Dodaj do ulubionych

Jak co roku

18.12.11, 18:37
Tak sobie pomyślałem, że pora posprzątać w telefonie. Trzeba zrobić miejsca na te setki wierszyków i życzeń od tych, którzy będą pamiętali o mnie, ale albo nie koniecznie będą chcieli mnie usłyszeć, albo im będzie szkoda kasy na chociażby parę minut rozmowy, albo są leniwi. I jak co roku ciśnie mi się na usta grzeczna prośba, nie chcesz - wysyłaj. Ale jeśli poczujesz, że musisz to nie obrażaj się, że ktoś nie odpisał. Mimo wszystko święta to tradycja i nowinki są średnio mile widziane (przez niektórych).
Obserwuj wątek
    • skiela1 Re: Jak co roku 18.12.11, 18:47
      tez mam wlasne skojarzenia na temat "jak co roku".
      Co roku dzwonie z zyczeniami czy to swiatecznymi czy noworocznymi i co roku mam dylemat czy ludziom akurat nie przeszkadzam.Czesto wlasnie tak jest.
      W Europie wiekszosc z Was nie ma juz stacjonarnych telefonow( z roznych powodow)i ja dzwoniac czesto zastaje ludzi gdzies w biegu.
      Czasami lepiej chyba wyslac jakis glupawy wierszyk,niz rozmawac z kims przebierajacym akurat w marchewce.
      • voxave Re: Jak co roku 25.12.11, 08:46
        A ja jestem sentymentalna--mam telefon stacjonarny na nim biegaja nasze komputery.
        Pozdrawiam i zdrowia zycze....oraz pieniedzy bez likusmile
        • 1zorro-bis Re: Jak co roku 25.12.11, 09:10
          swiatecznie zycze Wszystkim Wszystkiego Najlepszego!big_grin
    • sibeliuss Re: Jak co roku 24.12.11, 16:24
      Gdy nie pamiętasz mojego głosu
      jeśli już nie wiesz jak patrzę, jak układam usta w uśmiechu
      jeśli nie przeszedłeś ze mną od dawna jednego kroku

to nie życz mi głośno wesołych świąt,
      nie że żebym tego nie chciał i żeby to nie był miły gest
      może dlatego, że w moim wnętrzu, w mojej głowie
      nie ma radości, jest garść wspomnień, trochę bólu,
      może jest żal, może coś łka...

Więc nie pisz w smsie rymując od niechcenia,
      że życzysz mi i całemu świat wesołego Bożego Narodzenia.
      • voxave Re: Jak co roku 25.12.11, 08:47
        ---Sibi---rozplakalam sie ze wzruszenia----sad(((((())))))))
    • marcin_rz Re: Jak co roku 27.12.11, 14:52
      w zależności od "znajomości"życzenia były złozone telefonicznie, własnymi słowami i głosem
      albo mailem
      albo smsem, własnymi słowami, a nie głupimi wierszykami
      do wybranych popłynęly kartki świąteczne, tym zajmowała się ładniejsza połowa
      • beata_z_rudy Re: Jak co roku 27.12.11, 15:04
        dostałam trochę życzę mailowych, powiedzmy że "mogły być", ale dwa maile mnie zadziwiły: jeden w temacie miał Merry Christmas (autorem był Polak, więc o co cho?), a drugi był zupełnie pusty poza podaniem linku do Youtube, a tam piosenka świąteczna "z jajem"....

Jak to ktoś kiedyś napisał, czasem warto się trzy razy zastanowić nad tym, komu dajemy swój adres mailowy wink
        • mi.ka.n Re: Jak co roku 27.12.11, 15:10
          Ja jeszcze z przyzwyczajenia piszę kartki świateczne.I to te na ktorych trzeb a pisac życzenia odrecznie a nie te z napisanymi juz zyczeniami,gdzie wystarczy sie tylko podpisac.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka