sibeliuss 26.11.13, 08:40 Jeśli jesteś narodowcem i piewcą ONR polecam inne forum na głoszenie swoich prawd objawionych. Dziękuję i pozdrawiam. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
vertigo5 Re: Vertigo5 26.11.13, 09:04 Jestetm tutaj bo - jak czytam w opisie forum - "dla każdego starczy miejsca na sofach i kanapie, obok żardinerki z bluszczem i potężnej gdańskiej szafy". Nie widzę w tym opisie żadnych wyłączeń. Nie jest nigdzie dodane, że miejsca nie wystarczy dla osób mających przekonania narodowe, patriotyczne i z atencją odnoszące się do polskich bohaterów. Rownież dziękuję, również pozdrawiam. Odpowiedz Link
von-kloszard Re: Vertigo5 26.11.13, 09:24 Nic nie wiem o ONR ani o co tam chodzi Ale wyrzucenie z forum za przekonania, nie podoba mi się. Odpowiedz Link
sibeliuss Re: Vertigo5 26.11.13, 09:32 Ja nikogo nie wyrzucam, jak zauważyłeś poprosiłem grzecznie, aby ograniczył pewna tematykę - czy to aby nie jest różnica? Odpowiedz Link
von-kloszard Re: Vertigo5 26.11.13, 09:44 być może intencje były inne ale zabrzmiało jednoznacznie. Odpowiedz Link
sibeliuss Re: Vertigo5 26.11.13, 10:30 A Ciebie jaka tematyka poruszana na tym forum skłoniła do odwiedzin? Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Vertigo5 26.11.13, 11:48 Vertigo.... Poczytaj mi mamo? Moze tak? www.rp.pl/artykul/567466.html Odpowiedz Link
vertigo5 Re: Vertigo5 26.11.13, 12:04 Kiedy wydawać by się mogło, że bardziej skompromitować się da Tobie się to udaje Jak Ty to mistrzu robisz? Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Vertigo5 26.11.13, 12:27 nie lubisz Rzeczposoplitej? Ja tez nie specjalnie przepadam. Ale wole zdecydowanie od "Niezaleznej" lub innego badziewia.... Odpowiedz Link
vertigo5 Re: Vertigo5 26.11.13, 12:52 Bardzo lubię "Rzeczpospolitą". Nawet wtedy jak rozmawia ze ześwirowanymi lewakami, tak jak w tym przypadku 1zorro-bis napisał: > nie lubisz Rzeczposoplitej? > Ja tez nie specjalnie przepadam. > Ale wole zdecydowanie od "Niezaleznej" lub innego badziewia.... > Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Vertigo5 26.11.13, 13:57 wiesz, z Twoja mentalnoscia teraz to w Niemczech mialbys ciezko...... No, chyba ze w tych przedwojennych. Wtedy to co innego. vertigo5 napisał: > Bardzo lubię "Rzeczpospolitą". Nawet wtedy jak rozmawia ze ześwirowanymi lewaka > mi, tak jak w tym przypadku > > 1zorro-bis napisał: > > > nie lubisz Rzeczposoplitej? > > Ja tez nie specjalnie przepadam. > > Ale wole zdecydowanie od "Niezaleznej" lub innego badziewia.... > > Odpowiedz Link
vertigo5 Re: Vertigo5 26.11.13, 09:46 Fakt, póki co sibeliuss ani mnie nie zbanował, ani nie cenzurował choć jego poglądy są biegunowo odmienne od moich. Inna rzecz, że skoro to forum dla każdego, a ja w żaden sposób nie propaguję treści sprzecznym z prawem to nie ma chyba podstaw do zarzucania mi czegokolwiek Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Vertigo5 26.11.13, 10:28 jestes kolega........Czarka? vertigo5 napisał: > Fakt, póki co sibeliuss ani mnie nie zbanował, ani nie cenzurował choć jego pog > lądy są biegunowo odmienne od moich. > Inna rzecz, że skoro to forum dla każdego, a ja w żaden sposób nie propaguję tr > eści sprzecznym z prawem to nie ma chyba podstaw do zarzucania mi czegokolwiek > Odpowiedz Link
von-kloszard Re: Vertigo5 26.11.13, 10:51 >A Ciebie jaka tematyka poruszana na tym forum skłoniła do odwiedzin? wygląda jak ankieta (bo imiennie nie adresowana) To w moim przypadku nie tematyka poruszana a niechęć wychodzenia z domu bo zimno Odpowiedz Link
tan.nawe Re: Vertigo5 26.11.13, 14:53 von-kloszard napisał: Nic nie wiem o ONR ani o co tam chodzi Ale wyrzucenie z forum za przekonania, nie podoba mi się. Mnie też by się nie podobało. Ale "by " nie nastąpiło. Odpowiedz Link
tan.nawe Re: Vertigo5 26.11.13, 16:28 Uzupełniając. Nie znoszę faszystów, rasistów, nazistów- nacjonalistów, tzw. prawdziwych patriotów. Jednak, Sibeliussie, nie odbierajmy im głosu. Nie tylko ze względu na demokrację... Odpowiedz Link
skiela1 Re: Vertigo5 26.11.13, 16:40 tan.nawe napisała: > >. Nie tylko ze względu na demokracj > ę... bardzo mnie ciekawi jaki jeszcze masz powod na mysli ? Odpowiedz Link
skiela1 Re: Vertigo5 26.11.13, 16:47 tan.nawe napisała: > Skielo, wierzę w Twoją inteligencję. To przestan wierzyc i odpowiedz.Pytanie chyba proste ? Odpowiedz Link
tan.nawe Re: Vertigo5 26.11.13, 16:52 Wierzyć nie przestanę. Skielo, nie zgrywaj się, dobrze? Pytanie proste i prosta odpowiedź, którą przecież znasz. Nie od dziś. Odpowiedz Link
skiela1 Re: Vertigo5 26.11.13, 17:12 Nie znam dopoki mi nie napiszesz. Moge sie tylko domyslac. Sib wyraznie napisal,ze sa inne fora...to powinno ci cos sugerowac. Odpowiedz Link
von-kloszard Re: Vertigo5 26.11.13, 17:27 Skiela, kim jesteś tu na forum że dyscyplinujesz, pytam retorycznie wypis cytatu ze statutu tego forum: "Klasą jest przestrzegać etykiety i lekceważyć konwenanse" Jerzy Waldorff Odpowiedz Link
von-kloszard Re: Vertigo5 26.11.13, 18:25 Ech Skiela, a statut rozumiesz? Ja stąd zwiewam, proponują ci krzesło siadasz zanim usiądziesz krzesło podrywają i d... Odpowiedz Link
sibeliuss Re: Vertigo5 26.11.13, 19:10 To my tu mamy statut, o którym nie wiem. Paradne Odpowiedz Link
tan.nawe Re: Vertigo5 26.11.13, 17:55 skiela1 napisała: > Sib wyraznie napisal,ze sa inne fora...to powinno ci cos sugerowac Czyli? Mam się wynieść na inne fora? Wiesz, ja w ogóle latam po różnych forach... A grzeczno-posłuszno-potulna nigdy nie będę. Ale zawsze możecie mnie zbanować. Odpowiedz Link
skiela1 Re: Vertigo5 26.11.13, 18:29 A w ktorym miejscu ja napisalam ,ze masz sie wyniesc? Dla przypomnienia - jest to watek skierowany do vertigo-Sib mu sugeruje inne forum bardziej dla niego tematyczne,ale jezeli Ty uwazasz,ze powinien zostac z powodow tylko Tobie znanych to po prostu podziel sie tym z nami, a nie licz na jakies domysly. Naprawde uwazasz,ze Sibowi zalezy na nabijaniu licznika poprzez udowadnianie komus swoich racji... ? Odpowiedz Link
tan.nawe Re: Vertigo5 27.11.13, 09:39 skiela1 napisała: > A w ktorym miejscu ja napisalam ,ze masz sie wyniesc? > Dla przypomnienia - jest to watek skierowany do vertigo-Sib mu sugeruje inne fo > rum bardziej dla niego tematyczne,ale jezeli Ty uwazasz,ze powinien zostac Uważam, że powinien móc zostać, jeśli chce. Chociaż ani na jotę nie zgadzam się z jego poglądami. > z powodow tylko Tobie znanych to po prostu podziel sie tym z nami, a nie licz na ja > kies domysly. Nie liczę. Piszę, co myślę. A czasami mi się zdarza myśleć nieortodoksyjnie i niesłusznie. > Naprawde uwazasz,ze Sibowi zalezy na nabijaniu licznika poprzez udowadnianie ko > mus swoich racji... ? Nie! Uważam - a właściwie mam taką nadzieję - że Sibeliussowi zależy na dobrej dyskusji, a do tego potrzebni są również oponenci. Chociaż przyznam, że niektórym takim to by się czasem chciało... eee, domyśl się, co! P.S. Sibeliussie, czy wyartykułowałam? Odpowiedz Link
von-kloszard Re: Vertigo5 27.11.13, 10:27 Jesu! Tanawe, piekną lojalkę napisałaś Czysty Bareja i to łubu dubu Odpowiedz Link
tan.nawe Re: Vertigo5 27.11.13, 10:34 No, jak artykułować, to artykułować! A co do lojalek... hmmm... ja wieczną buntowniczką i zadziorą jestem, więc raczej nie należy moich lojalek traktować tak śmiertelnie poważnie. Ale naprawdę uważam, że Sibeliussowi zależy na dobrej dyskusji. I że na forum oprócz tych, co klaszczą potrzebni są też ci, co gwiżdżą. Odpowiedz Link
tan.nawe Re: Vertigo5 27.11.13, 10:48 WAŻNE! Mimo całego mojego umiłowania wolności: WOLNOŚĆ SŁOWA MA JEDNAK GRANICE! I poza te granice posuwać się nie wolno! Dziękuję za usunięcie wątku założonego przed chwilą przez Vertigo. Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Vertigo5 27.11.13, 11:03 a on cos znowu zalozyl? tan.nawe napisała: > WAŻNE! > Mimo całego mojego umiłowania wolności: WOLNOŚĆ SŁOWA MA JEDNAK GRANICE! I poza > te granice posuwać się nie wolno! > Dziękuję za usunięcie wątku założonego przed chwilą przez Vertigo. Odpowiedz Link
sibeliuss Re: Vertigo5 27.11.13, 11:21 Zacytuję: "Bardzo ciekawy materiał dotyczący współpracy Żydów z nazistami w przeprowadzeniu holokaustu". Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Vertigo5 27.11.13, 11:23 no.....to juz musi byc lepsze gazetka niz "Niezalezna".... To znaczy, moj dziadek pomagal swoje siostry w gazowaniu? sibeliuss napisał: > Zacytuję: > "Bardzo ciekawy materiał dotyczący współpracy Żydów z nazistami w przeprowadzen > iu holokaustu". Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Vertigo5 27.11.13, 11:02 to tutaj trzeba lojalki podpisywac? von-kloszard napisał(a): > Jesu! Tanawe, piekną lojalkę napisałaś > Czysty Bareja i to łubu dubu Odpowiedz Link
sibeliuss Re: Vertigo5 26.11.13, 19:16 tan.nawe napisała: > Wierzyć nie przestanę. > Skielo, nie zgrywaj się, dobrze? > Pytanie proste i prosta odpowiedź, którą przecież znasz. Nie od dziś. Wyartykułuj Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Vertigo5 26.11.13, 18:22 racja. Wtedy wiadomo skad ten smrod...... tan.nawe napisała: > Uzupełniając. > Nie znoszę faszystów, rasistów, nazistów- nacjonalistów, tzw. prawdziwych patri > otów. > Jednak, Sibeliussie, nie odbierajmy im głosu. Nie tylko ze względu na demokracj > ę... Odpowiedz Link
man_sapiens Re: Vertigo5 28.11.13, 23:04 > Inna rzecz, że skoro to forum dla każdego, a ja w żaden sposób nie propaguję tr > eści sprzecznym z prawem to nie ma chyba podstaw do zarzucania mi czegokolwiek Rzadko bywam na tym forum (chyba błąd) i z pokorą przyjmę każdą decyzję Sibeliusa . He' s the boss. Zwracam tylko uwagę, że zgodność z prawem to za mało. Jest jeszcze przyzwoitość. Odpowiedz Link