Dodaj do ulubionych

chleb, gluten

22.03.11, 08:40
Tak sobie czytam o wprowadzaniu glutenu, o podawaniu chleba i chyba powinnam przestac o takich rzeczach czytać. Krzys ma obecnie 8,5 miesiąca. Jest dzieckiem na mm. Kaszę mannę dostawał w małych ilościach do posiłku kilka miesięcy. Raz posiłek zjadł cały a raz wcale - więc nie umiem powiedziec ile tego glutenu przyswoił. jakiś tydzień temu wprowadziłam mu pieczywo i widze że wprowadziło go to w zachwyt. Dostaje pół bułki poznańskiej do ręki i kruszy nia wokoło, lize, gryzie ją, ssie i nie chce za nic oddać. Gdy widzi chleb razowy to nie odpuści - dostaje małe kawałki do buzi i męczy się z nimi a uśmiech nie schodzi mu z twarzy. Kaszki glutenowe tez jada ale woli chleb. Woli coś żuć i gryźć - ma 2 zęby i to mu w zupełności wystarcza. Masła jeszcze nie dostał - ma niewielką skazę białkowa. Ale na dniach dam mu posmakować.

I teraz to widzę. Im więcej czytałam na jakiś temat tym bardziej się przejmowałam i starałam, żeby wszystko było jak schematy każą. Zawsze się z tym jakis stresik wiązał. Jakiś czas temu spasowałam. I chyba oboje jesteśmy bardziej szczęśliwi i Krzyś i ja.

P.S. Biszkopta też Krzys dostał ale zobaczył że matka w tym czasie jabłko je i ciastko poszło w kąt :) Razem wcięliśmy całe jabłko.
Obserwuj wątek
    • agnieszka.lelen Re: chleb, gluten 24.03.11, 19:23
      Proszę pamiętać że schematy są wskazówką a nie instrukcją do wykonania. W żadnym razie nie powinny stresować! Z opisu wydaje się ,że synek pięknie rozwinął tolerancję glutenu.
      Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka