sibeliuss 12.02.10, 08:31 Tego to nie lubię. Jak jest śnieg to sarkanie, że za dużo, za długo no i zimno. Jak były zimy bez śniegu to było marudzenie, ż kiedyś to były zimy... Czy ludzie mają gen narzekactwa? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agulaszek Re: Narzekanie 12.02.10, 08:57 na pewno już człekokształni narzekali na pogodę spadł śnieg-gorsze polowanie bo bedzie widać ślady gdyby spadł śnieg-lepiej by było bo trudniej byłoby nas wyczuć także to czysty atawizm Odpowiedz Link
jhbsk Re: Narzekanie 12.02.10, 08:40 Jak zimy były bezśnieżne to nie marudziłam. Nie lubię zimy. Odpowiedz Link
bubster Re: Narzekanie 12.02.10, 09:02 W Polsce chyba tak. Celowo nie piszę "Polacy" tylko "w Polsce" - ten gen znika czasami na emigracji Odpowiedz Link
menk.a Re: Narzekanie 12.02.10, 09:05 A może to oznaka braku tematu do rozmów? A jak nie ma o czym gadać to warto chociaż ponarzekać? Nie, niemądra hipoteza. Odpowiedz Link
dede43 Re: Narzekanie 13.02.10, 08:14 menk.a napisała: > A może to oznaka braku tematu do rozmów? A jak nie ma o czym gadać to warto chociaż ponarzekać? Nie, niemądra hipoteza. Naprawdę mądra. Od czasu do czasu przyjaciółka zaprasza mnie na tzw. totalne narzekanie. Mamy o czym gadać tak "na codzień", ale takie totalne narzekanie oczyszcza nam dusze co jakiś czas. Odpowiedz Link
tygrysgreen Re: Narzekanie 13.02.10, 10:30 hipoteza dobra narzekanie albo plotki i jest temat na cały dzień Odpowiedz Link
wawa.1 Re: Narzekanie 12.02.10, 19:17 Czlowiek musi sobie ponarzekac, bo jak nie ponarzeka to jest chory Odpowiedz Link
matt.j Re: Narzekanie 13.02.10, 11:04 Znajomy od czasy do czasu dzwoni do nas i za każdym razem zaczyna rozmowę: „Co u was słychać?” Na co odpowiadam „A wszystko dobrze”. Zawsze śmieje się, że jesteśmy jedyną parą z jego znajomych, do której warto zadzwonić chociażby po to aby usłyszeć, że u kogoś jest dobrze a nie tylko same narzekania Odpowiedz Link
anoagata Re: Narzekanie 13.02.10, 15:13 Powodów do narzekania można mieć 150 albo i więcej,co ranek namiętnie narzeka mój mąż.Ja nie cierpię ludzi narzekających,bo to jest bez sensu. Odpowiedz Link
1_konkretna Re: Narzekanie 13.02.10, 15:20 ....to nie narzekanie , to takie sobie zdawkowe rozmowy o pogodzie... Odpowiedz Link
anoagata Re: Narzekanie 13.02.10, 15:29 Coś w tym rodzaju tylko codziennie w innmm wydaniu ale też nie tylko.. Odpowiedz Link