czarnaandzia 20.10.05, 22:44 Najnormqlniej w świecie chce mi się JEŚĆ! Czy w Salonie czynna kuchnia? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
skiela1 Re: JEŚĆ!! 20.10.05, 22:49 czarnaandzia napisała: > Najnormqlniej w świecie chce mi się JEŚĆ! > Czy w Salonie czynna kuchnia? Salon to nie kuchnia,ale ze swoim zarlem mozna przyjscPPp Odpowiedz Link
czarnaandzia Re: JEŚĆ!! 20.10.05, 22:51 Skoro jest Salon,to o tam za rozkiem musi być kuchnia.I tam jak nic musi być JEDZENIE!! Odpowiedz Link
skiela1 Re: JEŚĆ!! 20.10.05, 22:54 czarnaandzia napisała: > O mamo!!!Rób!! nie mamo ,tylko sama do roboty sie zabieraj Odpowiedz Link
skiela1 Re: JEŚĆ!! 20.10.05, 22:53 jajecznica?o tej godzinie?chyba tylko brzuch Sloggiego sobie z tym poradzi Odpowiedz Link
czarnaandzia Re: JEŚĆ!! 20.10.05, 22:57 Ok !! To sobie sama zrobię !! Składniki wszelkie mam Składniki: - 1,5 szkl mąki, - 3 dkg drożdży, - 3 łyżeczki oleju, - 0,5 szkl wody przegotowanej i lekko ciepłej, - 0,5 łyżeczki soli, - 0,5 łyżeczki cukru. Do miski wsypujemy mąkę,kruszymy drożdże, wlewamy olej, wsypujemy sól i cukier (ewentualnie jakieś zioła, jeśli chcemy mieć ciasto ziołowe). I włączamy mikser Tak tak. Ciasto wyrabiamy mikserem dolewając wodę w miare uznania, aż wszystko się połączy w jednolitą masę. Teraz ciasto wyjmujemy z miski i zagniatamy podsypując mąką aż będzie mieciutkie i gładkie. Zostawiamy w misce pod ściereczką aż wyrośnie w jakimś ciepłym miejscu. Gdy wyrośnie jeszcze kilkakrotnie zagniatamy ( łatwiej zwiększy swą objętośc i będzie pulchniejsze ). Na posypanym mąką blacie rozwałkowujemy ciasto nadając mu kształt blaszki na której będzie pieczona pizza. I włąśnie podążam robić mniam!! Odpowiedz Link
czarnaandzia Re: Przepis zerżnięty z FK 20.10.05, 22:58 Skąd j ao tej porze ma wszystkie składniki ?? Odpowiedz Link
czarnaandzia Re: JEŚĆ!! 20.10.05, 23:13 Żadne czary mary.Zagniotłam,w między czasie pokroiłam zywcem rośiny i ..czekam..bo rośnie ta cialamacha..O jesooo ale się na nażrem,wszyscy śpią i nie wiedzą ,że ja tu takie Bo ja przed nimi udaję ,że nie umiem JEŚĆ-niech już wyłązi w końcu przy kaloryferze postawiałam!! Odpowiedz Link
czarnaandzia Re: JEŚĆ!! 20.10.05, 23:22 Przepis czytała?? No tera się piecze i ja JA !! za chwilę wpieprzę caluteńką pizzę)No ,żeby tak aż dobrze nie było to na poczekaniu może kanapeczkę?? Odpowiedz Link
groha Re: Od tycia wieczorem nie tyjemy! Smacznego:) 20.10.05, 23:32 Właśnie przeczytałam, że tak twierdzi wiedeński naukowiec, dr Johannes Huber. Spożycie dużego posiłku tuż przed położeniem się spać nie prowadzi do nieuchronnego przytycia, bowiem nasz system trawienny aktywny jest również w nocy, a nawet wbrew temu, co dotąd sądzono - jest bardziej aktywny, niż w dzień. To dlatego, że praca tej części systemu nerwowego, która jest współodpowiedzialna za ruchy jelit (system przywspółczulny), nie jest zakłócana przez część używaną do dziennego funkcjonowania i koncentracji (system współczulny). Poza tym to, kiedy jemy nie ma najmniejszego wpływu na całodzienny bilans kalorii. Tu liczy się tylko i wyłącznie to, ile w sumie zjemy w ciągu jednego dnia. Wielu mieszkańców państw śródziemnomorskich główny posiłek zjada wieczorem i ucztuje do późnej nocy, zachowując szczupłą sylwetkę. Wieczorne napełnienie żołądka może jedynie spowodować, ze będzie on uciskany i wpłynie na jakość naszego snu. Czyli możemy spać mniej spokojnie, niż na czczo. Dietetycy zalecają rezygnację z kolacji wyłącznie tym, którzy chcą zgubić wcześniej nabyte kilogramy, lub... zahamować proces starzenia się, bowiem wieczorna asceza może pobudzić produkcję hormonów - matotropiny i melatoniny, i nieco spowolnić ten proces. (Agora Nr 43, 23.X.2005) Wszyscy i tak kiedyś będziemy starzy, więc jedząc sałatkę z majonezem, życzę wszystkim smacznego posiłku nocnego) Odpowiedz Link
skiela1 Re: Od tycia wieczorem nie tyjemy! Smacznego:) 21.10.05, 00:23 nie za duzo czytasz ostatnio?)) ale dobrze prawiszPPP Odpowiedz Link
groha Re: Od tycia wieczorem nie tyjemy! Smacznego:) 21.10.05, 00:36 skiela1 napisała: > nie za duzo czytasz ostatnio?)) > ale dobrze prawiszPPP Powiem Ci na ucho: lubię czytać przy jedzeniu) Ale cii..., bo to ponoć bardzo niekulturalne jest Odpowiedz Link
czarnaandzia Re: JEŚĆ!! 20.10.05, 23:35 Wylazła puchata z piekarnika!! No mniam mniam,proszę mi zazdrościć całe 20 cm dla mnie Odpowiedz Link
groha Re: Smacznego!! 20.10.05, 23:57 Widzę, że jedzenie średnio współgra z konwersacją) Najpierw ja, pożerając sałatkę, napisałam głupotę (nie tyjemy od wieczornego tycia! kurczę, miało być: od jedzenia!), potem Ty wcisnęłaś pizzą enter) Idę stąd, bo zapachniało mi tą Twoją pizzą, a przecież jestem już najedzona, jak bąk. Odpowiedz Link
antidotumm Re: Smacznego!! 21.10.05, 00:19 Moim zdaniem, pizza jest lepsza jak NIE wyrosnie przedtem: ugniatam ciasto i po 3 minutach na blache, na blasze rosnie 3 minuty i obklad no i szlus na 210 stopni Odpowiedz Link
skiela1 Re: JEŚĆ!! 23.10.05, 16:18 frida2 napisała: > <poszłam na obiad> > A co Donald dzis na calego tak??PP Odpowiedz Link
czarnaandzia Re: JEŚĆ!! 30.10.05, 21:33 No to sobie zamówiłam pizze...z podwójnym serem to po primo,potem szynka,czosneki salamiDziś nie mam siły lepić.Bo noc. Odpowiedz Link