kris01 19.01.05, 19:34 Doigrałem się nie zakładając czapki. Dopadła mnie choroba a w zasadzie jej początek. Jedyny pożytek, to fakt, że posiedzę sobie w domu Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
eulalija Re: Zarazki i inne 19.01.05, 19:39 To teraz powinnieneś założyć ciepłe skarpetki i pić mleko z miodem, zdrowia życzę Odpowiedz Link
carrramba Re: Zarazki i inne 19.01.05, 19:39 kris01 napisał: > Doigrałem się nie zakładając czapki. > Dopadła mnie choroba a w zasadzie jej początek. > Jedyny pożytek, to fakt, że posiedzę sobie w domu Kris czosnek+miód+mleko ) Odpowiedz Link
kris01 Re: Zarazki i inne 19.01.05, 19:46 Skarpetki OK. Czosnek też ale mleko i miód definitywnie odpadają. Kiedyś leczono mnie taką miksturą i efekt był opłakany - pół nocy w łazience. Odpowiedz Link
lady.oracle Re: Zarazki i inne 19.01.05, 19:49 dodałabym do tego jeszcze paprykę - świeżą lub konserwową Odpowiedz Link
kris01 Re: Zarazki i inne 19.01.05, 20:14 Ta papryka to dla smaku, czy dla zdrowotności? Odpowiedz Link
lady.oracle Re: Zarazki i inne 19.01.05, 20:23 konserwowa dla smaku świeża dla zdrowotności czosnek nalezy rozgnieść Odpowiedz Link
kris01 Re: Zarazki i inne 19.01.05, 20:28 Uwielbiam czosnek Jedyny minus, to zapach z ust. Chociaż podobno można go zabić. Odpowiedz Link
carrramba Re: Zarazki i inne 19.01.05, 22:03 no pewnie, ze można. zabijesz zapach, zagryzając natkę pietruszki ) serio dobra, aspiryna i do łózka. a wiesz co ? ja nawet nie mam czapki ! od zawsze chyba. nie cierpię czapek!mam za to kaptury przy kurtkach .Sloggi jest świadkiem ) Odpowiedz Link
kris01 Re: Zarazki i inne 19.01.05, 22:18 Ja mam czapkę na wypadek, gdybym nie miał innego wyjścia i ktoś zmusiłby mnie do jej założenia. Niestety kaptura też nie mam i efekty widać Odpowiedz Link
carrramba Re: Zarazki i inne 19.01.05, 23:08 ja nie mam "nawet na wszelki wypadek". po prostu nie, cierpię czapek. Kris, aspiryna i do łózka, ale juz !!!!!!!!!!!!) Odpowiedz Link
natla Re: Zarazki i inne 19.01.05, 20:26 Jak wyzdrowiejesz, to bracie zacznij sie hartować. Wyrzuc z domu czapki i szliki, spaceruj po balonie na bosaka, otwieraj szeroko okna i stój choć przez chwilę w przeciągu, nie przegrzewaj się. Wtedy nie bedziesz musiał pić takich świństw jak mleko+miód+czosnek. ) Odpowiedz Link
zenta1 W pewnym wieku 19.01.05, 23:18 takie rady mogą prowadzić prosto na cmentarz. Oooo, przypomniałem sobie, że za 10 minut będzie mój ulubiony serial "6 stóp pod ziemią" Odpowiedz Link
natla Re: W pewnym wieku 19.01.05, 23:53 ))))) Jakoś całe zycie przeżywam i nie straszę. )) Odpowiedz Link
tina1 BEZ ZAPACHU.....:)) 20.01.05, 07:30 ...Ii zdrowo dla wątóbki a bardzo skutecznie; rozgnieść 3-4 ząbki czosnku na sitko lub gazę i nalawszy wrzątku do termosa lub kubka pstawić ten czosnek nad parującą wodą , wdychać głęboko/inhalować się/ przez kilka minut. 2-3 x dziennie. Działa rewelacyjnie , szczeg . w początkowym stadium choroby. Na dokładkę ; kupić prpolis -kroplei nakapać na cukier(na łyżeczce) 15 kropli , wziąć do dziuba, głęboko, położyć się i niech się rozpłynie po gardełku, aż do rozpuszczenia cukru tak 3-4 x w ciągu dnia.U mojego dziecięcia wyleczyłam tym nawracające anginy(propolisem) ,od 18-tu lat nie było powtórki!!! Więc chyba działa! Życzę duuuuużo zdrowia! Omijajcie antybiotyki szerokim łukiem!!! Odpowiedz Link
towita Re: BEZ ZAPACHU.....:)) 20.01.05, 07:41 Potwierdzam propolis. Można też kupić na bazarku kit pszczeli i samemu zrobić nalewkę - jeszcze skuteczniejsza. Odpowiedz Link
tina1 Re: BEZ ZAPACHU.....:)) 20.01.05, 07:44 Masz rację, ponieważ ten kupiony jest 3 lub 4% a extra jest taki 15 lub 20 %, tylko alkohol do prod. mikstury powinien być góra 84% Odpowiedz Link
kris01 kuracja kropelkowa 20.01.05, 10:29 Poza tabletkami popijam krpelki Citrosept(ekstrakt z pestek grejpfruta. Gorzkie jak niewiem ale skuteczne Zamiast iść na basen siedzę jak ta pierdoła w domu Odpowiedz Link