sloggi 09.05.06, 23:05 19 lat temu w Lesie Kabackim nieopodal miejscowości Kierszek spadł samolot pasażerski "Kościuszko", wszyscy pasażerowie i obsłuiga ponieśli śmierć na miejscu. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jane_24 Re: 19 lat temu... 10.05.06, 00:30 miałam wtedy 8 lat i pamiętam jak siedziałyśmy z mamą u sąsiadki a w radiu czytali listę pasażerów którzy zgineli w katastrofie Odpowiedz Link
adep1 Re: 19 lat temu... to już tyle lat?! 10.05.06, 13:07 a tak dobrze to pamiętam... i to okropne określenie "samolot do koszenia lasu".. i opowieści o zapiskach pożegnalnych na marginesach książek... Ten wypadek dowodzi słuszności słów księdza Twardowskiego: "Śpieszmy się kochać ludzi, tak szybko odchodzą" - tak szybko i tak NAGLE. Odpowiedz Link
skiela1 Re: 19 lat temu... 10.05.06, 13:44 Tydzien po tym wypadku siostra moja leciala do mnie... Na pokladzie bylo 3 psychologow... Po godzinie pili juz rowno z wszystkimi. Odpowiedz Link
pep-per Re: 19 lat temu... 10.05.06, 16:47 Moja ciotka miała lecieć tym samolotem. Tydzień przed wylotem dosyć poważnie rozchorowała się. Była wściekła - przepadł wżny kontrakt itd. Później - chyba po raz pierwszy w życiu cieszyła się z choroby... Odpowiedz Link
very_famous Re: 19 lat temu... 10.05.06, 21:10 Mój wujek policjant obstawiał teren wypadku. Jak wrócił do domu to się schlał na całego i do dziś nic nie mówi na tamten temat. Sama katastrofa była wstrząsająca. Jeszcze niedawno czytałam ostatnie rozmowy kapitana i łzy same leciały Odpowiedz Link