01.10.03, 10:56
Czuję jak chłód wędruje po pokoju i oplata moje ręce. Dłonie mają temperaturę
zerową. Brrr. Zima idzie.
Obserwuj wątek
    • babik Re: Zimno!! 01.10.03, 10:59
      Eeeee nie przesadzaj u mnie jakieś 12 stopni na dworze , to jeszcze nie
      tragedia.
      • very_famous Re: Zimno!! 01.10.03, 11:01
        No to prawie mróz!
    • frunze Re: Zimno!! 01.10.03, 11:17
      U mnie w pracy zaczęli już grzać, ale to jest budynek żłobka, dzieciaczkom
      musi być cieplutko wink A ja się podczepiam pod brzdące i mi też jest ciepło smile
      • babik Re: Zimno!! 01.10.03, 11:22
        Kofeina nie pomaga , znowu chce mi się spać.
        Powoli chyba zapadam w sen zimowy. Tylko kurcze zapasy nie zebrane.
    • edzioszka Re: Zimno!! 01.10.03, 12:26
      brrrr, okrrropnie jjjjjeeeesssttt wink
    • balkan Re: Zimno!! 01.10.03, 12:28
      Ja przed chwilą zjadłam gorącą kartoflankę... nawet niezła... i jak
      rozgrzała... polecam
      przez okno zauważam już niewielkie przerwy między chmurami, nieba jeszcze nie
      widać, ale widać, że gdzieś tam na górze jednak jest słońce...
    • zo_h Re: Zimno!! 01.10.03, 12:30
      Aha zimno - szczególnie, że mam otwarte okno, jakoś musze ze sobą godzić zimno
      z uzależnieniem od świeżego powietrza wink.
    • very_famous Re: Zimno!! 05.10.03, 21:08
      Zimno!!! A najgorzej w "sypialni". Chyba zanim tam powędruje włączę ogrzewanie
      olejowe zzzzz.....
      • vika411 Re: Zimno!! 05.10.03, 21:17
        narzekacie jak stare wsiowe baby!A pomyslec mi tu zaraz, ze niedlugo WIOSNA!smile
        • very_famous Re: Zimno!! 05.10.03, 21:24
          Uwierzę jak zobaczę. Póki co zimno i znowu leje. A jutro ma wiać. W sobotę idę
          na ślub/wesele i chyba kożuch oraz relaksy założę.
          • vika411 Re: Zimno!! 05.10.03, 21:27
            very_famous napisała:

> Uwierzę jak zobaczę. Póki co zimno i znowu leje. A jutro ma wiać. W sobotę
            idę
            > na ślub/wesele i chyba kożuch oraz relaksy założę.
            jakos trzeba przetrzymac okres przejsciowy...mam welniane rekawice i
            skarpetki.Po dwie pary.Chcesz? Ale wiosna jest tuz tuz...to po co Ci?
            • very_famous Re: Zimno!! 05.10.03, 21:31
              Ech dzięki.To akurat mam, co prawda nie aż po dwie pary ale zawsze coś. smile
              • vika411 Re: Zimno!! 05.10.03, 21:37
                very_famous napisała:

> Ech dzięki.To akurat mam, co prawda nie aż po dwie pary ale zawsze coś. smile
                >

Trzeba bedzie sie na razie cieplo ubierac! No trudno...to leprze niz katar.Ale
                do wiosny jest coraz blizej i tak!smile
                • very_famous Re: Zimno!! 05.10.03, 21:41
                  Katar to przerabiałam w ciągu 3 tygodni po 2 razy. Z tymi ciepłymi ubraniami to
                  masz niestety choroba rację. Jak ja nie lubię zimy. Ze wzajemnością zresztą.
                  • vika411 Re: Zimno!! 05.10.03, 22:01
                    very_famous napisała:

> Katar to przerabiałam w ciągu 3 tygodni po 2 razy. Z tymi ciepłymi ubraniami
                    to
                    >
                    > masz niestety choroba rację. Jak ja nie lubię zimy. Ze wzajemnością zresztą.

Jesli jeszcze raz przy dzieciach i mlodzierzy uslysze takie brzydkie slowo
                    na "Z"...to juz ja Ci pokaze...Jeszcze nie wiem co ale sama zobaczysz!!!
    • kolczatka Re: Zimno!! 07.10.03, 11:51
      Zimno mi!!! Nie bawię się tak, łapki mi marzną, stopki też. Ja chcę do ciepłych
      krajów!!!
      • very_famous Re: Zimno!! 07.10.03, 11:54
        A mi niesmile) bo po pierwsze: od wczoraj działa ogrzewanie, po drugie walą mi w
        ścianę robotnicy (wymiana okien na klatce schodowej) od 7 rano, po trzecie -
        cytowali mnie dziś w stołecznej - to mój debiut! Co prawda dopowiedzieli więcej
        w moim imieniu ale niech tam!
      • jasmintea Re: Zimno!! 07.10.03, 11:55
        A u mnie zaczeli sezon grzewczy - i nie dlugo trzeba bedzie okna zostawiac
        otwartesmile)

Ale na dworze nadal zimno ... Eeehh..

Pozdrawiam.
        • kolczatka Re: Zimno!! 07.10.03, 12:11
          Chcecie mnie zdenerwować, Wy złe kobiety, Wy!!!
          • very_famous Re: Zimno!! 07.10.03, 12:12
            Co bić się chcesz? Wrrr...
            • kolczatka Re: Zimno!! 07.10.03, 12:17
              Ja tu o ciepłe słowo proszę, a one mnie tak podle spychają w otchłanie czarnej
              zawiści. A będę się bić, przynajmniej się rozgrzeję troszkę wink.
              • very_famous Re: Zimno!! 07.10.03, 12:21
                Ciepłe słowo - proszę bardzo! Ubieraj się ciepło kobieto!!! Zimno jest ja już w
                rękawiczkach, dwuosobowym 3-metrowym szaliku i (od wczoraj) w czapce ganiam!!!!
                No i pod płaszcz/kurtkę zakładaj jakiś polar!!!
                • vika411 Re: Zimno!! 07.10.03, 12:23
                  very_famous napisała:

> Ciepłe słowo - proszę bardzo! Ubieraj się ciepło kobieto!!! Zimno jest ja już
                  w
                  >
                  > rękawiczkach, dwuosobowym 3-metrowym szaliku i (od wczoraj) w czapce
                  ganiam!!!!
                  > No i pod płaszcz/kurtkę zakładaj jakiś polar!!!
                  Tak jezd!i majty welniane z golfem!
                  • kolczatka Re: Zimno!! 07.10.03, 12:31
                    Ale mnie teraz jest zimno, a nie jak się szwendam po mieście, buuu... Elegancka
                    mam być w biurze, więc polarki odpadają, na swetry też szefostwo krzywo patrzy,
                    nie jest dobrze crying.
                  • very_famous Re: Zimno!! 07.10.03, 12:31
                    Plus kalesony zapożyczone od chłopa.
                    • vika411 Re: Zimno!! 07.10.03, 12:34
                      very_famous napisała:

> Plus kalesony zapożyczone od chłopa.
                      I czape z pomponem.A najlepiej owinac sie pierzyna,n na to wlozyc futro wlosem
                      w spod.Uwiazac gdzie sie da termofory,wdziac na co sie da skarpetki i rekawice
                      w ilosciach hurtoych i usiasc na rozgrzanym piecu!
                      • kolczatka Re: Zimno!! 07.10.03, 12:39
                        Mhmmmm, brzmi obiecująco wink
                    • kolczatka Re: Zimno!! 07.10.03, 12:34
                      Nie mam na podorędziu żadnego chopa, coby z niego kalesony zedrzeć, a z
                      szefa ... nie, to by była perwersja wink.
                      • very_famous Re: Zimno!! 07.10.03, 12:37
                        Perwersja, ze z szefa? Co ty ??? Spodobałoby mu się!
                        • kolczatka Re: Zimno!! 07.10.03, 12:41
                          Jemu może i tak, gorzej ze mną wink.
                        • vika411 Re: Zimno!! 07.10.03, 12:42
                          very_famous napisała:

> Perwersja, ze z szefa? Co ty ??? Spodobałoby mu się!

Ale ona nie napisala ile szef ma w pasie...a moze to tegi drab i galoty ma
                          wielkie jak kosmos?!
                          • very_famous Re: Zimno!! 07.10.03, 12:43
                            Fakt, to do całokształtu ubrania trzeba by dołożyć jeszcze uprzęż typu szelki!!!
                            • vika411 Re: Zimno!! 07.10.03, 12:46
                              very_famous napisała:

> Fakt, to do całokształtu ubrania trzeba by dołożyć jeszcze uprzęż typu
                              szelki!!
                              > !

Ale na futro i pierzyne moga byc za ciasne?A moze nie...noto ile on ma wtym
                              pasie?
                            • kolczatka Re: Zimno!! 07.10.03, 12:48
                              Wszystko mi jedno, łapki mi skostniały, zaczynam się czuć jak jakiś pingwin, a
                              ja ciepłolubne zwierzątko jestem. Dawać mi tu te kalesony, futra, polary,
                              swetrzyska, szaliki, skarpetki, rękawiczki. Desperacja mnię taka ogarła, że
                              strach się bać wink. I dalej marznę.
                              • very_famous Re: Zimno!! 07.10.03, 12:51
                                Pakujemy paczkę i wysyłamy. Kalesony sama z niego zedrzyj, a póki co wstań i
                                polataj dookoła pokoju robiąc wdzięczne przytupy i wyskoki co chwila, później
                                20 przysiadów i wymachy ramion. Od razu cieplej!
                                Można wiedzieć gdzie ty siedzisz że tak marzniesz? W lodówce?
                                • kolczatka Re: Zimno!! 07.10.03, 12:55
                                  Czuję się jakbym pracowała w prosektorium wink. Ponieważ budynek jest tylko nasz,
                                  więc oszczędności, oszczędności i jeszcze raz oszczędności. Polatałam troszku,
                                  ale łapki dalej odmawiają przyjęcia ludzkiej temperatury. Nie wierzę w to ich
                                  36,6 C. Ja chcę doma, tak kotki cieplutkie i moja miłość - cieplutki kaloryfer.
                                  • very_famous Re: Zimno!! 07.10.03, 12:59
                                    Zanim sobie pójdę udzielę jeszcze jednej rady. Skutecznej. Tylko nie będziesz
                                    mogła pisać przez parę minut. Usiądź na łapkach. Tyłek zawsze ma większą
                                    temperaturę i łapki ogrzeje. Siedź tak z 5 min. zobaczysz że będą cieplejsze!
                              • vika411 Kolczatka! 07.10.03, 12:52
                                Twoje miejsce jest w Australii!Dlatego marzniesz.Zrob sobie szybko goraca
                                herbatke i ogrzej lapiny!
                                • kolczatka Re: Kolczatka! 07.10.03, 13:05
                                  Ja już na napoje patrzeć nie mogę, od rana wypiłam 2 kawy, 1 miętę, 5 kubków,
                                  czystej gorącej wody. Każda kolejna próba spożycia ciepłego napoju może się
                                  skończyć zwrotem stawek.
                                  A mogłam teraz mieszkać sobie w Sydney i się nie martwić o odmrożenia. Ot,
                                  głupia kobieta wink.
                                  • vika411 Re: Kolczatka! 07.10.03, 13:20
                                    kolczatka napisała:

> Ja już na napoje patrzeć nie mogę, od rana wypiłam 2 kawy, 1 miętę, 5 kubków,
                                    > czystej gorącej wody. Każda kolejna próba spożycia ciepłego napoju może się
                                    > skończyć zwrotem stawek.
                                    > A mogłam teraz mieszkać sobie w Sydney i się nie martwić o odmrożenia. Ot,
                                    > głupia kobieta wink.
                                    Albo w srodku lasoew eukaliptusowych...
                                    • bbkk Re: Kolczatka! 07.10.03, 18:19
                                      A ja sie teraz rozgrzewam Martini smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka