clairejoanna 01.06.05, 17:18 Co mam zrobić, żeby przestalo boleć? Pożałujcie mnie! Pozdrowienia, CJ Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
misspiggy Re: Gardło boli! 01.06.05, 17:23 Biedna Ty, biedna (żałujemy). Są takie ohydne tabletki do płukania CHINOKSYZOL - ohydne, ale skuteczne. Życzę dużo zdrówka Odpowiedz Link
narysuj.mi.baranka Re: Gardło boli! 01.06.05, 17:27 W moim rzypadku Cholinex dziala. Mozesz tez wyplukac sola (pare lyzek na szklanke wody) Odpowiedz Link
zeppelia Re: Gardło boli! 01.06.05, 17:31 Ja właśnie wyszłam z podobnej infekcji (okropność) z domowych sposobów (i co ważne skutecznych) polecam cytrynę z miodem, woda ze solo też ok, tylko odruchy bywają nieprzyjemne po tym Odpowiedz Link
groha Re: Gardło boli! 01.06.05, 17:30 Biedulka Ja w takich stanach stosuję metody babci, czyli: płukanie ziółkami, kogel-mogel z kropelką spirytusu, pastylki propolisowe do ssania. W ostrym zapaleniu - lody, naprawdę przynoszą ulgę. Gorzej z anginą, ale mam nadzieję, że to nie ona Cię dopadła? Życzę szybkiego zdrowienia, bo kto to widział chorować u progu lata Odpowiedz Link
clairejoanna Re: Gardło boli! 01.06.05, 17:38 W pukania nie wierzę- nie pomagają. Kogiel- mogiel nie próbowałam jeszcze, a bardzo lubię Sok z cytryny piłam, szklankę mleka z miodem i masełkiem, lody się boje. Na razie siedzę zawinięta w ulubione szale (sztuk dwa) i ulubiony sweterek popijając herbatkę z szałwią. Anginę nie mam, to taki początek lekkiego zapalenia. Normalnie bym nie panikowała, ale w piątek ostatni egzamin pisemny maturalny... rosjiski, jakby się kto pytał. Pozdrowienia, CJ Odpowiedz Link
very_famous Re: Gardło boli! 01.06.05, 20:26 Mnie też boli - no ale jak się żarło lody, spało w przeciagu to nie dziwne. Pzdr Odpowiedz Link
skiela1 Re: Gardło boli! 01.06.05, 20:29 sloggi napisał: > Dołączam do klubu bolących gardeł. Trzeba bylo tyle nie gadac. Odpowiedz Link
very_famous Re: Gardło boli! 01.06.05, 20:34 Nie wiem jak Ty - ale ja bolące gardło lecze orzechowymi lodami i winem :] Mądre to nie jest ale za to jak smakuje .... Odpowiedz Link
skiela1 Re: Gardło boli! 01.06.05, 20:50 very_famous napisała: > W gala ... czym??? Weź mnie oświeć. chcial napisac ,ze ma nogi jak galareta a wyszlo mu cos innego Odpowiedz Link
very_famous Re: Gardło boli! 01.06.05, 20:58 Już myślałam ze moczy nogi w piwie aby sprawdzić czy można się upić w taki sposób. Odpowiedz Link
skiela1 Re: Gardło boli! 01.06.05, 21:00 very_famous napisała: > Już myślałam ze moczy nogi w piwie aby sprawdzić czy można się upić w taki spos > ób. Nie ,on to piwo dla spokojnosci spozywa oby sie ta galareta juz uspokoila Odpowiedz Link
very_famous Re: Gardło boli! 01.06.05, 21:06 Tymczasem zainteresowany popłynął chyba na inne forum... Odpowiedz Link
matya Re: Gardło boli! 01.06.05, 20:46 sloggi napisał: > U mnie nogi w galantynie i piwo. z galantyna to mnie sie tylko garmazeria kojarzy. "ryba w galantynie" (choc nie wiem czy to garmaz) dajmy na to na przyjeciu weselnym, sierpien 2004 Odpowiedz Link
matya Re: Gardło boli! 01.06.05, 21:08 (enter mnie sie z wrazenia za szybko nacisnal ) raany bosssskie... tos mi smaka narobil.... Odpowiedz Link
matya Re: Gardło boli! 01.06.05, 21:10 choc wnoszac ze wczesniejszych wpisow niektorzy moga byc w mylnym bledzie ze mam ochote na nogi Sloggiego he he Odpowiedz Link
skiela1 Re: Gardło boli! 01.06.05, 21:11 matya napisała: > choc wnoszac ze wczesniejszych wpisow niektorzy moga byc w mylnym bledzie ze ma > m > ochote na nogi Sloggiego > he he No to Twoje szczescie ze szybko ten enter wcisnelas bo to mialam na koncu jezyka Odpowiedz Link
gorszycielka Re: Gardło boli! 02.06.05, 00:03 Oj, gardelko boli! Nie uczyla babunia, zeby minetke z umiarem, a nie tak od razu lapczywie??? Odpowiedz Link