Dodaj do ulubionych

Referendum....

12.03.12, 16:12
w Szwajcarii odbylo sie referendum....smirk
Pracownikow spytano czy zgadzaja sie aby ustawowy urlop z czterech tygodni w roku zostal przedluzony o nastepne dwa tygodnie.
64 % pracujacych Szwajcarow odpowiedzialo na ......NIE!smirk
Mozecie sobie cos takiegp wyobrazic?smirk
Obserwuj wątek
    • czarna9610 Re: Referendum.... 12.03.12, 16:24
      Nie mogę. Może to zależy od warunków pracy. Nie ukrywam, że są dni w których czuję się maksymalnie wypalona i odliczam dni do urlopu
      • 1zorro-bis Re: Referendum.... 12.03.12, 16:33
        sluchalem dzisiaj komentarzy.
        Nawet ci pracowici Niemcy sa w szoku....big_grin
        Dwa tygodnie!smirk
        • 1zorro-bis Re: Referendum.... 12.03.12, 16:47
          big_grinbig_grinsmirk
          sawka.pl/show_image.php?id=3106&add=1
          • cze.ka Re: Referendum.... 12.03.12, 21:51
            a co ty wiesz o pracy? siedzisz sobie i jak masz wenę to sobie cos pacniesz w obraz, czy ty wiesz, co to znaczy pracować po 12 godzin na dobę? i zastanawiać się, czy akurat twojej firmy nie będą restrukturyzować? że wypalasz się? i każdy dzień urlopu dłuższy nić 5 dni które ci z łaski na pociechę dają to szczęście?
            I po co ten watek? żeby pokazać, że inne narody sa bardziej pracowite? czy, ze statystyki mówią, że Polacy najdłużej pracują? nie rozumiem, sądzę, że jak zawsze chcesz udowodnić, ze inne nacje sa lepsze
            • ptasiek_777 Re: Referendum.... 12.03.12, 22:10
              Niemcy to nieroby za to cwaniaczki, wykorzystują inne Narody by się bogacić. Inne nacje na Nich robią a Oni do góry kołami leżą i forsę liczą którą zarobili im niewolnicy z innych krajów. A Zorro dziwnym trafem niby taki pracuś kafelkarz a klepie w klawisze non stop. To kiedy i gdzie On kładzie te kafelki ? chyba w w swych krótkich snach bo na jawie na pewno nie smile
              • 1zorro-bis Re: Referendum.... 13.03.12, 07:53
                Czarus...ja o Szwajcarach a Ty o Niemcach....smirk
                To Twoja fobia jakas czy co?
                Kafelki? Pewnie, ze klade! Mam ludzi do tego! A ty co myslales? Ja daje pomysly a onii....do roboty! Bo ja Czarus...to wstretny kapitalista jestem.big_grin
                ptasiek_777 napisał:

> Niemcy to nieroby za to cwaniaczki, wykorzystują inne Narody by się bogacić. In
                > ne nacje na Nich robią a Oni do góry kołami leżą i forsę liczą którą zarobili i
                > m niewolnicy z innych krajów. A Zorro dziwnym trafem niby taki pracuś kafelkarz
                > a klepie w klawisze non stop. To kiedy i gdzie On kładzie te kafelki ? chyba w
                > w swych krótkich snach bo na jawie na pewno nie smile
            • 1zorro-bis Re: Referendum.... 13.03.12, 07:51
              masz racje. Ten watek jest dla ludzi inteligentnych. A nie dla "nickow" kilkudniowych z Bahnhofu....smirk
              • ptasiek_777 Re: Referendum.... 13.03.12, 08:32
                Zorro !! czy Twoja przygoda z Kalejdoskopem skończona ? big_grin big_grin bo nie ma Cię tam ,wykopano Cię stamtąd, wyklaskano ? big_grin nie żebym się czepiał ,nie moja broszka, tak pytam. Bo na Salonie i na Odrzuconych jesteś na full wypas a tam ani w ogóle ani w szczególe smile ale jak mówię nie czepiam się, pytam tylko, pytać chyba wolno big_grin big_grin oczywiście 'kurtularnie'.
                • 1zorro-bis Re: Referendum.... 13.03.12, 08:56
                  jestem, jestem....A co Czarek, sledzisz mnie?big_grinbig_grinbig_grin
                  Ale Ty tez ...wymiekles.smirk
                  I nawet z Toba mozna czasem bez bluzgow (Twoich oczywiscie!) porozmawiac....smirk
                  • ptasiek_777 Re: Referendum.... 13.03.12, 09:10
                    Nikogo nie śledzę i nigdzie nie wymiękłem smile bo sam odszedłem cool owszem ,można i bez bluzgów rozmawiać i nie prowokować też można bo wtedy nie ma bluzgów smile i szanować kobiety też można a nawet trzeba a widzę że do niektórych Pań to Ty odnosząc się nie przebierasz w słowach Zorro . Gdybyś przeprosił /te Panie/ byłoby oki smile idę na miasto, miłego dnia pierwszy z lewej big_grinbig_grin

1zorro-bis napisał:

> jestem, jestem....A co Czarek, sledzisz mnie?big_grinbig_grinbig_grin
                    > Ale Ty tez ...wymiekles.smirk
                    > I nawet z Toba mozna czasem bez bluzgow (Twoich oczywiscie!) porozmawiac....smirk
                    • 1zorro-bis Re: Referendum.... 13.03.12, 10:24
                      no Czarek...tak to ja lubie. Bez bluzgow jak widac tez moznasmirk
                      Ja mam panie jakies przepraszac? No, sorry zadnych "pan i dam", ktore ze mna "rozmawialy" nie widze....To byly kobitki z.....Bahnhofu. A to nie moja nacja.smirk
                      • anoagata Re: Referendum.... 13.03.12, 10:44
                        Czy tu znowu spotkały sie dwa 'michały' ?? rozejdżcie się!!!
                        • anoagata Re: Referendum.... 13.03.12, 10:51
                          Na początku mojej 'kariery' zawodowej,wyszło ze pracowaliśmy za dużo godzin, związki zawodowe wywalczyły w sądzie o zwrot przepracowanych nadgodzin,dano mi 13 dni wolnego,byłam załamana,jak przeżyć 13 dni bez mojej kochanej pracy.
                          • ptasiek_777 Re: Referendum.... 13.03.12, 12:13
                            Mi to śmiać się z tych 'nadgodzin' smile z ponad czterdziestu przepracowanych lat, grubo ponad dwadzieścia to praca w akordzie w szkodliwych warunkach i nie po osiem a po 12 - 14 godzin dziennie plus soboty a bywało że i niedziele po osiem. Ja w komunie nie znalem słynnego powiedzenia że 'czy się stoi czy się leży' dwa patole się należy. W każdym systemie jak chcesz zarobić to musisz się narobić. Oczywiście z tym też bywa różnie bo jeden pracodawca więcej z Ciebie wyciśnie i mniej zapłaci ,drugi przeciwnie - doceni i podzieli się zyskiem w miarę przyzwoicie. W/g moich obserwacji i doświadczeń takiego wyzysku i dymania pracownika jaki trwa od 89 r nie było w historii naszej powojennej.
                            • cieplanata Re: Referendum.... 13.03.12, 13:08
                              w moim zawodzie praca 8godzinna trafia się tylko w budżetowce i to podobno teraz mają więcej roboty, no ale w budżetówce to dostają za nadgodziny, ja to się cieszę, że pracuję i mam nadzieję popracować w tej firmie do 67 lat wink
                              • anoagata Re: Referendum.... 13.03.12, 13:23
                                Ptasiek ja nie analizuję ,kto kogo i kiedy więcej czy mniej dymał.To co napisałam było przed '89r.Kontenta byłam przed i po...Cieplanto podzielam Twój entuzjazm i tak trzymaj.
                                • ptasiek_777 Re: Referendum.... 13.03.12, 14:56
                                  Ja też nie analizuję smile a to o czym napisałem miało miejsce przed 89 i po smile ale powtórzę, bez pracy nie ma kołaczy smile
                                  • 1zorro-bis Re: Referendum.... 13.03.12, 14:58
                                    a te dwa tygodnie dodatkowego urlopu bys wzail?smirk
                                    • 1zorro-bis Re: Referendum.... 13.03.12, 14:58
                                      ...wzial.smirk
                                      • ptasiek_777 Re: Referendum.... 13.03.12, 15:12
                                        W Polsce, w obecnej Polsce jak najbardziej, bym wziął smile tu i dziś nie miał bym skrupułów smile bo w III RP tylko ryba nie bierze a i to nie zawsze o czym wiem jako wędkarz big_grin

1zorro-bis napisał:

> ...wzial.smirk
                                        • 1zorro-bis Re: Referendum.... 13.03.12, 15:27
                                          tez bym wzial! Niemcy by wzieli, Austriacy by wzieli....smirk
                                          I dlatego NIKT sie tutaj nadziwic nie moze. Jakie te Szwajcary chetne do roboty....big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka