Dodaj do ulubionych

czego oczekujemy

24.09.11, 20:50
Czego oczekujemy po nowych wyborach. Poprawy własnej sytuacji materialnej ? poprawy stanu finansów publicznych ? a może upadku Polski, albo powstania RP z bagna w którym po raz kolejny tkwimy po kokardkę ? kto czego oczekuje, na co liczy. Tylko szczerze smile
Obserwuj wątek
    • dunajec1 Re: czego oczekujemy 24.09.11, 21:56
      Tak miedzy Bogiem a prawda, jak sie zmieni rzad np. pisdziekce wygraja, co moga zmienic?
      Skad wziasc pieniadze aby cos zrobic czy dac jak sie obiecuje? Chyba tylko liczyc na to ze damy zadluzajac kraj, bo do nastepnych wyborow nie doczekamy?A zeby naprawic co spierdola nastepny rzad musi albo podniesc podatki albo ograniczyc wydatki, no i znowu ci pierwsi beda lepsi bo ....my dawalismy, i kolo sie zamyka. Swiatowa gospodarka sie liczy, zeby sprzedac trzeba tanio zrobic, a u nas kazdy chce jak najszybciej byc bogatym, a pracownik? A kto to taki?
      • czarek_777 Re: czego oczekujemy 25.09.11, 05:31
        A z obecnego rządu jesteś zadowolony ? przecież pisdzielce od czterech lat nie rządzą, nie oni nas zadłużają smile
        • sibeliuss Re: czego oczekujemy 26.09.11, 14:31
          A nie uważasz, że jedni są warci drugich?
    • kanchi Re: czego oczekujemy 25.09.11, 00:30
      Im więcej osób ma oczekiwania od polityków, tym politycy są mniej skuteczni.
      • czarek_777 Re: czego oczekujemy 25.09.11, 05:35
        Więc jak ich zmusić do skuteczności smile dalszym medialnym i naszym lizaniem czterech liter magdalenkowej koalicji ? a może rewolucja i wziąć sprawy w swoje ręce. jak mówił TW Bolek ? miłego dnia.
        • anoagata Re: czego oczekujemy 25.09.11, 11:06
          Oczekuję cierpliwie przetrwać te dwa tygodnie błazeństwa a potem to już będzie tylko lepiej dla większości Polaków,dla mnie teraz jest dobrze.
        • kanchi Re: czego oczekujemy 25.09.11, 14:05
          > Więc jak ich zmusić do skuteczności

Nie zwiększając liczby zmuszających.
          • czarek_777 Re: czego oczekujemy 26.09.11, 09:30
            Ale oni pączkują, jak drożdże smile więc nie masz na to wpływu, na szybki rozrost tego stada big_grin Ty masz tylko cicho siedzieć i zarabiać na Nich, albo.......emigrować smile
            • sibeliuss Re: czego oczekujemy 26.09.11, 14:32
              Wierzysz w obietnice Jarosława albo w opowieści Donalda? Które są Ci bliższe?
    • matt.j Re: czego oczekujemy 26.09.11, 14:10
      czarek_777 napisał:
      > Czego oczekujemy po nowych wyborach.

Na pewno nie chcę abyśmy mieli znowu zabawę w rozdawnictwo. A teraz co się słyszy, ciągle partie opozycyjne obiecują, że jak wygrają to tym i tamtym dadzą, innym zwiększą, jeszcze innym dadzą więcej i więcej. Mam tylko jedno pytanie skąd na ten szeroki socjal chcą wziąć pieniądze? Przy czym to jest bezsensowne rozdawnictwo, ludziom nie powinno się rozdawać ryb a wędki. Ale przecież za ryby można zdobyć więcej głosów niż za wędki.
      • czarek_777 Re: czego oczekujemy 26.09.11, 15:00
        Sbellius ! ja nikomu nie wierzę, ani Jarkowi ani Donaldowi smile więc komu zaufać Matt ? też jestem przeciwny rozdawnictwu ale jeszcze bardziej jestem przeciw temu ,że nie mam wpływu na co idą moje podatki ? dziś coraz więcej rzeczy jest utajnianych jak choćby ostatnia ustawa /dotycząca utajniania/ własnie cichcem podpisana przez Komorowskiego. Czemu media o tym milczą ? no ale gdyby było tak za rządów 'pisdzielców' to dopiero byłoby wycie 'tefaenów' że to zamach na jawność życia publicznego, na demokrację smile i to jest chore w państwie polskim. Media nie recenzują rządzących, zajmują się głównie tym, jaki np stolec oddał dziś J Kaczyński - luźny czy gęsty albo czy ma włosy w nosie smile big_grin a co mnie obchodzi opozycja, nie Oni rządzą.
        • sibeliuss Re: czego oczekujemy 26.09.11, 15:03
          Czyli teoria wielkiego spisku?
          • jedzoslaw Re: czego oczekujemy 26.09.11, 15:07
            Może nie oczekuję, ale chciałbym generalnie dwóch rzeczy:

-jednomandatowe okręgi wyborcze
            -podatek liniowy

Wiem, że nikt tego nie ruszy, ale pomarzyć można.
            • sibeliuss Re: czego oczekujemy 26.09.11, 15:09
              Ustawa o związkach partnerskich smile
          • czarek_777 Re: czego oczekujemy 26.09.11, 15:14
            Żaden spisek smile po prostu kontrolowany spad czerwonych na cztery łapy przy pomocy....no czyjej smile
            • sibeliuss Re: czego oczekujemy 26.09.11, 15:20
              Czerwonych czyli?
              • czarek_777 Re: czego oczekujemy 26.09.11, 15:31
                Indian, czerwonoskórych, być może z plemienia Apaczów big_grin big_grin pzdr smile
                • sibeliuss Re: czego oczekujemy 26.09.11, 15:35
                  Ja lubię nazywać rzeczy po imieniu, unikam ogólników smile
                  • czarek_777 Re: czego oczekujemy 26.09.11, 15:40
                    Ale przecież wiesz o co mi chodzi smile ale przekomarzasz się smile nic nie szkodzi smile skurczybki, dużo krzywd moja familia im zawdzięcza i to już po 89 tym. Do później.
                    • sibeliuss Re: czego oczekujemy 26.09.11, 15:47
                      Jesteśmy z różnych pokoleń smile
                      Jakoś nie obawiam się powrotu komuny, bardziej mierzi mnie kaczyzm.
                      • matt.j Re: czego oczekujemy 26.09.11, 18:52
                        sibeliuss napisał:
                        > Jakoś nie obawiam się powrotu komuny, bardziej mierzi mnie kaczyzm.

A mnie czarna komuna. To się robi groźne w tym kraju. Najpierw pomogli obalić historyczną komunę aby następnie sami zająć jej miejsce i domagać się od społeczeństwa jednego, jedynie słusznego światopoglądu.
                        • sibeliuss Re: czego oczekujemy 29.09.11, 08:53
                          Mnie dziwi, że młodzi, wykształceni ludzie tak łatwo łykają te bzdury zza ołtarza nazywając to podtrzymaniem tożsamości narodowej.
                      • czarek_777 Re: czego oczekujemy 26.09.11, 18:55
                        Dla mnie straszenie PiSem jest śmieszne ,nie boję się kaczyzmu bo to bzdura ukuta na potrzebę wyeliminowania przeciwnika politycznego oraz straszenie społeczeństwa 'czarnym ludem' którym jest, ma być JK smile boję się pełzającego totalitaryzmu które rodzi się teraz pod rządami PO. Karanie aresztami i mandatami za krytykę i wyśmiewanie się z rządzących, siłowe rozpędzanie demonstracji antyrządowych, aresztowania dziennikarzy filmujących antyrządowe demonstracje /Gdańsk/ czy napad zbrojnej brygady ABW na satyryka w Jego mieszkaniu smile na razie są to incydenty, ale kontrolowane incydenty. Mają dać władzy odpowiedź, na ile jej pozwolimy. Póki co ,pozwalamy na bardzo wiele. Pomyśl teraz, przypomnij sobie. Na ile opinia publiczna i media pozwalały władzy, przymykały oko na jej wpadki gdy rządził PiS a na ile teraz, gdy rządzi PO. Jest przepaść w ocenie na korzyść PO. I bez względu na poglądy polityczne, każdego myślącego powinno to niepokoić. PO coraz bardziej ogranicza społeczeństwu możliwość kontrolowania siebie i tego co robi a na krytykę reaguje coraz większą agresją i represjami - jak za PZPR. Bo ludzie jawnie już mówią że strach przyznać się że popiera się PiS by nie stracić pracy. Ciebie to nie niepokoi ? bo mnie tak smile
                        • jedzoslaw Re: czego oczekujemy 26.09.11, 19:15
                          czarek_777 napisał:

Wiesz, dla mnie też straszenie PiSem jest przesadzone. W przypadku PiS boję się przede wszystkim imbecyli w rządzie, których trzeba będzie się wstydzić (typu Fotyga) oraz klerykalizacji i wiernopoddaństwa wobec Rydzyka, natomiast co najmniej przesadne jest porównywanie PiS do faszyzmu. Co do zaś zjawisk, które opisujesz pod rządami PO to miały one jednak już miejsce pod rządami PiS. Mam tu na myśli choćby ściganie jakiegoś menela za obrazę L.Kaczyńskiego czy niechlubną akcję wobec B.Blidy (swoją drogą, nie uważam, że Blida była "czysta"). I nie zapomnę wreszcie koalicji PiS z Lepperem, co dodatkowo stało w sprzeczności ze wcześniejszymi słowami J.Kaczyńskiego na temat Samoobrony. Dlatego dla mnie PiS wcale nie jest lepszy. Strach się przyznawać do popierania PiS? Nigdy się z tym nie spotkałem, za to na pikietach fanów PiS i Rydzyka przyznanie się do niepopierania PiS-u skutkowało usłyszeniem, że jest się żydem/masonem/Volksdeutschem/targowiczaninem/zdrajcą. To samo zresztą działo się podczas mityngów pod Pałacem Prezydenckim.
                          • sibeliuss Re: czego oczekujemy 29.09.11, 08:55
                            jedzoslaw napisał:

> czarek_777 napisał:
                            >
                            > Wiesz, dla mnie też straszenie PiSem jest przesadzone. W przypadku PiS boję się
                            > przede wszystkim imbecyli w rządzie, których trzeba będzie się wstydzić (typu
                            > Fotyga) oraz klerykalizacji i wiernopoddaństwa wobec Rydzyka,

I z tym dokładnie kojarzy mi się PiS.
                        • matt.j Re: czego oczekujemy 26.09.11, 19:52
                          czarek_777 napisał:
                          > boję się pełzającego totalitar
                          > yzmu które rodzi się teraz pod rządami PO. Karanie aresztami i mandatami za kry
                          > tykę i wyśmiewanie się z rządzących, siłowe rozpędzanie demonstracji antyrządow
                          > ych, aresztowania dziennikarzy filmujących antyrządowe demonstracje /Gdańsk/ cz
                          > y napad zbrojnej brygady ABW na satyryka w Jego mieszkaniu smile na razie są to i
                          > ncydenty, ale kontrolowane incydenty.

Czy ty naprawdę masz sklerozę? Swoją drogą prawie identyczny tekst jak ten twój ostatnio słyszałem w tv z ust któregoś z działaczy PiS’u. Normalnie jakbyś po nim powtarzał albo jakbyście na tym samym szkoleniu byli.

Nie pamiętasz już popisowych aresztowań przed kamerami, których dokonywano pod dyktando Ziobry? Nie pamiętasz „afery” największego mordercy wśród medyków jakim był uniewinniony doktor G? Nie pamiętasz aresztowania Blidy? Nie pamiętasz problemów niejakiego bezdomnego Huberta H. oskarżonego o zniewagę głowy państwa, którego poszukiwano w całym kraju? Jakoś obecnie znacznie gorsze zniewagi głowy państwa można usłyszeć na każdym zgromadzeniu zwolenników PiS’u pod pałacem prezydenckim i jakoś nikt ich za to nie ściga ani nie sądzi.
                          Tak, koalicja z przystawkami LPR i Samoobrona to był majstersztyk. A jeszcze przejęcie ich wyborców i rozpętanie afery żeby zniszczyć swoich koalicjantów przy pomocy służb to faktycznie jest państwo prawa. A wspaniała apolityczna służba PiS’u czyli CBA… na czele z Kamińskim jawnie popierającym tylko jedną, właściwą partię. Właśnie to jest kolejna rzecz której nie chciałbym. Wykorzystywanie wszelkich służb do własnych celów politycznych.
                          Ale cóż to przecież PiS jest świetny a PO be. Także to co było złego za czasów rządów PiS’u należy puścić w niepamięć, tak jakby nie istniało, nie było i nie wydarzyło się. Niestety wiele więcej nie działo się za rządów PiS’u, ale przynajmniej media miały pożywkę, na tacy dostawali codziennie nowinki do pokazania dziennikach, afera aferę goniła, działo się.
        • matt.j Re: czego oczekujemy 26.09.11, 18:49
          czarek_777 napisał:
          > Czemu media o tym milczą ?

Może złych mediów jesteś widzem/słuchaczem? TokFM w zasadzie głównie o tym dziś mówił.
          • czarek_777 Re: czego oczekujemy 26.09.11, 19:53
            Mimo że jestem wierzącym i praktykującym, też jestem zdecydowanym zwolennikiem rozdziału kościoła od państwa. Ale bez przesady. Straszenie dziś klerem ,podobnie jak PiSem też zaczyna już być śmieszne smile władze mamy świeckie i z naszego wyboru a to czy taki czy inny polityk deklaruje swoją przynależność do jakiej religii niby co oznacza. W Stanach kolejni Prezydenci bez przerwy odnoszą się do Boga ,że modlą się o pokój smile i co ? tam nikomu to nie przeszkadza. U nas nazywa się takich moherami i że przynoszą Polsce wstyd smile myślę że jesteśmy strasznie zakompleksionym społeczeństwem. I bardzo zacofani jeśli chodzi o tolerancję i budowanie demokracji smile

A Rydzyk to w sumie sympatyczny gość jest smile a jaki śmieszny, bo umie rozweselić big_grin
            • matt.j Re: czego oczekujemy 26.09.11, 22:10
              czarek_777 napisał:
              > Ale bez przesady. Straszenie dziś klerem ,podobn
              > ie jak PiSem też zaczyna już być śmieszne smile władze mamy świeckie i z naszego
              > wyboru a to czy taki czy inny polityk deklaruje swoją przynależność do jakiej r
              > eligii niby co oznacza.

Ja nie straszę klerem, ja tylko zwracam uwagę na rzeczywistość, która nas otacza. Na to co polski kler zrobił i robi, i mówię, że mi się to nie podoba. Tak, tak, wiem w tym kraju nie wypada mówić czegokolwiek negatywnego o klerze a już tym bardziej o papieżu. Ale jak widzę tą zgniliznę moralną u ludzi zajmujących się z zawodu głównie umoralnianiem to nie zamierzam milczeć.
              Przy czym zwróć uwagę, że nie stawiam znaku równości między klerem, kościołem i wiarą. Jeśli wiara polskich katolików byłaby tak zgniła jak polski kler to byłoby straszne.

Wiara jest czymś indywidualnym, czymś co człowiek ma w sercu a nie czym epatuje na siłę innych. Mi naprawdę nie przeszkadza czyjaś wiara. Niech ją tylko zachowa dla siebie a nie zmusza innych do niej, niech nie zmienia prawa kierując się wytycznymi swojej wiary ponieważ w ten sposób chce narzucać przestrzeganie jej wytycznych wszystkim obywatelom. A póki co nie jesteśmy ponoć państwem wyznaniowym. Jak to samo robią muzułmanie w krajach gdzie stanowią większość to nasi prawi obywatele oburzają się jak tak można.

> A Rydzyk to w sumie sympatyczny gość jest smile a jaki śmieszny, bo umie rozweselić big_grin

Pewnie, Rydzyk to sympatyczny biznesmen… nie wiem co takiego zabawnego jest np. w jego tekstach antysemickich, w nawoływaniu do nienawiści wszystkiego co inne ,obce i co go niepopiera? Może mamy inne poczucie humoru…
              • czarek_777 Re: czego oczekujemy 26.09.11, 22:28
                'Pewnie, Rydzyk to sympatyczny biznesmen… nie wiem co takiego zabawnego jest np. w jego tekstach antysemickich, w nawoływaniu do nienawiści wszystkiego co inne ,obce i co go niepopiera? Może mamy inne poczucie humoru…'

Wszystko o czym napisałeś to ja wielokrotnie wysłuchiwałem z ust m.in W Bartoszewskiego, Niesiołowskiego Palikota czy Kutza tylko że zamiast antysemickich hasła było antypolskie. Nawoływali do dorzynania watah, do zamordowania i wypatroszenia szefa opozycji, przeciwników politycznych nazywali karłami moralnymi, bydłem, moherami. Gdzie przy nich Rydzyk, ze swoim - nie nazywajmy szamba perfumerią, gdy mówił o aborcji. Może mamy inne poczucie humoru smile

Chyba mam dużo szczęścia ale poznałem w życiu wielu wspaniałych księży społeczników i wychowawców młodzieży. Z niektórymi do dziś przyjaźnimy się i spotykamy. Ale w każdej grupie społecznej oczywiście zdarzają się czarne owce, w kościele wśród księży także.
                • matt.j Re: czego oczekujemy 26.09.11, 22:55
                  czarek_777 napisał:
                  > Wszystko o czym napisałeś to ja wielokrotnie wysłuchiwałem z ust m.in W Bartosz
                  > ewskiego, Niesiołowskiego Palikota czy Kutza

A to teraz bawimy się w hasło "On nie jest taki zły ponieważ są gorsi od niego". Rewelacyjne podejście, tylko nie pisaliśmy teraz o nikim z wymienionych przez ciebie a o Rydzyku, także nie odwracaj kota nie wiadomo czym.

> Chyba mam dużo szczęścia ale poznałem w życiu wielu wspaniałych księży społeczn
                  > ików i wychowawców młodzieży. Z niektórymi do dziś przyjaźnimy się i spotykamy.
                  > Ale w każdej grupie społecznej oczywiście zdarzają się czarne owce, w kościele
                  > wśród księży także.

Też poznałem, może nie wielu a kilku. Świetni ludzie, niestety spora część z nich zazwyczaj wyjeżdża na misje albo odchodzi. Szkoda, że są jedynie wyjątkami wśród tej masy czarnych owiec na czele z własną hierarchią. Problem w tym, że jak się patrzy na całokształt kleru, jego zachłanność, pazerność, rozwiązłość, pragnienie władzy i pieniędzy, moralną zgniliznę i przekonanie o własnej ponadprzeciętnej wartości uprawniającej do braku szacunku dla bliźnich to tam nie czarne owce a ci świetni ludzie się "zdarzają". Niestety kler polski nie jest każdą grupą społeczną, jest bardzo specyficzną grupą społeczną. I pewnie się nie zmieni dokąd nie zmuszą go do tego wierni odchodzeniem od dotowania kościoła.
                  • czarek_777 Re: czego oczekujemy 26.09.11, 23:06
                    Nic nie odwracam - musiała być 'przeciwwaga' smile a poza tym Rydzyk to nie polityk, On z kieszeni mi nie wyjmuje, politycy to robią. Rydzykowi dam gdy będę chciał albo pogonię, na tych drugich mocy nie mam, by nie zadłużali mnie i to wbrew mojej woli smile dobranoc.
                    • matt.j Re: czego oczekujemy 27.09.11, 19:42
                      Tja, a dotacje, które dostał dzięki koneksją politycznym wyrobionym poprzez politykowanie to z czyjej kieszeni?
                      • czarek_777 Re: czego oczekujemy 27.09.11, 19:55
                        Dotacje dostaje dzięki politykom na których my głosujemy smile też jestem przeciwny dotacjom dla KK ale co mogę zrobić. Przeciw wielu innym dotacjom też jestem przeciw i też wpływu na to nie mam. Np na fundowanie z mojej kasy Tuskowych podróży życia nie mam wpływu czy na Jego co tygodniowe loty na weekendy do Gdańska smile na dotowanie gigantycznego długu publicznego jaki 'funduje' mi rząd od czterech lat też nie mam wpływu - itd itp et cetera smile pzdr.
                        • matt.j Re: czego oczekujemy 27.09.11, 20:34
                          czarek_777 napisał:
                          > Np na fundowanie z mojej kasy Tuskowych pod
                          > róży życia nie mam wpływu czy na Jego co tygodniowe loty na weekendy do Gdańska
                          > smile

Jakoś Jarkowych częstych lotów do brata do Juraty nie wypominasz? Dlaczego Tuskowe bardziej ci przeszkadzają?
                          Dla mnie jest tu jakaś hipokryzja. Z jednej strony, jeśli dobrze widzę, twierdzisz, że nie popierasz PiS, a z drugiej nie śmiesz nic złego na tą partię powiedzieć, ani zgodzić się z żadnym faktem, który świadczyłby źle o tej partii. Za to po PO jedziesz jak po starej kobyle ile się tylko da, masz im każdą pierdołę, nawet wyimaginowaną za złe.

Nie zamierzam z siebie robić obrońcy PO ponieważ nie jestem ich jakimś szczególnym zwolennikiem, chociaż przyznam, że jeśli chodzi o PiS to jestem na pewno ich przeciwnikiem.

Taki totalny brak obiektywizmu i bardzo wyraźna stronniczość twoich wypowiedzi jest nader podejrzana i wzbudza brak zaufania do nich nawet w miejscach gdzie możesz mieć rację.
                          Nie wiem, może ty jednak jesteś/byłeś może członkiem albo przynajmniej zwolennikiem PiS’u? Przyszedłeś tu aby pod płaszczykiem obiektywizmu wybielać PiS i sączyć jad na PO? Czymś takim mi to zalatuje.
                          • czarek_777 Re: czego oczekujemy 27.09.11, 21:43
                            Człowieku !! nie irytuj się tak smile przede wszystkim nie uważam J K za Pana Boga a partii PiS za panaceum na wszystko co złe w naszym kraju smile i najważniejsze - za rządów PO miało być co ? miało być inaczej - cud gospodarczy miał być a emigranci wyczarterowanymi samolotami mieli wracać do kraju gdzie będzie czekała na Nich co ? dobrze płatna praca - za 100 - 1200 zł netto smile odsłuchaj expose Tuska oraz Jego przedwyborcze obietnice i porównaj z rzeczywistością. Płacę podatki w tym kraju i mam prawo rozliczać każdego polityka. Dziś rządzi Tusk, a że rządzi do de - jeżdżę i będę jeździł jak po Nim łysej kobyle. Jak po psie nawet smile bo wolno mi dziś zastępować media i recenzować ich pupila PO skoro im nie wolno bo naczalstwo nie pozwala - jak za komuny smile to tyle, niepotrzebnie bardzo zdenerwowany kolego smile
                            • matt.j Re: czego oczekujemy 27.09.11, 22:52
                              czarek_777 napisał:
                              > Człowieku !! nie irytuj się tak smile

Czarku, gdzie w mojej wypowiedzi widzisz irytację czy zdenerwowanie? To, że ktoś zwraca uwagę na żenujący brak sprawiedliwości i logiki w twoich wypowiedziach nie oznacza, że podchodzi to tego tak emocjonalnie jak ty sam. Naprawdę są w tym kraju ludzie potrafiący rozmawiać o polityce bez nerwów. Oczywiście patrząc na wszystkich zacietrzewionych zwolenników PiS'u manifestujących co miesiąc aż ciężko w to uwierzyć, szczególnie komuś kto wyznaje ten sam nurt polityczny i zapewne emocjonalny również.

> przede wszystkim nie uważam J K za Pana Bog
                              > a a partii PiS za panaceum na wszystko co złe w naszym kraju smile

Naprawdę jestem pod wrażeniem... rozumiem, że nie uważasz za panaceum ale sądząc po twoich wypowiedziach to zapewne za najlepszą partię w tym kraju, która nigdy żadnych błędów nie popełniła, czyż nie mam racji? smile

> i najważniejsze - za rządów PO miało być co ?

No i znowu mamy twoją odpowiedź na temat PiS’u: „ale PO to…”. Jak pisowscy działacze w tv.
                              Coś w tym jest, jakieś pranie mózgów dla działaczy partyjnych w celu wtłoczenia im jedynej poprawnej polityki informacyjnej partii. Na jakiekolwiek pytanie zawierające zarzut pod adresem PiS’u odpowiadają „ale PO to…” albo „ale pan Tusk tamto…”.
                              Mamy serdecznego znajomego, który niestety jest aktywnym działaczem PiS’u i dokładnie tak samo zaczyna każdą wypowiedź nt. swojej partii, nawet w czysto towarzyskich rozmowach.

Przynajmniej teraz mam jasność kim jesteś smile
                              • czarek_777 Re: czego oczekujemy 28.09.11, 09:13
                                Matt mam się za normalnego smile a dlaczego ? a dlatego ,że zachowuje się tak, jak jak zachowuje się typowy mieszkaniec państwa o rozwiniętej i ugruntowanej demokracji. Nie zajmuję się opozycją, nie żądam jej delegalizacji czy dorżnięcia ale patrzę na ręce aktualnie rządzących - Ich recenzuję i pilnuję, by zamiast demokracji ,w której ja chcę i mam prawo żyć nie zbudowali mi cichcem państwa totalitarnego a co jest czynione przez tzw budowniczych III RP smile przykłady ? a do cholery ich dookoła ,wystarczy tylko siebie i oczęta otworzyć albo klapki z nich zrzucić smile miłego dnia.
                                • matt.j Re: czego oczekujemy 28.09.11, 20:24
                                  Zafiksowany jesteś niesamowicie. Chyba naprawdę szkoda czasu na rozmowę, w której druga strona całkowicie ignoruje argumenty a odpiera je zmieniając za każdym razem niewygodny temat...
                            • prazanka44 Re: czego oczekujemy 27.09.11, 22:59
                              Ja zagłosuję głównie dla podtrzymania demokracji, bo żadna partia mnie nie pociąga. Głosowałabym na jakąś socjaldemokrację, gdyby w Polsce była.
                              • czarek_777 Re: czego oczekujemy 28.09.11, 10:22
                                wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,10364706,O__Rydzyk_sie_raduje____Jest_goraca_woda_.html?v=1&obxx=10364706&order=najnowsze&page=2#opinions
                                bunia3 godzinę temu Oceniono 5 razy -3
                                Tak się realizuje inwestycje dla dobra Polski. Brawo, o. Rydzyk! Pokazał Polakom, swiatu, kto to jest Tusk! Potrafi tylko rzucać kłody pod nogi dla dobrych inwestycji, a rozdawać pieniadze "swoim" kacykom.
                                dings_1
                                Inny post z forum GW

Jesteś chorym umysłowo palantem i zapamiętaj to o czym piszę osobo o intelekcie pantofelka. Nie jestem ani słuchaczem ani zwolennikiem Rydzyka ale cholera człowieka bierze jak jakiś półgłówek wyzywa kogoś od złodziei bo typowym złodziejem jest Tusk z Rostowskim to właśnie oni mnie okradają chociażby podczas plądrowania w moim portfelu i walizkach podnosząc podatki.Rydzyk matole mnie jeszcze nie okradł ani nikogo a że ma pieniądze to dają mu ludzie(ja nie dałem ani grosza i podejrzewam matole,że ty też) a to już robi różnicę.

Rydzyk niech zrzuca sutannę i staje na czele nowego rządu big_grin big_grin big_grin
                                • sibeliuss Re: czego oczekujemy 28.09.11, 11:17
                                  czarek_777 napisał:

> Rydzyk niech zrzuca sutannę i staje na czele nowego rządu big_grin big_grin big_grin
                                  >
                                  Ciekawe czy wylądowałbym w gettcie czy na lobotomii?
                                  • irena0503 Re: czego oczekujemy 28.09.11, 13:03
                                    Oczywiście,biznesu z sutanną nie można łączyć....to nieprzyzwoite.

Czego oczekuję?...niczego,to jak żyję zależy wyłącznie ode mnie i to od siebie oczekuję czasami więcej ,politycy nie mają tu nic do rzeczy.
                                    • czarek_777 Re: czego oczekujemy 28.09.11, 14:32
                                      Nie tylko nieprzyzwoite ,niepoprawne smile bo lepiej żreć trawę, niż naśladować....jakiegoś oszołoma Rydzyka, który jednak potrafi wykorzystywać 'ewangeliczne talenty', znaczy się zrobić z niczego bardzo opłacalny biznes smile ale z Rydzyka brać przykład ???!!! nieeee !!! bo świat będzie się śmiał smile więc lepiej podziwiajmy innych, tym co zależy i się chce, a samemu kwękajmy - że Rydzyk to, Jarek tamto a jeszcze gradobicia a kibole obrażają a jeszcze rok w rok powodzie. I dlatego my wciąż o 'chlebie i wodzie' smile a nie że to wina geniusza ,kominiarza, politycznego hochsztaplera Donalda Tuska smile
                                      • skiela1 Re: czego oczekujemy 28.09.11, 14:54
                                        a tego Maybacha to jeszcze ma,czy sprzedal?smile
                                        • czarek_777 Re: czego oczekujemy 28.09.11, 15:04
                                          Słyszałem ,że On ma tak tego maybacha jak ja powiedzmy rakietę kosmiczną smile ale nie wiem, zdjęcia samochodu nigdy nie widziałem. Oczywiście z Nim w środku smile
                                          • sibeliuss Re: czego oczekujemy 28.09.11, 15:35
                                            Czyli Maybach parkujący na dziedzińcu Radia z Ryjem jest tam tylko pożyczony? (ja go widziałem na własne oczy, rodzina mieszka obok smile)
                                            • czarek_777 Re: czego oczekujemy 28.09.11, 18:01
                                              A Maybachu ks Rydzyka smile

motoryzacja.interia.pl/wiadomosci/ciekawostki/news/ksiadz-rydzyk-i-jego-maybach,843408,1718
                                              hotnews.pl/artpolska-246.html
                                              Niezły z Ciebie kiciarz, pewnie sam masz Maybacha big_grin big_grin
                                              • anoagata Re: czego oczekujemy 28.09.11, 18:41
                                                Mój pleban nie ma samochodu i nie miał i mieć nie będzie.Tak myślę,czy ja posła Girzyńskiego tu czytam?
                                                • czarek_777 Re: czego oczekujemy 28.09.11, 19:00
                                                  Niby ja mam nim być smile dziś samochód to jak kiedyś rower. Używany ,kosztuje grosze, tyle co kiedyś jako taki nowy rowerek smile więc czy ksiądz ,zwłaszcza taki który sporo podróżuje ,nie ma prawa mieć samochodu ? oto jest pytanie. W zach Europie byle Siostra zakonna jeździ samochodem. A u nas ? nie ,bo ślubowali ubóstwo smile
                                                  • skiela1 Re: czego oczekujemy 28.09.11, 19:30
                                                    czarek_777 napisał:
                                                    . W zach
                                                    > Europie byle Siostra zakonna jeździ samochodem. A u nas ? nie ,bo ślubowali ubó
                                                    > stwo smile
                                                    >

Nie wiem jak jest w zachodniej Europie, ale u mnie jest w miare normalnie.Kazda parafia ma auto-sluzbowe do dyspozycji ksiedza.Ksiadz ma pensje z ktorej raz w roku musi sie rozliczyc.Taca zajmuja sie parafianie z rady parafialnej.Oplat za chrzciny,sluby i pogrzeby nie ma Ksieza maja bardzo niskie pensje wiec nawet na najtansze auto szkoda im kasy,benzyna tez droga...
                                                  • czarek_777 Re: czego oczekujemy 28.09.11, 19:46
                                                    Byłem w pięciu parafiach i wszędzie było podobnie jak piszesz. Także w słynnej jezuickiej na Rakowieckiej w W-wie pod wezwaniem św Andrzeja Boboli. Wszędzie umiar w wydatkach, brak cenników oraz pomoc dla potrzebujących, bardzo dobrze zorganizowana. Teraz gdzie jestem podobnie, proboszcz zawsze podczas mszy prosi osoby które są w trudnej sytuacji materialnej aby zgłaszały się w wyznaczone dni a otrzymają pomoc materialną. My, których na to stać ,robimy na to 'zrzutki' - anonimowe oczywiście smile
                                                  • matt.j Re: czego oczekujemy 29.09.11, 22:00
                                                    skiela1 napisała:
                                                    > Nie wiem jak jest w zachodniej Europie, ale u mnie jest w miare normalnie.Kazda
                                                    > parafia ma auto-sluzbowe do dyspozycji ksiedza.Ksiadz ma pensje z ktorej raz w
                                                    > roku musi sie rozliczyc.Taca zajmuja sie parafianie z rady parafialnej.Oplat z
                                                    > a chrzciny,sluby i pogrzeby nie ma Ksieza maja bardzo niskie pensje wiec nawet
                                                    > na najtansze auto szkoda im kasy,benzyna tez droga...

Przecież wiesz, w Polsce coś takiego nie do pomyślenia.
                                                    Tu generalnie kler ma dość mocno poprzewracane w głowach, rozpuszczeni są i tyle.
                                                    Raczej nie chodzę do kościoła w Polsce bo nie chce grzeszyć myślami... sad
                                                    Za to w domu rodzinnym lubię chodzić do kościoła, i to o dziwo do polskiej parafii gdzie proboszcz jest z redemptorystą (jak Rydzyk wink ). Wspaniały, mądry i życiowy człowiek, pełen miłości i zrozumienia dla innych ludzi. Oczywiście misjonarz. Większość lat swojej posługi spędził w Afryce a teraz osiadł na stare lata na europejskiej placówce.
                                                    Dlaczego wśród krajowych księży takie otwarcie się na drugiego człowieka jest tak rzadkie, nie robienie z siebie istoty wyższej, nieomylnej, zawsze lepszej, stojącej ponad motłochem. Myślę, że znacznie więcej mogliby zdziałać dobrego krajowi księża gdyby ze swoich piedestałów, marmurów i złotych klamek zeszli do ludzi.
                                                • matt.j Re: czego oczekujemy 29.09.11, 22:20
                                                  anoagata napisała:
                                                  > Mój pleban nie ma samochodu i nie miał i mieć nie będzie.

Wydaje mi się, że to nie kwestia samego posiadania samochodu jest problemem. Teraz większość ludzi posiada samochody i dziwne byłoby gdyby księża ich nie mieli posiadać. Żyją normalnie i samochód też im może być potrzebny.
                                                  Raczej chodzi o to jaki to samochód, jak jest najdroższy we wsi to ludzi kole to w oczy tym bardziej, że ksiądz ciężką pracą na niego nie zarobił.
                                                  Oczywiście nie chodzi o to aby ksiądz jeździł starym gratem, niech kupi sobie dobry samochód jak go na to stać ale... Samochód mojego katechety był najdroższy na parkingu pod szkołą. Patrzę na samochody stojące pod plebanią na moim osiedlu to wszystkie znaczeni przewyższają średni osiedlowy standard choć to raczej bogate osiedle itp. A z drugiej strony idzie się do kościoła i na zapowiedziach człowiek słyszy dajcie na to, na tamto, na marmurową posadzkę bo przecież Matce Boskiej nie można żałować i wstyd żeby w jej kościele lastriko było na podłodze. Ten ostatni przykład to z pogrzebu mamy przyjaciół "módlmy się aby zmarła wyprosiła u Jezusa aby parafianie złożyli się na marmurową posadzkę bo ..." itd Jak dla mnie straszne i to niestety nie jest odosobniony przypadek wśród krajowego kleru...
                                              • skiela1 Re: czego oczekujemy 28.09.11, 18:57
                                                Pewnie nie jego tylko rRadiostacjismile

Ty nie wierz tak we wszystko co w sieci czytaszsmile
                                                • czarek_777 Re: czego oczekujemy 28.09.11, 19:17
                                                  To powiedz mi ,komu mam wierzyć w tym kraju, które media są wiarygodne a które nie smile
                                                  • irena0503 Re: czego oczekujemy 28.09.11, 20:52
                                                    Mnie żadne media nie zamącą w głowie,nauczyłam się myśleć ....chociaż kiedyś było inaczej.
                                                  • czarek_777 Re: czego oczekujemy 28.09.11, 21:28
                                                    Też jestem odporny smile i mam jedną podstawową zasadę, zawsze czytam i oglądam wszystkie media i wysłuchuję wypowiedzi każdego zainteresowanego zamieszczonej w tychże. Potem wystarczy tylko chłodna analiza smile ale są też wydarzenia, co do oceny których nie potrzeba żadnych opinii, ale to już zupełnie inny temat. Bardzo drażliwy dla niektórych 'wszystkowiedzących' smile
                                • matt.j Re: czego oczekujemy 28.09.11, 20:34
                                  czarek_777 napisał:

> wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,10364706,O__Rydzyk_sie_raduje____Jest_goraca_woda_.html?v=1&obxx=10364706&order=najnowsze&page=2#opinions

Eh, dziwne ze zaraz przed wyborami woda trysnęła.
                                  Uwierzę jak ktoś poza Rydzykiem ten sukces potwierdzi a woda faktycznie zacznie być wykorzystywana do celów grzewczych. Rydzyk może powiedzieć wszystko, szczególnie teraz, tuż przed wyborami. Jak z wielu rzeczy i tak nikt go później z tego nie rozliczy. Ani z temperatury, ani z ciśnienia. Słowa nawet nie powiedział na temat głębokości odwiertu z którego trysnęła woda, ilości wykonanych odwiertów i rentowności inwestycji. Jeśli chodzi o słowa tego pana to wielokrotnie dowiódł, że ludzie mają prawo być niedowiarkami.
                                  • czarek_777 Re: czego oczekujemy 28.09.11, 20:56
                                    A to ciekawe ,bo rano ,gdy wklejałem ten link, artykuł był znacznie obszerniejszy i wszystkie dane o których wspominasz również były, typowa manipulacja. Podana temperatura woda bodajże 67 stopni. To co poniżej znalazłem na onecie.

wiadomosci.onet.pl/kraj/o-rydzyk-oglasza-sukces-na-skale-swiatowa-trzeba-s,1,4863770,wiadomosc.html

Czy to prawda ? tego nie wiem, na razie informacji nikt nie podważył.
                                    • matt.j Re: czego oczekujemy 28.09.11, 21:32
                                      czarek_777 napisał:
                                      > A to ciekawe ,bo rano ,gdy wklejałem ten link, artykuł był znacznie obszerniejs
                                      > zy i wszystkie dane o których wspominasz również były, typowa manipulacja. Poda
                                      > na temperatura woda bodajże 67 stopni. To co poniżej znalazłem na onecie.

Ta, manipulacja. Tak samo jak ty po wyborczej oczekujesz manipulacji inni oczekują tego po Rydzyku. Podałeś linka do komentarzy a nie do artykułu. Po otwarciu linka kliknij na tytuł artykułu i otworzy ci się, obszerniejszy, artykuł wink
                                      • czarek_777 Re: czego oczekujemy 28.09.11, 21:42
                                        Matt napisał

Ani z temperatury, ani z ciśnienia. Słowa nawet nie powiedział na temat głębokości odwiertu z którego trysnęła woda, ilości wykonanych odwiertów i rentowności inwestycji. Jeśli chodzi o słowa tego pana to wielokrotnie dowiódł, że ludzie mają prawo być niedowiarkami.

I kto tu manipuluje smile
                                        • matt.j Re: czego oczekujemy 29.09.11, 08:12
                                          czarek_777 napisał:
                                          > Ani z temperatury, ani z ciśnienia. Słowa nawet nie powiedział na temat głęboko
                                          > ści odwiertu z którego trysnęła woda, ilości wykonanych odwiertów i rentowności
                                          > inwestycji. Jeśli chodzi o słowa tego pana to wielokrotnie dowiódł, że ludzie
                                          > mają prawo być niedowiarkami.
                                          >
                                          > I kto tu manipuluje smile

Rozwaliło mnie, uśmiałem się nieźle.
                                          Masz jakiś problem z czytaniem ze zrozumieniem i logicznym rozdzieleniem zdań po sobie następujących?
                                          A może to faktycznie chęć manipulacji z twojej strony, która wyszła trochę pokracznie patrząc na nielogiczny ciąg gramatyczny moich zdań po tym jak wyciąłeś je z kontekstu smile A najlepsze jest w tym twoje podsumowanie o manipulacji smilesmilesmile

Ciężko jest mi pojąć, że naprawdę można być tak chorobliwie zafiksowanym w rozmowie o polityce, a nawet sprawie okołopolitycznej, że przytłacza to komuś zdolność racjonalnego myślenia i czytania ze zrozumieniem. Smutne sad

Może wytłumaczę jak dziecku to jest jakaś szansa, że sens mojej wypowiedzi przedostanie się prze twoja zacietrzewioną i zafiksowaną skorupę.
                                          Otóż Czarku wcześniejsze zdanie było na temat faktu, że nikt Rydzyka z ogłoszonych faktów później nigdy nie rozliczy. Ponieważ w przytoczonym przez ciebie linku była podana temperatura oraz testowy przepływ napisałem, że "Ani z temperatury, ani z ciśnienia."
                                          Kolejne zdanie, które napisałem odnosiło się do braku ważnych informacji technicznych, czyli tych których nie podano w przytoczonym przez ciebie linku.

I co, czy teraz zrozumiałeś sens mojej wypowiedzi? A wystarczyło tylko przeczytać ze zrozumieniem smile
                                          To może coś powinienem od ciebie usłyszeć za ten wyimaginowany zarzut, hmm...? wink
                                          • skiela1 Re: czego oczekujemy 29.09.11, 20:03
                                            "To może coś powinienem od ciebie usłyszeć za ten wyimaginowany zarzut, hmm...? wink "

Najlepiej napij sie melisy bo najbardziej tutaj zacietrzewionym jestes Ty sam.
                                            • matt.j Re: czego oczekujemy 29.09.11, 21:42
                                              Skiela, wiesz, że cie kocham Słoneczko smilesmilesmile
                                              • czarek_777 Re: czego oczekujemy 30.09.11, 09:02
                                                Matt a mówiłem, panuj na nerwami i czytaj ze zrozumieniem, bo wychodzi jak wychodzi, śmiesznie a nie dowcipnie smile miłego dnia.
                                                • anoagata Re: czego oczekujemy 30.09.11, 10:21
                                                  czarek_777 napisał:

> Matt a mówiłem, panuj na nerwami i czytaj ze zrozumieniem, bo wychodzi jak wych
                                                  > odzi, śmiesznie a nie dowcipnie smile miłego dnia.
                                                  >
                                                  Czarek nie masz racji,właśnie przeczytałam wyznanie miłosne,jakie to piękne aż wzdęchnęłam.
                                                  • czarek_777 Re: czego oczekujemy 30.09.11, 11:10
                                                    A wiesz przynajmniej czy ono prawdziwe, od serca to wyznanie ? smile
                                                  • anoagata Re: czego oczekujemy 30.09.11, 13:20
                                                    czarek_777 napisał:

> A wiesz przynajmniej czy ono prawdziwe, od serca to wyznanie ? smile
                                                    >
                                                    Czy prawdziwe,szczere i od serca to mogę tylko powiedzieć o swojej osobie co piszę a o pozostałych to mogę tylko domniemywać,nie mniej jest miło poczytać to... niż skok na plecy.
                                                  • czarek_777 Re: czego oczekujemy 30.09.11, 13:38
                                                    Niż skok na plecy ? nie panimaju smile
                                                  • anoagata Re: czego oczekujemy 30.09.11, 13:56
                                                    Narysować nie umiem,wytłumaczyć to dużo pisać,przykro mi pozostaje tylko ja pazdrawlaju tiebia.
                                                  • czarek_777 Re: czego oczekujemy 30.09.11, 14:41
                                                    O teraz to ja panimaju smile również pazdrawlaju smile
                                                  • piano_barti Re: czego oczekujemy 30.09.11, 19:37
                                                    anoagata napisała:

> Narysować nie umiem,wytłumaczyć to dużo pisać,przykro mi pozostaje tylko ja paz
                                                    > drawlaju tiebia.
                                                    "Pozdravlaju" znaczy "gratuluje". Prawidłowo jest "peredaju privet".
                                                  • anoagata Re: czego oczekujemy 30.09.11, 21:29
                                                    piano_barti napisał:

> anoagata napisała:
                                                    >
                                                    > > Narysować nie umiem,wytłumaczyć to dużo pisać,przykro mi pozostaje tylko
                                                    > ja paz
                                                    > > drawlaju tiebia.
                                                    > "Pozdravlaju" znaczy "gratuluje". Prawidłowo jest "peredaju privet".
                                                    >
                                                    >
                                                    Ja Czarku nie "peredaju privet" ja jego pazdrawlaju i Tiebia toże pazdrawlaju.
                                                  • numu Re: czego oczekujemy 30.09.11, 21:35
                                                    anoagata napisała:

> piano_barti napisał:
                                                    >
                                                    > > anoagata napisała:
                                                    > >
                                                    > > > Narysować nie umiem,wytłumaczyć to dużo pisać,przykro mi pozostaje
                                                    > tylko
                                                    > > ja paz
                                                    > > > drawlaju tiebia.
                                                    > > "Pozdravlaju" znaczy "gratuluje". Prawidłowo jest "peredaju privet".
                                                    > >
                                                    > >
                                                    > Ja Czarku nie "peredaju privet" ja jego pazdrawlaju i Tiebia toże pazdrawlaju.

powinno byc ja priwietstwju tjebia
                                      • irena0503 Re: czego oczekujemy 28.09.11, 21:49
                                        Słuchałam rozmowę Rymanowskiego z J. K.,sam lukier ....zemdliło mnie.
                                        • czarek_777 Re: czego oczekujemy 28.09.11, 21:57
                                          Ja od dawna nie słucham i nie oglądam żadnych programów publicystycznych z politykami jakiejkolwiek partii, mnie już dawno zemdliło smile sport, natura i dobre filmy, tylko to oglądam smile
                                          • piano_barti Re: czego oczekujemy 30.09.11, 10:37
                                            czarek_777 napisał:

> Ja od dawna nie słucham i nie oglądam żadnych programów publicystycznych z poli
                                            > tykami jakiejkolwiek partii, mnie już dawno zemdliło smile sport, natura i dobre
                                            > filmy, tylko to oglądam smile
                                            Masz rację, po co cos słuchać, czytać i mądrzeć. lepiej wiedzieć swojesmile))
                                            >
    • piano_barti Re: czego oczekujemy 30.09.11, 10:42
      Mamy, jak ostatnio powiedział mądrze Wałęsa do wyboru takich a nie innych polityków i opcje. I z nich musimy wybierać. Wybór jest więc pomiedzy partią, która robi źle, prawie nic, nieudolnie i do tego nie radzi sobie z pchającą się do władzy opozycja...albo partią , która nie robi nic poza wszczynaniem awantur w Polsce i za granica.
      oczekuję,ze w kolejnych latach Polska nie stanie się druga Grecją. Oni chociaż mają słońce i zabytki.
      • czarek_777 Re: czego oczekujemy 30.09.11, 11:20
        A ja oczekuję, czekam na epidemię, która przynajmniej na czas wyborów 'uśpi' wszystkie polskie lemingi big_grin big_grin i wtedy dopiero będzie szansa na uniknięcie scenariusza Grecji. Wygląda natomiast na to że po wyborach w Sejmie może znaleźć się nawet pięć partii i że aby zdobyć większość potrzeba będzie koalicji trzech partii .Czy będzie to dawało nadzieję chociaż na przeprowadzenie w państwie koniecznych reform ?
      • numu Re: czego oczekujemy 30.09.11, 16:30
        o.zdrajca przyszedl.
        • czarek_777 Re: czego oczekujemy 02.10.11, 16:55
          wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,10393817,Wybory_2011__Kaczynski__Ciagle_sie_nam_wmawia__ze.html
          Czy pomylił się w czymkolwiek, podkolorował ? nie, idealnie trafna diagnoza naszego państwa począwszy od wiosny 89 r do jesieni 2011 r.

https://emotikona.pl/emotikony/pic/rybak.gif
          • sibeliuss Re: czego oczekujemy 02.10.11, 17:42
            Fajny ten Jarek, prawda?
            • czarek_777 Re: czego oczekujemy 02.10.11, 17:59
              Przerwa w meczu, Legia prowadzi z Wisłą jeden zero. Fajny ? smile powiedziałbym, sympatyczny, ale nie to dla mnie najważniejsze, w ocenie polityka. W przeciwieństwie do konkurencji, całej konkurencji J K jest propaństwowym demokratą i patriotą, ma charyzmę, nie wymięka jak Tusk gdy twardo trzeba bronić spraw i godności Polski. I to dla mnie się liczy smile tak ja to widzę, masz prawo inaczej.
            • anoagata Re: czego oczekujemy 02.10.11, 18:00
              Do południa na monitorze siedział mi Jarosław ze swoim Polacy zasługują na więcej,ja nie chcę więcej,chcę mieć i utrzymać to co mam.Co do artykułu,to nikt nic nam nie wmawia,jesteśmy tacy jacy jesteśmy i ani prezes ani premier naszego myślenia póki co nie zmieni ,może za kilkadziesiąt lat to nastąpi.To są farmazony!
              • czarek_777 Re: czego oczekujemy 02.10.11, 19:07
                Mnie Tusk cztery lata siedzi na monitorze i pie....i, że za jego rządów jest lepiej, że mi przybywa ale mi ubywa i to mimo że więcej pracuję, więc co mam zrobić - walnąć nim o ścianę ? Tuskiem ? smile i masz rację Anogato, że ani Prezes ani Premier nie zmienią Twojego myślenia /chociaż ?/ ale to, jak będzie Ci się żyło w przyszłości już tak. Od Nich zależy.
          • skiela1 Re: czego oczekujemy 02.10.11, 19:26
            Wylacz tV i przestan sluchac .

Ps.a Jarka powinno sie psychiatrycznie przebadac.
            • czarek_777 Re: czego oczekujemy 02.10.11, 19:33
              Daj choć jeden dowód, że Prezydent Komorowski jest zdrowy na umyśle smile a tym samym Ci co na Niego głosowali, niech też zostaną przebadani big_grin big_grin włącz samodzielne myślenie - odstaw polskojęzyczne z menu, zniknie kac i zgaga smile
              • skiela1 Re: czego oczekujemy 02.10.11, 19:40
                no masz ci los a Ty znowu tak od czapy zajezdzasz sofizmatem - a u was to murzynow bijasuspicious
                Mowimy o Jarku a nie o Bronkuuncertain
                • czarek_777 Re: czego oczekujemy 02.10.11, 19:56
                  A jako że ja w przeciwieństwie niezafiksowany, to głównie mówię o aktualnie rządzących, nie o opozycji smile gdy wygrają wybory, będą rządzić,/ PiS/, wtedy tak, będę jeździł po nich jak po psie ale Ty nie, Ty będziesz mógł dalej jeździć tylko po opozycji czyli PO, bo taki masz kierunek big_grin
                  • matt.j Re: czego oczekujemy 02.10.11, 20:00
                    czarek_777 napisał:
                    > Ty będziesz mógł dalej jeździć

Koleżanka Skiela to nie Skiel big_grin
                • matt.j Re: czego oczekujemy 02.10.11, 19:58
                  skiela1 napisała:
                  > Mowimy o Jarku a nie o Bronkuuncertain

Już się podzieliłem wcześniej z Czarkiem spostrzeżeniem, że PiS zawsze odpowiada na pytanie o swoją partię „A PO to…” smile Chyba nie dotarło do niego wink
                  • czarek_777 Re: czego oczekujemy 02.10.11, 20:13
                    Skiela bardzo Ciebie przepraszam smile ale po dwóch żywcach jestem, to moje usprawiedliwienie big_grin big_grin Matt zrozum !! ja nie tak jestem za PiS jak przeciw porządkowi ustalonemu w Magdalence a którego konsekwencje wciąż trwają i jeszcze długo będą odczuwalne. Przecież wiesz że tak jest. Nie ? jest dobrze i tak trzymać ? no to alleluja i do przodu - dalszy demontaż i upadek Polski smile później jeszcze zajrzę bo sory ale muszę wyjść. Bo gość w dom smile
              • anoagata Re: czego oczekujemy 02.10.11, 19:43
                A teraz siedzi Grzegorz i mówi o jutrze bez obaw....podoba sie to dla mnie ale tylko podoba,bo to nie realne,bo to ściema i zawsze będę obawiała się jutra,żeby nie wiem co?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka