26.11.13, 08:40
Jeśli jesteś narodowcem i piewcą ONR polecam inne forum na głoszenie swoich prawd objawionych.
Dziękuję i pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • vertigo5 Re: Vertigo5 26.11.13, 09:04
      Jestetm tutaj bo - jak czytam w opisie forum - "dla każdego starczy miejsca na sofach i kanapie, obok żardinerki z bluszczem i potężnej gdańskiej szafy". Nie widzę w tym opisie żadnych wyłączeń. Nie jest nigdzie dodane, że miejsca nie wystarczy dla osób mających przekonania narodowe, patriotyczne i z atencją odnoszące się do polskich bohaterów.

Rownież dziękuję, również pozdrawiam.
      • von-kloszard Re: Vertigo5 26.11.13, 09:24
        Nic nie wiem o ONR ani o co tam chodzi
        Ale wyrzucenie z forum za przekonania, nie podoba mi się.
        • sibeliuss Re: Vertigo5 26.11.13, 09:32
          Ja nikogo nie wyrzucam, jak zauważyłeś poprosiłem grzecznie, aby ograniczył pewna tematykę - czy to aby nie jest różnica?
          • von-kloszard Re: Vertigo5 26.11.13, 09:44
            być może intencje były inne ale zabrzmiało jednoznacznie.
            • sibeliuss Re: Vertigo5 26.11.13, 10:30
              A Ciebie jaka tematyka poruszana na tym forum skłoniła do odwiedzin?
              • 1zorro-bis Re: Vertigo5 26.11.13, 10:35
                mnie?smirk
                • sibeliuss Re: Vertigo5 26.11.13, 10:54
                  Nie wcinaj się.
                  • 1zorro-bis Re: Vertigo5 26.11.13, 11:48
                    Vertigo....smirk
                    Poczytaj mi mamo?big_grin
                    Moze tak?smirk
                    www.rp.pl/artykul/567466.html
                    • vertigo5 Re: Vertigo5 26.11.13, 12:04
                      Kiedy wydawać by się mogło, że bardziej skompromitować się da Tobie się to udaje smile
                      Jak Ty to mistrzu robisz? smile
                      • 1zorro-bis Re: Vertigo5 26.11.13, 12:27
                        nie lubisz Rzeczposoplitej?smirk
                        Ja tez nie specjalnie przepadam.smirk
                        Ale wole zdecydowanie od "Niezaleznej" lub innego badziewia....big_grin
                        • vertigo5 Re: Vertigo5 26.11.13, 12:52
                          Bardzo lubię "Rzeczpospolitą". Nawet wtedy jak rozmawia ze ześwirowanymi lewakami, tak jak w tym przypadku smile

1zorro-bis napisał:

> nie lubisz Rzeczposoplitej?smirk
                          > Ja tez nie specjalnie przepadam.smirk
                          > Ale wole zdecydowanie od "Niezaleznej" lub innego badziewia....big_grin
                          >
                          • 1zorro-bis Re: Vertigo5 26.11.13, 13:57
                            wiesz, z Twoja mentalnoscia teraz to w Niemczech mialbys ciezko......big_grin
                            No, chyba ze w tych przedwojennych. Wtedy to co innego.big_grin
                            vertigo5 napisał:

> Bardzo lubię "Rzeczpospolitą". Nawet wtedy jak rozmawia ze ześwirowanymi lewaka
                            > mi, tak jak w tym przypadku smile
                            >
                            > 1zorro-bis napisał:
                            >
                            > > nie lubisz Rzeczposoplitej?smirk
                            > > Ja tez nie specjalnie przepadam.smirk
                            > > Ale wole zdecydowanie od "Niezaleznej" lub innego badziewia....big_grin
                            > >
          • vertigo5 Re: Vertigo5 26.11.13, 09:46
            Fakt, póki co sibeliuss ani mnie nie zbanował, ani nie cenzurował choć jego poglądy są biegunowo odmienne od moich.
            Inna rzecz, że skoro to forum dla każdego, a ja w żaden sposób nie propaguję treści sprzecznym z prawem to nie ma chyba podstaw do zarzucania mi czegokolwiek smile
            • 1zorro-bis Re: Vertigo5 26.11.13, 10:28
              jestes kolega........Czarka?big_grinbig_grinbig_grin
              vertigo5 napisał:

> Fakt, póki co sibeliuss ani mnie nie zbanował, ani nie cenzurował choć jego pog
              > lądy są biegunowo odmienne od moich.
              > Inna rzecz, że skoro to forum dla każdego, a ja w żaden sposób nie propaguję tr
              > eści sprzecznym z prawem to nie ma chyba podstaw do zarzucania mi czegokolwiek
              > smile
              • von-kloszard Re: Vertigo5 26.11.13, 10:51
                >A Ciebie jaka tematyka poruszana na tym forum skłoniła do odwiedzin?

wygląda jak ankieta (bo imiennie nie adresowana)

To w moim przypadku nie tematyka poruszana a niechęć wychodzenia z domu bo zimno
                • tan.nawe Re: Vertigo5 26.11.13, 14:53
                  von-kloszard napisał:

Nic nie wiem o ONR ani o co tam chodzi
                  Ale wyrzucenie z forum za przekonania, nie podoba mi się.

Mnie też by się nie podobało. Ale "by " nie nastąpiło. smile
                  • tan.nawe Re: Vertigo5 26.11.13, 16:28
                    Uzupełniając.
                    Nie znoszę faszystów, rasistów, nazistów- nacjonalistów, tzw. prawdziwych patriotów.
                    Jednak, Sibeliussie, nie odbierajmy im głosu. Nie tylko ze względu na demokrację... wink
                    • skiela1 Re: Vertigo5 26.11.13, 16:40
                      tan.nawe napisała:

>
                      >. Nie tylko ze względu na demokracj
                      > ę... wink

bardzo mnie ciekawi jaki jeszcze masz powod na mysli ?
                      • tan.nawe Re: Vertigo5 26.11.13, 16:43
                        Skielo, wierzę w Twoją inteligencję. smile
                        • skiela1 Re: Vertigo5 26.11.13, 16:47
                          tan.nawe napisała:

> Skielo, wierzę w Twoją inteligencję. smile

To przestan wierzyc i odpowiedz.Pytanie chyba proste ?
                          • tan.nawe Re: Vertigo5 26.11.13, 16:52
                            Wierzyć nie przestanę. smile
                            Skielo, nie zgrywaj się, dobrze?
                            Pytanie proste i prosta odpowiedź, którą przecież znasz. Nie od dziś.
                            • skiela1 Re: Vertigo5 26.11.13, 17:12
                              Nie znam dopoki mi nie napiszesz.
                              Moge sie tylko domyslac.
                              Sib wyraznie napisal,ze sa inne fora...to powinno ci cos sugerowac.
                              • von-kloszard Re: Vertigo5 26.11.13, 17:27
                                Skiela, kim jesteś tu na forum że dyscyplinujesz, pytam retorycznie

wypis cytatu ze statutu tego forum: "Klasą jest przestrzegać etykiety i lekceważyć konwenanse" Jerzy Waldorff
                                • skiela1 Re: Vertigo5 26.11.13, 17:48
                                  a mozesz jasniej bo nie rozumiem.
                                  • von-kloszard Re: Vertigo5 26.11.13, 18:25
                                    Ech Skiela, a statut rozumiesz?

Ja stąd zwiewam, proponują ci krzesło siadasz zanim usiądziesz krzesło podrywają i d...
                                    • sibeliuss Re: Vertigo5 26.11.13, 19:10
                                      To my tu mamy statut, o którym nie wiem. Paradne smile
                              • tan.nawe Re: Vertigo5 26.11.13, 17:55
                                skiela1 napisała:

> Sib wyraznie napisal,ze sa inne fora...to powinno ci cos sugerowac

Czyli? Mam się wynieść na inne fora? Wiesz, ja w ogóle latam po różnych forach...
                                A grzeczno-posłuszno-potulna nigdy nie będę. Ale zawsze możecie mnie zbanować. smile
                                • skiela1 Re: Vertigo5 26.11.13, 18:29
                                  A w ktorym miejscu ja napisalam ,ze masz sie wyniesc?
                                  Dla przypomnienia - jest to watek skierowany do vertigo-Sib mu sugeruje inne forum bardziej dla niego tematyczne,ale jezeli Ty uwazasz,ze powinien zostac z powodow tylko Tobie znanych to po prostu podziel sie tym z nami, a nie licz na jakies domysly.
                                  Naprawde uwazasz,ze Sibowi zalezy na nabijaniu licznika poprzez udowadnianie komus swoich racji... ? smile
                                  • tan.nawe Re: Vertigo5 27.11.13, 09:39
                                    skiela1 napisała:

> A w ktorym miejscu ja napisalam ,ze masz sie wyniesc?
                                    > Dla przypomnienia - jest to watek skierowany do vertigo-Sib mu sugeruje inne fo
                                    > rum bardziej dla niego tematyczne,ale jezeli Ty uwazasz,ze powinien zostac

Uważam, że powinien móc zostać, jeśli chce. Chociaż ani na jotę nie zgadzam się z jego poglądami.

> z powodow tylko Tobie znanych to po prostu podziel sie tym z nami, a nie licz na ja
                                    > kies domysly.

Nie liczę. Piszę, co myślę. A czasami mi się zdarza myśleć nieortodoksyjnie i niesłusznie. smile

> Naprawde uwazasz,ze Sibowi zalezy na nabijaniu licznika poprzez udowadnianie ko
                                    > mus swoich racji... ? smile

Nie!
                                    Uważam - a właściwie mam taką nadzieję - że Sibeliussowi zależy na dobrej dyskusji, a do tego potrzebni są również oponenci.
                                    Chociaż przyznam, że niektórym takim to by się czasem chciało... eee, domyśl się, co! wink big_grin

P.S.
                                    Sibeliussie, czy wyartykułowałam? smile
                                    • von-kloszard Re: Vertigo5 27.11.13, 10:27
                                      Jesu! Tanawe, piekną lojalkę napisałaś
                                      Czysty Bareja i to łubu dubu
                                      • tan.nawe Re: Vertigo5 27.11.13, 10:34
                                        No, jak artykułować, to artykułować! big_grinbig_grinbig_grin
                                        A co do lojalek... hmmm... ja wieczną buntowniczką i zadziorą jestem, więc raczej nie należy moich lojalek traktować tak śmiertelnie poważnie. big_grin
                                        Ale naprawdę uważam, że Sibeliussowi zależy na dobrej dyskusji. I że na forum oprócz tych, co klaszczą potrzebni są też ci, co gwiżdżą. wink
                                        • tan.nawe Re: Vertigo5 27.11.13, 10:48
                                          WAŻNE!
                                          Mimo całego mojego umiłowania wolności: WOLNOŚĆ SŁOWA MA JEDNAK GRANICE! I poza te granice posuwać się nie wolno!
                                          Dziękuję za usunięcie wątku założonego przed chwilą przez Vertigo.
                                          • 1zorro-bis Re: Vertigo5 27.11.13, 11:03
                                            a on cos znowu zalozyl? smirk
                                            tan.nawe napisała:

> WAŻNE!
                                            > Mimo całego mojego umiłowania wolności: WOLNOŚĆ SŁOWA MA JEDNAK GRANICE! I poza
                                            > te granice posuwać się nie wolno!
                                            > Dziękuję za usunięcie wątku założonego przed chwilą przez Vertigo.
                                            • sibeliuss Re: Vertigo5 27.11.13, 11:21
                                              Zacytuję:
                                              "Bardzo ciekawy materiał dotyczący współpracy Żydów z nazistami w przeprowadzeniu holokaustu".
                                              • 1zorro-bis Re: Vertigo5 27.11.13, 11:23
                                                no.....to juz musi byc lepsze gazetka niz "Niezalezna"....big_grin
                                                To znaczy, moj dziadek pomagal swoje siostry w gazowaniu?
                                                sibeliuss napisał:

> Zacytuję:
                                                > "Bardzo ciekawy materiał dotyczący współpracy Żydów z nazistami w przeprowadzen
                                                > iu holokaustu".
                                      • 1zorro-bis Re: Vertigo5 27.11.13, 11:02
                                        to tutaj trzeba lojalki podpisywac?big_grin
                                        von-kloszard napisał(a):

> Jesu! Tanawe, piekną lojalkę napisałaś
                                        > Czysty Bareja i to łubu dubu
                            • sibeliuss Re: Vertigo5 26.11.13, 19:16
                              tan.nawe napisała:

> Wierzyć nie przestanę. smile
                              > Skielo, nie zgrywaj się, dobrze?
                              > Pytanie proste i prosta odpowiedź, którą przecież znasz. Nie od dziś.

Wyartykułuj smile
                    • 1zorro-bis Re: Vertigo5 26.11.13, 18:22
                      racja. Wtedy wiadomo skad ten smrod......big_grin
                      tan.nawe napisała:

> Uzupełniając.
                      > Nie znoszę faszystów, rasistów, nazistów- nacjonalistów, tzw. prawdziwych patri
                      > otów.
                      > Jednak, Sibeliussie, nie odbierajmy im głosu. Nie tylko ze względu na demokracj
                      > ę... wink
            • man_sapiens Re: Vertigo5 28.11.13, 23:04
              > Inna rzecz, że skoro to forum dla każdego, a ja w żaden sposób nie propaguję tr
              > eści sprzecznym z prawem to nie ma chyba podstaw do zarzucania mi czegokolwiek

Rzadko bywam na tym forum (chyba błąd) i z pokorą przyjmę każdą decyzję Sibeliusa . He' s the boss.
              Zwracam tylko uwagę, że zgodność z prawem to za mało.
              Jest jeszcze przyzwoitość.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka