to.ja.kas 13.09.06, 20:14 Czy ktos dysponuje dobrym przepisem na wino z winogron? Krissa dzialka obrodziła i obłowiłam sie winogronami. Teraz musze to przerobic. Ratunku !!!! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kriss67 Re: Wino 13.09.06, 20:16 Obrodziła też w gruszki, ale jakiś obcy łasuch ogołocił nam drzewko po sam czubek. Nawet z trawnika pozbierał. W niedziele na drzewie pełno gruszek, a dzis ani! sztuki Chamstwo i drobnomieszczaństwo...chlip, chlip... Pozdro Krzysztof Odpowiedz Link
to.ja.kas Re: Wino 13.09.06, 20:25 To wiem,gasiorek Kriss mi sponsoruje, razem z winogronami. Niestety nie ma zadnego przepisu Odpowiedz Link
kriss67 Re: Wino 13.09.06, 22:31 Kas, szukaj na sieci, a jak nie to ":Kuchnia Polska". Coś o winach tam jest Odpowiedz Link
c.kapturek Re: Wino 13.09.06, 22:46 na każdym opakowaniu drożdży jest przepis, kwestia tylko wyboru drożdży wedle upodobań podniebnych))) potem tylko złożyć balon z rurka fermentacyjną, ustawić w dobrym miejscu w piwnicy i czekać, aż się narobi Odpowiedz Link
c.kapturek Re: Wino 13.09.06, 22:48 tu w ten przykład ściaga z akcesoriami: winiarz.strona.pl/?p=productsList&iCategory=3 życze co by dobrze bimber się pędził Odpowiedz Link
kriss67 Re: Wino 13.09.06, 22:53 Kapturek, jaki bimber Ty nie namawiaj Kas do tego, bo ona w realu bimber gotowa smarzyć Odpowiedz Link
to.ja.kas Re: Wino 14.09.06, 09:05 Kriss wredziolu, jestem fanka szanowanego trunku jakim jest wino Kogo Ty ze mnie robisz Odpowiedz Link
c.kapturek Re: Wino 14.09.06, 20:00 a ja swoje winogorono skremowałam w soczek, bo mi rurka od balona pękła i nie zdążylam kupić nowej myslałam jeszcze nad aronią, ale cosik mało zbiorów mam w przyszłym roku się zobaczy)))) Odpowiedz Link
to.ja.kas Re: Wino 15.09.06, 12:59 Jak uda mi sie zrobic to chetnie Cie FLY poczestuje Odpowiedz Link
to.ja.kas Re: Wino 15.09.06, 18:13 Moja "Mała" pozera winogrona w takim tempie ze zaraz na wino nie bedzie. Ale Kriss powiedział, ze w razie czego znow moge jechac ogolocic Jego działke z winogron Odpowiedz Link