dr Stankiewicz-Olczyk? Ja słyszałam sporo dobrych opinii.

Tak w ogóle to własnie szukam dla siebie endokrynologa i powoli popadam w przerażenie. Wizyty PRYWATNE najwczesniej na grudzień, u doktor Szczepańskiej-Rusak na styczeń, na kombinacie dopiero koniec października.. To można zwariować.
              Powiem szczerze, że odnosze wrażenie, że człowiek się wykończy zanim dostanie się do lekarza. I to jeszcze prywatnie.

W ogóle nie rozumiem - tyle się w Polsce mówi o profilaktyce, szybkiej reakcji na objawy choroby a jak przychodzi co do czego to pomocy nie ma. Moje wyniki na tarczycę wskazują mocną nadczynność, pot zalewa mnie 50 razy dziennie, oczy podkrążone, jak trup - nawet spac nie mogę, bo budzą mnie fale potu i gorąca. A do lekarza nie mogę się dostać bo kolejki... pos usg tarczycy wyszło mi jakieś 4 guzki, więc rozumiem, że mam poczekac 4 miesiace aż będa większe? No to co z tą profilaktyką?!
              • wiolcia29_2 Re: endokrynolog 13.10.10, 11:16
                Dlaczego? Bo potrafi być bardzo niemiła. Źle dobrała mi dawkę hormonu, wpadłam w nadczynność, po minimalnym zmniejszeniu przez nią dawki, w ciągu miesiąca, dziesięciokrotnie zwiększyła mi się nadczynność. Mimo mojego beznadziejnego samopoczucia i wcześniejszej rejestracji odmówiła przyjęcia mnie. Bardzo długo dochodzilam do siebie po odstawieniu hormonu przez lekarza poz.
                • brokolama Re: endokrynolog 13.10.10, 13:34
                  kurcze.. to niedobrze.
                  i do kogo ostatecznie poszłaś? bo rozumiem że nie leczysz się u niej już?
                  • wiolcia29_2 Re: endokrynolog 14.10.10, 10:54
                    W przyszłym tygodniu jadę do dr Spaczyńskiej-Rusak. Od miesiąca wprowadziłam najniższą dawkę hormonu z powodu niedoczynności, czyli chwilowo leczę się sama.
                • agness1909 Re: endokrynolog 17.11.10, 02:09
                  Ja przez 1,5 roku leczyłam się u dr Stankiewicz-Olczyk i bez rezultatu.Ani razu nie dobrała mi dobrze dawki i co 2 miesiące miałam zły wynik TSH.Mam niedoczynność tarczycy i Hashimoto.Przez cały okres leczenia u tej Pani nie miałam dobrego wyniku więc zmieniłam lekarza i pojechałam do Legnicy do dr Krystyny Jurkian z wynikiem TSH 8,13 gdzie norma wynosi 0,27-4,20.Pani dr była w lekkim szoku jak zobaczyła ten wynik,zmieniła mi dotychczasowe tabletki na inne i zwiększyła dawkę i po miesiącu zażywania tych tabletek mój wynik TSH= 1,29 czyli w normie.Uważam to za wielki sukces gdyż p.Jurkian dokonała w miesiąc to,czego przez 1,5 roku nie dokonała p.Stankiewicz-Olczyk.
                  • wiolcia29_2 Re: endokrynolog 17.11.10, 10:02
                    Dobrze, że trafiłaś wreszcie na kompetentnego endokrynologa. :)
              • prigi Re: endokrynolog 14.10.10, 11:19
                Ja do niej chodzę od lat. nigdy nie była dla mnie nieuprzejma, nigdy nie zbagatelizowała u mnie żadnego objawu itd. prowadziła mnie przez kontrolę guza tarczycy, po wyciecie tegoż we Wrocku, po leczenie zastępcze. i fakt, też miałam polekową nadczynność, po minimalnym zwiększeniu leków, ale szybko mnie z tej nadczynności wyciągnęła. ja ją polecam,leczę się u niej głównie na NFZ, a na wizyte prywatną nie czekałam dłużej niż tydzień czasu, wystarczy powiedzieć jej jaki ma się problem, jaką sytuację hormonalną a na pewno znajdzie miejsce
                • kasiulkamal Re: endokrynolog 14.10.10, 22:45
                  JA POLECAM DR JURKIAN Z LEGNICY.NA GROTA ROWECKIEGO PRZYJMUJE :)
                  80 ZŁ WIZYTA I CIĘŻKO SIĘ DO NIEJ DOSTAĆ NIESTETY :/
                • wiolcia29_2 Re: endokrynolog 15.10.10, 00:30
                  Widocznie trafiłam na zły humor. Nie mam zaufania do takich lekarzy.

Na wizycie prywatnej byłaś w domu, czy przychodni? Bo ja chyba popełniłam błąd rejestrując się do przychodni, tak myślę.
                  • prigi Re: endokrynolog 15.10.10, 14:32
                    prywatnie byłam u niej w domu.
                    • wiolcia29_2 Re: endokrynolog 15.10.10, 16:54
                      No i o to chodziło.
                      • brokolama Re: endokrynolog 15.10.10, 23:36
                        kurcze, ciężko wybrać dobrego lekarza.. no ale w sumie zły humor kazdemu sie trafia. hm

a może słyszałyście coś o dr. Dobrowolskiej , wiem że w Medicusie przyjmuje?
                        • wiolcia29_2 Re: endokrynolog 16.10.10, 00:36
                          Leczyłam się u niej wieki temu, jako nastolatka. Nie mam zdania o niej obecnie. Opinie różne słyszałam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka