very_famous 01.10.03, 10:56 Czuję jak chłód wędruje po pokoju i oplata moje ręce. Dłonie mają temperaturę zerową. Brrr. Zima idzie. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
babik Re: Zimno!! 01.10.03, 10:59 Eeeee nie przesadzaj u mnie jakieś 12 stopni na dworze , to jeszcze nie tragedia. Odpowiedz Link
frunze Re: Zimno!! 01.10.03, 11:17 U mnie w pracy zaczęli już grzać, ale to jest budynek żłobka, dzieciaczkom musi być cieplutko A ja się podczepiam pod brzdące i mi też jest ciepło Odpowiedz Link
babik Re: Zimno!! 01.10.03, 11:22 Kofeina nie pomaga , znowu chce mi się spać. Powoli chyba zapadam w sen zimowy. Tylko kurcze zapasy nie zebrane. Odpowiedz Link
balkan Re: Zimno!! 01.10.03, 12:28 Ja przed chwilą zjadłam gorącą kartoflankę... nawet niezła... i jak rozgrzała... polecam przez okno zauważam już niewielkie przerwy między chmurami, nieba jeszcze nie widać, ale widać, że gdzieś tam na górze jednak jest słońce... Odpowiedz Link
zo_h Re: Zimno!! 01.10.03, 12:30 Aha zimno - szczególnie, że mam otwarte okno, jakoś musze ze sobą godzić zimno z uzależnieniem od świeżego powietrza . Odpowiedz Link
very_famous Re: Zimno!! 05.10.03, 21:08 Zimno!!! A najgorzej w "sypialni". Chyba zanim tam powędruje włączę ogrzewanie olejowe zzzzz..... Odpowiedz Link
vika411 Re: Zimno!! 05.10.03, 21:17 narzekacie jak stare wsiowe baby!A pomyslec mi tu zaraz, ze niedlugo WIOSNA! Odpowiedz Link
very_famous Re: Zimno!! 05.10.03, 21:24 Uwierzę jak zobaczę. Póki co zimno i znowu leje. A jutro ma wiać. W sobotę idę na ślub/wesele i chyba kożuch oraz relaksy założę. Odpowiedz Link
vika411 Re: Zimno!! 05.10.03, 21:27 very_famous napisała: > Uwierzę jak zobaczę. Póki co zimno i znowu leje. A jutro ma wiać. W sobotę idę > na ślub/wesele i chyba kożuch oraz relaksy założę. jakos trzeba przetrzymac okres przejsciowy...mam welniane rekawice i skarpetki.Po dwie pary.Chcesz? Ale wiosna jest tuz tuz...to po co Ci? Odpowiedz Link
very_famous Re: Zimno!! 05.10.03, 21:31 Ech dzięki.To akurat mam, co prawda nie aż po dwie pary ale zawsze coś. Odpowiedz Link
vika411 Re: Zimno!! 05.10.03, 21:37 very_famous napisała: > Ech dzięki.To akurat mam, co prawda nie aż po dwie pary ale zawsze coś. > Trzeba bedzie sie na razie cieplo ubierac! No trudno...to leprze niz katar.Ale do wiosny jest coraz blizej i tak! Odpowiedz Link
very_famous Re: Zimno!! 05.10.03, 21:41 Katar to przerabiałam w ciągu 3 tygodni po 2 razy. Z tymi ciepłymi ubraniami to masz niestety choroba rację. Jak ja nie lubię zimy. Ze wzajemnością zresztą. Odpowiedz Link
vika411 Re: Zimno!! 05.10.03, 22:01 very_famous napisała: > Katar to przerabiałam w ciągu 3 tygodni po 2 razy. Z tymi ciepłymi ubraniami to > > masz niestety choroba rację. Jak ja nie lubię zimy. Ze wzajemnością zresztą. Jesli jeszcze raz przy dzieciach i mlodzierzy uslysze takie brzydkie slowo na "Z"...to juz ja Ci pokaze...Jeszcze nie wiem co ale sama zobaczysz!!! Odpowiedz Link
kolczatka Re: Zimno!! 07.10.03, 11:51 Zimno mi!!! Nie bawię się tak, łapki mi marzną, stopki też. Ja chcę do ciepłych krajów!!! Odpowiedz Link
very_famous Re: Zimno!! 07.10.03, 11:54 A mi nie) bo po pierwsze: od wczoraj działa ogrzewanie, po drugie walą mi w ścianę robotnicy (wymiana okien na klatce schodowej) od 7 rano, po trzecie - cytowali mnie dziś w stołecznej - to mój debiut! Co prawda dopowiedzieli więcej w moim imieniu ale niech tam! Odpowiedz Link
jasmintea Re: Zimno!! 07.10.03, 11:55 A u mnie zaczeli sezon grzewczy - i nie dlugo trzeba bedzie okna zostawiac otwarte) Ale na dworze nadal zimno ... Eeehh.. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
kolczatka Re: Zimno!! 07.10.03, 12:17 Ja tu o ciepłe słowo proszę, a one mnie tak podle spychają w otchłanie czarnej zawiści. A będę się bić, przynajmniej się rozgrzeję troszkę . Odpowiedz Link
very_famous Re: Zimno!! 07.10.03, 12:21 Ciepłe słowo - proszę bardzo! Ubieraj się ciepło kobieto!!! Zimno jest ja już w rękawiczkach, dwuosobowym 3-metrowym szaliku i (od wczoraj) w czapce ganiam!!!! No i pod płaszcz/kurtkę zakładaj jakiś polar!!! Odpowiedz Link
vika411 Re: Zimno!! 07.10.03, 12:23 very_famous napisała: > Ciepłe słowo - proszę bardzo! Ubieraj się ciepło kobieto!!! Zimno jest ja już w > > rękawiczkach, dwuosobowym 3-metrowym szaliku i (od wczoraj) w czapce ganiam!!!! > No i pod płaszcz/kurtkę zakładaj jakiś polar!!! Tak jezd!i majty welniane z golfem! Odpowiedz Link
kolczatka Re: Zimno!! 07.10.03, 12:31 Ale mnie teraz jest zimno, a nie jak się szwendam po mieście, buuu... Elegancka mam być w biurze, więc polarki odpadają, na swetry też szefostwo krzywo patrzy, nie jest dobrze . Odpowiedz Link
vika411 Re: Zimno!! 07.10.03, 12:34 very_famous napisała: > Plus kalesony zapożyczone od chłopa. I czape z pomponem.A najlepiej owinac sie pierzyna,n na to wlozyc futro wlosem w spod.Uwiazac gdzie sie da termofory,wdziac na co sie da skarpetki i rekawice w ilosciach hurtoych i usiasc na rozgrzanym piecu! Odpowiedz Link
kolczatka Re: Zimno!! 07.10.03, 12:34 Nie mam na podorędziu żadnego chopa, coby z niego kalesony zedrzeć, a z szefa ... nie, to by była perwersja . Odpowiedz Link
very_famous Re: Zimno!! 07.10.03, 12:37 Perwersja, ze z szefa? Co ty ??? Spodobałoby mu się! Odpowiedz Link
vika411 Re: Zimno!! 07.10.03, 12:42 very_famous napisała: > Perwersja, ze z szefa? Co ty ??? Spodobałoby mu się! Ale ona nie napisala ile szef ma w pasie...a moze to tegi drab i galoty ma wielkie jak kosmos?! Odpowiedz Link
very_famous Re: Zimno!! 07.10.03, 12:43 Fakt, to do całokształtu ubrania trzeba by dołożyć jeszcze uprzęż typu szelki!!! Odpowiedz Link
vika411 Re: Zimno!! 07.10.03, 12:46 very_famous napisała: > Fakt, to do całokształtu ubrania trzeba by dołożyć jeszcze uprzęż typu szelki!! > ! Ale na futro i pierzyne moga byc za ciasne?A moze nie...noto ile on ma wtym pasie? Odpowiedz Link
kolczatka Re: Zimno!! 07.10.03, 12:48 Wszystko mi jedno, łapki mi skostniały, zaczynam się czuć jak jakiś pingwin, a ja ciepłolubne zwierzątko jestem. Dawać mi tu te kalesony, futra, polary, swetrzyska, szaliki, skarpetki, rękawiczki. Desperacja mnię taka ogarła, że strach się bać . I dalej marznę. Odpowiedz Link
very_famous Re: Zimno!! 07.10.03, 12:51 Pakujemy paczkę i wysyłamy. Kalesony sama z niego zedrzyj, a póki co wstań i polataj dookoła pokoju robiąc wdzięczne przytupy i wyskoki co chwila, później 20 przysiadów i wymachy ramion. Od razu cieplej! Można wiedzieć gdzie ty siedzisz że tak marzniesz? W lodówce? Odpowiedz Link
kolczatka Re: Zimno!! 07.10.03, 12:55 Czuję się jakbym pracowała w prosektorium . Ponieważ budynek jest tylko nasz, więc oszczędności, oszczędności i jeszcze raz oszczędności. Polatałam troszku, ale łapki dalej odmawiają przyjęcia ludzkiej temperatury. Nie wierzę w to ich 36,6 C. Ja chcę doma, tak kotki cieplutkie i moja miłość - cieplutki kaloryfer. Odpowiedz Link
very_famous Re: Zimno!! 07.10.03, 12:59 Zanim sobie pójdę udzielę jeszcze jednej rady. Skutecznej. Tylko nie będziesz mogła pisać przez parę minut. Usiądź na łapkach. Tyłek zawsze ma większą temperaturę i łapki ogrzeje. Siedź tak z 5 min. zobaczysz że będą cieplejsze! Odpowiedz Link
vika411 Kolczatka! 07.10.03, 12:52 Twoje miejsce jest w Australii!Dlatego marzniesz.Zrob sobie szybko goraca herbatke i ogrzej lapiny! Odpowiedz Link
kolczatka Re: Kolczatka! 07.10.03, 13:05 Ja już na napoje patrzeć nie mogę, od rana wypiłam 2 kawy, 1 miętę, 5 kubków, czystej gorącej wody. Każda kolejna próba spożycia ciepłego napoju może się skończyć zwrotem stawek. A mogłam teraz mieszkać sobie w Sydney i się nie martwić o odmrożenia. Ot, głupia kobieta . Odpowiedz Link
vika411 Re: Kolczatka! 07.10.03, 13:20 kolczatka napisała: > Ja już na napoje patrzeć nie mogę, od rana wypiłam 2 kawy, 1 miętę, 5 kubków, > czystej gorącej wody. Każda kolejna próba spożycia ciepłego napoju może się > skończyć zwrotem stawek. > A mogłam teraz mieszkać sobie w Sydney i się nie martwić o odmrożenia. Ot, > głupia kobieta . Albo w srodku lasoew eukaliptusowych... Odpowiedz Link