sloggi 12.11.03, 09:14 Nad Mirowem gdzie pracuję osiada mgła, już myślałem że się wypogodzi - ale gdzież tam. Nie lubię mgły. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
frunze Re: Mgła 12.11.03, 09:15 Właśnie przed chwilą powiedziałam do kolegi: słuchaj, jak ja uwielbiam mgłę Lubię jak wszystko jest zasnute mgłą, jest tak klimatycznie. Odpowiedz Link
koszysta Re: Mgła 12.11.03, 09:25 Również bardzo lubię mgłę, oczywiście w rozsądnym wymiarze. Świat zamglony wygląda ciekawie. Wszystko inaczej widać i słychać. A potem jeszzce mocniej można cieszyć się słońcem. Odpowiedz Link
kolczatka Re: Mgła 12.11.03, 09:24 Aha, czyli to jednak była mgła, to znaczy, że jeszcze ze mną wszystko w porządku i mogę przestać żłopać kawę Odpowiedz Link
geograf Re: Mgła 12.11.03, 18:23 Co prawda to prawda. Mgła o poranku i przedpołudniu była przepiekna... uwielbiam taką białą scenerię..zarówno w postaci mgły,czy nawałnicy śnieżnej piekny był spacer do tramwaju wśród mgły. Odpowiedz Link
sloggi Re: Mgła 12.11.03, 21:00 A ja czekam na pierwszą prawdziwą szadź. To dopiero jest piękny widok. Odpowiedz Link
geograf Re: Mgła 12.11.03, 21:44 pierwsze pomruki szadzi i "ranne skrobanie" już było.. pamiętam jak szedłem o 10 i szadź byłą na trwaniku-owszem,ale tylko w cieniu ech..śnieżyce...miło by było gdyby ta zimą była rpawdziwa a nie wieczne roztopy.. Odpowiedz Link
kreskator Re: Mgła 13.11.03, 10:50 uwielbiam mgłę wtedy wszystko w okół wydaje się całkowiecie odrealnione albo po prostu inne figurki ludzi wyszczuplone sproszkowanym blaskiem reflektorów---przypominają mi persony z obrazów Muncha jest w czym się zagubić Odpowiedz Link
sloggi Re: Mgła 14.11.03, 09:31 Patrzę za okno, a tej mgły co raz więcej, co raz gęstsza. Jeszcze godzina i nie będę widział budynków po drugiej stronie skrzyżowania. Odpowiedz Link
slo-onko Re: Mgła 14.11.03, 09:56 sloggi napisał: > Patrzę za okno, a tej mgły co raz więcej, co raz gęstsza. > Jeszcze godzina i nie będę widział budynków po drugiej stronie skrzyżowania. A po co Ci te skrzyzowanie? Przeciez krolowa sniegu zobaczyles? Odpowiedz Link
gacus2 Re: Mgła 14.11.03, 10:10 tak pięknej szadzi jak w zeszłej święta Bożego Narodzenia nie widziałem nigdy... Odpowiedz Link
sferka Re: Mgła 14.11.03, 10:10 U mnie też mgła, ale słonko dzielnie przedziera się przez opary. Cudnie to wygląda. Troszkę jak w styczniu. Założyłby człek rękawice, czapkę i poszedł z psiskeim do parku. Odpowiedz Link
very_famous Re: Mgła 15.11.03, 16:21 Mam już dosyć notorycznej mgły oraz szarówy!!! Chcę słońca, ciepła i letniej burzy z piorunami!!! Odpowiedz Link
geograf Re: Mgła 15.11.03, 19:46 burza z piorunami?uwielbiam! jednak wpierw napawam swe oczy tą mgłą... a poranna szadź-coś pięknego! Odpowiedz Link
very_famous Re: Mgła 15.11.03, 19:48 Szadź, mgła! FUJ! Jak z Sherloka Holmesa. Tylko Kuby Rozpruwacza brakuje. Odpowiedz Link
pchla_sza_chrajka Re: A kysz! Poszła! 19.11.03, 01:51 Jedno z wielu powiedzonek Ojca: "Ty jesteś jak ruska mgła" (Tuman Odpowiedz Link
geograf Re: Mgła 19.11.03, 17:59 dzisiejszą potencjalną mgłę deszcz skutecznie sprowadził na ziemię... miasto w deszczu...też miło (byle z daleka od krawężników i chlapania) Odpowiedz Link
balkan Re: Mgła 19.11.03, 18:12 Ty nie myśl teraz o spacerach w deszczu, tylko do łóżka i zdrowieć!!!!! Odpowiedz Link
geograf Re: Mgła 19.11.03, 19:17 a ja tak lubię spacery w deszczu..zwłaszcza w ulewie..tak melancholijnie... owszem,owszem...musze wyzdrowieć.nadrobię ten deszcz Odpowiedz Link
geograf Re: Mgła 22.11.03, 08:26 Mgła chyba lubi Łódź, bo przedwczoraj gęsta jak mleko była (coś pięknego...wracałe z Carrefoura przez osiedle to nasyciłem oczy...), a dzisiaj w nocy-ok. 4- świata za oknem nie widziałem. No no... A dzisiaj...piękny poranek... Odpowiedz Link
lekia Re: Mgła 26.11.03, 12:12 z okna mojego pokoju panorama Szczecina zniknęła w zawiesistej mgle Odpowiedz Link
sloggi Re: Mgła 26.11.03, 12:22 Ale pospacerowałbym po Lasku Arkońskim mrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr Odpowiedz Link
iffko Re: Mg3a 28.11.03, 16:39 ale ladny temat: mgla. ja tam lubie mleko za oknem. w tym roku widzialam o swicie mgle wzdluz rzeki. wkolo nad polami bylo przejrzyscie, tylko nad ta rzeka... wygladala jak chmury. lubie tez burze i silny wiatr. wiatr zwlaszcza nad morzem... sie rozmarzylam... Odpowiedz Link
geograf Re: Mgła 03.12.03, 18:38 Właśnie wróciłem z przejażdżki po polach Konstantynowa (zawoziłem stara pralkę na działkę przepiękna mgła! coś pięknego jechac samochodem i patrzeć,patrzeć...w mieście to samo. uwielbiam taką mgłę. szkoda,że jest zwiastunem ochłodzenia. zima idzie! Odpowiedz Link
frunze Re: Mgła 03.12.03, 21:15 W wawie też pięęęękna mgła Az miło pochodzić....uwielbiam, mogłoby być tak częściej. Odpowiedz Link
geograf Re: Mgła 03.12.03, 22:05 dziwną jesień w tym roku ammy-wilgotną,ale przez mgłę.. bardzo mglistą.niestety deszczu nam potrzeba...deszcz jesienny tez ma co w sobie... cóż..mgła skończy się,gdy przyjdą mrozy...ech...... Odpowiedz Link
aankaa Re: Mgła 03.12.03, 22:13 przepiękna !!! jechałam godzinę temu mostem sierkierkowskim - podświetlona konstrukcja, żółtawe światło latarni, a wokół - mleko Odpowiedz Link
macinak Re: Mgła 04.12.03, 00:09 A ja wczoraj w Krakowie nierealną, baśniową miałam mgłę. Jakoś tak się złożyło, że zawsze moim wizytom w Krakowie towarzyszy magia albo świt albo zmierzch a jak pierwszy raz odwiedziłam Kraków w ciągu dnia - to spacer we mgle. Tak widać musi być. Odpowiedz Link
geograf Re: Mgła 04.12.03, 16:30 dzis juz w okolicach wczesnego przedpołudnia mgła zaczeła obwijać sie dookoła najwyższych łódzkich wieżowców w centrum... cos pięknego..i wieczór już tak wczesny...ech...lubię to miasto wer mgle jesienią (czy ja kiedykolwiek go nie lubię?nudny jestem Odpowiedz Link
sloggi Re: Mgła 04.12.03, 16:34 Wczoraj w ciągu 15 minut całe Zacisze spowiła mgła, rano się budzę - a tu niebo jak lustro. Odpowiedz Link
martuha Re: Mgła 04.12.03, 16:49 a ja wczoraj poczulam sie jakbym mieszkala na manhattanie w wierzowcu. moje mieszkanie normalnie znajduje sie na 3 pietrze. przez gesta mgle wydawalo sie, ze znajduje sie gdzies w chmurach na 50 pietrze albo wyzej. Odpowiedz Link
czarna33 Re: Mgła 04.12.03, 19:59 Wstaje rano ...noc!!Wracam z pracy..noc!!To niby kiedy mam widziec ta mgle? Pomijam fakt ze mam h....humor Odpowiedz Link
aankaa w piwnicy pracujesz ? 04.12.03, 20:34 w ciągu dnia wystarczy przez okno spojrzeć a humor - może się coś zmieni ... Odpowiedz Link
sloggi Re: Mgła 05.12.03, 09:18 Snuje się po szczytach wieżowców, muska dachy niebotyków - czyżby kolejny mglisty dzień? Odpowiedz Link