wgfc Re: Zaparzyłem kawę... 18.03.04, 06:01 Kawa zaparzona. Lubię ten aromat, zwłaszcza o szóstej rano Odpowiedz Link
jackussi Re: Zaparzyłem kawę... 18.03.04, 06:09 ja też lubie kawę rano. W domu wszyscy jeszcze śpią a ja kawuję Odpowiedz Link
sloggi Re: Zaparzyłem kawę... 18.03.04, 08:27 A ja właśnie zaleję kawusię i będę się budził do życia. Odpowiedz Link
gajdzia Re: Zaparzyłem kawę... 18.03.04, 09:11 Dzień dobry... To mój pierwszy wpis... Czy mogłabym się dołączyć do kawy i rozgościć w Salonie? Odpowiedz Link
agablues Re: Zaparzyłem kawę... 18.03.04, 09:26 gajdzia napisała: > Dzień dobry... To mój pierwszy wpis... Czy mogłabym się dołączyć do kawy i > rozgościć w Salonie? Cześć Gajdzia !! Jak to miło spotkać się tutaj przy kawusi, co? Odpowiedz Link
gajdzia Re: Zaparzyłem kawę... 18.03.04, 09:35 ) poproszę taką: dużo kofeinki, dużo mleczka, dużo cukru... Odpowiedz Link
slodkoslony Re: Zaparzyłem kawę... 18.03.04, 10:17 Znalazłem ciekawy list : "W dniu 18 marca zawionzana została w tut. "Salonie" komurka Samołobrony , która bronić bedzie od lat wyzyskiwanych przez różowe chieny pracownikow tegoż . Informuje się , że kawa wydawana będzie po wypełnieniu w dniu poprzednim asygnaty :w godzinach 9.00-9.05 i 15.00 - 15.05. Każden użytkownik salonu ma po sobie szklankie odnieść , porządnie umyć i odstawic na suszarkie . I niech nie sypią więcej niż łyżeczkie proszku . Cukier wyszedł . Jak chcą pić słodkie to niech se kupią . Mlika też nie ma bo krowa oszalała a szwabskiego lać nie pozwolim !! Od kwietnia ma byc podwyżka [ 78% ] bo zaczniem okupację salonu i Wam do napitków narobim . I nadgodziny mają być zapłacone za te lata cośmy wasze rzygi i nocniki sprzątali . Balcerowicz musi odejść !!! " Alfred /Pżewodniczoncy/ Felicja /Skarpnik/ Szolcia /Sekretaż Sfiązku/ Odpowiedz Link
owera Re: Zaparzyłem kawę... 19.03.04, 14:19 całkiem spokojnie pije trzecią kawę i to nie jest jeszcze moje ostatnie słowo. Podrywam na kawę parzoną po włosku w takich małych imbryczkach. Zaparzam stawiając imbryk na kominku. Wychodza dwa naparstki kawy. W pracy ilość wypijanej kawy licze na dzbanki a nie inne naczynia, ale co to za kawa, taka lura aż przezroczysta. KIedys jadłam fusy od kawy i gryzłam ziarnka. Na szczęście mi przeszło. Pozdrawiam kawoszy. Odpowiedz Link
sloggi Re: Zaparzyłem kawę... 20.03.04, 10:03 Kubeczek aromatycznej kawy stoi już przede mną. W sobotę nie muszę pić go jednym chaustem, pogę posączyć kawę przez zęby, posmakować jęzorkiem - błogie lenistwo. Odpowiedz Link
zet_a Re: Zaparzyłem kawę... 20.03.04, 10:26 Kawę już dawno łyknęłam, a teraz siedzę w arbajcie - na szcęście tylko do 13 - stej. Odpowiedz Link
majenka3 Re: Zaparzyłem kawę... 20.03.04, 11:15 moja, juz popijana ma mnie rozbudzić do działań wszelakich, poprawić nastrój..mogłaby jeszcze jakies porządki wiosenne... Zerknęłam na wątek sloggiego o pasie cnoty i osłabienie jeszcze wieksze poczułam... Odpowiedz Link
zenta1 Re: Zaparzyłem kawę... 20.03.04, 14:45 zrobiłem duże ręczne pranie (swetry, bluzy a nawet jeden dres) i za chwile zrobie sobie wielką kaaawę. Odpowiedz Link
adhamah Re: Zaparzyłem kawę... 20.03.04, 18:26 i poczytam trochę. Już tak mało brakowało, a zaglądałbym do Salonu każdego dnia Odpowiedz Link
jackussi Re: Zaparzyłem kawę... 21.03.04, 07:30 Poranny ptaszek jesteś jak ja.Myslałem,że bedę pierwszy.Kawa wypita,zaraz będzie druga.A sniadanie późnej,niedziela,trzeba rodzinie w oczy popatrzeć. Odpowiedz Link
wgfc Re: Zaparzyłem kawę... 21.03.04, 10:51 Z pewnym opóźnieniem zaparzyłem I kawę. Mleka ciągle nie ma, będzie czarna. Za to cukru trochę dodam. Odpowiedz Link
majenka3 Re: Zaparzyłem kawę... 21.03.04, 12:33 Czarna, bez cukru..ale obok mam ..ciasteczko..małe, ale jednak. Obecne i kusi.No to "pod te chmury" czarne nadciągające, wichry topolami szarpiące - tak tu mam... Odpowiedz Link
jackussi Re: Zaparzyłem kawę... 22.03.04, 08:05 a dokąd jedziesz (idziesz)? ja piję w pracy Odpowiedz Link
agablues Re: Zaparzyłem kawę... 24.03.04, 07:54 Tu zaparzam, idę pić do Niezależnego. Mam nadzieję, ze ten cudny aromat was obudzi Odpowiedz Link
wgfc Re: Zaparzyłem kawę... 26.03.04, 07:49 Pierwsza kawa już jest, szczegóły w KAwiarence . Odpowiedz Link
czarna33 Re: Zaparzyłem kawę... 28.03.04, 12:30 ))Czuję się zaproszona.Az sobie tez zrobię jeszcze jedną Odpowiedz Link
majenka3 Re: Zaparzyłem kawę... 28.03.04, 12:30 kawkę właśnie sobie doniosłam..męznie nie dołozyłam do zestawu słodkości..ale widze w poblizu rodzynki w czekoladzie..nieźle jest. Gapię się w to co napisałam (łyk kawy i dużo innych "łyków")i zastanawiam się, czy ja właściwie piję kawę, czy zzeram te rodzynki??? Odpowiedz Link
wgfc Re: Zaparzyłem kawę... 04.04.04, 06:55 Zaparzyłem, bo to już najwyższa pora. Uwielbiam kawę Odpowiedz Link
wgfc Re: Zaparzyłem kawę... 29.03.04, 07:49 Pierwsza kawa już zaparzona. To chyba dobrze wróży na dziś. Odpowiedz Link
kris01 Re: Zaparzyłem kawę... 29.03.04, 09:37 Piję kawkę. Mam cały dzbanej. Kto chętny - zapraszam Odpowiedz Link
diablica_28 Re: Zaparzyłem kawę... 29.03.04, 21:08 JA piję herbatę z cytryna - złapało mnie jakies przeziębienie, ciekawe czy to nie na tym hamaku? Odpowiedz Link
wgfc Re: Zaparzyłem kawę... 01.04.04, 07:57 Kawę popijam. Nie jest słodka, cukier trzeba oszczędzać przecież W międzyczasie skanuję dysk antywirusem. Mam już 3 zainfekowane pliki Odpowiedz Link
wgfc Re: Zaparzyłem kawę... 04.04.04, 13:03 Jackussi napisał: > Kawa podana (_)o > pijmy! No to pijmy! Moja trzecia. Odpowiedz Link
spyheart Re: Zaparzyłem kawę... 04.04.04, 13:43 wgfc napisał: > Jackussi napisał: > > > Kawa podana (_)o > > pijmy! > > No to pijmy! > Moja trzecia. Mam niezmierna ochote na porządną kawe o matko mocn aromatyczna abyy obyudzila i dala mi siłe!! chllopaki kto zrobi taka swietna kawe Odpowiedz Link
agablues Re: Zaparzyłem kawę... 04.04.04, 13:51 przysiadam na chwilkę, co by Ci powiedzieć - doszło dzisiaj rano ) Odpowiedz Link
spyheart Re: Zaparzyłem kawę... 04.04.04, 16:59 Ciesze sie i scisakam i czekam na rewanz Odpowiedz Link
ejno Re: Zaparzyłem kawę... 04.04.04, 16:37 Oj chyba musze to uczynic bo mi cos powieki opadaja nie wiadomo czego Smiiiigam po kawke Odpowiedz Link
sloggi Re: Zaparzyłem kawę... 10.04.04, 20:30 Wieczorna mała kawa jest dobra po takim wyczynie jak umycie dwóch okien Odpowiedz Link
majenka3 Re: Zaparzyłem kawę... 10.04.04, 20:40 sloggi napisał: > Wieczorna mała kawa jest dobra po takim wyczynie jak umycie dwóch okien A co ze snem po kawce o tej porze? ja miałabym noc z głowy Zazdroszczę, a ta kawka pachnie nieźle...owszem, owszem. No i okna umyłeś... Odpowiedz Link
sloggi Re: Zaparzyłem kawę... 10.04.04, 20:51 Nie będzie problemów ze spaniem. Idę jeszcze oglądać Groby Pańskie w kosciołach. Odpowiedz Link
sloggi Re: Zaparzyłem kawę... 11.04.04, 10:55 Czas na poranną kawę, ubrać się i na rodzinne śniadanie. Odpowiedz Link
autowidol Re: Zaparzyłem kawę... 11.04.04, 12:27 Jak zawsze, w ulubionym kubku! Tylko taka mi smakuje. Odpowiedz Link
sloggi Re: Zaparzyłem kawę... 11.04.04, 19:52 Czas na wieczorna kawę, po tych wszystkich światecznych przysmakach trzeba odpocząć. Odpowiedz Link
jackussi Re: Zaparzyłem kawę... 12.04.04, 07:08 sloggi napisał: > Czas na wieczorna kawę, po tych wszystkich światecznych przysmakach trzeba > odpocząć. Ale czy Twój zołądek odpoczął po tej wieczornej kawie? A ja idę parzyć pierwszą poranną (_)o jsssi Odpowiedz Link
czarna33 Re: Zaparzyłem kawę... 12.04.04, 08:03 Właśnie skończyłam pierwszą filiżankę,idę zaparzyć drugą) Odpowiedz Link
sloggi Re: Zaparzyłem kawę... 12.04.04, 11:54 adhamah napisał: > Moja pierwsza już stoi "pierwsza"? U mnie pierwszy już stoi Odpowiedz Link
jackussi Re: Zaparzyłem kawę... 13.04.04, 08:03 a ja już kończę swoją Czarna prawdziwa bezcukrowa jcssi Odpowiedz Link
sloggi Re: Zaparzyłem kawę... 13.04.04, 08:04 Obudzę się po tym kubeczku szczęścia - czy się nie obudzę? Odpowiedz Link
jackussi Re: Zaparzyłem kawę... 15.04.04, 07:59 Dziasiaj to ja musiałem zaparzyć kawę w mojej firmie normal ekspresie ale Diablico Twojej się też napiję. jcsssi Odpowiedz Link
jackussi Re: Zaparzyłem kawę... 17.04.04, 06:48 Czas na pierwszą weekendową kawę.A słońca brak ((( Odpowiedz Link
adhamah Re: Zaparzyłem kawę... 17.04.04, 07:45 Kawa bez cukru, z odrobiną mleka już jest. Odpowiedz Link
wgfc Re: Zaparzyłem kawę... 17.04.04, 12:48 Dwie prasówki zrobione. Zasłużyłem na drugą kawę. Odpowiedz Link
wgfc Re: Zaparzyłem kawę... 19.04.04, 06:25 Zaparzyłem już pierwszą kawę. Jest czarna i daje mi dużo radości Odpowiedz Link