kriss67 26.02.08, 13:10 Czołem Zobaczcie piekno majestatycznych Królowych. I piekno miasta Sydney wiadomosci.onet.pl/78208,21,0,pokaz.html Pozdro Krzysztof Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
c.kapturek Re: Piękno "Queen Elisabeth" i "Queen Victoria":) 26.02.08, 14:00 hejka, o! żes trafil mi z wątkiem Krisie mam zajecia z turystyki morskiej, bede musiala znac te wszystkie olbrzymy, ich dlugosc, predkosc i takie tam. u nas niektore latem ubieglego roku kotwiczyly ale mnie sie tam szukac nie chcialo po nabrzezach w porcie bardzo mi sie przydadza te zdjecia, dzięki!! pozdro Odpowiedz Link
kriss67 Re: Piękno "Queen Elisabeth" i "Queen Victoria":) 26.02.08, 14:03 Czołem Kapturku I zobacz - temat morski, to i Kapturek zaraz sie zjawia Jak juz poznasz dane techniczne tych pieknych kolosów, zapodaj na Salonie Pozdro Kapturku Krzysztof Odpowiedz Link
tjbazuka Re: Piękno "Queen Elisabeth" i "Queen Victoria":) 26.02.08, 14:15 Elisabeth i Victoria w 60 paras minuta secunda. au.youtube.com/watch?v=VPIMepZUvkQ Odpowiedz Link
kriss67 Re: Piękno "Queen Elisabeth" i "Queen Victoria":) 26.02.08, 21:04 Bomba film Fajnie te cholowniki pchają stateczek tyłem do przodu Odpowiedz Link
graf_von_teufel Re: Piękno ? 27.02.08, 12:30 Raczej luksus. Może jestem człowiekiem starej daty, ale piękno to dla mnie są żaglowce "Tall Ships", niektóre jachty, a jeśli już chodzi o statki pasażerskie, to takie z połowy ub. wieku, jak "United States" czy "France". Te superluksusowe wycieczkowce z zewnątrz przypominają mi wielkie promy i, jakkolwiek mam głębokie zaufanie, że zostały prawidłowo zaprojektowane, upiorna wysokość nadbudówek nie daje mi poczucia, że w ekstremalnych warunkach będą stateczne. Hochachtugsvoll. Lucifer, Graf von Teufel Odpowiedz Link
mabiwy Queen Mary 28.02.08, 00:23 widziałem w Dubrowniku. Okazało się, że wyobraźni mi nie starczyło Odpowiedz Link
kriss67 Re: Queen Mary 04.07.08, 16:12 Czołem Mabiwy Nie starczyło, bo to przeszło 300 metrów wzdłuż i 50 metrów w górę. To i jak miało starczyć Pozdro Krzysztof Odpowiedz Link
kriss67 "Queen Victoria" w Polsce:) 04.07.08, 14:22 I doczekaliśmy się. Piekna królowa zawitała do Gdyni: www.rp.pl/artykul/157919.html Pozdro Krzysztof Odpowiedz Link
skiela1 Re: "Queen Victoria" w Polsce:) 04.07.08, 14:24 no wlasnie widzialam nastepnym razem bedzie 22 lipca,tylko nie napisane jak dlugo postoi... Odpowiedz Link
c.kapturek Re: "Queen Victoria" w Polsce:) 04.07.08, 20:00 strasznie krotko, raptem kilka godz., a 22.07.08 bedzie od g. 06.30 Wt 22.07.08 g. 14.00 moze wtedy dopadne. na razie z raz 'odprowadzalam' EMPRESS z Malty, fajna sprawa nawet scianke wspinaczkowa mial i silownie. dzisiejszymi czasy strasznie musza kombinowac nad udogodnieniami pasazerow by sie podczas rejsow nie nudzili. jeden nawet na silce cwiczyl widocznie wszystkie porty mu rowne a zebyscie wiedzieli jakie z mew cfaniska, mysla ze sruby wodne im na tacy rybki wyrzuca na wierzch hehehe szkoda, ze polska flota nie ma kasiorow na taki statek, albo z inny sponsor. widzac fotki zyletkowanego batorego leska z oku sie zakrecila. dla chetnych bedacych na wakacje w 3city spis wycieczkowcow www.port.gdynia.pl/wycieczkowce2008.php tam w pdf sa bz na lipiec i sierpień. pozdrowki Skiela i Kriss!;D Odpowiedz Link
kriss67 Re: "Queen Victoria" w Polsce:) 06.07.08, 16:13 Czołem Kapturku Sporo tych odwiedzin statkowych będziesz miałaCzyli będzie co oglądać. Wielkie dzieki za pozdrowienia Krzysztof Odpowiedz Link