Dodaj do ulubionych

Biegnij Justyna, biegnij:) Tour de Ski.

03.01.13, 15:48
Czołemsmile

Trwa kolejna odsłona biegów narciarskich z cyklu Tour de Ski. O prymat walczy nasza prześliczna Justyna Kowalczyk. I póki co biegnie doskonalesmile

Tu relacja opisowa:

www.zczuba.pl/zczuba/1,123357,13138253,Justyna_Kowalczyk_powieksza_przewage__czyli_Tour_de.html#MT
A transmisja telewizyjna na TVP2.

https://i.wp.pl/a/f/jpeg/27188/kowalczyk_justyna_usmiech072011newspix470.jpeg

Pozdro
Krzysztof
Obserwuj wątek
    • kriss67 Re: Biegnij Justyna, biegnij:) Tour de Ski. 03.01.13, 16:02
      I wygrałasmilesmile

A tu troche o Tour de Ski:

"Tour de Ski – obecnie najbardziej prestiżowy turniej w biegach narciarskich, rozgrywany od sezonu 2006/2007 na przełomie lat, tak jak Turniej Czterech Skoczni w skokach narciarskich, czy Grand Prix Niemiec w kombinacji norweskiej. Turniej rozgrywany jest na wzór zawodów Tour de France, tzn. formułą etapową. Klasyfikowani są jedynie zawodnicy i zawodniczki, którzy ukończyli całość zawodów.

Zwycięzcami touru zostają zawodnicy mający najlepszy sumaryczny czas wszystkich zawodów, z uwzględnieniem premii sekundowych za wyniki w sprintach (pierwsza trzydziestka) oraz miejsca na podium i premie w prologu i biegu masowym (pierwsza trójka). Dodatkowo zawodnik i zawodniczka, którzy zdobędą najwięcej premii sekundowych, zwyciężają w rankingu sprinterów."

I całośc za Wkipedią:
      pl.wikipedia.org/wiki/Tour_de_Ski

Justyna Kowalczyk wygrała Tour de Ski w sezonach 2009/2010, 2010/2011, 2011/2012.

https://polonczyk.blox.pl/resource/Justyna_Kowalczyk_moze_4005238.jpg

Pozdro
      Krzysztof
      • morfeusz_1 Re: Biegnij Justyna, biegnij:) Tour de Ski. 03.01.13, 16:07

siemasz kriss oglądałem i kwalifikacje w skokach które dobrze wypadły dla naszych i bieg Justyny
        Oby tak dalej

A w przyszłym tygodniu wyjeżdżam z Ekipą na Puchar do Zakopanego
        • kriss67 Re: Biegnij Justyna, biegnij:) Tour de Ski. 03.01.13, 16:19
          Czołem Morfiismile

Tak jest Morfii - oby tak dalej. Chociaz nic nie zastąpi tych zim sprzed dekady. Zim małyszowych..... Ech, łezka sie kręci w oku za Małyszomanią i za wąsatym kurduplem z Wisły.

Wszystkie moje sąsiadki chorowały na Małyszomanie, choć sportem nie interesowały się wcalesmile

ps.1.To musiałes mieć dwa telewizoru, co by to wszystko ogarnąćsmile
          ps.2. Jak to z Ekipą - będziesz skakał?smile
          ps.3. Pozdrów ode mnie Tatrysmilesmile
          ps.4. Kilka lat temu wdrapałem sie na czubek Wielkiej Krokwi. Mówie Ci, widok z góry nie z tej planety. Potem szybki odwrót, bo ochroniarze mnie wytropilismile

Pozdrawiam Cię serdecznie Morfii
          Krzysztof
          • morfeusz_1 Re: Biegnij Justyna, biegnij:) Tour de Ski. 03.01.13, 19:31

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/7/cc/yf/lahb/Ezgw42FL9Hci4ZjGNB.jpg

będę skakał,będę biegał,a po skokach idę na małą zimną wódeczkę i tatara

https://fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2669844,2,25,Polska-oczami-morfiego-zakopianski-tatar.html
    • skiela1 Re: Biegnij Justyna, biegnij:) Tour de Ski. 03.01.13, 16:11
      "biegnij Justyna biegnij"

no ja bym dziewczynie doradzila zupelnie cos innegosmile
      Nogi odmawiaja posluszenstwa,niebezpiecznie puchna,ciekawe gdzie jest ta granica gdy trzeba powiedziec dosc.
      Mam wrazenie,ze ona w przeciwienstwie do swojej przeciwniczki, nawet z arytmia serca poszlaby biegacuncertain ot taka goralka....
      • morfeusz_1 Re: Biegnij Justyna, biegnij:) Tour de Ski. 03.01.13, 19:33
        skiela1 napisała:

> "biegnij Justyna biegnij"
        >
        > no ja bym dziewczynie doradzila zupelnie cos innegosmile

to może jednak tatara i wódeczkę

https://fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2669844,2,25,Polska-oczami-morfiego-zakopianski-tatar.html
        • skiela1 Re: Biegnij Justyna, biegnij:) Tour de Ski. 03.01.13, 19:57
          Tatarem przed nosem pomachales ...
          link nie dziala..
        • kriss67 Re: Biegnij Justyna, biegnij:) Tour de Ski. 03.01.13, 20:14
          Morfii, widze że jakis Tatar za Tobą dziś chodzismile
    • morfeusz_1 Re: Biegnij Justyna, biegnij:) Tour de Ski. 03.01.13, 21:16
      Ano, nie ma rady na to tatar chodzi za morfim za pięć zyla z Mety na Krupówkach

fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2669844,2,25,Polska-oczami-morfiego-zakopianski-tatar.html
      No i pstrąg z Kolibecki < mniam ?

fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2991548,2,2,Pstrag-w-Zakopianskiej-Kolibecce-jest-zajefajnyhej-.html
      • skiela1 Re: Biegnij Justyna, biegnij:) Tour de Ski. 03.01.13, 21:25
        Na widok pstraga slinotoku dostalamsuspicious
        • morfeusz_1 Re: Biegnij Justyna, biegnij:) Tour de Ski. 03.01.13, 21:43

to taka góralska potrawa...

nigdy nie zamawiam ryb w restauracjo karczmach , sam mam swoje sekretne przepisy , ale tam naprawdę lepiej piwo jak to się mówi wchodzi i lepiej syćko smakuje ,hej !
          • skiela1 Re: Biegnij Justyna, biegnij:) Tour de Ski. 03.01.13, 22:03
            Do "produkcji" pstragow potrzeba przeplywu czystej wody, a w gorach taka jeszcze jest.
            Wiec smacznego!smile i precz z tym G eM[O!] big_grin
            • morfeusz_1 Re: Biegnij Justyna, biegnij:) Tour de Ski. 03.01.13, 22:35

lepszy pstrąg niż śledź w oleju lub śmietanie wink
              komuś jednak sljedziki mogły zaszkodzić bo ni słychu ni widu , chłopaki się ganiają na rejonie bawiąc w berka czy już zupełnie oczadziali i przygaśli skoro ich ni słychu, też
              • skiela1 Re: Biegnij Justyna, biegnij:) Tour de Ski. 03.01.13, 23:40
                Jak to mowia-rybka lubi plywac suspicious
      • kriss67 Re: Biegnij Justyna, biegnij:) Tour de Ski. 04.01.13, 07:12
        Morfii, w Kolibecce jadałem często. Głównie smażone kiełbaski i ryby. Hejsmile

Ale powiem Ci Morfii, że najlepsze jadło to w Zajeździe Kuźnice, tuz obok dolnej stacji kolejki. Schodzisz ze szlaku, wpadasz do zajazdu i pałaszujesz placek po zbójnicku. Abo parówki z jajecznicąsmile Hejsmile. Pamietam zajazd sprzed lat, kiedy to przypominał bar mleczny. Coś z tamtego klimatu zostało. Stoły te same.

Pozdro
        Krzysztof
        • morfeusz_1 Re: Biegnij Justyna, biegnij:) Tour de Ski. 04.01.13, 09:19

A to jak bedem to pozdrowiem od ciebie ceprze sakramencki,hej !
          • kriss67 Re: Biegnij Justyna, biegnij:) Tour de Ski. 04.01.13, 09:28
            No i dobrze i z góry po ceprowsku dziekujesmile

ps.Pamietam Koilbke z przełomu lat 80tych i 90-tych. Wtedy to była zwykła budka - smażalnia. A dziś prawdziwy góralski skansen kulinarnysmile

A wiesz jak po słowacku jest pstrąg z frytkami? Pstruh z bobickamismile Wiem, bom u nich zamawiał.
            • morfeusz_1 Re: Biegnij Justyna, biegnij:) Tour de Ski. 04.01.13, 11:56

wiem jak jest można zamówić piwo z kurcakiem po hiszpańsku jakby mi się w życiu udało na Grand Derby pojechać
              • kriss67 Re: Biegnij Justyna, biegnij:) Tour de Ski. 04.01.13, 12:03
                To jak po hiszpańsku zamówić piwo z kurcakiem? Może sie przydać, bo może i ja kiedyś, w kolejnym wcieleniu, pojade na Grand Debismile

I popatrz Morfii, Ty pojedziesz kibicować Katalończykom, a ja wręcz przeciwniesmile

Aha, co do menu na Słowacji. U nich słowo kompot oznacza .... naszą galaretke. Czyli trzeba przy obiedzie uważać.

Pozdro
                Krzysztof
                • morfeusz_1 Re: Biegnij Justyna, biegnij:) Tour de Ski. 04.01.13, 12:58
                  Ta - poproszę 4 piwa z kurczakiem i frytkami

Te voy a preguntar cuatro cervezas con pollo y papas fritas
    • kriss67 Biegnij Justyna, biegnij:) Tour de Ski etap V 04.01.13, 11:46
      Czołemsmile

Za chwile startuje Justyna Kowalczyk. Dziś etap piąty Tour de Ski. Relacja opisowa tu:

www.zczuba.pl/zczuba/1,123357,13141532,Justyna_Kowalczyk_broni_przewagi__czyli_Tour_de_Ski.html#BoxSlotIIMT
      A w wersji telewizyjnej transmisje na TVP2 i na kanale Eurosport.

Pozdro
      Krzysztof
      • morfeusz_1 Re: Biegnij Justyna, biegnij:) Tour de Ski etap V 04.01.13, 11:58

Zuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuch Juuuuuuuuuuuuuuustyna !!! ®

Teraz już na skoki czekam na 13:30
        • kriss67 Re: Biegnij Justyna, biegnij:) Tour de Ski etap V 04.01.13, 12:07
          No coś niesamowitegosmilesmile

Ciekawy był komentarz na TVP2. Po wyjściu naszej Mistrzyni na ostatnia prostą komentator powiedział coś takiego: biegnie swobodnie, jakby biegała rekreacyjnie po parku w warszawskich Łazienkachsmile

ps.Swoją drogą to nie wiem, czy po parku w Łazienkach można biegać na nartach?smile
          • morfeusz_1 Re: Biegnij Justyna, biegnij:) Tour de Ski etap V 04.01.13, 12:55

Ja tam przerzuciłem się na eurosport bo już mam dosyć Babiarza,Szaranowicza i tych samych twarzy w studiu spod budki z kebabem na Woronicza
            • kriss67 Re: Biegnij Justyna, biegnij:) Tour de Ski etap V 04.01.13, 13:09
              Dziś w TVP 2 jako specjalista od biegania na nartach nie wystapił jakis aktor albo inny celebryta, tylko ..... znana polska pływaczka. Ale co tam, to sport i to sportsmile
    • morfeusz_1 Leeeeeeeeeeećcie Orły Leeeeeeeeeeećcie 04.01.13, 14:00
      www.sport.pl/skoki/1,65074,13141955,Turniej_Czterech_Skoczni__Jacobsen_i_Hilde_maja_siedmiomilowe.html#BoxSportTxt
      • kriss67 Re: Leeeeeeeeeeećcie Orły Leeeeeeeeeeećcie 04.01.13, 14:01
        Dzieje się ciekawie.smile

ps. Przełączyłem się na Eurosporta.
        • morfeusz_1 Re: Leeeeeeeeeeećcie Orły Leeeeeeeeeeećcie 04.01.13, 14:42

No aż za ciekawie ...
          Klimek by awansował,tak myślę
          • morfeusz_1 Re: Leeeeeeeeeeećcie Orły Leeeeeeeeeeećcie 04.01.13, 14:57

Myślę że Kamil w trzecie miejsce trafi
            • morfeusz_1 Re: Leeeeeeeeeeećcie Orły Leeeeeeeeeeećcie 04.01.13, 15:45

No to jest drugi , w sumie nie kiepsko
              • kriss67 Re: Leeeeeeeeeeećcie Orły Leeeeeeeeeeećcie 04.01.13, 16:23
                Prawie trafiłeś Morfiismile
      • kriss67 Re: Leeeeeeeeeeećcie Orły Leeeeeeeeeeećcie 04.01.13, 16:49
        I podsumowująć:

www.sport.pl/skoki/1,65079,13144513,Turniej_Czterech_Skoczni__Kamil_Stoch_drugi_w_Innsbrucku.html#MT
        • morfeusz_1 Re: Leeeeeeeeeeećcie Orły Leeeeeeeeeeećcie 04.01.13, 23:56

Eh,krzychu co za czasy żebym jeszcze musiał się tłumaczyć i udowadniać że nie mam garba
          Ci młodzi to mnie kiedyś do grobu wpędzą

Aha jakbyś miał ty albo ktoś wielki baner biało czerwony z napisem Leeeeeeeć Kaaaaaaamil ( albo Klimeeeeeeeeeek ) Leeeeeeeeeeeeeeeć ®

To mogę chętnie pożyczyć i na eksponowanym miejscu go na Pucharze umieścić wink
          • kriss67 Re: Leeeeeeeeeeećcie Orły Leeeeeeeeeeećcie 05.01.13, 09:37
            Czołem Morfiismile

Tak jest - młodzi powodują palpitacje serca, fakt. Ech, gdzie ten nasz wąsaty mikrus z Wisły. Wchodził na skocznie, Polska na chwile wstrzymywała oddech, a on skakał, i leciał, leciał, aż wygrał.smile

Popatrz Mofrii, to był rodzynek w kraju że tak napisze nielotów, a teraz mamy cały szwadron młodych, ocierających sie o czołówke, ale bez bez tego pierwszego miejsca. Wislacki kurdupel dzis startuje w Dakarzesmile

Co do flagi. Opatentowałes świetny pomysł. Albo, albosmile Albo zrób ta jak ja kilka lat temu. Pojechałem z przyjacielem do Karpacza na finałowe etapy Tour de Pologne. Zabralismy ze sobą biało czerowną flagę plus puszke czarnej farby. I na miejscu domalowaliśmy odpowiednie hasłasmile

Pozdro Morfii
            Krzysztof
            • morfeusz_1 Re: Leeeeeeeeeeećcie Orły Leeeeeeeeeeećcie 06.01.13, 10:54
              ale który pomysł opatentowałem ...
              • kriss67 Re: Leeeeeeeeeeećcie Orły Leeeeeeeeeeećcie 06.01.13, 11:18

No ten z alternatywnym transparentemsmile

"Leeeeeeeć Kaaaaaaamil ( albo Klimeeeeeeeeeek ) Leeeeeeeeeeeeeeeć ® "
                • morfeusz_1 Re: Leeeeeeeeeeećcie Orły Leeeeeeeeeeećcie 06.01.13, 11:21

aha no tak ja przetransponowałem tylko hasło miklasa na język internetu i chyba się przyjęło bo widzę że mam już naśladowców nie tylko na portalu wyborczej wink

poza tym mam prywatę bo wiesz kriss noszę się z zamiarem odpalenia bloga sportowego i mam kłopot z nazwą , blog będzie nie tylko n/t sportów zimowych ale będzie tam wszystko... ale z jajem właśnie .... i co ty na to
                  • kriss67 Re: Leeeeeeeeeeećcie Orły Leeeeeeeeeeećcie 06.01.13, 12:39
                    Morfii, pomysł z blogiem przedni. Będe stałym czytelnikiem.

Nazwa, nazwa..... Hm. Jakąś ciekawą nazwe wymysliszsmile

I prosze o duuuużo blogowego futbolu i kolarstwasmile
            • morfeusz_1 Re: Leeeeeeeeeeećcie Orły Leeeeeeeeeeećcie 06.01.13, 11:27
              Fakt ale nic to kriss zobacz jednak się nowy mój okrzyk internetowy gloryfikujący Adama przyjął a już myślałem że mnie oskalpują .... Jednak to krzepiące że w narodzie duch humoru żyje !

www.sport.pl/moto/1,78202,13148805,Adam_Malysz__Auto_strasznie_zasuwa__Nieprawdopodobna.html#BoxSportTxt
              • kriss67 Re: Leeeeeeeeeeećcie Orły Leeeeeeeeeeećcie 06.01.13, 12:43

"Jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeedź Adaaaaaaaaaaaaaaam Jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeedź !!! ® " - doskonałesmilesmilesmile

ps. Z taką fantazją wymyslisz super nazwę dla sportowego blogasmile
                • morfeusz_1 Re: Leeeeeeeeeeećcie Orły Leeeeeeeeeeećcie 06.01.13, 12:56

Już mam ale chciałbym ciebie do spółki z o.o. zaprosić , co ty na to
                  • kriss67 Re: Leeeeeeeeeeećcie Orły Leeeeeeeeeeećcie 06.01.13, 13:28
                    Oooo, Morfii - bardzo chętniesmile Czuje sie wyrózniony.
                    • morfeusz_1 Re: Leeeeeeeeeeećcie Orły Leeeeeeeeeeećcie 06.01.13, 13:38

oki kriss to może tak ja napiszę na twojego małpiszona teraz i odpisz mi co ty na ten temat sądzisz nie będziemy tu zatruwali twojego wątku ..
                      • kriss67 Re: Leeeeeeeeeeećcie Orły Leeeeeeeeeeećcie 06.01.13, 14:19
                        Oki Morfii, dawaj na małpiszonasmile
                        • morfeusz_1 Re: Leeeeeeeeeeećcie Orły Leeeeeeeeeeećcie 06.01.13, 14:45

tylko że nie mogę się do ciebie dodzwonić - chyba coś pokręciłem z tym @

wejdź na moje forum link w mojej stopce tam w wątku testowym zostawie wiadomość dla ciebie
                          przemyśl i się jakoś wieczorem spikniemy bo teraz muszę pobiegać z tym plecakiem no wiesz ..

narka
      • kriss67 Re: Leeeeeeeeeeećcie Orły Leeeeeeeeeeećcie 06.01.13, 20:09
        Czołemsmile

I małe pddsumowanie dziejszego skakania:

www.sport.pl/skoki/2,122062,,Bischofshofen__K_140_,,163003747,6735.html
        Dobry występ Polaków, doskonały Kamila Stocha. Otarł się o podium całego konkursu Czterech Skoczni.
    • kriss67 Biegnij Justyna, biegnij:) Tour de Ski.Etap VI 05.01.13, 09:29
      Czołemsmile

Dzis nasza Królowa Śniegu biegnie po raz kolejny.

"O 12.30 Justyna Kowalczyk wystartuje w biegu na 10 km stylem klasycznym w Val di Fiemme. To szósta, przedostatnia runda Tour de Ski. Polka uwielbia biegać klasykiem, a na 10 km nie przegrała od ponad roku. Poza tym skrzydeł dodało jej piątkowe zwycięstwo na 3 km w Toblach, gdzie zdeklasowała rywalki. Nad drugą w klasyfikacji Tour de Ski Szwedką Charlotte Kallą ma minutę i trzy sekundy przewagi."

Transmisja telewizyjna na TVP 2 od godziny 12.20.

Pozdro
      Krzysztof
      • jhbsk Re: Biegnij Justyna, biegnij:) Tour de Ski.Etap V 05.01.13, 09:55
        Już ściskam kciuki!
        • kriss67 Re: Biegnij Justyna, biegnij:) Tour de Ski.Etap V 05.01.13, 10:10
          Czołemsmile

To mamy podobniesmilesmile
    • kriss67 Klayk po Polsku:):) Na 10km. 05.01.13, 13:21
      Czołemsmile

Ech, ta nasza piękna Justyna Kowalczyk. Idzie jak burza, ba - jak tornadosmile

www.zczuba.pl/zczuba/1,123357,13147096,Justyna_Kowalczyk_walczy_o_powiekszenie_przewagi_.html#MT
      Finał Tour de Ski i morderczy podjazd jurto.

https://www.blog.nastopy.pl/wp-content/uploads/2012/02/justyna-kowalczyk-nastopy.pl_.jpg

Pozdro
      Krzysztof
      • loczek62 Re: Klayk po Polsku:):) Na 10km. 05.01.13, 13:26
        W tym sezonie po jednym z biegów Justyna powiedziała że groteską w jej wykonaniu byłoby padnięcie "na twarz" za linią mety jak to robią niejednokrotnie inne biegaczki. I dzisiaj potwierdziła swą klasę nie padającsmile
    • kriss67 Biegnij Justyna, biegnij:) Tour de Ski. Etap VII 06.01.13, 08:50
      Czołemsmile

Dziś ostatni, morderczy etap Tour de Ski. Justyna Kowalczyk będzie mknęła po zwyciestwo w całej edycji.

Tu pare słów o dzisiejszym etapie:

"W niedzielę finał Tour de Ski, wspinaczka pod górę. Ponad pół godziny cierpienia. Justyna Kowalczyk walczy o czwarte z rzędu zwycięstwo

Paweł Wilkowicz z Val di Fiemme

Nadchodzi zawsze w pierwszą lub drugą niedzielę stycznia. W kolarskim Tour de France na ostatnim etapie jest pakt o nieagresji i rozlewanie szampana.

A w Tour de Ski – wyścig o wszystko, na trasie uważanej za najtrudniejszą na świecie.

To niby tylko 9 kilometrów, żaden dystans dla biegaczy. Start ze stadionu w Lago di Tesero, na którym za niecałe dwa miesiące będzie się zaczynać i kończyć walka o medale mistrzostw świata w Val di Fiemme. Potem spokojny bieg wzdłuż rzeki, fragmentem trasy jednego z najsłynniejszych narciarskich maratonów, 70-kilometrowej Marcialongi.

Ale po przejechaniu ponad 
5 km i skręcie w lewo staje się przed ścianą płaczu. Tam zaczyna się slalomowy stok na górze Alpe Cermis: trasa wyznaczona chorągiewkami i niebieskimi liniami na śniegu, wszystko jak w narciarstwie alpejskim."...

I całość:
      www.rp.pl/artykul/559288,966871-Justyna-Kowalczyk-i-final-Tour-de-Ski.html
      Pozdro
      Krzysztof
      • czarek_sz Re: Biegnij Justyna, biegnij:) Tour de Ski. Etap 06.01.13, 09:03
        Czołem Krzysztof smile
        Oczywiście popatrzymy chociaż oczywiste jest że na pudle już pozamiatane smile tylko jakieś nieprawdopodobne nieszczęście mogłoby pozbawić Justynę końcowego zwycięstwa w tour ski. Alleluja i do przodu polska królowa nart smile
        • morfeusz_1 Re: Biegnij Justyna, biegnij:) Tour de Ski. Etap 06.01.13, 10:56

tak tak będzie dobrze co prawda Wieretelnyj powiedział że lepiej byłoby gdzyby Justyna miała 5 minut przewagi nie dwie ale to nie rzutuje
      • kriss67 Królowa Nart na szczycie:):):) 06.01.13, 12:24
        I jestsmilesmilesmile

Justyna Kowalczyk po raz czwarty z rzędu zwycieżyła w morderczym maratonie Tour de Skismilesmile

ps. Polskie flagi na trasie. Piekny, wzruszający widok.

https://www.przegladsportowy.pl/m/Repozytorium.Podglad.aspx/-496/-496/przegladsportowy/634841944454014310.jpg
        • morfeusz_1 Re: Królowa Nart na szczycie:):):) 06.01.13, 12:58

Teraz już rozgrzewka czyli 4 kółeczka dookoła bloku z plecakiem w pomarańczowe paski i możemy znowu zasiąść w fotelu i czekać na konkurs skoków. No bo skoro ten dzień tak super się zaczyna nie można tego spierniczyć,no nie wink
          • kriss67 Re: Królowa Nart na szczycie:):):) 06.01.13, 13:33
            Tak jest, teraz czekamy na skoczkownictwosmile

Może będzie Polska niedziela?, czyli "Leeć, Kamiiiil, leeeećsmile"

ps. A dlaczego akurat cztery kółeczka i skąd te pomarańczowe paski?smile
            • morfeusz_1 Re: Królowa Nart na szczycie:):):) 06.01.13, 13:48

A poza tym dzisiaj gra Barcelona smile)))))))
              • kriss67 Re: Królowa Nart na szczycie:):):) 06.01.13, 14:23
                Tak jest - katalońskie derbysmile
        • kriss67 Re: Królowa Nart na szczycie:):):) 06.01.13, 14:23
          I jeszcze kilka zdjęć:

www.rp.pl/galeria/559288,1,967090.html
    • morfeusz_1 Re: Biegnij Justyna, biegnij:) Tour de Ski. 06.01.13, 19:31
      Karny ! Messi ! i ................. 4:0 a jest dopiero 28 minuta gry

Visca el Barca !
      • kriss67 Re: Biegnij Justyna, biegnij:) Tour de Ski. 06.01.13, 20:16
        A tu mecz w wersji opisowej:

www.sport.pl/pilka/1,127505,13152267,Primera_Division__FC_Barcelona___Espanyol_Barcelona.html#BoxSportTxt

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka