v.i.o.l.a Re: obiadek 19.08.05, 12:58 sorki za szybko enter wrzucilam.Kto sypnier pomysłem na szybki,dobry obiadek? Odpowiedz Link
f.l.y Re: obiadek 19.08.05, 13:13 najszybszy to chyba spagetti i sos Pudliszek do spagetti... albo smażona cukinia + jaja + koper smażony bakłażan - dobry robi Towita, mój utopił sie w oleju i się przejadłam truskawki mrożone + śmietana + makaron ziemniaki w mikrofalkę na 6 min a potem w kostkę i na patelnię podrumienić do tego raz dwa zrobiony filet z kurczaka w panierce lub zwykły schabowy do tego surówka: ogórek kwaszony, ogórek świeży, pomidor, papryka zielona i czerwona, piórka cebuli białej lub czerwonej - wygnieść łapką i dodać łyżkę oliwy i parę kropli octu balsamicznego może też być pierść z kurczka podsmażona na patelni, pokrojona w kostkę do tego kubek smietany + 'Pomysł na kurczka" Winiar (torebka - do tego ryż biały lub dziki i surówka.... wszystkie podane 'obiadki' robię w 20 min mój dzisiejszy obiad będzie super szybki - nie będa to wspomniane wcześniej kopytka, a obiad przyniesiony ze stołówki.... juz się nie mogę doczekać co to będzie? dostawa za 10 min Odpowiedz Link
antidotumm Re: obiadek 19.08.05, 13:15 A ja obecnie lubie najbardziej Musake (Knorr 'zapiekanka grecka" ale dodaje na wierzch beszamel) Czasochlonne ale cudowny smak!!! Odpowiedz Link
agnie_szka9 Re: obiadek 19.08.05, 13:35 najszybszy to omlet. dziś mam pewnie zupę pomidorową z kluseczkami i cos na drugie, hmmmm....ryż....i...? Odpowiedz Link
v.i.o.l.a Re: obiadek 20.08.05, 12:58 Dziękuję wszystkim za propozycje obiadowe.Przyznam się,że zawsze mam z tym problem a maż niestety nie pomaga mi w wymyślaniu.Zawsze mówi"co ugotujesz to będzie",dlatego wymyślam na ostatnia chwile.Pozdrawiam serdecznie i w miarę możliwości proszę o jeszcze. Odpowiedz Link