17.03.11, 22:49
Jak wiadomo, samoloty się spóźniają, niekiedy konieczne jest przeczekanie na lotnisku kilku godzin w oczekiwaniu na połączenie przesiadkowe, a tymczasem na Okęciu pod względem gastronomicznym panuje zawstydzająca posucha. W części ogólnodostępnej poza bułami z plastiku nie uświadczysz niczego. Po przejściu kontroli bezpieczeństwa w sektorze zwanym niegdyś wolnocłowym króluje zaś niepodzielnie restauracja Sami Swoi, należąca do wrocławskiego koncernu gastronomicznego Krawczyk.
(....)
Porcje nakładane przez obsługę są obfite, kolejka zgłodniałych pasażerów posuwa się dość szybko. Fakap ma miejsce dopiero przy kasie. Otóż na menu wywieszonym na ścianie ceny podawane są za 100 g potrawy, co umyka uwadze większości klientów. Kucharze nakładają od serca, namawiają do kolejnych dodatków. W efekcie nie zdarzyło mi się jeszcze, bym za jedno danie z napojem zapłacił mniej niż 100 zł. Nie dotyczy to jednak tylko mnie. Wczoraj usiadłem przy stoliku koło kasy i wsłuchiwałem się w komentarze klientów. Większość była zaskoczona wysokością rachunku, ale też kuliła uszy po sobie. W końcu wybieramy się za granicę, wokół Francja elegancja, a ty tu człowieku będziesz się targował o kilkadziesiąt złotych.
cjg.gazeta.pl/CJG_Warszawa/1,104435,9193073,Sami_Swoi.html
Tez sie tak nabralam,wprawdzie nie na lotnisku...
Obserwuj wątek
    • gazeta_mi_placi Re: Sami Swoi 18.03.11, 06:53
      Myślałam że to będzie o tym forum trolli.
      • skiela1 Re: Sami Swoi 18.03.11, 14:12
        gazeta_mi_placi napisała:

> Myślałam że to będzie o tym forum trolli.

Glodnemu chleb na myslitongue_out
    • chlodne_dlonie Re: Sami Swoi 18.03.11, 08:09
      No cóż..info o cenie obowiązującej za 100 g to genialny w swej prostocie pomysł
      niemniej klient nabierze się tylko raz, myślę

..no, chyba że przy kolejnym locie wybierze słony rachunek zamiast burczenia w brzuchu wink

• skiela1 Re: Sami Swoi 18.03.11, 14:16
        chlodne_dlonie napisała:

> No cóż..info o cenie obowiązującej za 100 g to genialny w swej prostocie pomysł

Kompletnie mi ten pomysl nie pasuje.
        Teraz zwracam uwage i ...unikamsmile

>
        • chlodne_dlonie Re: Sami Swoi 18.03.11, 14:37
          Ale raz zabuliłaś wink

O krótkowzroczności ww strategii pisałam powyżej (ucięłaś cytat tuż przed tongue_out)

..chcesz czy nie 'hit&run' to też jakiś pomysł na biznes
          ponoć nawet opłacalny
          ale ja tam nie wiem, w handlu nie siedzę wink
          • skiela1 Re: Sami Swoi 18.03.11, 15:02
            Zabulilam raz ,bylo to w warszawskiej Galerii handlowej.
            Drugi raz swiadomie zabulilam nad morzem polskim.Smazalnia ryb jakies salatki,kolejka na 'kilometr' a oni waza...wrrrr

Hit&run ma krotkie nogi.
            • ralphie Re: Sami Swoi 29.03.11, 13:41
              skiela1 napisała:

> Hit&run ma krotkie nogi.

Niestety nie zawsze... znam takich co to hitnęli nie jednego żyranta i dostatnio sobie żyją jak ta jemioła...

• prazanka44 Re: Sami Swoi 29.03.11, 22:31
                Nie wiem, jak Francja, ale elegancja to raczej nie jest, zbyt ordynarne naciaganie klienta.
    • tresa5 Re: Sami Swoi 01.04.11, 19:06
      "W końcu wybieramy się za granicę, wokół Francja elegancja, a ty tu człowieku będziesz się targował o kilkadziesiąt złotych. "

Wtedy trzeba grzecznie poprosić o zmniejszenie porcjismile
      To żaden wstyd.
    • lukasz.1978 Re: Sami Swoi 03.04.11, 08:17
      No pięknie golą klientów. Pazerne dupki.
      • jedzoslaw Re: Sami Swoi 03.04.11, 09:55
        Co to jest "fakap"? Chyba się starzeję. A swoją drogą, cennik jest chyba widoczny dla wszystkich.
        • skiela1 Re: Sami Swoi 03.04.11, 15:43
          no ale co slepemu po oczachtongue_out

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka