Dodaj do ulubionych

perfekcyjna robota

01.11.11, 15:05
Samolot polskich linii lotniczych LOT Boeing 767 wylądował awaryjnie na warszawskim Okęciu. Trwa ewakuacja pasażerów - na pokładzie było 230 osób. Nikt nie został ranny. Maszyna musiała lądować awaryjnie, po tym jak nie wysunęło się podwozie. Mimo to, pilot bezpiecznie posadził maszynę na pasie lotniska. Podczas lądowania pojawił się niewielki ogień, ale służby lotniska natychmiast polały samolot wodą.

www.tvn24.pl/0,1722771,0,1,klopoty-boeinga-nad-okeciem,wiadomosc.html
Podpicuja i znow wypuszcza w trase.
No ja juz do tego samolotu nie wsiade.
Obserwuj wątek
    • keepersmaid Re: perfekcyjna robota 01.11.11, 16:45
      A gdzie sie kupuje takie bilety z zaznaczeniem na konkretny model i egzemplarz samolotu?
      • matt.j Re: perfekcyjna robota 01.11.11, 16:50
        keepersmaid napisała:
        > A gdzie sie kupuje takie bilety z zaznaczeniem na konkretny model i egzemplarz
        > samolotu?

Z modelem nie ma problemu, gorzej już z egzemplarzem.
        Nawet wykupując wakacje z transportem samolotowym w biurze turystycznym bez problemu można się dowiedzieć jaki przewoźnik czarterowy zapewnia transport i jaki to będzie samolot (marka, typ).
        • skiela1 Re: perfekcyjna robota 01.11.11, 17:00
          W sumie nie wazne ktory samolot, wazne aby byl z Wronasmile
        • czarek_777 Re: perfekcyjna robota 01.11.11, 17:02
          Tylko nie gwarantuje /choć z pewnością zapewnia/, że do celu podróży się doleci smile
          • skiela1 Re: perfekcyjna robota 01.11.11, 17:15
            Ladowanie jest zawsze zagwarantowane.
            • czarek_777 Re: perfekcyjna robota 01.11.11, 17:34
              Z tym się zgadzam, że samolot wyląduje. W całości ew w kawałkach ale jednak smile podobnie z pasażerami big_grin big_grin
      • skiela1 Re: perfekcyjna robota 01.11.11, 17:02
        Chyba tylko 3 transatlantyki zostaly( Warszawa,Krakow,Poznan,Gnizeno)
    • beata_z_rudy Re: perfekcyjna robota 01.11.11, 22:38
      polskie, płytkie i miałkie piekiełko:

www.polskatimes.pl/stronaglowna/468086,awaryjne-ladowanie-boeinga-767-radny-pis-szuje-z-po-beda,id,t.html
      • skiela1 Re: perfekcyjna robota 01.11.11, 22:45
        beata_z_rudy napisała:

> polskie, płytkie i miałkie piekiełko:

Ano.
        Dzisiaj Wrone odznaczaja, a jutro beda sadzic za zle podjete decyzje z narazeniem zycia 230 osob.
        • beata_z_rudy Re: perfekcyjna robota 01.11.11, 22:52
          skiela1 napisała:

> Ano.
          > Dzisiaj Wrone odznaczaja, a jutro beda sadzic za zle podjete decyzje z narazeni
          > em zycia 230 osob.

o tym samym niedawno pomyślałam. Już słyszałam w tv opinię, że jeśli usterka wystąpiła krótko po starcie, powinien wracać i lądować w Stanach.
          U nas szybko można zostać bohaterem i szybko być strąconym z piedestału. Współczuję temu pilotowi. Zrobił to co umiał najlepiej. Oby 'boom bohaterski' nie zrobił mu krzywdy.
          • czarek_777 Re: perfekcyjna robota 01.11.11, 22:58
            Podobnie było z pilotem helikoptera którym leciał Miller. Jego prokuratura i media skazały na długo przed zakończeniem dochodzenia, podobnie pilotujących TU 144. Po latach z zarzutów został oczyszczony ale o tym cisza.
            • skiela1 Re: perfekcyjna robota 01.11.11, 23:34
              W dzisiejszym przypadku nie bylo presji,moze na szczescie.
      • prazanka44 Re: perfekcyjna robota 01.11.11, 23:00
        To, co napisał o lansowaniu się prezydenta idealnie pasuje do niego samego.
        • czarek_777 Re: perfekcyjna robota 01.11.11, 23:13
          agharto0 pół godziny temu Oceniono 14 razy -12
          przepraszam, a od kiedy to nie można krytykować kremlowskich pajaców?

pisdziox pół godziny temu Oceniono 11 razy -9
          Dlaczego od razu do pierdla? Maciejowski wzorował się na chamstwie Palikota, Niesiołowskiego czy Wałęsy. Jaki sąd miałby dobrać się mu do dupy, jakiś precedens?

big_grin big_grin big_grin big_grin
          • beata_z_rudy Re: perfekcyjna robota 01.11.11, 23:18
            oczywiście że można, jeśli komuś to pomaga żyć, ale czy NA PEWNO akurat przy takiej okazji? Pewnie zabrzmi to patetycznie, ale poczułam się dziś na moment dumna. Ucieszona, że iluś moich rodaków nie straciło życia. I cholera mnie bierze, że takie poczucie jest marnowane przez odwieczne plucia i szydzenie. Moim zdaniem nie jest to temat, w którym powinna włazić polityka.

Znalezione w necie, oddaje to co myślę "i żal po prostu mnie ogarnia jak patrzę jak z ludzkiego bohaterstwa robicie pole do walki z PO. Wasza zalobe uszanowalismy, wiec uszanujcie tez naszą "zwykłą" narodową chwilę prawdziwej dumy i nie róbcie przy takiej okazji pokazu swojej bezczelnosci."
            • czarek_777 Re: perfekcyjna robota 01.11.11, 23:22
              Masz rację Beato ale taka jest polska rzeczywistość, polskie piekiełko. W tym wypadku polityczne. Dobranoc.
              • matt.j Re: perfekcyjna robota 02.11.11, 00:02
                czarek_777 napisał:
                > Masz rację Beato ale taka jest polska rzeczywistość, polskie piekiełko. W tym w
                > ypadku polityczne.

Do którego cały czas osobiście się niezmiernie chętnie dorzucasz, każdą sytuacje, każdy temat wykorzystując aby splunąć na znienawidzoną partię.
                Po co? W imię wyższej racji, lepszego samopoczucia, albo pewnie dowartościowania się jako wzorowy katolik-patriota w definicji obozu swojej, idealnej partii.
                • czarek_777 Re: perfekcyjna robota 02.11.11, 08:51
                  Jeśli krytykę, wytykanie błędów i patologii partii rządzącej nazywasz pluciem no to cóż. Ty jak widać przywykłeś ,że to po opozycji się jeździ, jeśli oczywiście rządzi PO - ja do tego nie przywykłem i nie zaakceptowałem bo to wbrew podstawowym zasadom demokracji, że recenzuje się i rozlicza aktualnie rządzących, nie opozycję która na nic nie ma wpływu - poza kacem jej przeciwników, że w ogóle i że jeszcze jest smile taka różnica między nami Matt smile miłego dnia.
                  • matt.j Re: perfekcyjna robota 02.11.11, 21:43
                    czarek_777 napisał:
                    > Jeśli krytykę, wytykanie błędów i patologii partii rządzącej nazywasz pluciem n
                    > o to cóż.

Czarku, a ty masz jakiś problem z tym, że nie wiesz co wychodzi z palców biegających po twojej klawiaturze? W ilu postach wprost lżyłeś i opluwałeś używając słownictwa uważanego za wulgarne rządzącą partię i prezydenta? Ciężko nie nazwać tego pluciem.
                    • czarek_777 Re: perfekcyjna robota 02.11.11, 22:52
                      Myślę Matt że to tylko Twoje odczucie podyktowane emocjami. Jesteś sympatykiem PO więc każdą krytykę, uzasadnioną bądź nie odbierasz jako bezpardonowy atak na partię z która sympatyzujesz. A tak przecież nie jest smile budujemy demokrację więc musi być polityczny pluralizm a jak pluralizm to recenzowanie i krytyka aktualnie rządzących smile może i ostra czasem ale być musi skoro media nie wypełniają swej roli i zamiast recenzować rządzących ,kolejną kadencję zajmować się będą opozycją a nie partią rządzącą, już to robią smile dobranoc.
                      • matt.j Re: perfekcyjna robota 02.11.11, 23:13
                        czarek_777 napisał:
                        > Jesteś sympatykiem PO

O proszę, wracamy do starego, zapomnianego zarzuty. Czyli wydusiłeś to z siebie choć w nieco delikatniejszej formie - według ciebie jestem sympatykiem PO smile
                        A czy to nie jest tak, ze jak się z jakąś partią sympatyzuje to się na nią głosuje? Chociaż chyba wg ciebie każdy kto nie jest sympatykiem PiSu jest sympatykiem PO wink

Widzisz, nie wszyscy są takimi szczęściarzami jak ty, że mają jedną partię z której ideologią i działaniami całkowicie, bezkrytycznie się zgadzają i na całej linii ją popierają. Niestety również nie należę do tych szczęściarzy.
                        • czarek_777 Re: perfekcyjna robota 03.11.11, 05:47
                          Ponawiasz zarzuty na które już odpowiadałem. Nie mam żadnej partii a na te które są, na żadną nie patrzę bezkrytycznie. Mam swoje oczekiwania co do programu budowania takiej Polski jakiej bym chciał /i nie klerykalnej czy autorytarnej jak jest teraz a demokratycznej i obywatelskiej, uprzedzam odpowiedź smile/ i póki co, żadne ugrupowanie nie próbowała tego programu realizować. A najdalej już najdalej jest od tego PO i SLD że o PSL nie wspomnę bo to partia bezideowa która każdemu da - za pieniądze i stołki. Miłego dnia Matt.
                          • matt.j Re: perfekcyjna robota 03.11.11, 08:48
                            czarek_777 napisał:
                            > Nie mam żadnej partii a na te które są, na żadną nie patrzę bezkrytycznie.

Hahaha, dobry dowcip smile

> A najdalej już najdalej jest od tego PO i SLD że o PSL nie wspomnę bo to partia bezideowa która każdemu da - za pieniądze i stołki.

Ciężko nie zauważyć jak ktoś chociaż przeczytał kilka twoich postów.
                            • czarek_777 Re: perfekcyjna robota 04.11.11, 09:51
                              Matt napisał
                              'Ciężko nie zauważyć jak ktoś chociaż przeczytał kilka twoich postów.'

Boś małej wiary Matt i uprzedzony do mnie, skoro ciężko Tobie zauważyć że ja pisząc o wydarzeniach aktualnych praktycznie w ogóle nie zajmuję się partią opozycyjną PiS smile za to Ty robisz to za mnie i bardzo emocjonalnie do tego podchodzisz big_grin big_grin miłego dnia wink
                              • matt.j Re: perfekcyjna robota 04.11.11, 18:31
                                czarek_777 napisał:
                                > za to Ty robisz to za mnie i bardzo emocjonalnie do tego podchodzisz big_grin big_grin miłego dnia wink

Ale to są tylko pozytywne emocje. Jak czytam co piszesz to w wiekowości przypadków mam niezły ubaw, podobny mam jak słucham działaczy PiS'u. Nawet gdy nie mówisz o PiS a o PO to jakoś dziwnie dostrzegam zbieżność ideologiczną, a czasem nawet dokładnie te same frazy. Czyż to nie jest takie rozczulające, że osoba z zewnątrz, nie związana z partią powtarza zdania działaczy tej partii jako swoje smile
            • prazanka44 Re: perfekcyjna robota 01.11.11, 23:30
              Zaraz po przewrocie roku 89go też poczułam się przez chwilę dumna, tym bardziej, że oso-
              biście poskreślałam pezetpeerowców na karcie go głosowania. Była to jednak tylko chwila,
              bo ludzie pokroju owego pisiaka natychmiast rozpoczęli akcję opluwania. Nie chcę nawet
              teraz powtarzać, co pletli i kto był czyją kochanką. Po prostu usilnie się starali popsuć Polakom
              tę chwilę szczęścia i dumy. I tak trzymają do dziś.
            • skiela1 Re: perfekcyjna robota 01.11.11, 23:31
              "ale poczułam się dziś na moment dumna. "

To ja tak samo mamsmile
              I przyznam,ze i przez moment byla gula w gardle.Podrozuje wlasnie tymi konkretnymi samolotami co roku,/a wyjatkowo "Poznan" lubilamsad/
              Wiem,ze to tylko maszyny i zawsze moga sie popsuc ...
              ale polscy piloci sa najlepsi pod sloncemsmile
              • beata_z_rudy Re: perfekcyjna robota 01.11.11, 23:54
                skiela1 napisała:

> ale polscy piloci sa najlepsi pod sloncemsmile

Mam koleżankę stewardessę, napisałam dziś do niej od razu smsa "mam nadzieję, że nie leciałaś tym samolotem". Odpisała "wczoraj przyleciałam z Nowego Jorku. Zawsze gdy pasażerowie denerwują się przed lotem, wyjaśniam, że mamy najlepszych pilotów na świecie. I tak też było tym razem" smile
    • skiela1 Re: perfekcyjna robota 02.11.11, 14:07
      wiadomosci.dziennik.pl/wydarzenia/artykuly/364668,kaczynska-porownuje-ladowanie-boeinga-do-tragedii-tu-154m-jakie-wnioski.html
    • beata_z_rudy Re: perfekcyjna robota 02.11.11, 16:37
      www.tvnwarszawa.pl/informacje,news,radny-pis-o-prezydencie-quot-bydle-i-pajac-quot-teraz-przeprasza,315058.html?token=a139b27b81f0abec8d1196fdb78b9eaa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka