Dodaj do ulubionych

Bjork - wybieramy najlepszy kawałek z dyskografii

14.01.05, 23:26
moimi faworytami sa: Hunter, Hyperballad ,
Obserwuj wątek
    • sloggi Re: Bjork - wybieramy najlepszy kawałek z dyskog 14.01.05, 23:29
      Chyba najważniejszy jest dla mnie kawałek od którego zacząłem słuchać Bjork
      Gutmundsdottir czyli Venus As a Boy smile
      • maciek2406 Re: Bjork - wybieramy najlepszy kawałek z dyskog 14.01.05, 23:31
        Wydaje mi się ze prawie każdy zakochał sie w bjork dzięki temu kawałkowi
        sloggi napisał:

> Chyba najważniejszy jest dla mnie kawałek od którego zacząłem słuchać Bjork
        > Gutmundsdottir czyli Venus As a Boy smile
        • sloggi Re: Bjork - wybieramy najlepszy kawałek z dyskog 14.01.05, 23:34
          Wiele osób polubiło ten utwór po "Leonie Zawodowcu". Mam sentyment do pierwszego
          albumu. Nie mam natomiast ostatniego - czy jest dobry, tego nie wiem.
          • maciek2406 Re: Bjork - wybieramy najlepszy kawałek z dyskog 14.01.05, 23:51
            Ostatni album Bjork tj Medula jest kolejnym krokiem w przód. Jest inny niz
            poprzednie płyty Bjork ale nie gorszym
            Piosenki ktore warto wysłuchac w pierszej kolejności: Who is it
            oczywiście ocenia - spiewana przez bjork na otwarciu olimpiady w atenach
            i Trumph of a heart
            • sloggi Re: Bjork - wybieramy najlepszy kawałek z dyskog 14.01.05, 23:55
              Wreszcie kupię ten album, ale nie jutro.
              Co to za the best, o której już wiem?
              • sorbet Re: Bjork - wybieramy najlepszy kawałek z dyskog 15.01.05, 01:41
                Mi się podoba "komercyjne"smile "I am a fountain of blood"smile
                • maciek2406 Re: Bjork - wybieramy najlepszy kawałek z dyskog 18.01.05, 22:53
                  jeszcze dorzuce Army of me
    • sloggi Re: Bjork - wybieramy najlepszy kawałek z dyskog 22.01.05, 15:18
      Idę pod prysznic - w tle będzie śpiewała Bjork smile
    • larss Re: Bjork - wybieramy najlepszy kawałek z dyskog 22.01.05, 15:54
      dla mnie absolutnym numerem jeden bjork jest all is full of love. i swietny
      wideoklip do tego.

a poza tym bardzo tez lubie dyskotekowe big time sensuality
      • sloggi Re: Bjork - wybieramy najlepszy kawałek z dyskog 22.01.05, 15:57
        U mnie dziś na topie jest "Post" i kawałek "It's Oh So Quiet".
        • maciek2406 Re: Bjork - wybieramy najlepszy kawałek z dyskog 22.01.05, 16:01
          Ja uważam ze bjork ma wszystkie genialne teledyski np Hunter, Oceania
          • larss Re: Bjork - wybieramy najlepszy kawałek z dyskog 22.01.05, 16:11
            jak na moj gust teledyski do army of me i human behaviour sa zbyt zakrecone.
            wydaja sie byc wymyslone przez nadpobudliwego osmiolatka uczeszczajcaego do
            szkoly o indywidualnym toku nauczania.
            • maciek2406 Re: Bjork - wybieramy najlepszy kawałek z dyskog 22.01.05, 16:19
              O to chodzi w teledyskach żeby były nie powtarzalne i utkwiły w pamięci
              potencjanym klientom
              Bjork ma dziwne, nowatorskie, zaskakujące teledyski i za to ją cenimy
          • sloggi Re: Bjork - wybieramy najlepszy kawałek z dyskog 22.01.05, 16:18
            To prawda, są oryginalne smile
            • sloggi Re: Bjork - Medulla 23.01.05, 11:39
              Hmmm, przesłuchałem kolejny raz - zaczynam łapać smile
        • frida2 Re: Bjork - wybieramy najlepszy kawałek z dyskog 22.01.05, 16:12
          sloggi napisał:

> U mnie dziś na topie jest "Post" i kawałek "It's Oh So Quiet".

To jeden z moich ulubionych.
          • maciek2406 Re: Bjork - wybieramy najlepszy kawałek z dyskog 23.01.05, 01:26
            to jest najbardziej znany kawałek bjork, nawet mojej mamie sie podoba , która
            nie znosi. Bjork
            • frida2 Re: Bjork - wybieramy najlepszy kawałek z dyskog 23.01.05, 01:30
              Od tego się zaczyna smile
              Potem się człek rozkręca.
              • maciek2406 Re: Bjork - wybieramy najlepszy kawałek z dyskog 23.01.05, 11:33
                Moja mama niestety się nie rozkręciła. Staneła w miejscu
                Tak jak jej nie lubiła tak nie lubi
                • frida2 Re: Bjork - wybieramy najlepszy kawałek z dyskog 23.01.05, 16:20
                  Ja zrobiłam postępy smile
                  • maciek2406 Re: Bjork - wybieramy najlepszy kawałek z dyskog 23.01.05, 20:27
                    Bardzo się ciesze z tego powodu
                    • frida2 Re: Bjork - wybieramy najlepszy kawałek z dyskog 23.01.05, 21:39
                      Ja nie mniej. Choć z początku nie od razu się przekonałam smile
    • zettrzy Re: Bjork - wybieramy najlepszy kawałek z dyskog 23.01.05, 22:01
      a ja nie lubie Bjork, tak fokle
      • maciek2406 Re: Bjork - wybieramy najlepszy kawałek z dyskog 24.01.05, 20:45
        Bjork jest tylko dla wybrańców smile)
        • zettrzy Re: Bjork - wybieramy najlepszy kawałek z dyskog 24.01.05, 23:46
          ja, po prostu, mam kiczowaty gust
    • nasza_maggie venus as a boy:) 25.01.05, 01:33
      bezapelacyjnie!
      • maciek2406 Re: venus as a boy:) 25.01.05, 22:47
        coś w tym musi być smile))
        • sloggi Re: venus as a boy:) 26.01.05, 22:31
          maciek2406 napisał:

> coś w tym musi być smile))

Gdzieś tam wyżej napisałem, że ja też lubię ten utwór.
    • nauma Re: Bjork - wybieramy najlepszy kawałek z dyskog 26.01.05, 13:32
      All Is Full Of Love, Hunter
      • lewe_oko Re: Bjork - wybieramy najlepszy kawałek z dyskog 23.04.05, 23:24
        A ja najbardziej lubie, choć na pewno nie jest to jej najlepsza piosenka "play
        dead". Kojarzy mi się z pewnym ważnym czasem w moim zyciu.
    • zamek Jednak z Vespertine 26.01.05, 22:43
      Hidden place, It's not up to you, Undo, Pagan poetry... a poza tym Cvalda i 107
      Steps smile
      • lila18 Re: Jednak z Vespertine 27.01.05, 01:40
        Tak, Vespertine ma niezwykły klimat. Chyba najbardziej lubię Pagan poetry, a z
        Selmasongs to zdecydowanie Scatterheart.
        Pozdrawiam
        • lila18 Re: Jednak z Vespertine 27.01.05, 03:47
          Ojej, zapomniałam o Unison, też bardzo lubię.
          Pozdrawiam fanów Bjork smile))
          • maciek2406 Re: Jednak z Vespertine 27.01.05, 23:37
            przyłączam sie do pozdrowień smile
    • maciek2406 Re: Bjork - Fryderyki 2004 09.02.05, 22:31
      "Björk została nominowana do tegorocznych Fryderyków w kategorii "najlepszy
      album zagraniczny". Nagrody przyznawane przez Akademię Fonograficzną z
      pewnością budzą mieszane uczucia, ale informacja o nominacji dla Björk Wam się
      należy smile. Björk była już nominowana dwa razy do Fryderyków - za
      album "Homogenic" oraz za "Selmasongs", jednak nigdy nie otrzymała nagrody. Oto
      pełna lista nominowanych w interesującej nas kategorii:
      "Medúlla" Björk
      "Feels Like Home" Norah Jones
      "Musicology" Prince
      "Songs About Jane" Maroon 5
      "How to Dismantle an Atomic Bomb" U2"
      Wyniki poznamy 15 marca.
      żródło: www.bjork.digimer.pl/
    • maciek2406 Re: Bjork - 09.02.05, 22:33
      "Björk została nominowana do tegorocznych Fryderyków w kategorii "najlepszy
      album zagraniczny". Nagrody przyznawane przez Akademię Fonograficzną z
      pewnością budzą mieszane uczucia, ale informacja o nominacji dla Björk Wam się
      należy smile. Björk była już nominowana dwa razy do Fryderyków - za
      album "Homogenic" oraz za "Selmasongs", jednak nigdy nie otrzymała nagrody. Oto
      pełna lista nominowanych w interesującej nas kategorii:
      "Medúlla" Björk
      "Feels Like Home" Norah Jones
      "Musicology" Prince
      "Songs About Jane" Maroon 5
      "How to Dismantle an Atomic Bomb" U2"
      Wyniki poznamy 15 marca.
      żródło: www.bjork.digimer.pl/
      • sloggi Re: Bjork - prezentuje 20 przeróbek "Army Of Me" 01.04.05, 13:25
        Kolejna płyta Björk, na której znajdą się nowe wersje jej utworu "Army Of Me",
        ukaże się 30 maja. Dochód ze sprzedaży krążka zostanie przekazany na organizację
        UNICEF.

Björk
        W pracy nad albumem Björk pomogli artyści z całego świata, którzy odpowiedzieli
        na wystosowany w styczniu apel islandzkiej wokalistki. W sumie otrzymała ona 600
        przeróbek swojego przeboju z 1995 roku. Przy selekcji Björk pomógł wieloletni
        współpracownik - Graham Massey. Po dwóch miesiącach artystka wyłoniła 20 nagrań
        na swój longplay.

Oto kompletna tracklista dzieła Björk: Interzone - "Army Of Me", Grisbi - "Army
        Of Me", 50 Hertz feat. Häxor Och Porr, Slagsmĺlsklubben - "Army of Me", The
        Messengers Of God - "Army Of Me", Dr Syntax 'n' CB Turbo vs. Rivethead - "Army
        Of Me", Dr Gunni - "Army Of Me", Martin White Accordion Mix - "Army Of Me", Hemp
        - "Army Of Me", Lunamoth - "Army Of Me", Bersarinplatz - "Army Of Me", Baker Mix
        - "Army Of Me", Random - "Army Of Me", Atoi Coverversion - "Army Of Me", R
        Luvbeats - "Army Of Me" (The Liquid Riot Mix), Pink Battle Mash Up - "Army Of
        Me", Army Of Klaus Remix - "Army Of Me", Rise And Dawn Of Me - "Army Of Me",
        Liliom A(r)mour - "Army Of Me", Once More in CoF Minor (composed and performed
        by Mikhail Karikis) - "Army Of Me", Tor Bruce - "Army Of Me".
    • maciek2406 Re:Bjork 18 kwietnia pojawi się kolejne DVD Bjork 01.04.05, 15:05
      Już 18 kwietnia pojawi się kolejne DVD Björk. Medúlla DVD to zbiór teledysków z
      ostatniego albumu Björk, w tym najnowszy klip Where Is The Line. Premiera
      teledysku odbędzie się na biennale w Wenecji. Oto pełna tracklista tego
      dwupłytowego wydawnictwa:

DVD 1
      1. Oceania (reż. Lynn Fox)
      2. Who is it (reż. Dawn Shadforth)
      3. Triumph Of A Heart (reż. Spike Jonze)
      4. Desired Constellation (reż. Lynn Fox. Jest to wizualizacja, która była
      prezentowana podczas trasy koncertowej w 2003 roku)
      5. Where is the line (reż. Gabriela Fridriksdóttir)
      6. Making of Triumph Of A Heart (reż. Ragnheidur Gestdóttir)

DVD 2
      1. The Inner Or Deep Part Of An Animal Or Plant Structure (czyli Making Of
      Medúlla)
      2. Medúlla (wersja surround 5.1)
    • monk82 Re: Bjork - wybieramy najlepszy kawałek z dyskog 01.04.05, 18:41
      Dla mnie to trzy płyki w sumie...Debut, Vespertine, Homogenic...
      • maciek2406 Re: Bjork - wybieramy najlepszy kawałek z dyskog 01.04.05, 22:02
        monk82 napisał:

> Dla mnie to trzy płyki w sumie...Debut, Vespertine, Homogenic...

Dla mnie wszystkie
        smile
    • maciek2406 Re: Bjork - wybieramy najlepszy kawałek z dyskog 23.04.05, 21:16
      Björk dla WarChildMusic
      Björk zaoferowała organizacji WarChildMusic dwa, zupełnie nowe remiksy swoich
      piosenek z płyty Medúlla.
      WarChildMusic to organizacja non profit, która zbiera pieniądze dla dzieci
      poszkodowanych przez konflikty wojenne na całym świecie. Ze strony
      www.warchildmusic.com można ściągać nagrania różnych artystów, jeden plik mp3
      kosztuje £1. Aktualnie zebrane pieniądze przeznaczane są na pomoc dla dzieci z
      Demokratycznej Repuliki Konga, pomagają równiez uwolnić dzieci z więzień w
      Afganistanie oraz przeznaczane są na budowe schronień w Iraku.
      Björk udostępniła dwa remiksy - Who Is It w wersji przygotowanej przez Ukraińca
      Vitalic oraz zupełnie powalający remiks Where Is The Line formacji Fantomas.
      Wszystkich serdecznie zapraszamy na stronę WarChildMusic!
    • maciek2406 Re: Bjork - pare zdjęć 01.06.05, 21:41
      www.mfilomeno.com/warwick_saint/bjork.html
      • sloggi Re: Bjork - pare zdjęć 01.06.05, 21:50
        Poproszę o te miksy, co mnie nimi mamiłeś - brutalu.
        • maciek2406 Re: Bjork - remixy 01.06.05, 22:01
          sloggi napisał:

> Poproszę o te miksy, co mnie nimi mamiłeś - brutalu.

Prosze bardzo

www.animara.net/feisar/remixes.php
          • sloggi Re: Bjork - remixy 01.06.05, 22:03
            To jest tempo - dziękuję.
            • maciek2406 Re: Bjork - remixy 01.06.05, 22:05
              Staram sie jak mogę

sloggi napisał:

> To jest tempo - dziękuję.
    • lekia Re: Bjork - hyperballad 27.06.05, 13:14
      do odwołania
    • maciek2406 Re: Bjork - Drawing Restraint 9 07.10.05, 07:53
      Ścieżka dźwiękowa do "Drawing Restraint 9" skomponowana przez Bjork. Specjalnie
      do tego filmu artystka napisała suitę na sho - jeden z najstarszych japońskich
      instrumentów.
      Melodeklamację "Gratitude" wykonuje Will Oldham. Na płycie pojawiają się także
      znani już współpracownicy Bjork: Mark Bell, Valgeir Sigurdsson, Akira Rabelais
      Leila i jedna z legend nowojorskiej sceny freejazzowej - Zeena Parkins.

Spis utworów
      1. Giftwrapping
      2. Petrolatum
      3. Pearl
      4. Bath
      5. Hunter Vessel
      6. Shimenawa
      7. Storm
      8. Holographic Entrypoint
      9. Ambergris March
      10. Field Inversion
      11. Antarctic Return
    • xysztov Re: Bjork - wybieramy najlepszy kawałek z dyskog 07.10.05, 08:08
      że ja wcześbniejnie wytropiłem tutaj wątku o BJORK!!!
      uwielbiam, uwielbiam. znajomość "zaczeliśmy" od Venus asa boy, to było jakoś
      zaraz po maturze. apotem - każda kolejna płyta to dla mnie wielka radość.nie
      kupiłem jeszcze najnowszej - ale dziś mam zamiar to nadrobić.
      • xysztov Re: Bjork - wybieramy najlepszy kawałek z dyskog 07.10.05, 08:10
        i zacina mi się spacja!!!
        • maciek2406 Re: Bjork - wybieramy najlepszy kawałek z dyskog 07.10.05, 15:27
          Fajnie ze kolejna osoba na tym forum lubi bjork bardzo mnie to cieszy.
          Widziałaś może koncert bjork w Royal Opera House ???
          • maciek2406 Re: Bjork - wybieramy najlepszy kawałek z dyskog 07.10.05, 15:28
            miało być "WIDZIAŁEŚ"
            • xysztov Re: Bjork - wybieramy najlepszy kawałek z dyskog 07.10.05, 19:11
              koncertu nie widziałem. a "drawing restraint 9" przed 20 minutami przeniosłem
              przez próg domu - słucham teraz 3 utworu. pierwsze wrazenia - że to kontynuacja
              Medulli, niczego więcej nie potrafię w tej chwili powiedzieć.
              pozdrawiam
              • maciek2406 Re: Bjork - wybieramy najlepszy kawałek z dyskog 07.10.05, 22:54
                Ja najbardziej lubie bjork za homogenic to jest moja ulubiona płyta. Co do jej
                ostatnich płyt, szczerze ci powiem ze nie jestem przekonany, mam tu na uwadze
                Medulle i ściezkę dzwiękowa do japońskiego filmu.
                Mam nadzieje ze nie długo wyda coś co będzie od poczatku do końca jej dziełem i
                ze uzyczy na nastepnym nosniku swojego głosu. Bo jej fani za tą ją kochają.
                • xysztov Re: Bjork - wybieramy najlepszy kawałek z dyskog 08.10.05, 06:04
                  fakt, Medulla i DR9 są trudniejsze w słuchaniu - nie polubiłbym Bjork, gdyby te
                  płyty były moim pierwszym z nią kontaktem - może nawet wcale bym jej nie poznał.
                  ale jakoś z nią dorastam, i po kilku przesłuchaniach zaczynam te płyty rozumieć.
                  moje typy z wcześniejszych albumów: hyperballad, venus as a boy, play dead,
                  bacherolette, all is full of love, pagan poetry, frosti, joga i ... długo by
                  jeszcze wymieniać.
                  pozdrawiam
                  • maciek2406 Re: Bjork - wybieramy najlepszy kawałek z dyskog 08.10.05, 22:44
                    Zgadzam się z Tobą w 100%
                    To jest jedna z tych rzeczy za co cenię Bjork ze cały czas eksperymentuje w
                    coraz to nowych obszarach muzycznych.
                    Ja kocham Hyperballad jest to moja sentymentalna piosenka bjork
    • kalooo Re: Bjork - wybieramy najlepszy kawałek z dyskog 09.10.05, 20:28
      moim absolutnym faworytem z dyskografii Bjork jest Big Time Sensuality-od tego
      zaczęła się moja miłość do Bjorkównywink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka